Arkadaşlar grundıg marka laptopum var. İ5 işlemci, 4 g.b kingston ram, nvidia 540m ekran kartı var. Yaklaşık 3 senedir sorunsuz kullanıyordum. Geçenlerde bilgisayarı yerden dizimin üstüne alırken görüntü gitti. Gidiş o gidiş. Sürekli bilgisayar özellikle hareket ettiğinde ekran kartın görüntü vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu. Hatası alıyorum . Soğutmadandır dedim fanı paramparça ettim temizledim taktım, defalarca format attım, driver güncelledim ama tık yok. Bilgisayar açılıyor bi süre sonra yada bilgisayar depreştiğinde ekran gidiyor bazen geliyor bazen gelmiyor. Furmark testi yaptım ekran kartı deli ısınıyor sıcaklık 90 falan oluyor ama görüntü gitmiyor.90 olunca ben korkuyorum . Şimdi duman çıkacak diye bu defa ben testi kapatıyorum. :D Bu konu hakkında bilgisi olan daha önce başına gelen varsa bir zahmet yardımcı olsun bana şimdiden teşekkürler.
Leptopu salladığınızda oluyor diyorsunuz sizde ekran kartı çipinde sıkıntı oluşmuş olabilir çentikleri koptuysa bu sorunu verir anakarta entegre olduğu için ısıtma tekniğiyle tekrar sorun giderilebilir bilen bir bilgisayarcıya baktırın.Isınma sorunu yaşıyorsunuz bu çentiklere zarar verebiliyor zamanla.
genelde sallandığında oluyor. furmark testinde çok hızlı ısınıyor. gittikçe gidiyor.ama ısındığı halde ekran gitmiyor.ısınmadan olsa 90 derece olmuş neden kapanmasın.ama bilen bilgisayarcı yok biliyorumki bilgisayarımı versem çöp edecekler kesin.
jale2111J
kullanıcısına yanıt
90C sistemi kapatmaz 105 dereceyi bulduğunda işlemci kapanma derecesidir kendini kapatır.Normal halinde sıfır olan bazı bilgisayarlar bile oyunlarda bu sıcaklıklarda çalışıyor.Isınma bu hatanın giderilmesine yardımcı oluyor aslında çünkü ekran kartı lehimleri ısınır iletkenlik sağlar açıklamamda da dedim ısıtma işlemiyle o çentikler tekrar lehimlenir.Bu işi yapan bir bilgisayarcıya kontrol ettirin.