Şimdi Ara

bilgisayarı açıyordum daha sonra ekran donuyor ardından ekran kararıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • problemim şu şekilde başladı bilgisayarı açıyordum daha sonra ekran donuyor ardından ekran kararıyor ve monitörde "no signal" uyarısı geliyordu.bu 3-4 defa tekrarlıyordu.daha sonra ekran kartı driverı iptal oluyordu.bunuda masaüstü özelliklere ve pes2009 oyununun settings programına bakarak anladım.çünkü orda ekran kartını görmüyordu.bu arada ekran kartım "ati x1650pro 512 mb" idi.virüs taraması yaptım tüm virüsleri temizledim.ardından format attım tekrar virüs taraması yaptım.virüslerden arındırdım.problem çözülmedi.ekran kartının driverında problem olduğunu düşünerek.farklı sürümlerde driverlar silip yükledim (son sürüm dahil) ancak yine değişen birşey olmadı.windows xp de problem olduğunu düşündüm.farklı bir "windows xp" cd si aldım tekrar format attım.ardından son sürüm driver yükledim bilgisayarı açtığımdaki donma olayı ekranın gidip gelmesi bitti. bu kez "pes2009" oyununa girdiğimde menülerde iken görüntü donuyor ve ardından bilgisayarda donuyor ve çözüm reset atmak oluyordu yalnız bu arada arkadan oyunun müziği hala çalıyordu.alt+tab veya ctrl+alt+delete kafi gelmiyordu.şimdi ekran kartımı "gf 9400gt 1gb" ekran kartı ile değiştirdim.bilgisayarı açtığımda ekranda donma olmuyordu ancak pes2009 oyununa girdiğimde oyunun menülerinde iken görüntüde donma oldu.alt+tab yaptım masaüstüne döndüm tekrar görev çubuğundan oyunu açtım menü düzeldi,oyunda seçim yaptım oyunun bir sonraki menüsünde tekrar dondu.alt+tab tekrarladım.ama maça hiç başlamadı oyun dondu. yalnız eski ekran kartım gibi bilgisayar donmadan yani resete gerek kalmadan oyunu kapatabildim, ctrl+alt+delete yaparak.yani en azından yeni ekran kartını taktından sonra reset e gerek kalmamıştı.formattan sonra kullanmaya başladığım anti-vir virüs programının makinayı kasacağını düşündüm ve kaldırıp daha önce kullandığım avast yazılımını yükledim.ve şu aşamaya geldi problemim; bilgisayarı açıyorum ekranda donma falan olmuyor.pes2009 oyununu açıp, menüleri de geçiyorum donma olmuyor, maça başladıktan sonra ekran bulanıyor renkler birbirine giriyor görüntü bozuluyor.bu arada renkler karıştığı için ben her ne kadar bişe görmesemde maç devam ediyor sesler geliyor oyun çalışıyor.alt+tab yapıp masa üstüne dönüyorum daha sonra oyunu tekrar görev çubuğundan açıyorum ekran düzeliyor.ama biraz sonra görüntü tekrar bozuluyor .oyunu ctrl+alt+delete yaparak kapatıyorum.ardından masa üstünde ve açtığımda pencerelerde renkli noktalar ve renk kaymaları oluşuyor.mecburen reset atıyorum bilgisayara.bilgisayarı açtıktan maça girene kadarki bölümde (oyunun menüleri dahil) herhangi bir problem ile karşılaşmıyorum.ne zamanki pes2009 oyununda maça gireyim görüntüde bozukluk başlıyor.bundan 1 ay öncesine kadar pes2009 da oynuyordum böyle bir problemim yoktu.yardım ederseniz çok sevinirim yoksa kafayı yicem artık 100ytl de ekran kartına para verdim :(
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• diğer donanımlarınızın ne olduğunuda yazabilirmisiniz.onlarlada ilgili olabilir.
  • Sorun pes2009da sanırsam.
  • gigabyte 945gcm anakart
    2 x 1gb ekran kartı (birisi kingston ince olanından, toplam 2gb)
    pentium 4 3.00ghz işlemci
    22" lcd monitör
    250gb + 80gb hard disk (2 adet hd)
    şuan üzerinde gf 9400gt 1gb 128bit ddr2 ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afarasyab -- 10 Ağustos 2009; 15:43:31 >
  • pek sanmıyorum ama bana monitörmüş gibi geldi. monitörün tüplümü. eğer imkanın varsa bide monitörü değiştirip dene(arkadaşından falan). o da değilse %80 ısınma problemidir. kasayı aç ve içi açıkken çalıştır ve dene bakalım o zamanda olacakmı?
  • Ram leri çıkartıp tek tek deneyin ?
  • benq 22" lcd monitör mevcut yeni ürün zaten bir problem yok onda,kasayı açarak serin yerde denem yaptım değişen birşey olmadı. ama ram leri çıkartarak bir deneme yapayım?ardından eski ekran kartı ile de son şekliyle bir deneme yapıcam neticeyi bildiririm arkdaşlar,şimdiden ilginize teşekürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ram ler le alakalı bi problem yok tek tek çıkardım sorun devam etti.eski ekran kartımı tekrar denedim problem çözüldü.netice olarak;
    problem ilk başladığında virüslerle alakalı ve windows arızalanmış.format attıktan ve virüsleri temizledikten sonra zaten sadece "pes2009" da sorun çıkartıyordu bununda sebebi daha önce kullanmadığım ve formattan sonra yüklediğim "avg anti-virüs" yazılımı oyunu donduruyormuş.ben tabiki bunu tahmin etmediğim için ekran kartını değiştirdim.ondada problem devam edince "avg" kaldırmıştım.ancak yeni ekran kartının ısınma problemi olduğu için problem farklı şekilde devam etti.en son eski ekran kartını,formattan sonra avast yüklü şekilde tekrar deneyince problem nüksetmedi.ilginize teşekür ederim
  • yine geldim dostlar, bendeki problem tekrar başladı en son eski ekran kartımı (x1650pro) taktığımı ve düzeldiğini söylemiştim ancak problem tekrar başladı.windows açılıyor ve ekran donmaya başlıyor sonra ekran kartı driverı kendini iptal ediyor.bende tekrar format atıp yeni ekran kartımı(9400gt) taktım.bu sorun kalktı ancak yine oyuna girdiğimde oyunlar donuyor ekran bulacalanıyor.kısaca; eski ekran kartımı takınca formattan hemen sonra bi problem yok, 1hafta sonra ekrada donmalar başlıyor.yeni ekran kartımda ise formattan sonra hiçbir şekilde ekranda donma olmuyor ne zaman bir oyuna gireyim bilgisayar donuyor ekran renk renk oluyor?kafayı yedim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afarasyab -- 20 Ağustos 2009; 1:52:10 >
  • yaw deli olacam arkadaşlar en basit oyunda bile bilgisayar donarmı, oyun renkleri birbirne karışırmı?mario açıyom makina kafayı yiyor donuyor falan , zorla kapatıyom düzeliyor ekran ve makina (9400gt olan yeni ekran kartında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afarasyab -- 20 Ağustos 2009; 1:51:05 >
  • yardımlarınızı bekliyorum dostlar öneriniz nedir?
  • monitör dene kullandığın anakartta 5 para etmez bende kullandım muhtemelen onda da ısınma problemi vardır.
  • işlemci ile bir alakası varmıdır ısınma olarak? internette bir pencere açtığımda mouse çalışıyor ancak pencere donuyor pencereyi mouse ile aşağı aldığımda pencere normale dönüyor,en basit oyunu bile açtığımda bilgisayar donuyor.
  • biosta işlemci ısısı açılışta 70 daha sonra 87 e kadar çıkıyor, speedfan programında 83 gözüküyor ekran kartı ısısı ise 63 lerde geziyor.kapağı açtığımda işlemeci ısısı 75 e düşüyor bana çok abartılı geldi arkadaşlar.fanların hepside çalışıyor !?dün işlemci fanını temizledim şuan pes2009 oynayabiliyorum ama görüntü çok hızlı atlayarak gidiyor? lütfen yardım beyler
  • işlemci fanını değiştirdim sıcaklıkta bier değişkilkik olmadı dostlar, dünde everest power 430w aldım taktım yine bir değişiklik olmadı.ne yapmam gerekiyor?
  • Sen istediğin kadar virüsleri temizle. Kökünü kurutmanın tek yolu sistem klasörlerini temizleyebilmen, bu da çok mümkün değil çünkü enfekte dosyayı silince sistemini bir daha açman imkansız. Tek çaren TEMİZ bir işletim sistemi kurman. Windows 7 kurmanı öneririm, kesinlikle temiz olduğundan eminsin ne de olsa. Kurunca da ilk yapacağın iş nod32 kurmak olsun. Geçmiş olsun, saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.