Şimdi Ara

Ekran kartı mı bozuluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki sistemi kullanıyorum, son zamanlarda arada sırada minik kutular halinde mor pixellenmeler oluyor, tekrar olunca fotoğrafını da atacağım bu ekran kartından kaynaklı bir sorun mudur ? çünkü garantisi yakında bitecek 1 ay sonra patlamasın

• Ekran kartını furmark programıyla stress testine sokun. Eğer şekillerde bozulma ve artifact görürseniz derhal garantiye gönderin bitmeden.
    Bunun gibi noktacıklar çıkıyor ise gönderin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

Ekran kartını furmark programıyla stress testine sokun. Eğer şekillerde bozulma ve artifact görürseniz derhal garantiye gönderin bitmeden.
    Bunun gibi noktacıklar çıkıyor ise gönderin

fotodaki gibi minik bozulmalar var. ancak saydam ve cok zor belli oluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 29 Mart 2015; 12:46:46 >

• mor karecikler anlık belirip yok oluyor bu yorumu yazarken onu fark ettim
  • Vakit kaybetmeden gonderin garantiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

Vakit kaybetmeden gonderin garantiye.

Kesin karttandır değil mi hocam? internetten bir resim buldum aynı oradaki gibi ancak sadece bazen 1-2 tane mor kare oluyor
  • dostum benimde rahmetli hd 5850 de o tip sorunlar oluyordu hız aştırma denemelerimde.maalesef kart perte çıktı arkadaşın dediği gibi garantiye gönder mutlaka.
  • Gönderdim garantiye artifact ve coilwhine sebebiyle 10-15 güne belli olur dediler, 1150 tl ye almıştım vatandan iade yapılır büyük ihtimal
  • evet kartiniz bozuluyor tam olarak ekran karti cekirdegi soguk lehim olmus yani lehimler erimis arada temassizlik yapiyor o yuzden boyle er gec bozulacak tamiri mumkun ama yapan pek yer yok ince is ister normal bir bilgisayarciya verirsen firinlama yapar 1 hafta kullanirsin yine bozulur direk garantiye gonder basima geldi iyi sogutma olmadigi icin yasaniyor bu sorun artik sogutmayi degistirsende ise yaramaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitba

evet kartiniz bozuluyor tam olarak ekran karti cekirdegi soguk lehim olmus yani lehimler erimis arada temassizlik yapiyor o yuzden boyle er gec bozulacak tamiri mumkun ama yapan pek yer yok ince is ister normal bir bilgisayarciya verirsen firinlama yapar 1 hafta kullanirsin yine bozulur direk garantiye gonder basima geldi iyi sogutma olmadigi icin yasaniyor bu sorun artik sogutmayi degistirsende ise yaramaz

vatanbilgisayara götürdüm onlar da çizgi elektronik'e yollayacaklar, iade istediğimi belirttim. Sanırım kart her gün en az 3-4 saat ortalama da 6-7 saat çalışınca 2 yılda "yeter benden bu kadar" dedi.
  • Asus ile çizgi elektronik yollarını ayırdı haberleri vardı bir ara, hala devam mı ediyorlar?
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    bundan haberim yoktu şuan hangi firma türkiye servisi biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

bundan haberim yoktu şuan hangi firma türkiye servisi biliyor musunuz?

Malesef şuan hangi firma bilmiyorum. Niyazi Saral birkaç ay önce teknoseyire veya donanım habere röportaj vermişti hangisi olduğunu hatırlayamadım şimdi. O videodan sonra durum ne oldu bir bilgim yok.
  • Kartı gönderdim 3 gün boyuca heaven benchmark, bf4, metro LL ve dying light ile denenmiş sorun bulunamamıştır demiş yetkili servis ayrıca stress testleri sırasında coilwhine yapıyo bunu da belirttim vatandaki test yapan kişiler böyle bir sorun olmadığını belirtmiş.
    Kartı geri verdiler şu yazıyı yazarken bile anlık olarak mor kareler belirip kayboluyor. Dota 2 oynarken video ve fotoğraf çektim sorun açık ve net bir biçimde görünüyor. Hem yalancı durumuna düştüm hem de mağdur edildim. Video ve fotolarla tekrar gitsem iade alırlar mı?

Sağ üst ve sol orta taraflarda mor kareler görünüyor duruma göre değişiklik de gösteriyor yerleri
    Dota 2 artifact

Masaüstü artifact

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 17 Nisan 2015; 17:31:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.