Şimdi Ara

Ekran Kartı 128MB Geforce6 6600 olan Casper,Pro2000,Monster,Datron (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş verdiğin linkte hepsi farklı özellikte ama aynı modeller üzerinde tartışalım satıcıların verdiği özellikler üzerinde değil, e pcworld'de de msi sırf mobil ve pile yönelik notebook ile datron,pro2000,acer ve fs karşılaştırılmış üstelik ekran kartı onboard olan yönssis notebook sonom NOTEBOOK ile aynı özellikteki datron veya pro2000 alınmamış yönsis fiyat performans şampiyonu çıkmış bu değerlendirmen de aynı pcworld gibi oldu bance daha dikkatli olalım mesela ben aynı chipli fx5200 leri test ederken leadtek,asus,fly,palit vs. test ediyom elime geçtikçe gidip 256mb fx5200 ile veya herhangi 128 bit olanla 64 bit olanı karşılaştırmıyom pro2000 ile aynı özellikteki datronu test ediyom ram 1024 olanı, ama şu an tavsiyem fujitsu siemens sonoma 512ddr2,1.73,80gb,dvd dl rw,15.4" 1399$ düşmüş ama ne yazık ki teknosa'da casper yerine onu alabilirsin
  • İyi güzelde aynı özellikte olanları nasıl bulacağız. Aynı özelliklerde olan yoksa özelliklerinin üzerine bir 512 MB ram parası artı harddisk parasıda ekleyerek fiyat/performans olarak değerlendirebiliriz.

kusura bakma ama "256mb fx5200 ile veya herhangi 128 bit olanla 64 bit olanı karşılaştırmıyom" dediklerinle bunun bir ilgisi yok.
    64 bit'i 128 bit yapamazsın ama notebook'u alırken 512 mb ram ve harddiski upgrade ederek alabilirsin.

Burada dikkat ettiysen Ram özelliğini + harddisk özelliği son kullanıcı alabilirken parasını ödeyerek değiştirebilir.
    Yani bir notebookta ram'i ve harddiski fazla düşünmemek gerekir.
    Burdaki amacım casper'a ekstra ram + harddiski eklediğimizdede parasını diğerleri kadar olmuyor.
    Tam rakamları veremiyorum ama burda forumda yazılanlara bakarak bunu söyleyebilirim.

Senin sözüne ettiğin eleştiri şöyle olabilirdi mesela.Ekran kartları farklı olurdu o zaman karşılatıramazdık.
    Başlığıda dikkat ettiysen ekran kartı 128 mb olan,sonoma,... vs değiştiremeyeceğimiz TEMEL ÖZELLİKLERİ AYNI olan modelleri karşılaştırıyoruz.

Fujitsu siemens 'in hangi modeli bilemiyorum bahsettiğin ama eğer ekran kartı geforce6 6600 ise neden olmasın? ama 1399 dolar olan bir şey göremedim websitelerinde.

• fs nin 6600 lü modeli 1399 dolarmı nerede?

• Hemende nerden duydun!
    Bilemiyorum tbt casper,pro2000,monster'a karşı bunu önerdiğine göre 6600 olsa gerek.
    Yada 128 mb'lık bir ekran kartı olan bir model.
    Bilemiyorum yok websitesinde öyle bişiy.
  • YAW SORMA BURADA ADAM GİBİ LAPTOP ALMAYA ÇALIŞIYORUM
  • ne yazık ki teknosa da ekran kartı 64mb x600 bence fiyatına göre çok iyi özellikte yani fujitsu-siemense göre gigabit ethernet var üstelik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 26 Ağustos 2005, 12:38:23 >
  • "64mb x600"
    Yok o bize gelmez.
    Ekran kartı 128 mb Geforce6 6600 olsun.
    Neden hala AMD turionlu 128 mb Geforce 6 6600'lü notebooklar yok ortalıkta. Birde onların fiyatlarını görseydik.
  • arkadaşlar bende dün bir datron notebook aldım fakat kulak çınlaması tarzında bir ses çıkartıyor sanırım harddiskinden geliyo çok önemli bir ses değil belki ama tiz olması beni rahatsız ediyor buna benzer bir problemle karşılaşananız oldu mu merak ediyorum notebooku aldığım yer anormal bir sesin olmadığını söylüyor.
  • Nuke55 arkadaşımız casper'ı inceleme fırsatı olmuş.
    http://forum.donanimhaber.com/m_3782513/tm.htm

quote:

Orijinalinden alıntı: nuke55

Arkadaşlar nihayet bugün mecidiyeköydeydim..Üretim kısmına Hülya hanımın yardımlarıyla girdim aslında kimseyi almıyorlarmış doğrudur çünki ürünler demonte şekilde gelmiş ramdi tuş takımıydı harddisk falan onları takıyorlardı bu yüzdende tam bir deneme fırsatı bulamadım adamların yoğunluğundan dolayı

İlk izlenimlerimi aktarayım.
    kasa görünüş itibariyle gerçekten hoş.Eski casperlara benzemiyor..Ve ilk açtığımda gayet sessiz bulduğumu belirtmek isterim.Kasa da 6 hücreli 4800 mah bir batarya bulunuyor.Ekran kartı nvdia geforce 6600 go buna özellikle baktım Lcd ekranıda hoşuma gitti ekranna sağdan ve soldan yandan baktığımda görüntüde bir bozulma yok gayet iyi bir görüntüsü var.
    5 dk da 2 defa fan devreye girdi 10 sn çalıştı sustu.fanda epey sessiz çalışıyor en öenmlisi 20 dk kadar kullandım fakat kasa gerçekten ısınmıyor tabi bilg.kastıracak program deneme fırsatım olmadı ama yinede kasanın ısınmaması güzel..
    Philips dvd writer var kasada western digital 60gb 5400 rpm(özellikle sordum) lik bir harddisk mevcut.
    o an fazla bir şey test etme imkanım olmadı fkat en azından powera basıp win.xp kaç sn açılıyor diye denedim tam power-xp açılış süresi 51 sn bil.herşey yüklemişler sadece antivirüs yoktu.diğer bütün prog.vardı..Gözlemlerim kısa sürede bunlardan oluşuyor.

gelelim düşüncelerime; tam olarak test edemesemde datron,monster,pro2000 almaya karar verip görüpte almamış biri olarak kasa onlardan çok daha güzel mosnster de sol üst yan tutuşuyordu. casperın kasası bana iyi gibi geldi...
    Almaya da karar vermiştim fakat oradan satış yapılmıyormuş.Pazartesi gidecem verecekler bi aksilik olmasa.
    Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım şimdilik aklıma gelen bunlar....

Harddiskin 5400 olmasına iyi.
    Writer'da iyi.

Bir tek eksik 6 hücreli olması gözüküyor pillerinin.
    Keşke 8 hücreli olsaydılar.

• dostum bence iyi ekran kartlı turionları bekle
  • quote:

Orijinalinden alıntı: RossTheBoss

dostum bence iyi ekran kartlı turionları bekle

iyide nereye kadar bekle yawwwwww bildiğin bi zaman varsa söle çünkü alacam bi dene
  • herkes farklı bişey diyo ama en mantıklısı turionları bekmelkte ne zmn gelir bunlar ne alcagamı sasırdım...
  • yahu neden turion 64 alalımki?
  • 64 bit desteği , laptop u fazla süre kullanmak isteyenler için batarya we ısınma sorununun çözülmesi we intel muhtaç olmamak hatta performans değerlendirmelerinde şu an 32 bit os lerde bile performans artışı hele 64 bit yazılım we os desteği ile farkın ne kadar olacağını düşünün şu an başladı bile 64 bit yazılım desteği XP64 kullananlara sorun istersenis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesnight -- 28 Ağustos 2005, 0:31:58 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: bluesnight

64 bit desteği , laptop u fazla süre kullanmak isteyenler için batarya we ısınma sorununun çözülmesi we intel muhtaç olmamak hatta performans değerlendirmelerinde şu an 32 bit os lerde bile performans artışı hele 64 bit yazılım we os desteği ile farkın ne kadar olacağını düşünün şu an başladı bile 64 bit yazılım desteği XP64 kullananlara sorun istersenis

o zaman sorumu düzeltiyorum.Neden sonoma 32 Bit alalım.Heleki konu laptopda olduğu için dahada önem arz ediyor.Malum parçalarını değiştiremiyoruz masaüstünde olduğu gibi.

• her yeni çıkan sisteme kolay adapte olabilecek we ürünü temin edebilecek bir maddi durumu olanlar sonoma alsın ! ben alırdım çünkü. ama uzun süre deiştiremeyecekler almasınlar! benim için 32 bit 64 bit önemli deil laptop olsun yeter bana fazla bile gelir bu diyenlerde 32 bit alabilirler aklıma şimdilik bunlar gelio
  • yazılımlarda 64 bit le 32 bit arasında 64 bit olgunlaşırsa ne kadar hız farkı olur?
  • aslında buna yanıt vermek zor buna başka bi konuda değinmiştim,bi site bulmuştum 64 bitle 32 biti kıyaslıyodu aslında alınan performans uygulamadan uygulamaya dişiyo,orda yapılan testlerde alınan en yüksek verim 4 katın azıcık üstünde,gerçekten inanılmaz bi performans heleki çift çekirdeklerin konuşulduğu ve işlemciler için dönüm noktası denildiği bu günlerde,ama kimi uygulamalarda da çokçok küçük de olsa performans kaybına neden olmuş belki bunun sebebi daha 64 bitin tam oturmaması yada yazılımın 64 bite iyi atapte olmaması,ortam olgunlaştıkça herşey daha net belirginleşicek
  • sormak istediğim bu saatden sonra 32 bit yazılım için bittimi?yada ne zamana bitecek bunun laptopla alakası yok aslında bu soruyu yazılım kısmına sorsak belkide?
  • dewam eder çünkü 1 - 2 yıl daha geçiş süresi war ama bitecek gb bişii artık arkadaşlar bu ara dün bir tanıdık abinin ewine gittim makinesine oyun yüklenmiodu ! yüklrdiğini oynatmıodu baktım m akine CASPER laptop için ii bir deneyim olacağını farkettim marka açısından ! foxconn die bir aNakartı far laptop ta bilmem fan kamyon gb we arkadaşlar adamlar hdd 2 ye bölme ihtiyacı bile hisssetmemişler sadece c klasörü wardı neyse uzun uğraşlardan sonra format attım we makineyi 2 böldük sonra hdd tanımaya bajladı derin bi ohh çektim ! ama CASPER benim için öldü (markayı kötülemek istemiyorum ) ama ben artık düşünmüyorum kesin HPnx6125 alıcam adamlar hala tüketiciyi biyerlerine sallamıyolar satana kadar dayı diolar sonra gerisi hikaye sate bunları bilmenizi istedim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.