Şimdi Ara

ekran kartı drıver yüklenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar benim nedense ati catalyst 12.4 yüklenmiyor yüklendi diyor ama baltığımda hep 12.1 de ben bunu nasıl yükelicem en az 10 kere denemişimdir bide çok hızlı yükleniyor ekran bir kere kararıyor okadar windows günceleştirmelerini yaptım ama olmadı

sistemim

intel core i3 2100 3.10 ghz

ram 4gb ddr 3

hd 5670 ddr3

windows 7 ultimate 64 bit (ilaçlı loader ilacı var)

işte dosya bu

windows günceleştirmelerini yaptım eski drıveri sildim ama olmadı (silip 12.4ü yüklediğimde otomatik olarak 12.1 i yükledi) yeniden indirip yeniden yükeldim ama olmadı ati nin sitesinden indiridim

bana bi yardımcı olabilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxyDogy -- 24 Mayıs 2012; 17:07:09 >

• başka biryerden ındırıp yuklemeyı deneyın ...arama motoruna yazın ati catalyst diye ..ındırebılecegınz bir çok yer çıkar..

bu arada 12.1 olmasınında performansa olumsuz etkısı olmaz .. sonucda kontrol panelı yukluyorsunuz ..onemlı olan surucunun guncel olması ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

başka biryerden ındırıp yuklemeyı deneyın ...arama motoruna yazın ati catalyst diye ..ındırebılecegınz bir çok yer çıkar..

bu arada 12.1 olmasınında performansa olumsuz etkısı olmaz .. sonucda kontrol panelı yukluyorsunuz ..onemlı olan surucunun guncel olması ..

teşekürler cevabınız için şunuda söylemeyi unutmuşum pc yi ilk açtğımda bi dos ekran çıkıyor ayrı bi pencerede ve içinde ati catalyst falan yazıyor 1 satırlık bişey yazıyor sonra kapanıyor bakalım başka biyerden yükleyelim bakalım olcakmı yardımınız için teşekürler.
  • rica ederım ..şletim sistemınızde optomasyon ıle ılgılı sıkıntı yoksa olacakdır dıye duşunuyorum .. olmassa oncelıkle advanced system care ile taratın sıstemı daha sonra tekrar deneyın ..
  • quote:

rica ederım ..şletim sistemınızde optomasyon ıle ılgılı sıkıntı yoksa olacakdır dıye duşunuyorum .. olmassa oncelıkle advanced system care ile taratın sıstemı daha sonra tekrar deneyın ..

Yukledim ama olmadi o dediginiz advanced system careyi yukileyicem bakalim olucakmi kaspersky internet secutry 2012 var o engel olabilirmi kasperky internet secutry ile tam tarama yaptim 1 virus buldu oda oyun crackiymis baska bisey bulamadi.optomasyon nedir bi aciklayabilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani işletım sıstemındekı arızalar bozuk dosyalar ..vs.. mesela kayıt defterı gıbı sıstemın stabıl çalışmasını etkıleyen bozukluklar .. advanced system care işletim sistemının daha stabıl çalışması ıçın ozellıkle kayıt defterını kontrol edıp duzenler..

..evet bu arada vırus programı etkı edebılır .. pasıf yapıp deneyebılrsınız ..
  • quote:

yani işletım sıstemındekı arızalar bozuk dosyalar ..vs.. mesela kayıt defterı gıbı sıstemın stabıl çalışmasını etkıleyen bozukluklar .. advanced system care işletim sistemının daha stabıl çalışması ıçın ozellıkle kayıt defterını kontrol edıp duzenler..

..evet bu arada vırus programı etkı edebılır .. pasıf yapıp deneyebılrsınız ..

Tesekurler pcden uzaktayim yanina gidince denerim hic olmadi sistem geri yukleme oda olmadi formata kadar gider tesekurler yardiminiz icin sizide mesgul ettik kusuruma bakmayin yeniden cok tesekurler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rıca ederım ..önemli degıl ..
  • quote:

rica ederım ..şletim sistemınızde optomasyon ıle ılgılı sıkıntı yoksa olacakdır dıye duşunuyorum .. olmassa oncelıkle advanced system care ile taratın sıstemı daha sonra tekrar deneyın ..

dediğniz gibi yaptım ama olmadı bide kurduğum yere baktığımda bunlar var bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxyDogy -- 26 Mayıs 2012; 13:15:50 >

• catalsyt driver pek önemli değil ama ben sana 32bit e geçmeni öneririm 64 bit niye kullanıyorsun 750 mb ram için sen o rami kullanamıyorsun ki zaten günlük hayatta. 32 bit e geç sorunun düzelir bence..direk yazdım ama kafadan felan sallamadım bak görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

catalsyt driver pek önemli değil ama ben sana 32bit e geçmeni öneririm 64 bit niye kullanıyorsun 750 mb ram için sen o rami kullanamıyorsun ki zaten günlük hayatta. 32 bit e geç sorunun düzelir bence..direk yazdım ama kafadan felan sallamadım bak görürsün.

yani drıver güncel sadece oradamı 12.1 yazıyor ozaman sorun yok. teşekürler belki 32 bite geçebilirim ama oyun için 64 bit daha iyi diyorlar bende yazın bf 3 key alıcam 32 bit işletim sistemlerinde oyundan atma falan oluyormuş cevabınız için teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxyDogy -- 26 Mayıs 2012; 13:56:56 >

• Resimlere telden ayrintili bakamadim, kurulumu aygit yoneticisinden yapmayi denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

Resimlere telden ayrintili bakamadim, kurulumu aygit yoneticisinden yapmayi denediniz mi?

çevrimiçi ara dedğimde zaten güncel diyor pc dede ara dedğimde nerede oldğunu gösteriyoruma ama görmüyor
  • Selam
    Sizi biraz bilgilendirmek üzere bir şeyler yazmaya çalışacağım..

Eklediğiniz alttaki resimlerin ilki dil ve setup dosyalarını içerimektedir. Oradaki .mst dosyaları kurulum dillerine ve 1055.mst ise Türkçe dilinde kurulum yapmasını sağlar. Yanıi aynı dosyayı 20 ülke dilinde kurabilirsiniz.

2. resimdeki klasörler ise;
    AMD 12.1 ait eski sürümü ve bunu 07.02.2012 tarihinde açarak kurmuşsunuz. Altındaki ise AMD 12.4 sürümüne ait ve bu dosyayı da, 01.05.2012 tarihinde açmış ve kurmuşsunuz. Yardım istemek için oluşturduğunuz konu ise, 24 Mayıs 2012 tarihli.

Size sormak istediğim şudur. 01.05.2012 tarihinde kurduğunuz bu ekran kartı sürücüsü 24 Mayıs 2012 tarihine kadar sorun çıkartmadı mı?

Kurulum tamamlandıktan sonra C: birimindeki AMD isimli klasörü rahatlıkla silebilirsiniz. Artık sisteme yükten başka bir işe yaramayacaktır.

Gelelim sürücüyü nasıl yükleyeceğinize;
    1. Belli ki kuramıyorsunuz, öncelikle eski sürücüyü kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
    2. 12.4 güncel sürücü üzerine sağ tıklayın ve 7zip programı ile buraya çıkartın seçeneği ile dosyaların ayıklanmasını sağlayın. Elbette bunu yapmak için sisteminizde 7zip programı kurulu olması gerekir.
    3. Aygıt yöneticisine girin ve oradaki ekran kartınızın üzerine sağ tıklayarak güncelle seçeneğini seçin ve yolu kendiniz belirleyerek Gözat seçeneğinden açmış olduğunuz yeni sürücü klasöründeki;
    a) Sürücü için bunu: 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\$_OUTDIR\Packages\Drivers\Display\W76A_INF
    b) Ses için bunu: 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\$_OUTDIR\Packages\Drivers\WDM\HDMICE
    göstererek sürücüleri yükleyebilirsiniz.
    Bilgi; Bu durumda dosyalar kurulum programının bulunduğu yere açılır. Yani C: birimi içinde olmaz.

Veya normal kurulum yapar gibi dosyalar ayıklandıktan sonra kuruluma devam etmeyin. C: birimi içndeki AMD klasöründe mevcut yukarıdaki yolu izleyerek aynı şekilde kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
    Ancak bu sefer yollar farklı olacaktır.
    a) 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\Packages\Drivers\Display\W76A_INF
    b: 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\Packages\Drivers\WDM\HDMICE
    Bu dosyalar AMD klasörü altındaki AMD_Catalyst_12.4_CAP1 klasörü içindedir.

Bu durumda da olmamışsa şunları deneyin;
    1. Sistem geri yüklemeyi deneyin veya varsa yedeğinizi yükleyin(Aslında kullanıcıların %99'u bunu yapmıyor ve en ufak bir sorunu aşamadıklarında format atmaya kadar işi uzatıyorlar. Yeni kurulmuş bir sistemin mutlaka bir yedeğini almayı önemle tavsiye ederim).
    2. Driver Cleaner programı ile TÜM AMD sürücülerini seçerek tamamını kaldırın ve yeni sürücünüzü yükleyin.

Zannedersem açıklayıcı oldu ve size kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: hasann98

Hocam bi de şunu deneyin.

Bilgisayarımda sağ tıklayıp özelliklerden aygıt yöneticisine girin. Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcılarında ekran kartınızın üstünde sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştiri tıklayın. açılan sayfada alttaki seçeneği yani sürücü yazılımı için bilgisayarı tara ya tıklayın. daha sonra bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver i tıklayın. Açılan sayfada disketi var seçeneğini tıklayın. Sonra gözat deyip sürücüyü kurduğununz klasörde şu konumu seçin
    C:\ATI\Support\11-12_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl\Packages\Drivers\Display\W76A_INF/CH129968. sonra aç deyip tamam diyorsunuz karşınıza ekran kartınızın listesi gelir oradan ekran kartınızı seçip tamam deyin. kendisi kurar

Biraz karışık gibi de sırayla giderseniz çok kolay olduğunu görürsünüz

quote:

Orijinalden alıntı: hasann98

quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

Resimlere telden ayrintili bakamadim, kurulumu aygit yoneticisinden yapmayi denediniz mi?

çevrimiçi ara dedğimde zaten güncel diyor pc dede ara dedğimde nerede oldğunu gösteriyoruma ama görmüyor

Yukarıda anlattığım şekilde aygıt yöneticisini deneyin demiştim. Bi öyle deneyin bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golkipir -- 26 Mayıs 2012; 14:24:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Sizi biraz bilgilendirmek üzere bir şeyler yazmaya çalışacağım..

Eklediğiniz alttaki resimlerin ilki dil ve setup dosyalarını içerimektedir. Oradaki .mst dosyaları kurulum dillerine ve 1055.mst ise Türkçe dilinde kurulum yapmasını sağlar. Yanıi aynı dosyayı 20 ülke dilinde kurabilirsiniz.

2. resimdeki klasörler ise;
    AMD 12.1 ait eski sürümü ve bunu 07.02.2012 tarihinde açarak kurmuşsunuz. Altındaki ise AMD 12.4 sürümüne ait ve bu dosyayı da, 01.05.2012 tarihinde açmış ve kurmuşsunuz. Yardım istemek için oluşturduğunuz konu ise, 24 Mayıs 2012 tarihli.

Size sormak istediğim şudur. 01.05.2012 tarihinde kurduğunuz bu ekran kartı sürücüsü 24 Mayıs 2012 tarihine kadar sorun çıkartmadı mı?

Kurulum tamamlandıktan sonra C: birimindeki AMD isimli klasörü rahatlıkla silebilirsiniz. Artık sisteme yükten başka bir işe yaramayacaktır.

Gelelim sürücüyü nasıl yükleyeceğinize;
    1. Belli ki kuramıyorsunuz, öncelikle eski sürücüyü kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
    2. 12.4 güncel sürücü üzerine sağ tıklayın ve 7zip programı ile buraya çıkartın seçeneği ile dosyaların ayıklanmasını sağlayın. Elbette bunu yapmak için sisteminizde 7zip programı kurulu olması gerekir.
    3. Aygıt yöneticisine girin ve oradaki ekran kartınızın üzerine sağ tıklayarak güncelle seçeneğini seçin ve yolu kendiniz belirleyerek Gözat seçeneğinden açmış olduğunuz yeni sürücü klasöründeki;
    a) Sürücü için bunu: 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\$_OUTDIR\Packages\Drivers\Display\W76A_INF
    b) Ses için bunu: 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\$_OUTDIR\Packages\Drivers\WDM\HDMICE
    göstererek sürücüleri yükleyebilirsiniz.
    Bilgi; Bu durumda dosyalar kurulum programının bulunduğu yere açılır. Yani C: birimi içinde olmaz.

Veya normal kurulum yapar gibi dosyalar ayıklandıktan sonra kuruluma devam etmeyin. C: birimi içndeki AMD klasöründe mevcut yukarıdaki yolu izleyerek aynı şekilde kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
    Ancak bu sefer yollar farklı olacaktır.
    a) 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\Packages\Drivers\Display\W76A_INF
    b: 12-4_vista_win7_64_dd_ccc\Packages\Drivers\WDM\HDMICE
    Bu dosyalar AMD klasörü altındaki AMD_Catalyst_12.4_CAP1 klasörü içindedir.

Bu durumda da olmamışsa şunları deneyin;
    1. Sistem geri yüklemeyi deneyin veya varsa yedeğinizi yükleyin(Aslında kullanıcıların %99'u bunu yapmıyor ve en ufak bir sorunu aşamadıklarında format atmaya kadar işi uzatıyorlar. Yeni kurulmuş bir sistemin mutlaka bir yedeğini almayı önemle tavsiye ederim).
    2. Driver Cleaner programı ile TÜM AMD sürücülerini seçerek tamamını kaldırın ve yeni sürücünüzü yükleyin.

Zannedersem açıklayıcı oldu ve size kolay gelsin..

çok saolun çok şükür oldu okadar uzun yapmadım ben amd yi sildim sistemi tekrar başlattım normal kurulum yapar gibi kurdum ve oldu sizin sizide meşgul ettim için çok özür dilerim kusuruma bakmayın herhalde pc açıldığında açılan amd nin dos ekranı zarar vermez zten duruyor duruyor sonrada kendini kapatıyor herkeze çok teşekkür ederim

nıggaa

sizede çok teşekür ederim pc im 2 kat hızlandı

çok saolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.