Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hafta sonu yaptığımız Köy Ekmeği fırında pişerken:
     Ekmek Yapma Makinası


    Uygulamalı tarif ve fotoğraflar:
    http://ekmeksanati.com/documents/kf6y_ekmef0i.html
  •  Ekmek Yapma Makinası


     Ekmek Yapma Makinası


    yine ekmek sanatından alınan delonghi klasik ekmek
    1 kg'lık tarif uygulandı yoğurma esnasında bir kaşıktan biraz az un kullandım (hamur gözüme biraz cıvık gözükdü)
    pişmenin sonlarına doğru tavana değecek diye çok korktum ama 1-2 mm ile kurtardık
    tekrar sobermana teşekkürü borç bilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 22 Aralık 2008; 21:42:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fsirin

    Ekmek unu almayı düşünüyorum. En ufağı 25kg olarak satıldığından yanlış bir şey almak istemiyorum. Malum 25 kiloyu 3-4 ayda anca bitiririm. Forumun bir yerinde 650'nin tavsiye edildiğini görmüştüm. Bunun yanı sıra 550 ve 850 tip olarak da var. Bunların içinde EYM için en iyi seçim 650 tip olanımıdır?

    Ekmek gramajı soran arkadaşa cevap olarak; belirtilen ekmeğin pişmiş ağırlığıdır. Benim makinamda (Sinbo4705) 3 kap un ile 700g, 4 kap un ile 900g ekmek yapılıyor. Burada 1 kap ölçek yaklaşık 1 bardaktır. Ekmeği tarttığım zaman ise, bazen tam gramajında bazen se 900g'lık ekmek ise bazen 1kg bile çıkabiliyor. Eksik gramaj çıktığına rastlamadım :-)



    Hekimoğlu diye bir marka al en iyi un onlarındır.
  • Moulinex XXL kullanan varmı? 750gr yapılınca üstü kızardığı 1kg -1,5kg yapıldığı zaman kızarmadı ve cama yapışdığını okudum bir yerde. kullananlardan bire bir cevap almak daha iyi olur diye düşünüyorum. şayet 1,5kg ekmek yapılınca üstü kızarmıyorsa makinenin büyük ekmek yapmasının bir özelliği kalmıyor 750-900grlık makinelerden almak daha mantıklı.

    Peki kenwoodun bir modeli var dikdörtgen(yuvarlak hatlara sahip olmayan) o nasıl kullanan varmı acaba
  • ya arkadaşlar instad maya bulamadım aktif kuru maya aldım bunu makinada nasıl kullanacağız instad gibi kuru bir şekilde en son unun üzerinemi oökeceğiz yoksa paket üzerinde yazdığı gibi suda bekletecekmiyiz ayrıca suda bekletmemiz gerekiyorsa bekledikten sonra yine en son unun üzerine suyla temas etmeyecek şekildemi koyacağız yoksa farklı bi şekilde ilave edeceğiz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhan_1903

    ya arkadaşlar instad maya bulamadım aktif kuru maya aldım bunu makinada nasıl kullanacağız instad gibi kuru bir şekilde en son unun üzerinemi oökeceğiz yoksa paket üzerinde yazdığı gibi suda bekletecekmiyiz ayrıca suda bekletmemiz gerekiyorsa bekledikten sonra yine en son unun üzerine suyla temas etmeyecek şekildemi koyacağız yoksa farklı bi şekilde ilave edeceğiz...


    Kurumayanın granürleri kalın olduğundan eritmekte fayda var. İnstant granürleri ince olduğundan en ufak bir su ile erime yapar kuru aldınız madem ne kadar su kullanacaksanız o kadar su da eritin mayayı mayalı suya un falan atın ama tuzu maya ile karıştırmayın tuz mayanını düşmanı şeker ile dostudur ki hammaddesidir bir nevi
  • Ben Yuva'nın 100g'lık paketlerde satılan kuru mayasını kullanıyorum. Gayet memnunum. Böyle bir maya aldıysanız sulandırmayın derim. Mayayı sulandırırsanız makinanızda gecikmeli pişirme yapamazsınız. Ben bütün malzemeyi koyduktan sonra mayayı en son unun üzerinde küçük bir oyuk yapıp içine koyuyorum üzerini de yine unla örtüyorum. Sabaha mis gibi ekmek hazır oluyor.
    Bir de maya paketini yaklaşık 5mm genişlikte açıp kullanıyorum. İşim bitince de bu deliğin olduğu bölgeyi katlayıp mandalla kıstırıyorum. Böylece pakette kalan maya havadaki nemden de etkilenmiyor.

    Un meselesini de araştırıyorum. Kullanıp memnun kaldıklarım Kalecik 10kg (650) ve Efsane Un (550). Bu rakamlar kül miktarını (ne demekse?) veriyor. Metro'dan 25kg'lık ekmeklik un, sanırım 650tip alacağım.

    http://www.kalecikun.com.tr/kalecik-un/urunler/tip-650-baklavalik-boreklik-bugday-unu.aspx
    http://sokeun.com/default.asp?L=TR&mid=22&cat=ozelmarka




  • arkadaşlar bir sorum olacak
    şimdi benim makinada bi tablo var her program için şu kadar yoğurma şu kadar mayalanma bilmem ne kadar pişirme diye
    pişirme sıcaklığı sizce tüm programlarda aynımıdır yoksa programa göre farklı sıcaklıklar olabilirmi
    aletin içinde bir reziztans var ve çalışırken termostatın rezistansı sık sık devreye sokup çıkarttığı sesi net olarak duyabiliyorum
    yani alet sıcaklığı belli bir seviyede tutuyor
    ama her programda aynımıdırki bu sıcaklık
  • hepsiburada adlı siteden kenwood bm250 marka ekmek yapma makinası aldım ancak içinden yoğurucu ve ölçüm aletleri yok yani bu haliyle ekmek yapmak imkansız hemen hepsiburada'ya bi mail attım gelen cevap şu şikayetinizle ilgili 0216 ..... nolu telefondan bilgi alabilirsiniz numarayı arıyorum başka bi firma çıkıyor mesai saatleri doldu şuan size cevap veremiyoruz diyorlar bahsi geçen firmada kenwood'un ithalatçısı sanırım,şuan mağdurum böyle bi mantıksızlık olurmu ya müşterimi düşer eksik parçanın peşine yoksa her fırsatta en büyük internet mağazası olduğunu söyleyen ve satışı yapan hepsi burada'mı umarım hatalarından dönerler aksi takdirde hakkımı sonuna kadar arayacağım.
  • ekmek sanatından alınan damla çikokalatalı kek denemesi
    kekin doku resmi neden yok derseniz biraz soğuyunca çekecektim ama yemeye başladık hemen bitti
    bi dahaki denemeye inşallah
    sobermana sitesindeki ölçüleri düzenlediği için teşekkür ederim.

    yoğurmanın ilk başları
     Ekmek Yapma Makinası


    yoğurmanın sonları (un topaklarının kaybolduğu görülüyor)
     Ekmek Yapma Makinası


    malzemeler ile birlikte yoğrulurken
     Ekmek Yapma Makinası


    ve final görüntü çok güzel
     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 25 Aralık 2008; 8:44:17 >






  • Söze gerek yok...
  • acaba bu pişen ekmekler 3 ila 5 saat durduğu zaman tazeliğini koruyormu ?

    yoksa çokmu ufalanıyor ?

    durumları nasıl oluyor bu konuda bi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
  • Arkadaşlar,

    Kesinlikle denemenizi öneririm. Klasik olabilecek nefis bir EYM tarifi.

     Ekmek Yapma Makinası

    Şu Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığına Bakınız Lütfen.

     Ekmek Yapma Makinası

    Mükemmel Doku.

    Uygulamalı tarif ve fotoğraflar:
    http://ekmeksanati.com/documents/yof0urtlu_ekmek_1.html




  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    Arkadaşlar,

    Kesinlikle denemenizi öneririm. Klasik olabilecek nefis bir EYM tarifi.

     Ekmek Yapma Makinası

    Şu Tepe Kümbeti ve Maya Sönüm Yırtığına Bakınız Lütfen.

     Ekmek Yapma Makinası

    Mükemmel Doku.

    Uygulamalı tarif ve fotoğraflar:
    http://ekmeksanati.com/documents/yof0urtlu_ekmek_1.html

    usta bu ne yaa
    ekmek az kaldı bırak makinayı mutfağın camından çıkacakmış
    hemen deneme başlıyor yarın




  • Üstad ekmek harika görünüyor, bende denemek üzere sıraya koydum.
  • merhabalar,

    @soberman üstadın ekmek fotoğraflarını görüpte hala "evde ekmek yapmak ta neymiş?",
    veya "kardeşim siz ciddi misiniz, gerçekten evde ekmek mi yapıyosunuz?",
    hatta "eski köye yeni adet, öyle şeylerle nasıl uğraşıyorsunuz?",..vs, gibi,
    hem inanmayıp hem de kesinlikle öyle bir aktiviteyle uğraşmaya yanaşmayacağını ima eden, düşünen oluyorsa, bu kişi, ekmeğe sadece katık yemeye yarayan araç bir gıda gözüyle bakıyor demektir.

    Ama az biraz, ekmek yapma deneyimi olan bir kişi, o fotoğraflara baktıkça, tadını hayal eder,
    ve ilk fırsatta aynısından pişirmek için malzeme oranlarını not eder.

    Ben de ikinci gruptan sayılırım. Makinemle (Kenwood BM250) birçok çalışmama olmuştu ama,
    zaten her çalışma yeni bir deneme gibi olmuyor mu genelde.

    Kenwood BM250 EYM hakkında yorum arayan arkadaşlar için söyleyebileceğim şey;
    önce bir tarif buluyorsunuz,
    sonra bu tarifin malzemelerini makineye, makinenin ölçü kapları yardımıyla, koyuyorsunuz,
    uygun programa getirip,
    start tuşuna bastıktan sonra ekmeği çıkartıyorsunuz. Tabi ortalama
    üç buçuk saat kadar sonrayı kastediyorum ama,
    genel anlamda bütün makineler aynı şeyleri yapıyor.

    Ama diyeceksiniz ki, 100 YTL'ye de makine var 250 YTL'ye de makine var,
    hatta 25 bin YTL'ye de araba var 250 bin YTL'ye de araba var,..
    hepsi de aynı şeyleri yapmıyor mu, diye..
    Ben de, doğrudur, diyorum, ama bir EYM için veya
    daha doğrusu bir ekmek için öncelikli etken;
    kullanılacak malzeme oranları,
    malzeme kaliteleri,
    ve ilgi (herşeyde olduğu gibi) olduğunu düşünüyorum.

    Markayı tutuyorsanız,
    makinenin dizaynı hoşunuza gittiyse,
    makine parçaları da iyi görünüyorsa,
    bütçenize de uygunsa,
    bundan sonrası sizin bu uğraşa göstereceğiniz alakayla ilgili olacaktır,
    derim ben..

    Bu arada, makinemden memnunum ben..

    herkese kolay gelsin




  • arkadaşlar ben sinbo 4706 almak istiyorum. 500 gr lık önerisi olan varmı.
    teknosada peşin 50 ytl
    veya sinbo 4704 var, o da 60 ytl

    kullanan arkadaşlar yorumlarını iletirse, bugün alacağım.
  • Arkadaşlar,

    Aşağıda başarısız bir uygulama örneği görülmektedir.

    Bu örnekte tüm malzemeler ölçü olarak uygun olup, normal şartlar altında mükemmel bir ekmek olması gerekirdi.

     Ekmek Yapma Makinası

    Ne tepe kümbeti ne de maya sönüm yırtığı mevcut...

     Ekmek Yapma Makinası

    İri gözenekli ve kaba doku. Kırıntıların çokluğuna dikkat ediniz.

    Örneği koymamın nedeni, malzemede herhangi bir problem yok, soğuk hava olduğu için sıvılar uygun sıcaklıkta seçildi, uygun program uygulandı.

    Ekmek üstten basık ve tıknaz. Tepe Kümbeti oluşmadı. Maya Sönüm Yırtığı olmadı. Ancak lezzeti yenilebilir seviyede. Doku ağza kaba geliyor.

    Maalesef bir çok EYM sahibi yukarıda görülen ekmeğin biraz daha kabarığını lezzeti güzel diye sevinerek ve beğenerek yiyor, tarifi ve EYM'yi de öğmekten geri kalmıyor.

    Peki problem? Problem, farklı bir mayalama tekniği ile overproofing oluşması. Yani fazla kabaran hamur, gluten yapısının zayıflaması sonucunda pişirme öncesi içine çöktü. Elde yapılmış olsa idi bu denli kabarmasına müsaade edilmeden pişirilir ve zayi olmazdı. EYM yeterince zeki olamadığı için bu detayı yakalayamıyor.

    Şimdi ekmek kızartma makinesinde kızartılacak ve afiyetle tüketilecek. Ne de olsa nimet. Bu haliyle bile sanayi ekmeğinden güzel olduğunu itiraf edeyim.




  • ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım




  • Arkadaşlar Kenwood BM250 sahibi oldum bende. ilk ekmek yapma denemem şu anda oluyor kabarma aşamasında fakaaaat bir nokta var ki çok önemli bir şey bu makineye sahip olan arkadaşların okumasını ve bana cevap vermelerini rica ediyorum.

    ilk olarak 500gr ekmek deniyorum ve hamur yoğurulurken(yoğun bir hal aldıktan sonra) tekne yerinden çıkıyor ve boşa dönüyor yerinden çıktığını öteki odadan tak diye bir ses ile duyuyorum ve daha öncede başka bir yerde okuduğum için kontrol ettim ve başıma geldi.

    Kullanan arkadaşlarda böyle birşey mevcut mu? bu konuda beni bilgilendirirlerse memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.