Şimdi Ara

Ekran Kartı Hakkında Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hd 5830 ekran kartı aldım ama ekran gelmiyor yada sürekli bilgisayar açıldığında bipliyor

diğer sistem parçaları : bu sistemde vga bulunamadı diyor

pentium IV
    512 mb ram
    230v psu

bu sistemde sürekli bipliyor :

2 gb ram
    pentium IV
    220 V psu

sorun nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathstars222 -- 17 Temmuz 2011; 20:22:35 >

• 220 V PSU oldukça ama oldukça büyük bir sorun. Umarım yüksek (en az 700 - 800) V gerektiren grafik kartınızla birlikte anakartınız da uçmamıştır. Sakın PC nizi tekrar açmaya çalışmayın. Hemen kasanızı ve kartınızı kartı aldığınız yere götürün
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/118576/volar-1-gb-gf9800gt-ddr3-pci-e-dvi-256bit-ekran-karti.aspx#dealers

bu ekran kartıda da aynı sorunu çıkartırmı yoksa sistemimde çalışırmı ?
  • mesele ekran kartı değil. Mesele kasanızın güç kaynağının ne yazık ki komik derecede düşük elektrik üretmesidir. Bakın benim grafik kartım 4830 ve sizinkinden eski bir model buna karşın 450 V güç kaynağında yetersiz çalışıyordu. Sizin acilen bütçenize göre bir güç kaynağı almanız gerekiyor. Ekran kartınızda bir sorun yok. Umarım bahsettiğiniz olaydan sonra bir sorun oluşmamıştır. Anakartınızın ve işlemcinizin ayrıntılarını bilmiyorum. Daha önce yeni nesil bir kartı nispeten eski bir anakarta takan arkadaşımın kasası resmen yanmıştı. Ekran kartının çektiği elektrik anakart üzerinden geçerken, anakart bu voltajı kaldıramıyorsa iyi ihtimalle sadece anakart kötü ihtimalle hemen herşey çöpe dönüşebilir. Sizin şu an acilen bir teknik servise gitmeniz gerekiyor. GÜvendiğiniz danışabileceğiniz bir firma var ise ilk işiniz yarın kasanızı götürmek, donanım bileşenlerinizin (özellikle anakartınızın yeni nseil grafik kartların istediği voltajla basşedebilecek durumda olup olmadığını öğrenmek sonra da linkte verdiğiniz güç kaynağının alternatiflerini kıyaslayarak bir güç kaynağı edinmek. Ben Cougar 1200 watt kullanıyorum inanılmaz sessiz ve soğuk çalışan, voltaj değişimlerine karşı kendini koruyan bir PS fakat 400 - 425 TL civarında.

• Ayrıca donanımızın ana bileşenlerine uygun bir kart mı almalısınız yoksa yeni grafik kartınıza uygun bir donanım mı edinirsiniz bence teknik servis sonrası bu sorunun cevabına ulaşırsınız. Pc'nizin durumu netleşince haber verirseniz sevinirim çünkü gerçekten üzüldüm ve merak ettim.
  • teşekkür ederim yardımcı olduğun için bilgisayarda yanan çöken bişey yok şanslıyım ki dediğiniz gibi yeni bir power almak zorundayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI VE RAM YARDIM!!!
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok sevindim... en kısa sürede pc'ne çalışır halde kavuşman dileğiyle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.