Şimdi Ara

Ekran kapanıyor Kasa çalışmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 hafta önce bilgisayarım kendiliginden reset atmaya başladı ,reset atıp açılıyordu akabinde 2-3 gün sonra reset atmasına ragmen ekrana görüntü gelmiyor ancak kasa çalışmaya devam ediyordu.

Detaylı bir şekilde anlatırsak şuan pc yi actıgımda kasa çalısıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor - Açılışta bip sesi yok - kasadaki ışık yanıyor ancak kapama tuşuna basılı tuttugumda kasa kapanmıyor sanki hiçbir şey yapmamışım gibi çalışmaya devam ediyor.. Arasıra acmaya çalıştıgımda bip sesi geliyor ve sorunsuz çalışıyor saatlerce ,sonra yine reset atıyor bazen anında acılıyor ,bazense kasa calısmaya devam ediyor ama görüntü gelmiyor.

Ben nacizane bildigim kadarıyla Ramleri cıkarıp taktım , Bilgisayarın icini temizledim -kabloları kontrol ettim ve statik elektrik birikmiştir diye statik elektrik boşaltması yaptımsa bile degişen bişey olmadı.. Kasa 730 w ve Ekran kartı fanı - anakart fanı ve diger 2 fanda sorunsuz şekilde çalışıyor yani kasanın içi neredeyse buzdolabı gibi diyebilirim ,ısınma sorunu oldugunu sanmıyorum.. Donanım konusunda bilgi sahibi olmayan birisi olarak ,burdaki bilgisine güvendigim insanların bana yardımcı olmasını ve bilgilendirmesini rica ediyorum..

Bilgisayarın özellikleri

16gb Ram 8x2 slot
    8 çekirdek amd işlemci - anakart
    nvdia geforce 650gx 1 gb ekran kartı
    730W çift fanlı kasa

• biostan cpu nun ısısına bak 75 / 80 oluyor mu ?
  • Monitörünüz arızalı olmasın veya bağlantılar,kablolar varsa dönüştürücü sorunlu olabilir deneyebilirseniz deneyin en azından bu şıkları elemiş oluruz.
  • Son zamanda bios update yaptiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüştürücü kullanıyorum ama onda bi sıkıntı yok denedim. Biosta her hangi bir güncelleme yapmadım. Kablolarda herhangi bi sıkıntı yok ve şuan bilgisayarı çalıştırdıgımda Bütün fanlar çalışıyor kasanın ışıkları yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ve Bip sesi yok. Açılmadıgı içinde sıcaklıkları göremiyorum ancak bilgisayar o kadar sogukki sıcaklıkla alakalı bi problem oldugunu düşünmüyorum. Hala bi çözüm bulamadım Vatandan 2 ay önce toplama olarak almıştım Başka çözüm önerileriniz veya tahmininiz varmı
  • Ramleri tek tek takıp dene bi. İşlemci sıcak olsa acık durmaz kapatırdı kendi kendine. Bipleme yapıyorsa ramden kaynaklıdır yada bir parcayı tam oturtmamışsındır.
  • Sistem calisirken bios pilini cikartin. Yeniden baslatin. Sorun buyuk ihtimalle biosda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ramları çıkarıp tekrar taktım kabloları tekrar tekrar kontrol ettim Yanık kokusu varmı yokmu kontrol ettim ancak olumsuz hiç birşey göremedim.. Bu arada bilgisayar açıldı görüntü geldi biostan sıcaklıga baktım Sistem 28 Cupu 48 derece olarak gözüküyor ancak yine reset atmaya devam ediyor ama görüntü geliyor ve muhtemelen bi kaç resetten sonra görüntü gelmez olucak yine..
    Bios pilinin bir kısmı ekran kartının altında kalıyor ve çıkarıp takarsam biosdan anlamıyorum benim için bi sorun olurmu ? Bide bu evde Elektrik hattında sanırım topraklama yokmuş bu resetlemeler bunlarlada alakalı olabilirmi ?
  • Sistem kapanmadan bios update yapin.

• Hocam kapandı yine bilgisayar, bios update yapamadan.. Şimdi açma tuşuna basınca sadece kasa çalışıyor ve ekrana görüntü filan gelmiyor açılıştaki o tek bip seside yok. Bu şekilde kasa açıkkenmi bios pilini çıkartıp takıcam ve bu işlemi yaparsak sonucu ne olur biosla alakalı bi sorun olurmu ben pek anlamıyorum biostan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uKngrTR -- 5 Kasım 2013; 12:17:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uKngrTR

Hocam kapandı yine bilgisayar, bios update yapamadan.. Şimdi açma tuşuna basınca sadece kasa çalışıyor ve ekrana görüntü filan gelmiyor açılıştaki o tek bip seside yok. Bu şekilde kasa açıkkenmi bios pilini çıkartıp takıcam ve bu işlemi yaparsak sonucu ne olur biosla alakalı bi sorun olurmu ben pek anlamıyorum biostan ?

Bir oncekinde sistemi nasil actiniz? Bios update yapmak icin ise oncelikle calistara gelin. dxdiag yazarak sistem ozelliklerinden bios surumunu ogrenin. Daha sonra bios surumunu google yazarak update dosyalarini bulun.

• Çok nadir olsada arada açılıyor ve görüntü geliyor ama sonra reseteyip kasa çaışır durumda kalıyor ama görüntü gelmiyor ,ama şuan itibarı ile defalarca denedi sadece kasa çalışıyor görüntü yok.
  • quote:

Çok nadir olsada arada açılıyor ve görüntü geliyor ama sonra reseteyip kasa çaışır durumda kalıyor ama görüntü gelmiyor ,ama şuan itibarı ile defalarca denedi sadece kasa çalışıyor görüntü yok.

Ayni sorunu bende yasamistim. Anakarta hafif sekilde vurarak duzeltmistim. Sanirim temassizlik var.

• Vurdum salladım ama bişey olmadı sonuç aynı. Tüm kabloları tek tek kontrol ettim hepside sagla şekilde takılı. Fanlar çalışıyor , yanık kokusu paslam vs. hiç bişey yok.Bütün malzemeler 2 aylık sıfır alındı ,Bios la alakalı olugunu nerden düşünüyosunuz ve şuan ne yapmam lazım
  • quote:

Vurdum salladım ama bişey olmadı sonuç aynı. Tüm kabloları tek tek kontrol ettim hepside sagla şekilde takılı. Fanlar çalışıyor , yanık kokusu paslam vs. hiç bişey yok.Bütün malzemeler 2 aylık sıfır alındı ,Bios la alakalı olugunu nerden düşünüyosunuz ve şuan ne yapmam lazım

Ayni sorunu bende yasamistim. Bios update ile cozmustum. Ekran geldiginde ilkte CMOS 502 hatasi verdi mi?

• yok hata vermedi normal şekilde açıldı. Bi kaç kez reset atıp yine açıldı ,sonra reset atıp kasa çalışmaya devam ederken görüntü vermiyor artık. Ve kasa çalışırken reset tusuna basılı tuttugumda kapanmıyor anı şekilde çalışmaya devam ediyor
  • quote:

yok hata vermedi normal şekilde açıldı. Bi kaç kez reset atıp yine açıldı ,sonra reset atıp kasa çalışmaya devam ederken görüntü vermiyor artık. Ve kasa çalışırken reset tusuna basılı tuttugumda kapanmıyor anı şekilde çalışmaya devam ediyor

Donanima reset cekmeyi deneyin. Yalniz masaustunde var mi bilmiyorum. Biraz arastirin.

• quote:

Ramları çıkarıp tekrar taktım kabloları tekrar tekrar kontrol ettim Yanık kokusu varmı yokmu kontrol ettim ancak olumsuz hiç birşey göremedim.. Bu arada bilgisayar açıldı görüntü geldi biostan sıcaklıga baktım Sistem 28 Cupu 48 derece olarak gözüküyor ancak yine reset atmaya devam ediyor ama görüntü geliyor ve muhtemelen bi kaç resetten sonra görüntü gelmez olucak yine..
    Bios pilinin bir kısmı ekran kartının altında kalıyor ve çıkarıp takarsam biosdan anlamıyorum benim için bi sorun olurmu ? Bide bu evde Elektrik hattında sanırım topraklama yokmuş bu resetlemeler bunlarlada alakalı olabilirmi ?

iki gün once birebir boyle bir sorunlu kasa geldi elime ve kasa sahibinin evinde bu sorunu yaparken dün kendi evimde 3 saat süreyle test ettim devamli yeniden baslatip durdum sadece bir kere kasa çalıştığı halde ekrana görüntü gelmedi eger donanimi söküp tekrar takip sonuç yoksa sorun bence elektrik topraklamasinda hatta dairenizin degil binaya gelen elektriğin topraklama durumuna bile bakmak lazım bence

bu akşam kasayi komple dağıtıp sifirdan toplayacağım anakart ustunde hicbirdey kalmayacak ozellikle anakart ve islemci üstünde durmak gerek diye düşünüyorum

gerci siz yeni toplamışsiniz bana gelen 5 yıllık bir kasa

sonucu yazarım

• Bende aynı sorunla karşılaşmıştım ama benim sorunumun çözümü başka şey çıktı. ekran kartı kendi kendine voltaj arttırmış normal değeri 900 - 1120 arası olması gerekirken bir baktım 1900 olmuş voltajı düşürdüm şimdi sorunum çözüldü.
  • Hocam eğer yedek bir güç kaynağın varsa, sisteme onu tak. Sistemi o psu ile bi kaç gün kullan. Bakalım sıkıntı devam edecek mi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.