Şimdi Ara

ekran kartı hakkında bilgisi olan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim bir sorum olacak sizlere inşallah yardımcı olursunuz.
    ben ekran kartlarını anakartlara uyumluluğunu bulup takmak istiyorum. acaba nasıl uyumluluk yapıyoruz. benim şu bilgim var bu konu hakkında ekran kartları agp veya pcı express slotları olarak ikiye ayrılır. bunu biliyorum ama daha geniş bir bilgi için bana yardımcı olurmusunuz sayın arkadaşlar benim bilgisayarımda ekran kartı onboard olarak kullanıyorum ancak yeterli değil. almadan önce bana ögrenebileceğim bir kaynak veya burada geniş özet gösterirmisiniz. allah rızası için yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim hepinize.

• www.google.com
  • anakartını modelini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

www.google.com

• cpu-z diye i program var onu indir board işlemci felan modellerini öğren buraya yaz uyum filan meselesi kolay.
  • arkadaşlar iki tane 2 tane bilgisayarım var ikisininde anakartını söylüyorum.

1 : Biostar P4M800-M7A (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN), intel pentium4, 512mb ddr.

2 : ms G31M2 V1 , intel 2 Quad core 6600 işlemci, 2 gb ddr2.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadasbaki25 -- 6 Ekim 2009; 22:20:08 >
  • arkadaşlar cevap çok acele lazım bana bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

www.google.com

Tek smiley kullanmak yasak.
  • sayın arkadaşlar açtığım konuya ne yazıkkı bir bilgi alamadım sizlerden bana yardımcı olacak gönüllü arkadaşlar nerede
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadasbaki25

sayın arkadaşlar açtığım konuya ne yazıkkı bir bilgi alamadım sizlerden bana yardımcı olacak gönüllü arkadaşlar nerede

Sende 2 tane PC varmış ve VGA'lar hakkında PCI-E slotu ve AGP slotu olmak üzre 2 farklı slot kullanıldığını biliyomuşsun, bu durumda Yeni VGA nı hangi anakart'on için alıyosan o anakartın slotuna uyan herhangi 1 VGA' yı alıp kullanabilirsin.

Burdaki önemli olan durum sen 1 VGA almak istiyosun ve alıcaın kartın F/P = (Fiyat/Performance)'a uyması, bunun içinde öncelikle VGA alıcaın PC'nin CPU/PSU bilgisi ve nekadar bütçe ayırdığını belirtirsen burdaki arkadaşlar sana yardımcı olmaya çalışırlar.

• alacağım ekran kartı bir kaç model belirtirseniz iyi olur ve para benim için farketmez ve 512mb ve 1 gb olan modellerden bir kaçtanesini söylerseniz sevinirm arkadaşlar
  • Şimdi para fark etmez deme. 50 liradan 1000 liraya kadar ekran kartı var. Sen Cpu-Z adlı programı indirip kur. Programı aç, motherboard sekmesinden anakartının marka-modelini bul. Anakartın VGA slot tipini google'dan araştırarak bulabilirsin. Sonra onunla uyumlu ekran kartları vs.. Eğer yapamayabilirim diyorsan, Cpu-Z'i açıp motherboard sekmesine gel ve resim alıp foruma at yardımcı oluruz
  • dostum sen kaç tane model söylersen söyle ben niye bakacam ayrıca anakart modeli yukarı da yazmısım
  • Erzurum'lu hemşerim agp ekran kartlarında çok çeşit yok. Gir hepsiburadaya kafana, bütçene göre seç beyen.
    Pci ex kartlar ise çeşit çok birde bütçeni belirtmessen psu belirtmessen(Q6600 kullanıyorsun psu
    çok düşük değildir sanırım), burda say say bitmez. Kimse oturupta sana bütün ekran kartlarının
    dökümünü çıkartmaz. Gir vatan veya exa'ya kartları şöyle bir gözden geçir sonra beğendiklerini
    performansını merak ettiklerini yaz buraya sana yardımcı olmaya çalışalım.
  • Biostar P4M800-M7A Sistemin AGP bir sistemdir en iyi alabilecegin kart 3850'dir.

2. sistemin yani q6600 işlemcili sistemin ise PCİ-EXP'dir.

Bütçeni belirtirsen sana PCİ-EXP için ekran kartı önerebiliriz. AGP için en iyi kartı onerdim cunku o ekran kartı alt-orta sınıf olarak calısacaktır.
  • dostum 2.inci en iyi bilgisayarıma 150-200-250 veya 300 tl lik bir kart önerin bakalım nvidia olsun ama bildiğiniz bir kaç model önerin

psu 300 watt arkadaşlar ve bunuda değişecem bundan bilgim var sorun değil

ekran kartlarından 512 mb veya 1 gb olanlardan siz bir kaçtane belirtin siz benim begendiğim bir ekran kartı yok eger sizin belirteceğiniz bir ekran kartına psu yetmezse beni bilgilendirin ben ona göre araştırırım. şimdiden teşkkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadasbaki25 -- 9 Ekim 2009; 22:31:55 >
  • Aşağıdaki linkte yer alan Palit GTS 250 ve 9800 gt senin işini fazlasıyla görür.
    Ayrıca ben sana HD 4850 1024 MB ve HD 4770'i de öneririm. Bütçe sorun değilse
    HD 4870 1GB seni oyunlarda uçurur. Yanlız bu kartları almadan önce kasana 400-500 w
    kaliteli bir PSU almanı gerekir

http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=63
  • arkadaşlar çok teşekkür ederim öncelikle önerdiğiniz ekran kartlarınızdan 4870 olanı mükemmel bunu almak için düşünecem tabi psu da alırım sorun değil

ancak siz bunları nasıl uyumluluk yapıyorsunuz . ders alabileceğim bir yer varmı şimdiden çok teşekür ederim.
  • Uyumluluk derken neyi kastettiğini anlamadım. Ama hertürlü donanımdan anlamak
    manasında söylediysen bir yıl DH forumlarına takıl her konuda uzman olursun.
    Berberlerin ve şöförlerin memleketi kurtarması gibi sende donanım konusunda ahkam kesersin.
  • yahu koca forum seferber oldu gene adamı memnun edemeniz

hocam sen uyumluluk falan boşver bunları alacağın bütün agp ve pcı ex kartlar senin sistemine uyar. sadece güçkaynağın dandik anladığım kadarıyla onuda ekran kartı al yada alma değiştir bence. kasa içinden çıkan psu lara benziyor.

tekrar söylüyorum uyumluluk falan takma bunları kafana. extrem kullanıcı değilsen benim gibi bunlar bize gelmez zaten bütçene ve ihtiyacına uygun bir kart al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.