Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. Oyun oynarken bir anda ekran kapanıyor siyah ekran geliyor ardından sinyal yok diyor ve gidiyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise ekran kartı driver'ı yok görünüyor AMD adrenalin kalkmış olarak açılıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler. Sistemdeki Parçalar: Asus Tuf B450-Plus Gaming Sapphire RX 5700XT ViewSonic XG2401 GSKILL Kamuflaj Desenli 8GBx2 |
Ekran Bir Anda Kapanıyor
-
-
Hala çözemedim yardımcı olur musunuz ?
-
En önemlisi Psu ve yazmamışsınız. Psu kaliteli değilse bu kart sorun çıkartabilir. Ve ekran kartı hangi üreticiye ait Msi-Asus vb. hangisi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 27 Kasım 2022; 11:51:13 > -
Power yetersiz değil ise ekran akrtınız yolcu gibi gözüküyor. Garantisi varsa garantiye yollamayı deneyebilirsiniz.
-
Seasonic Focus Plus 650FX kullanıyorum PSU olarak
-
Belirttiğim gibi Sapphire ürün
-
Şunları bir incele:
tom's hardware forum[SOLVED] - Seasonic X-650 and AMD 5700 XT - System Reboots, Freezes, Black Screenshttps://forums.tomshardware.com/threads/seasonic-x-650-and-amd-5700-xt-system-reboots-freezes-black-screens.3684761/#post-22193047cultists network[psucultists] PSU Tier List rev. 15.0a - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/İlk linkte site moderatörü bu Psuyu önermiyor. Diğer link Psu Tier linki ve orada 7. maddeye dikkat:
[7] Older Seasonic Focus revisions (Focus Gold, Focus Plus Gold / Platinum, made before 2018) had transient sensitivity issues. Some more recent models are not affected because they were released after the fix (Seasonic Focus GM/GX/PX refreshes, Phanteks AMP, NZXT C/E etc.). Although situation with Ampere GPUs is unclear it’s assumed that there are no widespread issues on Focus platform.
not: Ben sorun %100 Psuda demiyorum ama başka bir marka Gold tier Psu takarak emin olman gerekiyor.
-
Gerçekten şu PSU'yu alırken öve öve bitirememişti forumdakiler şöyle iyidir uçar kaçar yıllar boyunca götürür pişman etmez ama attığınız linke baktım eğer sorun bundaysa sıkıntı yok ekran kartında olmasın da.
Çok teşekkür ederim size de sağ olun.
-
Eğer eskiden böyle bir sorun yaşamayıp yeni yaşıyorsan format atmayı deneyebilirsin hiçbir şey işe yaramazsa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birebir aynı sorunu yaşadım. Thermaltake 750w bronze psu ile. Ekran kartı Sapphire nitro+ 6600xt. Benchmark başlattığımda sizdeki sorun oluyordu. Ekran kartının BIOS modunu performance dan Silent moduna aldım sorun düzeldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikates -- 8 Aralık 2022; 11:33:46 > -
Silent BIOSda da aynı problemi dün yaşadım. Malesef çözüm olmamış. High power 750w gold psu ile deneme imkanım vardı onunlada denedim değişmedi. Halbuki denediğim psu hali hazırda 2080ti çalıştırıyor sorunsuz bir şekilde. Siz çözebildiniz mi sorunu?
-
850W var bende.
Black Screen diye araştırdım. Bir çok şey çıktı. (WATTMAN hatası gibi). Konuyu açtığımda win 11 kulanıyordum. Belki çözülür diye win 10 geçtim.
Yarın oyunda deneyeceğim. Bakalım ne olacak...
Sonunda bana AMD iade edeceğim ve Nvidia aldıracaklar.
-
Ben öyle yaptım. Oyunlarda crashler olsun, wattman ın durduk yere çökmeleri olsun, update ile gelen yeni hatalar olsun sattım kurtuldum 6700xt den. Nvidia ya geçtim rahatladım. Şimdi fiyatlardan dolayı cazip geldi abime 6600xt aldık ama bundan sonra hep bunları aklıma getirecem aldanmayacam. Siz çözebilidiniz mi Win10 ile?
-
Sorun başka bir şey çıktı.
Tabii sorun yine de AMD ve salak, eksik geri kalmış yazılımı...
Monitörüm 144/165hz. Ekran kartı kendini gereksiz yere 144 de sabit tutmaya çalışıyor. Bu da aşırı yüklenmesine sebep oluyor. Oyunda FPS kıstığımda normale dönüyor. Bu seferde 144 Mhz monitör bir halta yaramamış oluyor. Çözüm arıyorum bakalım ne olacak...
-
Benim monitörde 144 hz idi. Aslında aklıma gelmişti bu aşırı yük durumu. O yüzden silent bios denedim frekans düştüğü için. Ama ondada sorun yaşandı. Şu an DP ile bağlamayı denedim. Problem yaşanmadı şu ana kadar. Biraz daha test edilsin bakalım. BIOS update aklıma geldi ama çekiniyorum biraz.
-
Bir şekilde ekran kartı çalımayı durduruyor. Oyundayken ekran kartının ısı değerlerine baktınız mı ani değişimler varmı.
-
Arkadaşlar hepinizden öncelikle özür diliyorum foruma pek giremedim vaktim olmadığı için. Bende sadece oyunlarda oluyor bayadır da oyun oynamadığım için sorunla karşılaşmamıştım geçen gün yeniden oldu ve ben de Windows11'e geçiş yaptım belki düzelir diye yok o da çare olmadı. Silent BIOS nedir bilmiyorum ama deneyeceğim benim monitörüm de 144hz. Ekran kartında problem varsa yemin ederim lanet okuyacağım artık AMD ekran kartına.
-
Ben problemi buldum arkadaşlar başka ekran kartıyla denedim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım demek ki benim ekran kartımın ömrü bitmiş garantisi de olmadığı için yenisini almam gerekecek. AMD almayın aldırtmayın teşekkürler.
Benzer içerikler
- disk boot failure insert system disk and press enter
- ntfs mi fat32 mi
- facebook hesabına başka cihazdan giriş bildirimi
- laptop statik elektrik boşaltma
- twitter harf arama geçmişi silme
- silinen dosyaları geri getirme
- udf nedir
- gigabyte bios tuşu
- root nasıl kaldırılır
- telefon neden ısınır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X