Şimdi Ara

Ekran Kartı Fanı + Kuzey Köprüsü Fanı Nasıl Susturulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasamdan gelen tek ses bu iki illet fana ait. Anakartım MSI K8N SLI Platinum. Ekran Kartı da Leadtek 6600GT TDH. Ne cpu nede psu. İkiside ölü gibi çalışıyo ama sırf bu ikisi yüzünden gürültülü bir kasam var. Sizce bu ikisiyle ilgili (düşük maliyete) neler yapabilirim? Yani örneğin fan devirleirini düşürmemin bir yolu var mı? Yada mesela kuzey köprüsündeki fanı çıkarıp yerine orta büyüklükte bir heatsink taksam aynı işlevi görür mü???

• kuzey köprüsü için heatsink yeterli olur bence. Ekran kartını bilemem ama..
  • kuzey köprüsü için zalmanın pasif soğutucusu var, işe yarayabilir. ama sli nin layoutu benim anakartınkine benziyorsa pasif soğutma olmaz. ekran kartına takılıyor heatsink.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hephasto

kuzey köprüsü için zalmanın pasif soğutucusu var, işe yarayabilir. ama sli nin layoutu benim anakartınkine benziyorsa pasif soğutma olmaz. ekran kartına takılıyor heatsink.

Ya aslında kuzey köprüsüne bişey olmaz gibime geliyo ama emin olamadım.. Zaten minicik bi fan var üstünde. Onu çıkarıp eski ekran kartımın pasif soğutucusunu takmayı düşünüyorum. Umarım işe yarar...

Ekran kartının soğutucusu da zalmanın meşhur cpu soğutucusunun minyatürüne benziyor. Halka şeklinde dizayn edilmiş ortası çukur bir heatsink var, çukurda da fan bulunuyor. Onun fanını çıkartmaya gözüm yemiyo ama yavaşlatmanın bi yolu olmalı mutlaka.. Ne biliyim, ya programla, yada fanın kablolarıyla oynayarak vs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenon

quote:

Orjinalden alıntı: hephasto

kuzey köprüsü için zalmanın pasif soğutucusu var, işe yarayabilir. ama sli nin layoutu benim anakartınkine benziyorsa pasif soğutma olmaz. ekran kartına takılıyor heatsink.

Ya aslında kuzey köprüsüne bişey olmaz gibime geliyo ama emin olamadım.. Zaten minicik bi fan var üstünde. Onu çıkarıp eski ekran kartımın pasif soğutucusunu takmayı düşünüyorum. Umarım işe yarar...

Ekran kartının soğutucusu da zalmanın meşhur cpu soğutucusunun minyatürüne benziyor. Halka şeklinde dizayn edilmiş ortası çukur bir heatsink var, çukurda da fan bulunuyor. Onun fanını çıkartmaya gözüm yemiyo ama yavaşlatmanın bi yolu olmalı mutlaka.. Ne biliyim, ya programla, yada fanın kablolarıyla oynayarak vs...

riva tuner'da vardı sanki öyle bi ayar?

• quote:

Orjinalden alıntı: Xenon

Kasamdan gelen tek ses bu iki illet fana ait. Anakartım MSI K8N SLI Platinum. Ekran Kartı da Leadtek 6600GT TDH. Ne cpu nede psu. İkiside ölü gibi çalışıyo ama sırf bu ikisi yüzünden gürültülü bir kasam var. Sizce bu ikisiyle ilgili (düşük maliyete) neler yapabilirim? Yani örneğin fan devirleirini düşürmemin bir yolu var mı? Yada mesela kuzey köprüsündeki fanı çıkarıp yerine orta büyüklükte bir heatsink taksam aynı işlevi görür mü???

anakartın uygun olsaydı şayet benim izlediğim yolu (http://forum.donanimhaber.com/m_4692260/tm.htm)tavsiye edecektim ama anakartın kurtarmıyo.
  • zalman RESERATOR 1 Plus ile işlemci ekran kartı kuzey köprüsü fanı hepsi toptan susturulur. serinletilir rahatlatılır. parası olana gül gibi alet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI FANI DURUP DÖNÜYOR
    11 yıl önce açıldı
    CPU ve Kasa fanı Ayarları?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce speedfan veya rivatuner gibi programlarla ekran kartının fanını kısmaya çalış. Yaramaz ise
    Mcok un izlediği yolu biraz değiştirerek Titan Speed Controller (TTC-SC01) alarak ;
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=fbtTTC-SC01
    alarak ekran kartının fanını kısabilir.
    Fakat bu sana stabilite sorunları getirebilir eğer rahatsızlık duyarsan bunu Arctic Cooling NV Silencer 6 al toptan çöz ;
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=S0187

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 15 Kasım 2005, 4:01:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gun

Önce speedfan veya rivatuner gibi programlarla ekran kartının fanını kısmaya çalış. Yaramaz ise
    Mcok un izlediği yolu biraz değiştirerek Titan Speed Controller (TTC-SC01) alarak ;
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=fbtTTC-SC01
    alarak ekran kartının fanını kısabilir.
    Fakat bu sana stabilite sorunları getirebilir eğer rahatsızlık duyarsan bunu Arctic Cooling NV Silencer 6 al toptan çöz ;
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=S0187

Çok sağol, rivatuner işe yaradı;) Ama kuzey köprüsündeki fanı speedfan'la kontrol edemiyorum... Devir sayısı görünüyor ama değiştiremiyorum. Sanırım speedfan MSI K8N SLI Platinum'u desteklemiyormuş:( Bu fan kablosunun arasına bir yerlere nasıl bir direnç yerleştirebileceğimi anlatabilecek biri varsa çok sevinirim...

• kuzey köprüsündeki fanı sök.kablosunu da anakart tan çıkar,fanı eline al.
    fanı ters çevir,kabloların lehimle bağlandığı yeri bul.(genel de yuvarlak etiketin altında olurlar,etiketi dikkatlice keskin birşeyle bir kenarında yırtmadan kabloların lehimlendiği yeri görecek şekilde kaldır.
  • havya ile dikkatli bi şekilde kırmızı kabloyu yerinden sök.
    söktüğün yere dirençi lehimle,dirençin diğer ucununa da söktüğün kırmızı kabloyu lehimle.
    yaptığın işi konyrol et.(lehimlerken diğer noktalara bir zarar verilmemeli.direnç,uçları sağa sola değmesin)
    etiketi tekrar yapıştır,fanı tak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.