Şimdi Ara

Ekonomi yüzünden psikolojik problemler + kaygılar = intihar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
5
Favori
27.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nickola Tesla

    Eccük empati yeteneğin varsa neyin ne olduğunu anlayabilirsin.Sen baba olsan karın vefat etse ve çocuğun intihar etse ne yaparsın?Davul,zurna çalıp oynar mısın?

    Omzumdan yük kalkar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Helal o zaman hocam yorum yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sağlık meslek lisesi mezunuyum KPSS hayvan gibi çalıştım alnımın akıyla atandım 3-4 bin alıyorum. Böyle alt kademe eğitim öğretimden dem vurma otur ders çalış olmadı kafede garson ol. Ama sen büyük ihtimalle diplomana yediremediğinden bir iki yere başvurdun geçtin. Bu iş böyle olmaz intihar mı etmek istiyorsun o zaman buyur et. Çalıştım çabaladım deme 👍🏽

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • git limon sat pazarcılık yap hayata bir yerden başla illa üniversite okudum diplomam var o işi yapmam lazım diye düşünme hayatı yaşa hayat kısa zaten
  • Sokakta görsen adam yerine koymayacağın pasif pısırık tipler gelmiş burada bunalımda olan adama öfke kusuyor.Siz ilk önce kafanızı kaldırın ülkenin ekonomik haline bakın koca koca firmalar konkordato ilan edip işçi mühendis herkesi kapı önüne koyuyorlar.Küçük işletmeler halt etmiş.
    Kariyer nette bir ilan yayınlanıyor binlerce kişi başvuruyor o ilanların %90 ı reklam herifler tenezzül edip siteye bile girmiyorlar.Linkedin desen karı kız avlama platformuna dönüşmüş.Ne yapacak bu adam eline cv leri alıp kapı kapı yalvaracak mı?üç beş ilkokul mezunu soytarıya.Ha eline cv alıp dağıt diyenler hayatında hiç bu işi yapmamışlardır yapsalar saçmalıktan öte bir şey olduğunu bilirlerdi.Çünkü kimse sizi randevunuz olmadan danışmadan ötesine bile sokmaz.Sakın yanlış bir şey yapma arkadaşım sabret sabret sabret.Burda ki lafına erkek adam diye başlayan tipleri de blokla geç.




  • Lise mezunu işe girerken ben giremiyorum hakkım gasp ediliyor cümlenden ne kadar yanlış düşündüğün ve yanlış yolda ilerlediğin görülüyor. Öncelikle evde boşboş oturacağına evde internet üzerinden çalışarak bile ingilizce öğrenebilirsin. ücretsiz bir çok eğitimi alabilirsin. Diğer yandan kariyerine uygun iş bulana kadar garsonluk gibi geçici işlerde çalışabilirsin. Bunları sana ik olarak söylüyorum. İntihar edeceğinede git teröristlerle çatış bence.
  • Alınan her karar er geç kişiyi sonuca ulaştırır.İstediğiniz kadar inkar edin veya görmezden gelin hepimiz kendi yarattığımız dünyanın ürünleriyiz.
    Gördüğüm üzere şuandaki pozisyonundan memnun değilsin.Ancak bunun kabahatlisini sosyal,ekonomik hayata bağlamak yanlış bir yaklaşım olur.Sonuçta değişim sadece kişinin dahilinde oluşabilir.
    Birde bazıları isteyene iş var gibi saçma sapan cümleler yazmış. Afedersiniz de bu pek akıllı bir insanın söyleyeceği türden cümle değil.Bu tarz cümleleri yazan/söyleyen heriflere art niyetli gözüyle yaklaşın.Hee kurnaz olup ta paranın dibine vuran yok mu? var. Lunaparkta pamuk şeker satıp günde 500-600 tl para kazanan insanlar var bu memlekette.
  • İşkur'a git, valiliğe git, muhtara git..

    Çevreden iş gelir birader.

    Bu kadar umutsuz olma.
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Erkek motor, çok delikanlıysan ders vereceğine yardımcı ol, git derdini öğren arkadaşın, klavye delikanlısı olmayın oğlum az adam olun insanların dertlerine böyle yaklaşılmaz, sen kimsin ki bu haddi bulup kendinde posta koyuyorsun hiç tanımadığın adam lan? Tanıyor musun oğlum sen bu çocuğu? nasıl bir psikolojide acaba biliyo musun? Seni daha önce bloklamışım ben meraktan açtım görünce mesajını ama açmaz olaydım, hala aynı densizliklere devam ediyorsun belli ki...


    Son olarak, senin nezdinde konuya destek yerine köstek atanların hepsine buradan selam olsun, bir gün siz de bu hallere düşerseniz anlarsınız, yandım diyene böyle empatiden uzak yaklaşılmasının ne kadar yanlış ve kötü olduğunu, gene de ben istemem bu hallere düşmenizi...

    Konu Sahibi Arkadaşım, sana söylenebilecek tek şey, bir an evvel kendini toplayıp bir iş bulmandır, intihar vs bunlar insanın aklından geçebilir ama ne olursa olsun seni doğuran anneciğini yüz üstü bırakma. Bir iş bulup çalışırsan, hem aklın dağılacak hem eve ek gelir olacak hem de yeni fırsatlara ve imkanlara yol olacaktır. Evde durarak, kendini toplumdan ve yaşamdan soyutlayarak intihardan başka şey düşünemezsin, gerekiyorsa bir psikolog yardımı al ama kendini koyverme. Eğer bedeni ve akli sağlığın yerinde ise her şeyi atlatır hayatını yoluna koyarsın, asla pes etme ve anneni üzme sakın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi traumaniac -- 11 Ekim 2018; 16:12:39 >




  • Ben bildiğin işçilik de yaptim. Zil calinca molaya ciktim zil çalınca ise gittim. Mola dışında tuvalete gitmek bile sıkıntıydı.

    Kadroya almadilar. 6 ay daha işsiz gezdim. Şimdi de asgari ücretle çalışıyorum. Bos durmaktan iyidir.. issiz oldugum zamanlar bende de aynı sıkıntılar vardı. Parasızlık değil ama... Bence ne is olursa boşta kalmak cok kötü..



    İş sadece para kazandirmaz. Enerjini zamanını ve zihnini de oyalarsın. İşsiz oldugun zaman o enerji fazlasi kimisini kotu yollara sürükler. Zihnini oyalayacak birsey olmayinca da o düşünceler kafadan cikmaz.



    Ne olursa olsun çalış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2C39A73B0

    Bu mesaj silindi.
    Alternatif öner o zaman? Başka neler yapabilir? Gazete mi? Kapı kapı cv mi dağıtsın? Eleştiri yerine öneri verin.
  • Toplu bir şekilde cevap vermek istiyorum, en çok söylenenlerden biri başvur cv bırak vs gibi tavsiyelerde bulunmuş arkadaşlar ben bunları yapmasam bu kadar umudunu yitirmiş biri haline gelmezdim zaten bulunduğum il/ilçe'nin neredeyse heryerine cv bırakıp başvurdum zaten kariyer linkedln vb sitelerden de tabii ki başvurularımı yaptım.
    Ayda 750TL için 12-13 saat garsonluk yaptığım zamanlarda oldu.
    Beni bazılarınız yanlış anlıyor ben lise mezunu iş sahibi olanları küçümsediğim için yazmadım onları Türkiye'de 175 tane üniversite var bu üniversitelerin 5-10 tanesi dışında diğer üniversitelerin hiçbir vasfı ve faydası maalesef yok. Fütursuzca açılan bu üniversitelerin mezunlarına iş imkanı sağlanamıyorsa neden var bu üniversiteler ? 4-5 yılımızı neden boşa harcıyoruz kazanabilen o 5-10 üniversiteye gidip mezun olsun kazanamayan insanlara vakit kaybettirmeyin madem liseden mezun olunca bizde önümüze yolumuza bakalım değil mi ?
    Lise mezunu olup iş sahibi olanlara da elbette bir lafım yok benim konumda bahsi geçen lise mezunları birilerini ve x partisini aracı yaparak hiçbir yeteneği ve vasfı olmaksızın iş hakkımızı gasp eden insanlardır.
    Toplumumuzda iş verenler de dahil olmak üzere herkes illa ki bir taraf olmak zorunda x partisi yada y partisi birini desteklemek zorundasın. Objektif olan kendi bu tür taraflardan uzak tutulan insanların herhangi bir destekçisi yardımcısı (Torpili) maalesef ki olmuyor.

    Bazı arkadaşlar yapıcı eleştirilerde bulunmuş özel mesaj yolu ile yol göstermeye çalışanlar oldu hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, iyi ki varsınız. Önerilerinizi dikkate alacağım şuan için sabır aşamasındayım vazgeçmemek için elimden geleni yapacağım.




  • eğer İSTANBULDA oturuyorsan B sınıfı ehliyetin de varsa servis şoförlüğü yapabilirsin. ama genelde asgari ücret veriyorlar. ssk da çoğu yapmaz. ama büyük firmalarda çalışırsan ssk da yaparlar.


    http://ilan.tasimacilar.com/Ara/4/0/0/0/0/0/0/1


    buraya üye ol. ilan oluştur. mutlaka dönüş yapan olur.
  • İntiharı aklından sil sakin ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne mezunusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 yaşındayım malzeme mühendisiyim İngilizcem var enerji yöneticiliği sertifikam var, askerliğimi yaptım duman kontrol sistemleri ve bir kaç konferansa daha katılımım var. Arkadaşlarımın projelerinde dışarıdan freelance olarakta yardım ettim buhar kazanları pompalar vs vs. 6 aydır işsizim bazen kısmet olmuyor demek ki :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialScience -- 11 Ekim 2018; 22:10:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dur yakında biri sana bıyerlere imza attırır omur boyu calışsanxa borc odeyeemezsın. Bunlar ıyı gunlerın mlsf bu ulkenın halı bellı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametsurmeli

    Ben sağlık meslek lisesi mezunuyum KPSS hayvan gibi çalıştım alnımın akıyla atandım 3-4 bin alıyorum. Böyle alt kademe eğitim öğretimden dem vurma otur ders çalış olmadı kafede garson ol. Ama sen büyük ihtimalle diplomana yediremediğinden bir iki yere başvurdun geçtin. Bu iş böyle olmaz intihar mı etmek istiyorsun o zaman buyur et. Çalıştım çabaladım deme 👍🏽
    Hocam kpss kopya vs oldu bılıyorusnuz bıde ustune mulakat cıktı yanı bıde yuksek puan alıp atanamamak var bı sefer adam dırekt ıntahar eder yanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali9949 A kullanıcısına yanıt
    Valla hocam konu sahibinden de özür diliyorum KPSS ve ders konusunda onu hiç unuttum valla haklısın. Ama iş bulunur bak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.