Şimdi Ara

ekran kartı(gpu) 5 snde 103 dereceye çıkıyor ve kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır oyun oynamıyorum pcde. sonra giriş eerinde sıkıntı oldu80 tlik bir iş yapıldı. sonra oyun kurup oynayım dedim oyun içinde enterdan 5 sn sonra kapandı. sonrqa işlemci testi yaprım prime95 ile makina yandı bildiğin ama kapanmadı. 90 lara çıkmıştır sıcaklık sonra furmak ile gpu testi yaptım 5 sn de sıkcalık 103 çıktı ve kapandı sıkıntı termal macun fln mı yoksa farklı biş sıkıntı mı var acaba ona göre termal macun fln yapmayı düşünüyorum.
    ayrıca ekran kartım ati radeon 6570.
     ekran kartı(gpu)  5 snde 103 dereceye çıkıyor ve kapanıyor.

ayrıca ekran kartı nerde acaba burda bildiğim leptorlarda ekran kartlarını soketli yapmıyorlarki burdda işlemci ram hardisk gibi değişen parçalar gibi açılan yerlere koymamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesftc17 -- 28 Eylül 2015; 2:19:22 >

• enesftc17 E kullanıcısına yanıt
    termal macun bu kadar etkilemez mümkün değil
  • soğutucuları kontrol et tam oturduğuna emin ol kaliteli macun sür altına fan koy leptop işlemci fanı ömrünü doldurduysa yeni fan al
  • aşağıya ekleyeceğim resimlerde biri işlencinin prime95 ile 85-90 dereceleri gördüğü zamanlarda gpu sıcaklık göstergesi. ayrıca diğer fotoda araştırmama göre gösterdiğim yer gpu olmalı ama ama furmark ile kesinlikle ısınmamakta el ile test ettim ama prime95 ile işlemciyi zorlayınca gpuda bayaı ısınıyor eli bayaı yakıyor çok dayanılcak bir sıcaklık değil :D ve bi sıkıntı çıkarmıyor. ilk yazımda söylediğim 103 derece yanlış bir ölçüm acaba virüs fln mı ki çok sinirimi bozdu bu saatlere kadar kaldım bu iş için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesftc17 -- 28 Eylül 2015; 3:17:05 >

• Eskiden bende Asus G74SX vardı. 1.5 sene kullanımdan sonra İşlemci 80-90 derecelere ulaşıyordu. Ekran kartı ise 70-80 derecelere ulaşıyordu. Çift soğutmalıydı. Asus servisine verdim, termal macunu yenilemelerini ve güzel bir temizlik uygulanmasını rica ettim. Laptop geri geldiğinde ısılar 60-70 derecelerde idi. Laptoplar çabuk tozlanır çabuk tıkanır. Macunları çabuk eskir.
    AMD Ryzen™ 5 1600 AF 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm//Gigabyte B450M S2H//Msi RX480 Gaming 8G//GSKILL 8GBx2 RipjawsV Siyah DDR4 3600MHz@3200MHz//Intel® SSD Pro 6000p 256GB Nvme//Seagate 1 TB 7200rpm//Seagate 750GB//SilverStone Strider Essential SST-ST50F-ES230 500W//Aerocool QS240 Full Tempered Glass//Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 60-72Hz Full HD FreeSync PLS //SAMSUNG 932 NWE PLUS 75Hz//Logitech G Pro//Razer Deathadder Chroma//Razer Kraken 7.1//Logitech Z5500 5.1//Windows 10 Pro x64//Battlelog
  • Fan Çalışmıyor.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • yok baktım fan aynı şekilde çalışıyor ama fan olmasa bile 5 sn çok kısa bir süre değilmi.
    5 saniyede 103 derece imkansız gibidir ısı ölçer bozulmuştur büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

5 saniyede 103 derece imkansız gibidir ısı ölçer bozulmuştur büyük ihtimal

Aynen zaten ellede kontrol ettim. ama youtubeden 4k video 50 dk si 4.5 gb olan 1080p belgesel actım ne kadar zorlar bilemem ama 70 lere kadar 1-2 derece artarak çıkıyor fifa 15 gibi oyunlarda aynı furmark gibi 5 snde 103 olup kapatıyor pcyi. Ben virüs olacağını düşünüyorum ama webroot ile taradım 1-2 bişey buldu sildim ama bi fark olmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir saçmalık varya gpu ve cpu aynı bakır borular ve fan ile soğutuluyor. frumark ve oyunlar dışında bir sorun çıkartmıyor sıcaklık normal 70 fln oluyor zorlandığında zaten çok ısınan bir bilgisayar tamir ettirdiğim yer mi bi hıyarlık yaptı bilmiyorum ama böyle sinir bozucu bişey olmaması lazım sorun tutarlı değilki nasıl çözüm bulalım termal macunum olsaydı söküp takıcam soğutma takımını ama... o zaman işlemcide ısınmalı
    Bakır boruların bir kısmı kararmış yanlış görmediysem ve kararan bakır borular genelde işlevini kaybeder bundan dolayı bakır borudan geçen sıcak soğuk ilişkisini engellemiş olabilir siyah bölüm soğumuyor ve bakır boru sürekli sıcak kalmasından dolayı ısı değerleri direk yükseliyor olabilir yani kısacası aynı soğutucudan 1 tane daha almanız ve eskisini çıkartıp yenisini takmanız gerekiyor.Bu şekilde kullanmaya sisteme yük bindirmeye devam ederseniz 115-120 dereceye geldiğinde anakartınız çatlama yapabilir.Yeni soğutucu bloğu bulup alın ve eskisini söküp yeni aldığınızı takın sorununuz kalkar.
    Intel Core i5 11600K 3.9GHz LGA1200 12MB Cache / MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi Soket 1200 DDR4 5333 (OC) / Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3600MHz CL16 RGB DDR4 / MSI GEFORCE RTX 3080 SUPRIM X 10G / Samsung SSD, 970 EVO P. M.2 NVMe 1 TB - Kioxia Exceria M.2 NVMe 250GB / Samsung 1TB 870 EVO SATA 3.0 SSD / MSI MAG CoreLiquid 240R 240 mm Sıvı Soğutucu / Seasonic FOCUS PX-850 Tam Modüler 850WATT 80PLUS Platinum / Asus Tuf Gaming VG27WQ 27" 165Hz 1ms FreeSync 2K Curved / Logitech G403 HERO Oyuncu Mouse / Logitech G G213 Prodigy RGB / Hyperx Revolver Oyuncu Kulaklığı /XIAOMI 11T PRO
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.