Şimdi Ara

Ekran kartı aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hd7770 kartım var, oyuna girdikten 3-5dk sonra sıcaklığı hemen 80 90u buluyordu. Hatta 97 olduğunu da gördüm. Bugün termal macununu yeniledim, kurumuştu ancak oyuna girdiğimde yine 80 dereceye çok kolay çıktığını gördüm. Kullandığım macun arctic mx-4. Acaba macunu mu az sürdüm? İlk defa sürdüm ancak tamamen anlatılanlar gibi yaptım, bir top sıkıp etrafa yaydım.

Acaba sıcaklık değerlerini mi yanlış gösteriyor yoksa başka bir şey mi var? Örneğin oyunda 80 derece iken alt tab yapıp masaüstüne döndüğümde hemen 55e geriliyor. Oyuna girdiğimde ise aynı şekilde çok hızlı biçimde 80 civarı oluyor. Yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartının heatsinki kötüyse dünyanın en performanslı macununu kullansanda bir işe yaramyacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Ekran kartının heatsinki kötüyse dünyanın en performanslı macununu kullansanda bir işe yaramyacaktır.
    Eskiden bu kadar hızlı arttığını görmüyordum hocam. Yani gerçekten 2dk bile sürmeden 80 dereceye ulaşıyor
    Eskiden saatlerce oyun oynardım max 85 civarını görüyordum belki o bile yoktu. Ve artık şuan 80derecede pc donmaya ses takılmaya başladı. Daha önce hiç böyle olmuyordu ve 80 derecede oluyor bu tam olarak. Söküp taktım tekrar deneyeceğim.

• Alt tab atar atmaz 20 derece düşüyor sıcaklık. Oyuna giriyorum 1snde 44ten 55e, 5sn sonra da 71e çıkıyor şaka gibi :D

• Hocam çipler işlemciler soba gibi ısınması soğuması dakikalar alan şeyler değildir, HD7770 için 80 dereceler kasada hava akışı da çok iyi değilse normal sıcaklıklar. Bir toptan kastınız nedir bir de? Mercimek tanesi kadar bile yeter genelde, amaç arada -varsa- boşlukları kapatmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Decent

Hocam çipler işlemciler soba gibi ısınması soğuması dakikalar alan şeyler değildir, HD7770 için 80 dereceler kasada hava akışı da çok iyi değilse normal sıcaklıklar. Bir toptan kastınız nedir bir de? Mercimek tanesi kadar bile yeter genelde, amaç arada -varsa- boşlukları kapatmak.
    Hocam daha öncesini bildiğim için o yüzden biraz garibime gitti. Eskiden soğuması ve ısınması daha duzenliydi diye hatırlıyorum birden 20 -25 derece soğuyup ısınması alışık olduğum bir şey değil.

Sistemin kapanması hakkında ne diyebilirsiniz? Termal macunu yenilemek için söküp taktiğimda başladı bu ısınınca kapanma olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elitforce -- 7 Nisan 2020; 17:35:56 >
  • Sorunum sanırım çözüldü. Macunu yayıp kapatmistim ilk yaptığımda, şimdi bezelye şeklinde sıkıp üstüne kapattım soğutucuyu. Yüzde 90 gpu kullanımı var 5dkdir oyundayim ve 50 derece civarında geziyor sıcaklık. Umarım böyle devam eder yorumlarınız için teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Isınma Problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı aşırı ısınma

Hocam sizin için şöyle bi turnuvalık Bannerlord'a girdim, sistemim imzadaki sistem.
    Yaklaşık 30sn sürdü oyuna girmem tam o sıralardaki ani ısı artışını görüyorsunuz, arada bir ara ekrana gelip sonra turnuvaya katılıyorum, sıçramaları görüyorsunuz.
    Ardından oyundan çıkıp 1 dakika boyunca soğuması için bekledim kaydı kapatmadan önce.
    Normaldir yani 5-10 saniyede ısının uçup gitmesi.

Edit: PNG olarak kaydetme seçeneğini kullandım da leş kaydediyormuş, mavi CPU turuncu APU(GPU) sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 7 Nisan 2020; 17:54:13 >

• Bende de msi rx 470 var. Kart normalde 70-75 derecelere kadar çıkıyordu. Şans eseri undervoltage denilen olayak denk geldim ve uyguladım epey fark etti şuan maksimum 65'i görüyor ortalama 60-62 civarı çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Bende de msi rx 470 var. Kart normalde 70-75 derecelere kadar çıkıyordu. Şans eseri undervoltage denilen olayak denk geldim ve uyguladım epey fark etti şuan maksimum 65'i görüyor ortalama 60-62 civarı çalışıyor.
    Performansta ne kadar düşüş yaşadınız?

• Elitforce kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir düşüş yaşamadım şahsen. Bu işlerden çok anlamam fakat çekirdek hızla vs halâ daha aynı. Fakat şu wattman sorunu ayar ediyor arada ayarlar sıfırlanıyor. Wattman dışında bir uygulama ile yapmak lazım sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.