Şimdi Ara

EKRAN KARTI DEĞİŞİMİ HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP'ye ekran kartı değiştirmek için istekte bulundum ve bana şöyle bir cevap maili geldi

"Dizüstü bilgisayar modelleri, kendilerine uygun olan anakartlar ile üretilmektedir. Yine bu cihazların diğer donanımları da anakart ile tümleşiktir. Ekran kartı değişikliği de yapabilmek için anakartın değişmesi gerekmektedir. Cihazınız, diğer dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi yalnızca üzerindeki anakartla uyumludur. Farklı bir anakart modeli bu cihaza uyum sağlamamaktadır."

Bilgisayarınızda NVIDIA GeForce GT 230M ekran kartı mevcuttur ve bilgisayarınız en fazla GT 230M, orjinal ayarlarında test edilmistir.

Sizce doğru mudur arkadaşlar?Bilgisi olanların yazmasını rica ediyorum.

quote:

Dizüstü bilgisayar modelleri, kendilerine uygun olan anakartlar ile üretilmektedir. Yine bu cihazların diğer donanımları da anakart ile tümleşiktir. Ekran kartı değişikliği de yapabilmek için anakartın değişmesi gerekmektedir.

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Yalana bak ya! Koca HP'nin yazdığı yazıya bak! Terbiyesiz yalancılar. Ne diyeyim...

quote:

Dizüstü bilgisayar modelleri, kendilerine uygun olan anakartlar ile üretilmektedir. Yine bu cihazların diğer donanımları da anakart ile tümleşiktir. Ekran kartı değişikliği de yapabilmek için anakartın değişmesi gerekmektedir.

Yani koskoca bir yalan mı?
  • Dizüstü bilgisayarlarda ekran kartının değiştirilebildiğini bir tek bu salaklar bilmiyor sanırım. Bu kadar salak olunmaz ki. Anakarta entegre geliyormuş, anakart da değişmeliymiş... Bu kadar aptal olunur. Bu kadar gerizekalı olunur.
    HP G62 140-ET olan notebookun ekran kartını değiştirmek için içinde bulunan 5430 ati yeni çıkan oyunlarda bir türlü fps değerini sabitleyemiyor o yüzden 5650 takmak için uğraşıyorum takılabileceği fikrine şu şekil ulaştım 5430 9 watt enerji çekmete ve harici bir ekran kartı ve aynı seri 5650 ise 15 watt çekmekte yeni çıkan hp g62lere 5470 takıılmış bu kartta 15 watt çekiyor hpye aradım e mail çektim kartı veremiyorlarmış vs. cart curt bir sürü abuk subuk konuşma geçti aramızda ve kanımca teknik servisden daha fazla bilgiye sahipim,email e verilen cevap
    -------------------
    İyi Günler Mert Gökçe Bey,

Öncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulaştığınız için teşekkür ederiz.

Ben Ufuk, HP ürününüz ile ilgili olarak size yardımcı olmaya çalışacağım.

Bilgisayarınızın ekran kartı harici bir ekran kartıdır. Yalnız, cihazınızın anakartı ve diğer donanımları ile birlikte bir uyum sağlamaktadır.

Dizüstü bilgiasayarların ekran kartları, anakart ile tümleşik olduğundan ekran kartı değişimi için anakartın değişmesi gerekmektedir. Her notebook kendine uyumlu anakartla piyasaya çıktığından dolayı farklı bir anakart modeli bu modele uyum sağlamaz. Bu nedenle notebooklarda anakart değişimi, dolayısıyla da ekran kartı değişimi yapılamamaktadır.

Bilgisayarınıza yine Ati HD 5430 modeli ekran kartı takabilmektesiniz fakat farklı bir model uyum sağlayamamaktadır.

Bunun dışında notebook dış yuvalarından ekran kartı eklenebilmesi için üreticiler tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Fakat yüksek bellekli olarak ne zaman çıkabileceği hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

HP ürünleriyle ilgili sorularınızda yardıma hazır olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımla,

yani kısaca hp uyumlu 5650 bulamasan olmaz diyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi lütfen
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Klasik cevaplar Ben baktım ekran karı girişi MXM-II diyor uygun olabilir mi acaba?

Forumdan bir kullanıcı değiştirmiş resimli anlatımı bile mevcut
    http://forum.donanimhaber.com/m_39400112/tm.htm

Ekran kartinizin MXM II uyumlu oldugu gorulmektedir. Bunun disinda masaustu cihazlarin ekran kartlari ile dizustu bilgisayarlarin ekran kartlarinin performanslari ayni seviyede olmamaktadir.

Bilgisayarinizda donanim degistirmeniz garanti kapsamini degistirebilir. Bu nedenle donanim degisikligi taarfimizdan onerilmemektedir. Ayrica 5650 serisi cihazinizda denenmediginden kesin olarak uyum saglayip saglayamacagi konusunda bilgi verememekteyiz.

HP urunleriyle ilgili sorularinizda yardıma hazir oldugumuzu belirtir, calismalarınızda basarilar dileriz.

Saygilarimla,

Ufuk
    E-Posta / Teknik Destek Muhendisi

Bugün pcciye gittim anakarta bütünleşik dedi ama açmadan :D hangisine inanıcam şaşırdım laptopu açmak farz oldu:D

HP bölge onarım merkezimiz cihazınızın yalnızca orijinal yapısına destek vermektedir. Belirtmiş olduğunuz ekran kartı upgrade işlemini gerçekleştirmemektedir. Ürünle ilgili yapacağınız donanımsal değişiklikler ( ram ve hard diski dışında ) cihazınızı garanti kapsamı dışında bırakacaktır.

Saygılarımla

Evet inadına gidip açacağım müsait bir zamanda garanti dışı bile kalsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tty0 -- 6 Aralık 2010; 22:22:56 >

http://cgi.ebay.com/ATI-Mobility-Radeon-HD-4650-MXM-Type-Video-Card-7738G-/320622963636?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item4aa69e2bb4

Bahsi geçen 390 dolarlık ürün de HD 5850 değil, HD 5870. O da serinin en üst modeli oluyor ve dediğin gibi fazla enerji tüketiyor. Cihazı sıkıntıya sokabilir. HD 4650 gayet iyi duruyor.

• peki beyler ben işlemciyi değiştirmek istesem olur mu? suan laptopum garantide zaten değiştirebilirler mi işlemciyi
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.