Şimdi Ara

Ekonomi kötüyse neden xxx hala var sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Neden avmler dolu
    Neden arabalar satılıyor

Liste uzar gider...

Çok zengin adam düşünün yıllık geliri 1 milyon tl den 500.000 TL'ye düşmüş. Bu adam hala lüks harcama yapabilir. Sizin anlamadığınız bu işte. Düz düşünmeyin. Avmde 3 bardak ayş caklıt moka içmez 2 bardak içer boğazından kısar giyiminden kısar ama oralar yine bomboş olmaz. Kriz var evet paramız pul oldu.

Zaten doların fiyatlara yansımasını 4 5 ay sonra daha güzel göreceksiniz. Esnaf da güzel bir zam değil de "fıyat güncellemesi" yapmak "zorunda" kalacak. O zaman elinizdeki paranın pardon pulun ne ise yaradığını sorgulayacaksınız.

Not: bu yazdıklarım çalışan kesim için baba parası ile okul okuyup ekonomik anlamda alım gücü olmayan hazır yiyicilerin anlatabileceğini düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğru ondan

2016 da 160 170 milyar dolar olan ithalat

2017 de 200 milyar doları geçti

Millet boğazından giyim kuramından harbi iyi kısmis. Şu an bile 2018 ilk 4 aylık ithalat 2017 deki ilk 4 aya göre yükselmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 22 Mayıs 2018; 23:10:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu soru şuna benziyor; "insanlar maymunlardan geliyorsa neden maymunlar var?". Yani ekonomiden anladığı tek şeyin yüksek faizin enflasyona sebep olduğunu (aslında tam tersi, düşük faiz enflasyona sebep olur. Çünkü faiz oranları düşük olursa insanlar paralarını bankada tutmak yerine harcayacaklar ve ürünlere olan talep artar, buna bağlı olarak da talep kaynaklı enflasyon yaşanır.) düşünen bir güruha laf anlatmaya çalışmak gerçekten çok büyük sabır gerektiriyor. Anlatmaya anlatırım, insanlara bir şeyler öğretmek oldukça hoşuma gidiyor ama papağan gibi sürekli aynı şeyleri söylediklerinden dolayı ben de bıktım. Umarım yakın bir zamanda ön yargıları kırılır ve öğrenmeye karar verirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.