Şimdi Ara

Ekran Kartı/Görüntü Sorunu... Lütfen Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Hemen sorunu anlatayım. Amcamın bilgisayarına format attım. Tekrar Xp kurdum. Bilgisayar gayet normal, hızlı, temiz bir şekilde açılıyor. Ancak açıldıktan sonra mouse'la bir kaç şeye bastıktan sonra görüntü donuyor ve samsung lcd ekran otomatik olarak kendini kapatıyor. Ancak monitörde sorun olduğunu sanmıyorum çünkü tüm windows formatlaması, xp yüklemesi ve bios ayarlarında hiç bir görüntü sorunu yoktu. Yalnızca yeni xp açıldıktan sonra böyle oluyor. Ayrıca xp açıldıktan sonra mouse'la açtığım yerlerde bazı karakterlerin bozulup düzeldiğini ve masaüstünden sağ tuşla özelliklere ve oradan ayarlar bölümüne girdiğimde tüm yazıların bozuk gözüktüğünü gördüm. Zaten sonrasında biraz donuyor ve ekran kendini kapatıyor. Sorun muhtemelen ekran kartında. Bu arada ekran kartı ati 9800 pro 128 mb. İşin garibi, formattan önce hiç böyle bir sorun yoktu. Amcamın oğlu kendine yeni bilgisayar aldığı için amcama kendisininkini verdi ve bir çok oyun vs. yüklü olmasından dolayı yavaş çalışıyordu. Bu yüzden format attım. Ancak sonrasında anlattığım sorun çıktı ortaya. Küçük bir detay da olsa şunu belirtmek isterim; formattan önceki xp, yalnızca home edition'dı. Benim formattan sonra yüklediğim xp, service pack 2 entegreli home edition. Yani öncekinde windows yüklenirken turuncu çubuk kayıyor ve home edition yazıyordu, benim yüklediğimde mavi çubuk kayıyor ve home edition yazmıyor. Bu farklılık ne kadar alâkalıdır bu sorunla bilmiyorum ama yine de yazmak istedim. Tecrübelerinize güveniyor ve yardımlarınızı bekliyorum...

• home edition yüklediğinden eminmisin bide işte en güncel ekran kartı driverlarını indir yükle bide öyle dene eğer olmazsa normal profesyonel xp al..
  • Sorunla ilgili bir yazacağım yok; fakat "Home Edition" yazmamasının sebebi SP2, bunu belirteyim.

Home'de de, Pro'da da SP2 yüklediğiniz zaman ilgili yazı kaybolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 27 Mart 2008; 17:54:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

F8 e bilgisayar açılırken...VGA modunda çalıştır de.Bakalım bir şey değişecek mi...

Tekrar selam. Bugün komple tekrar format atıp yeniden yükledim xp'yi fakat yine aynı şey oldu. Sonra senin dediğini yaptım F8'le Vga modunda açtım. O şekilde sorun olmadı. Yani Vga modunda bir sorun yok. Ancak ekranın normal çözünürlüğü olan 1280*1024'e getirince hem donuyo hem renkler görüntüler karışıyor. Sonra monitör otomatik olarak kendini kapatıyor fakat pc açık şekilde duruyor. Sizce sorun nedir? Sizin söylediğiniz Vga modunda açınca bir sorun çıkmadı. Sorun nerede acaba?

Orjinalden alıntı: sarpthesharp

quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

F8 e bilgisayar açılırken...VGA modunda çalıştır de.Bakalım bir şey değişecek mi...

Tekrar selam. Bugün komple tekrar format atıp yeniden yükledim xp'yi fakat yine aynı şey oldu. Sonra senin dediğini yaptım F8'le Vga modunda açtım. O şekilde sorun olmadı. Yani Vga modunda bir sorun yok. Ancak ekranın normal çözünürlüğü olan 1280*1024'e getirince hem donuyo hem renkler görüntüler karışıyor. Sonra monitör otomatik olarak kendini kapatıyor fakat pc açık şekilde duruyor. Sizce sorun nedir? Sizin söylediğiniz Vga modunda açınca bir sorun çıkmadı. Sorun nerede acaba?

Bilen yok mu acaba?

• http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=catalyst+5.7&btnG=Google%27da+Ara&meta=

Kataliz 5.7 yi yükle .Önce eskisini kaldır program ekle/kaldır dan.

Arama sayfasında techpowerup.com u seçebilirsin, sürücüyü indirirken.

Düzelmezse Kataliz 6.3 ü dene sonra da 7.12 yi.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=catalyst+6.3&btnG=Ara&meta=

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=catalyst+7.12&btnG=Ara&meta=

Bunlar da olmazsa başka winxp dene. Tercihan XP Professional SP2 olsun.

Sürücüleri güvenli kipteyken kaldırabilirsin. Açılışta F8 ile gittiğin siyah beyaz yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 31 Mart 2008; 6:36:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran sorunu yardım lütfen
    13 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.