Şimdi Ara

Ekran görüntüsü birbirine girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda ekran görünütüsü parça parça olup görüntüler hareketli şekilde birbirine giriyor, bir türlü çözemedim. Ekran kartı sürücüsü güncel. Eski sürüm kurdum olmadı tekrar son sürüme güncelledim olmuyor. Özellikle herhangi bir oyun açtığımda görüntü böyle oluyor ve ''görüntü bağdaştırıcısı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu'' diyor ancak yine aynı şey devam ediyor. Ekran resimlerini koydum,yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bilgisyar Bileşenlerim:
    Ekran kartı: Gigabyte GTX460 1gb 256 bit
    Ram: g-skill 6gb ddr3 2gbx3
    Anakart : Asus P8P67
    İşlemci İntel i7 2600 3.5ghz
    https://store.donanimhaber.com/89/35/03/89350330780b16aea3fc04eab7bc397f.jpg
    https://store.donanimhaber.com/ce/ca/9f/ceca9f7c0e0b448c6908250659d1d27c.jpg
     Ekran görüntüsü birbirine girdi Ekran görüntüsü birbirine girdi

• sermo_oz S kullanıcısına yanıt
    Sorun yazılımsaldan daha çok donanımsal gibi gözüküyor ama siz yine de ekran kartınızın mevcut olan sürücüsünü kaldırıp, bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra daha eski sürüm ve WHQL imzalı sürücüyü indirip kurun.

Aynı sorun yaşanırsa GPU-Z programı ile ekran kartınızın sıcaklık değerlerini kontrol edin. Her ihtimale karşılık kasayı açıp ekran kartınızın fanlarını temizleyin. Bunun yanında grafik işlemciyi soğutan termal macun kurumuş veya bitmiş ise termal macunu mutlaka yenileyin, grafik belleklerin soğutulmasını sağlayan termal padlerin de temizliğini yapmanızda yarar var.

Son olarak güç kaynağınızın yetersiz kalması veya eski performansını sağlayamamasından da kaynaklı bir durum söz konusu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiky2122003 -- 17 Ekim 2014; 0:10:44 >
  • Temizleme işini yaptım aslında ama termal macun yarın gelecek internetten sipariş ettim onu da yapacağım.
    Sürücü olayını da dediğiniz gibi yaptım ama fayda etmedi. Oyun açtığımda (FIFA 15) Gpu sıcaklığı 65 derece, işlemci sıcaklıkları 44 derecelerde seyrediyor. Biraz önce açtım oyunu aynı şeyi yaptı, sonra kapatıp tekrar açtım sıkıntı olmadı anlamadım gitti nedir derdi.
    Güç kaynağım da Highpower 750 watt gücünde sıkıntı olabileceğini sanmıyorum ama göz ardı etmemek lazım tabi.
  • Ekran kartın gitmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurutucu

Ekran kartın gitmiş.

Emin misin hocam ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: sermo_oz

Bilgisayarımda ekran görünütüsü parça parça olup görüntüler hareketli şekilde birbirine giriyor, bir türlü çözemedim. Ekran kartı sürücüsü güncel. Eski sürüm kurdum olmadı tekrar son sürüme güncelledim olmuyor. Özellikle herhangi bir oyun açtığımda görüntü böyle oluyor ve ''görüntü bağdaştırıcısı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu'' diyor ancak yine aynı şey devam ediyor. Ekran resimlerini koydum,yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bilgisyar Bileşenlerim:
    Ekran kartı: Gigabyte GTX460 1gb 256 bit
    Ram: g-skill 6gb ddr3 2gbx3
    Anakart : Asus P8P67
    İşlemci İntel i7 2600 3.5ghz
    https://store.donanimhaber.com/89/35/03/89350330780b16aea3fc04eab7bc397f.jpg
    https://store.donanimhaber.com/ce/ca/9f/ceca9f7c0e0b448c6908250659d1d27c.jpg
     Ekran görüntüsü birbirine girdi Ekran görüntüsü birbirine girdi

ya format at yada sistemi geri yükle ben öyle çözüyordum

• 1 ay oldu format atalı ama deneyeyim o zaman.Ekran kartını değiştirmekten iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Format atmadım, ekran kartının termal macununu yeniledim şu an sıkıntı yok düzeldi.İlerleyen zamanlarda tekrar sıkıntı olursa yazarım. Sıkıntı,ekran kartının fazla ısınmasından kaynaklanıyor sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.