Şimdi Ara

Ekonomiyi mahvettiler! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
10.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abi ben gerçekten anlayamıyorum bu adamları. hani ya gerçekten düşünemiyorlar, mukayese etme yetenekleri yok ya da gerçekten kör koyunlar. ulan bundan 4-5 yıl önce bile aynı iktidar döneminde alım gücümüz şimdikinden daha yüksekti. gittikçe kötüye gidiyor ekonomi gelmişler bana yok 2001 yılında asgari ücret 100 dolardı şimdi 300 dolar ekonomi çoh eyi bilmem ne. siz sadece 2001 yılında 30 kg çay alıyoduk şimdi 60 kg alıyoruz dersen zaten seninle ekonomi tartışılmaz. senin olayın sadece çay almakla bitiyor mu? verdiğin vergileri; ötvleri, kdvleri, öivleri bilmem ne vergilerini hiç mi düşünmüyorsun? eskiden araba almak çok büyük lüks değilken şimdi gerçekten lüks bir olay. damgası vergisi cartı curtu. "3" çocuklu kirada oturan bir işçiye sorun bakalım alabilir miymiş? ben hatırlıyorum ben çocukken arabamız vardı babam işçi. şimdi almayı bırak almayı düşünemez bile. önceden maddi durumumuzu sorduklarında "orta" diyebiliyorduk. var mı şimdi orta? ya iyi ya da kötü. durumu iyi olanlar ekonomi iyi zırvalıkları yapsınlar. ama benim anlamadığım açlıktan nefesi kokan, üstüne başına kıyafet alamayan adamların 1 kg makarna, "çay", " torba kömür uğruna ekonomiyi savunması bana çok saçma geliyor.

    sonra diyorum ki bu halka müstehak. bırak sanane onlar nasılsa mutlu düdük makarna ile düdüklenmeye...




  • Forumun çoğunluğu chpli bu adamlar devletin yaptığı herşeyden senden benden daha çok yararlanır ama devlete karamet atmaktanda geri kalmazlar utanmaz sıkılmazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adurgun A kullanıcısına yanıt
    Daha basit anlatılamazdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 tl ye et nerede cidden? 65 tl Sivasta kasapta "İNSANIN YİYECEĞİ" türde et almak istersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunkmc

    Madem ulke işlerini deneme yanilmaya birakamayiz o halde neden bu başkanlık sistemini denemek için direniyor hükümet ?

    Ne bileyim,ben soru soruyorum bana soruyla karsilik veriyosunuz. Cevap vermeyecekseniz yazmayin kardesim,algı yoksunu musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selçux

    Forumun çoğunluğu chpli bu adamlar devletin yaptığı herşeyden senden benden daha çok yararlanır ama devlete karamet atmaktanda geri kalmazlar utanmaz sıkılmazlar.

    Oy vermedigi parti başta ise,yaptiklarindan yararlanmamasi mi gerekiyordu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fth -- 22 Şubat 2017; 13:46:2 >
  • İstanbul da askeri ücretle ev kirası ödeyebilen var mı ?
  • adurgun A kullanıcısına yanıt
    Gaziantepsporun basinda kim olduguna bagli. Duruma gore 4 puan fazlasi var diye ovunulur yada 9 sira geri dusmus diye sovulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Bakın alım gücü haberlerde abartıldığı gibi artmadı bunda haklisiniz ama hiç artmadı da değil. Kendi ailemden bahsedeyim son 7 senedir bizde baya iyi bir artis var önceden ıkinci el arabaya binerdik artik sifir alıyoruz. Onceden yazlık evimiz yoktu şimdi 2. sini planlıyoruz. Bundan 7 sene evvel evimize aylim 2500 lira geliyordu simdi 6500 lira geliyor. Onceden herşeyi taksitle aliyorduk şimdi %70 peşin alıyoruz. Haberlerde abartıldığı gibi 10000 dolarları gormedik ama baya yükseliş yaşadık.

    Hocam bu 7 sene içinde eve paran getiren kişi sayısı artmış olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askeri ücretle İstanbul da kirasını ödeyip faturalarını ödemeyi başaran var mı ?
  • Yabancı kişisel bakım markaları artık Türkiyeye 3.kalite ürünlerini yolluyorhttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124216740
  • Ekonomiyi mahvettiler! halk fakir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drew Brees kullanıcısına yanıt
    Evde 7 senedir çalışan yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah a isyan edesim var neden insanlara en azından ortalama bi zeka vermedin diye ama bi bildiği vardır elbet. Adam lafı atıyor hani nerdesiniz diye sonra tonlarca cevap geliyor ama çoktan kaçmış oluyor kendisi. Klasik troll.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu konuda karşılaştırma olarak sunabileceğim tek şey var,



    Babam 90 ların sonu ve 2000 lerin başlarında aldığı yevmiyelerle dükkan ve apartman yaptı. Şuan aynı işten aldığı aynı yevmiye ile haftalık pazar alışverişini zor yapıyor, o zamanlar sigaranın iyisini içerdi, şimdi tütün kullanıyor.

    Kendim çok iyi hatırlarım ki poşetlerle kiraz, çuvalla yiyecek ve yine çuvalla karpuz kavun getirirdi, şimdi 1 karpuz ve 1kg kiraz alabilirse gülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 22 Şubat 2017; 14:57:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KDV, elektrik tüketim vergisi, dağıtım bedeli, sistem kullanım bedeli, sayaç okuma bedeli, kaçak kullanım bedeli, enerji fonu, TRT payı gibi çeşitli tutarlar hesaplamaya dahil edilmezse, 1 KW elektriğin birim fiyatı 0,314096 TL yani 31 kuruştur. Tüm masraf ve vergiler dahil 1 kW elektriğin birim fiyatı yaklaşık olarak 0,44 TL, yani 44 kuruştur.
    Kaynak sayfa:http://www.bilgimanya.com/1-kw-h-elektrik-kac-tl-2015/

    yani siz devletin hizmet vermek için yaklaşık olarak %50 oranında vergilendirmesini normal mi karşılıyorsunuz?
    kayıp kaçak bedelinin şirketlerin ödemesi zor olur denilerek aleyhte mahkeme açılmasının önlenmesi konusunda yorum
    yapmayı es geçerek bu soruyu soruyorum.




  • asgari ücrretlinin bütün gün çalışıp bir günde aldığı para bir kilogram etin fiyatından düşük, gelip analiz kasmış bide.
  • Reobig kullanıcısına yanıt
    Benim babam da 90 ların sonu ve 2000 lerin başlarında aldığı yevmiyelerle, işe helikopterle gidip gelirdi, zavallım şimdi Ferrari ile gitmek zorunda kalıyor...

    Yav iyi güzelde yalnız ben şunu anlamadım, adamcağız koca apartman dikmiş, üstüne dükkan mükkan... Naptın bu dairelerin, dükkanın kiralarını, pavyonda hatunlarlamı yedin de, adamcağız şimdi tütün kullanmak zorunda, be hayırsız evlat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan

    Alım gücünü anlamak için ne grafiğe gerek var ne başka bir şeye. Dışarı çık, arabana binerken acaba kaç kuruş yakacak yav diye düşünüyorsan ne alımı ne de gücü kalmamıştır o işin. Ya da asgari maaşla alacağın ekmek parası bile maaşın 10 da birini 5 te birini götürüyorsa alım gücü diye bir şey kalmamıştır. Ulan her gün makarna yesen yağıydı suyuydu pişirmesiydi zaten 500 lira para eder. Siz hala alım gücü diyorsunuz.

    araban var yani millet yemeğe ekmek bulamıyor adam benzin parasını düşünüyormuş . Maşallah yollara bakıyorum bir tane kötü araba yok milletin elinde 3 5 bin telefonlar hergün avmlerde gırla alışveriş starbuksda kahve keyfi sonra gel buraya ekonomi çok bozuk. İnsan biraz utanır ya. Ekonomi bozuk diyen arkadasım var adam 2016 mercedese biniyor şükretmesini bilmeyen insanlar. mercedes ver neden massarati değil diyor zihniyet böyle olunca insana ne versen boş. Bu arada etle bişeylerin fiyatını devamlı mukayese eden arkadaşlara soruyorum 34 yasındayım bu zamana kadar etin ucuz olduğunu hiç görmedim bu memlekette. Ortadoğuda ölelimde açlıktan kurtulalım diyen insanlar varken burda gelip ekonomimiz cok kotu diye zırvalayanları allaha havale ediyorum. Hayaller ülkesi amerikaya gidinde görün evsiz yasayan milyonlarca insanı. İnançsız insanlara ne desen boş arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 22 Şubat 2017; 15:23:55 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.