Şimdi Ara

Ekonometri düşünen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekonometri düşünen varsa her türlü yardımcı olabilirim bölüm bilgisi vs. ayrıntılı bilgi verebilirim :)

• 1-hangi üniversitede okuyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byte94

1-hangi üniversitede okuyorsunuz ?

Gazi üniversitesinde hocam :)
  • çıkınca napıo bu meslek ?
    ( gerçekçi yaklaşım lütfen )
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

çıkınca napıo bu meslek ?

Ustam çıkınca şu duyduğun iktisat işletme gibi bölümler varya onların yapabildiği tüm meslekleri yapabiliyorsun.
    işe alacak adam iktisat yada işletme ve sizden oluşan gruptan işe alacak olsa hemen sizi işe alır.
    Ekonometri bölümünde istatistik kurumuna da başvurabilirsiniz.
    Yeterli mi devam ediyim mi :)
  • mezun tanıdığın var mı, iş imkanı nedir ve önümüzdeki 10 yılda durumu ne olur.
    bilgim olmadığından soruyorum, bankalarda çalışabiliyorlar mı, borsa eğitimi alıyor musunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

mezun tanıdığın var mı, iş imkanı nedir ve önümüzdeki 10 yılda durumu ne olur.
    bilgim olmadığından soruyorum, bankalarda çalışabiliyorlar mı, borsa eğitimi alıyor musunuz.

Şuan için tanıdığım var. bankada çalışıyorlar. borsa eğitimi değil ancak istatistik vs. gibi dersler alınıyor.
    öğretmenlerimiz istatistik kurumundan çalışan öğrencilerim tekrar geliyor ve konu çalışıyoruz diyorlar.

Son 10 yılda değil uzun yıllar rövaşta.çünkü türkiyenin ekonomisi gerçekten iyi bunun için gerekli bişey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marmara ekonometriden selamlar :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: P.DJOSER

Ekonometri düşünen varsa her türlü yardımcı olabilirim bölüm bilgisi vs. ayrıntılı bilgi verebilirim :)

ben mf öğrencisim. bu sene tm den de sınava girdim.. ek yerleştirmelerde ekonometri bölümü yazmayı düşünüyorum.. Dumlupınar üniversitesinde..
    ilk tercihlerde rehber öğretmenim yazdırmamıştı.. iibf bölümlerinin hepsi aynı kapıya çıkar ekonometri bölümüde çok zor bi bölüm demişti..
    bu bölümü bitirdikten sonra alabileceğimiz ortalama ücret nedir ve fabrikalarda hangi alanlarda çalışabiliyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -XII-

quote:

Ekonometri düşünen varsa her türlü yardımcı olabilirim bölüm bilgisi vs. ayrıntılı bilgi verebilirim :)

ben mf öğrencisim. bu sene tm den de sınava girdim.. ek yerleştirmelerde ekonometri bölümü yazmayı düşünüyorum.. Dumlupınar üniversitesinde..
    ilk tercihlerde rehber öğretmenim yazdırmamıştı.. iibf bölümlerinin hepsi aynı kapıya çıkar ekonometri bölümüde çok zor bi bölüm demişti..
    bu bölümü bitirdikten sonra alabileceğimiz ortalama ücret nedir ve fabrikalarda hangi alanlarda çalışabiliyorsunuz?

oo rehberci öğretmenleri salla gitsin netin basına geç burdan yaz patron...iibf kaliten yoksa hepsi basına çıkar ama kaliten varsa ayrışır hepsi birbirinden iktisat işletme her ünivde var biraz zorlan artı matematik ve istatistik görüyosun bunlarıda işlersen güzel bir meslek çıkar karşına

• İsparta eko herkese selamlar bu sene basliyorum

• quote:

quote:

Ustam çıkınca şu duyduğun iktisat işletme gibi bölümler varya onların yapabildiği tüm meslekleri yapabiliyorsun.
    işe alacak adam iktisat yada işletme ve sizden oluşan gruptan işe alacak olsa hemen sizi işe alır.

haha güldüm hemen ekonometri alırlarmış :D gerçekçi olun biraz. kaç işveren tanıyor bu bölümü. benim de ağzım yandı bu bölümden işletmeye geçtim. mezunlarla bi konuşun isterseniz. Çok zor bi bölüm ve çektiğin zorluğa değmiyor. Aşağı yukarı tüm iibf bölümleri aynı kapıya çıkacaksa neden bu kadar zor bir bölüm okunsun ki. burası Türkiye arkadaşım. bırakmadan önce çok araştırdım. Yoksa üni bırakmak kolay değil herkes bilir bunu. Alınan eğitim kapsamlı ve iyi ona bir şey diyemem. İktisat-Matematik-İstatistik karışımı bir bölüm. Çok zor olduğu ortada. İş ilanlarına bak hep İktisat-İşletme mezunu ararlar. Çok duydum iş başvurusu yapanların 'o ne' sorusuyla karşılaştıklarını. İİbf'de en iyi bölüm iktisattır bunu işletme öğrencisi olarak söylüyorum. A kadro sınavlarında iktisatçılar daha başarılı oluyor. İşletmenin avantajı da b kadrolarda en çok ataması olan işletme. Ekonometri alımı ise çekodan bile az.
    http://karacakarabulut.blogspot.com/search/label/2010-2012%20KPSS%20D%C3%B6nemi%20Analiz-Tahmin burdan bakabilirsiniz tercih edilebilecek kadro sayısına.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sakulta SS

quote:

quote:

haha güldüm hemen ekonometri alırlarmış :D gerçekçi olun biraz. kaç işveren tanıyor bu bölümü. benim de ağzım yandı bu bölümden işletmeye geçtim. mezunlarla bi konuşun isterseniz. Çok zor bi bölüm ve çektiğin zorluğa değmiyor. Aşağı yukarı tüm iibf bölümleri aynı kapıya çıkacaksa neden bu kadar zor bir bölüm okunsun ki. burası Türkiye arkadaşım. bırakmadan önce çok araştırdım. Yoksa üni bırakmak kolay değil herkes bilir bunu. Alınan eğitim kapsamlı ve iyi ona bir şey diyemem. İktisat-Matematik-İstatistik karışımı bir bölüm. Çok zor olduğu ortada. İş ilanlarına bak hep İktisat-İşletme mezunu ararlar. Çok duydum iş başvurusu yapanların 'o ne' sorusuyla karşılaştıklarını. İİbf'de en iyi bölüm iktisattır bunu işletme öğrencisi olarak söylüyorum. A kadro sınavlarında iktisatçılar daha başarılı oluyor. İşletmenin avantajı da b kadrolarda en çok ataması olan işletme. Ekonometri alımı ise çekodan bile az.
    http://karacakarabulut.blogspot.com/search/label/2010-2012%20KPSS%20D%C3%B6nemi%20Analiz-Tahmin burdan bakabilirsiniz tercih edilebilecek kadro sayısına.

Kpss istiyorsan bunu bütün ekoculara söyle hiç biri sakın bunu seçme der zaten en baştan... sen zaten en baştan bunu bilmiyorsan senin seçim yanlısı var.Türkiyenin bütün üniversitelerin iktisat işletme mezunu var hatta açıköğretimde dahil bu kadar öğrenci sayısı var ve kpssde atanmada gerçekten çok çok zor 300 bin mezun var bu grupta toplam ama kadro sayısı beş bin bile yok nerdeyse...Ben işletme iktisat okuyacağıma biraz daha zorlanır,bu bölümü bilen ellerde daha kıymetli olurum.sen hangi ünivde okuyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: leader_lider

quote:

Orijinalden alıntı: Sakulta SS

quote:

quote:

Kpss istiyorsan bunu bütün ekoculara söyle hiç biri sakın bunu seçme der zaten en baştan... sen zaten en baştan bunu bilmiyorsan senin seçim yanlısı var.Türkiyenin bütün üniversitelerin iktisat işletme mezunu var hatta açıköğretimde dahil bu kadar öğrenci sayısı var ve kpssde atanmada gerçekten çok çok zor 300 bin mezun var bu grupta toplam ama kadro sayısı beş bin bile yok nerdeyse...Ben işletme iktisat okuyacağıma biraz daha zorlanır,bu bölümü bilen ellerde daha kıymetli olurum.sen hangi ünivde okuyorsun

iyi kpss düşünmeyelim, özelde de tanınmıyor ne halt yicez ?? burası Türkiye diyorum, böyle bölümlerin değeri pek olmaz bu ülkede. Çok iyi bir bölümse neden iktisadi ve idari blimler fakültesi olan boğaziçi'de hacettepe'de ne bileyim odtü'de bilkentte yok ? Adamlar oraların iktisatından işletmesinden mezun olurken sana aa sen ekonometri mezunusun gel seni alalım işe mi diyecek ? Şartları göz önünde bulundurmak lazım. bu bölümün marmaradan mezun -ki en yüksek ekonometri orası- olmuş adamlarla konuştum yoksa bırakmazdım. Kendini geliştiren adam hangi bölüm olursa olsun iş bulur ona bir şey diyemem ama bu bölümde gereksiz yere bu kadar zorlanacağıma işletme okuyup ingilizcemi, muhasebemi geliştermeye uğraşırım iş dünyasında 1 adım önde olurum

• Türkiye'de değeri de pek yok, akademik kadroları da epey zayıf bu bölümün. Aslında epey zor ve kıymetli bir bölümdür. Ayrıca aslında işletme ve iktisatçıların yaptığı işlerin hepsini yapamaz, daha çok istatistiki verilerle, bilgisayar programlarıyla çalışır. Ülkemiz özel sektöründe iibf mezunlarının hepsinin aynı kategoriye konulduğuna bakmayın siz.

quote:

Orijinalden alıntı: ewwliya

İsparta eko herkese selamlar bu sene basliyorum

Mesela bu arkadaş çok sövecek seçimine muhtemelen. SDÜ ekonometrinin akademik kadrosu açıkçası epey zayıf. Bölüm başkanı dahi 2009 da doktorasını bitirmiş bir yrd. doç. ve ekonometri mezunu dahi değil. Ekonometriye pek hakim olmadıkları söylenir fakültede.

İşin özü aslında ekonometri çok iyi bir bölümdür ama ülkemizde bu eğitimi layıkıyla verecek bir üniversite yok denilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Türkiye'de değeri de pek yok, akademik kadroları da epey zayıf bu bölümün. Aslında epey zor ve kıymetli bir bölümdür. Ayrıca aslında işletme ve iktisatçıların yaptığı işlerin hepsini yapamaz, daha çok istatistiki verilerle, bilgisayar programlarıyla çalışır. Ülkemiz özel sektöründe iibf mezunlarının hepsinin aynı kategoriye konulduğuna bakmayın siz.

quote:

Orijinalden alıntı: ewwliya

İsparta eko herkese selamlar bu sene basliyorum

Mesela bu arkadaş çok sövecek seçimine muhtemelen. SDÜ ekonometrinin akademik kadrosu açıkçası epey zayıf. Bölüm başkanı dahi 2009 da doktorasını bitirmiş bir yrd. doç. ve ekonometri mezunu dahi değil. Ekonometriye pek hakim olmadıkları söylenir fakültede.

İşin özü aslında ekonometri çok iyi bir bölümdür ama ülkemizde bu eğitimi layıkıyla verecek bir üniversite yok denilebilir.

Dogrudur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.