Şimdi Ara

Ekran kartı backplate nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.

1) Forumda falan bahsediyorlar backplate falan diye. Nedir bu backplate ?

2) E. kartı bakarken normal modellerden farklı olarak markaların özel modelleri olduğunu gördüm. Evga'nın classified'ı var msi'ın lightning'i ve asusun matrix'i var. Bunların farkları nelerdir ?

3) Bu ekran kartları normal modellerden daha pahalı. Bu paraya değer mi ?

4) O.C. konusunda hangisi daha iyidir ?

5) Bana hangisini önerirsiniz ?

Sorular biraz çok oldu kisura bakmayın cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• backplate adı üstünde. Bazı ekran kartlarında fanların olmadığı tarafa metal plaka takılmasıdır. Soğutmaya yardımcı olur ama genelde süsten ibaret
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B780E0A07

backplate adı üstünde. Bazı ekran kartlarında fanların olmadığı tarafa metal plaka takılmasıdır. Soğutmaya yardımcı olur ama genelde süsten ibaret
    quote:

Orijinalden alynty: fuko08

backplate ady üstünde. Bazy ekran kartlarynda fanlaryn olmady?y tarafa metal plaka takylmasydyr. So?utmaya yardymcy olur ama genelde süsten ibaret

Di?er sorularymy da cevaplarsan sevinirim.
  • Backplate kartın fanlı olmayan yüzeyindeki demir plaka dır.

Soğutmaya yardımcı olur.
    Ağırlığın eşit dağılmasına yardımcı olur.
    Temizlik için kolatlık sağlar.

Markalar prestij için özel sürümler çıkartır.
    Asus matrix
    Evga classified,kingpin
    Msi gold edition gibi sürümlerde soğutma,saat hızı,komponent gibi revizyonlar yapılır. Bu ürünlerde problem çıkması diğer sürümlere nazaran çok daha azdır.

Bunların arasından hangisi dersen
    Mercedes mi audimi gibi bir keyif muhabbetine döner:)

Ben alsam kingpini alırdım. Bakır heatsink efsane

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen_GG

Backplate kartın fanlı olmayan yüzeyindeki demir plaka dır.

Soğutmaya yardımcı olur.
    Ağırlığın eşit dağılmasına yardımcı olur.
    Temizlik için kolatlık sağlar.

Markalar prestij için özel sürümler çıkartır.
    Asus matrix
    Evga classified,kingpin
    Msi gold edition gibi sürümlerde soğutma,saat hızı,komponent gibi revizyonlar yapılır. Bu ürünlerde problem çıkması diğer sürümlere nazaran çok daha azdır.

Bunların arasından hangisi dersen
    Mercedes mi audimi gibi bir keyif muhabbetine döner:)

Ben alsam kingpini alırdım. Bakır heatsink efsane

Aslında benim gönlümden lightning geçiyor ama hem çok pahalı hemde 980 ti lightning Türkiye'de satılmıyor gerçi ben zaten amazondan alacam kartı ama 600 dolardan iki tane almayı düşünüyorum fakat lightning 800 dolar.

• Backplate %99 oranında süs için hocam. Bazıları o görüntüyü seviyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Backplate %99 oranında süs için hocam. Bazıları o görüntüyü seviyor.

Peki %1'lik kısım ne ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    3 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI FAN GEREKLİ Mİ?
    6 yıl önce açıldı
    Anakart Ekran Kartı Uyumu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O.C. için hangi ekran kartı daha iyidir ve normalde backplate olmayan bir modele sonradan backplate takabilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Backplate %99 oranında süs için hocam. Bazıları o görüntüyü seviyor.

Temizlik olayı da ciddi sıkıntı olduğu için bundan sonra backplate taraftarıyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OC için hybird soğutmalı kartları öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen_GG

OC için hybird soğutmalı kartları öneririm.

Amazonda 600 dolara yakın bir kart önerir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

O.C. için hangi ekran kartı daha iyidir ve normalde backplate olmayan bir modele sonradan backplate takabilir miyim ?

Takabilirsin Tabi o kart için backplate üretilmiş ise veya uyumlu bir backplate bulabilirsen.

Örnek:http://www.sanalmarketim.com/evga-gtx970-39xx-serisi-ekran-karti-icin-arka-plaka-backplate/p_63028/ ,http://www.amazon.com/EVGA-Classified-Backplate-Cooling-100-BP-2987-B9/dp/B00PL2Z250/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1457277959&sr=8-9&keywords=Backplate ,http://www.amazon.com/EVGA-GTX-Titan-Backplate-100-BP-2999-B9/dp/B00X5X3QEG/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1457277959&sr=8-10&keywords=Backplate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 6 Mart 2016; 17:27:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RocheBobois

quote:

O.C. için hangi ekran kartı daha iyidir ve normalde backplate olmayan bir modele sonradan backplate takabilir miyim ?

Takabilirsin Tabi o kart için backplate üretilmiş ise veya uyumlu bir backplate bulabilirsen.

Örnek:http://www.sanalmarketim.com/evga-gtx970-39xx-serisi-ekran-karti-icin-arka-plaka-backplate/p_63028/ ,http://www.amazon.com/EVGA-Classified-Backplate-Cooling-100-BP-2987-B9/dp/B00PL2Z250/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1457277959&sr=8-9&keywords=Backplate ,http://www.amazon.com/EVGA-GTX-Titan-Backplate-100-BP-2999-B9/dp/B00X5X3QEG/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1457277959&sr=8-10&keywords=Backplate

Birkaç sorum daha var. Markaların pahalı modellerinin farkını halen anlayamadım. Ne özelliği var matrix'in veya lightning'in ? İkinci sorum 980 ti için backplate var mı ? Son olarak bana amazonda 600 dolara yakın 980 ti önerebilir misiniz ? O.C. için iyi olursa sevinirim.

• quote:

Arkadaşlar birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.

2) E. kartı bakarken normal modellerden farklı olarak markaların özel modelleri olduğunu gördüm. Evga'nın classified'ı var msi'ın lightning'i ve asusun matrix'i var. Bunların farkları nelerdir ?

1 -https://i.ytimg.com/vi/0mz987v0idg/maxresdefault.jpg Ekran kartının arkasına takılan koruyucudur. Bunun ne faydası var dersen, kartın bükülmesini engeller, arkadaki rem modullerini soğutur, arkadaki lehimleri korur, daha güzel bir görüntü oluşturur.

2 - O modellerin temel farkı PCB'lerinin nvidia veya atinin üretcilere verdiği referans dizayn değil, üreticinin kendi yaptığı custom PCB'dir. Değişiklik nedir dersen kullanılan devre elemanları, phase sayısı, pcb katman sayısı gibi komponent kalitesi çok daha yüksektir. Bunun yanında saat hızları daha fazladır ve soğtucusularıda özeldir. O yazdığın modeller profosyonel overclock işlemlerinde kullanılır.

3 - Değmez, bunların fabrika saat hızlarına en dandik kartlada ulaşırsın, bunlar ve dandik kart arasında ki farkı ancak LN2 ile OC ile ortaya çıkarısın. Buda ev ortamında mümkün değil.

4 - OC konusunda en iyi modeller. MSI'n lightning modelleri, EVGA'nın class ve kingpin modeli, Gigabyte'in Xtreme Gaming, Zotacın Extreme gibi modellleridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

1 -https://i.ytimg.com/vi/0mz987v0idg/maxresdefault.jpg Ekran kartının arkasına takılan koruyucudur. Bunun ne faydası var dersen, kartın bükülmesini engeller, arkadaki rem modullerini soğutur, arkadaki lehimleri korur, daha güzel bir görüntü oluşturur.

2 - O modellerin temel farkı PCB'lerinin nvidia veya atinin üretcilere verdiği referans dizayn değil, üreticinin kendi yaptığı custom PCB'dir. Değişiklik nedir dersen kullanılan devre elemanları, phase sayısı, pcb katman sayısı gibi komponent kalitesi çok daha yüksektir. Bunun yanında saat hızları daha fazladır ve soğtucusularıda özeldir. O yazdığın modeller profosyonel overclock işlemlerinde kullanılır.

3 - Değmez, bunların fabrika saat hızlarına en dandik kartlada ulaşırsın, bunlar ve dandik kart arasında ki farkı ancak LN2 ile OC ile ortaya çıkarısın. Buda ev ortamında mümkün değil.

4 - OC konusunda en iyi modeller. MSI'n lightning modelleri, EVGA'nın class ve kingpin modeli, Gigabyte'in Xtreme Gaming, Zotacın Extreme gibi modellleridir.

Benim PC deneyimim çok az ve O.C. hiç yok. Ama bunlar öğrenilebilecek şeyler. Ben PC toplayınca büyük ihtimalle custom sıvı soğutma yapacağım ama işlemci için. Ama belki ileride ekran kartı için de sıvı soğutma yapabilirim. Ciddi bir fark var mıdır ? Birde bana amazondan 600 dolara yakın bir 980 ti önerebilir misiniz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RocheBobois

quote:

Birkaç sorum daha var. Markaların pahalı modellerinin farkını halen anlayamadım. Ne özelliği var matrix'in veya lightning'in ? İkinci sorum 980 ti için backplate var mı ? Son olarak bana amazonda 600 dolara yakın 980 ti önerebilir misiniz ? O.C. için iyi olursa sevinirim.

Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler Yani bunlar özel üretilen gpu'ları özel seçilen kartlar Ama tabi aralarında belki asic değeri düşük olanlar çıkabilir Ama Kingpin'lerde asic değerine göre fiyat biçilebiliyor O kartlarda o.c yapmak için özel bileşenler daha dayanıklı daha uzun ömürlü daha overclock'a yatkın bileşenler ve bunlara özel bazılarında overclock daha farklı overclock seçenekleri sunulabiliyor Overclock ekran kartlarından daha çok performans almanızı sağlar Yani ne kadar overclock o kadar fps artışı da denilebilir 600$ olarak bunu buldumhttp://www.amazon.com/gp/product/B013LDXMZM?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_sfl_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 6 Mart 2016; 22:44:29 >

• Kingpin 980ti lar iceresinde en potansiyalli olanı.Özellestirilebilir mosfetler ve asic degeri secimi gibi avantajlari en büyük artiları.Sanırım rekorda Evga Kingpine ait bu gpu ile 980ti da 2 ghz lar görüldü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ateş ve güneş kullanıcısına yanıt
    Öyle demeyin hocam,

Temizliği aşırı basit ve kasaya bakınca ekran kartı devreleri görünmüyor .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSİ GTX970 için Türkiyede BP varmı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Valla hocam ben bu konuda yabancı forumları epey kurcalamıştım.

Epey büyük bir kesim de aksine Backplate'in temizlik açısından dezavantaj oluşturduğunu, tozların araya kaynamasına sebebiyet verdiğini söylüyor.

Aynı şekilde, oluşan sıcaklığın arada hapsolmasına, dolayısı ile sıcaklığın artmasına sebebiyet verdiğini söyleyen epey kişi de var.

Dolayısı ile %99 oranında süs için olduğunu söyledim ben.

Pazarlama teknolojisi sadece. Bu tip şeylere de en çok bizim memlekette atlıyor insanlar. En çok burada gündem oluyor :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.