Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sorunuzun cevabını tecrübeli arkadaşlar mutlaka vereceklerdir, bana kalırsa mayanın suya temasından kaynaklandığını sanmıyorum.

Bu arada tüm arkadaşların kurban bayramlarını kutlar, mutluluklar dilerken, bayram öncesi son ekmeğimiz Focaccia (italyan pidesi):

Ekmek Yapma Makinası

Uygulamalı tarif ve diğer fotoğraflar:
    http://ekmeksanati.com/documents/kahvaltfdlfdk_ddtalyan_pidesi__focaccia_.html

• quote:

Orjinalden alıntı: soberman

Dün istek üzerine sürekli yapa geldiğimiz ve çocukların çok beğendiği damla çikolatalı kek tarifini uyguladık.

Sonuç: Mükemmel (Çocuklar öyle diyor).

Ekmek Yapma Makinası

Çikolata Damlalı Kek

Ekmek Yapma Makinası

Çay ile birlikte....

Diğer fotoğraflar ve uygulamalı tarif için müracaat:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/c7ikolata_damlalfd_kek.html

Üstad gerçekten harika olmuş kek, bir sorum olacak bendeki EYM de kek programı diye bir program belirtilmemiş bunu normal ekmek programında yapsak olurmu acaba? Bu arada mekatronikçi bir arkadaşımla makineyi inceledik, arkadaşım içindeki piki çıkarıp her programı istediğimiz gibi yeniden programlayabileceğimizi söyledi örneğin benim makine ilk 5 dakika yoğuruyor sonra 5 dk dinlendirip 20 dakika daha yoğuruyor... ben bu ilk 5 dk yoğurmanın az olduğunu düşünüyorum çünkü hamur kenarlara yapışıyor ve köşelerdeki unun alamıyor henüz...
    baktık olmuyo birde kek programı ekleriz beynine :))

mygeee,
    ben kısa süre önce tefal aldım ve oldukça memnunuz özellikle üstünün kabuk kısmını çok iyi pişiriyor, bu sıralar kenwood da dikkatimi çekiyor bayağı onuda bir incele, daha önce bir arkadaşım moulinex almıştı ve üstünü pişirmediğinden şikayetçiydi. çin malı konusuna kafanı takma zaten hepsi çinde üretiliyor ama her çinde üretilen kötü mal anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 5 Aralık 2008; 19:55:32 >

• Tamamen beyaz undan yaptığım ekmek makineden çıktı çıkmasına ama maşallah öyle bir kabarmış ki gelmiş cama dayanmış, o kadar kabarınca haliyle üstü beyaz kalmış tam bir beyaz ekmek olmuş :( ...
    fotoğraf mak. yanımda olmadığı için webcamle alelade çekilmiş foto you koyuyorum. bir türlü tutturamadık yaw bu kabarma ayarını. hadi hayırlısı bakalım ...

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• Tamamen kepekli undan yapılan ekmekler marketlerden alınan paket unlar kadar iyi kabarmıyor ve de tepe sönümü olmuyor ama tadı daha güzel olduğundan epey zamandır onu kullanıyoruz.Makine serviste 1 ay bekledi bu sürede bizim çocuklar her gün makine ne zaman gelecek diye soruyorlardı.Artık alıştık bu ekmeğe.Çok lezzetli oluyor.Ben bir gün kadar beklemiş ekmeği daha çok seviyorum.
  • ben küçük büyük ekmek seçiminde makinada küçük ekmeği seçiyorum. mayayı abartıp, 1.5 ölçü yerine 2.25 ölçü gibi kullanarak, küçük ekmek süresinde büyük ekmek hacminde bolca delikli ekmek yapıyorum. pişerken evi dolduran mayalı ekmek kokusu zaten duygularımı doyuruyor.
  • sabahları kahvaltı için yada akşamları gece ilerlerken çay yanında yenilebilcek, fazla tatlı olmayan böylece beni kesmeyecek güzel bir kek tarifini geliştirdim. hem bunu yaparken evde olan malzememden yararlandım :

Ekmek Yapma Makinası

Esmer Kek

içindekiler:
    3 adet yumurta
    1/2 kap şeker
    1/2 kap sıvı yağ(mısır yağı)
    1 kap su
    1/2 kap süt tozu
    1/2 kap Nesquick
    3 kap un
    3/4 kap pirinç unu
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

tercihen ceviz içi, damla çikolata eklenebilir.

Ekmek Yapma Makinası

• Merhaba annemde yaklaşık olarak 2 ay evel aldı EYM sını ilk başlarda ekmek taş gibi cıkıyordu, garip şekiller alıyordu,aldıgı ürün essenso markaya aitdir.
    Ekmek oldugu zaman 500 gr lık oluyormuş.
    Deneme amaçlı aldı ürünü o gün bugun hergün veya 2 günde bir ekmek yapıyor,zeytinli,cevizli,kabak cekirdeği vs,ama gercekden işi ögrendikden sonra süper ekmekler yapmaya başladı :)
    İlk başlarda sanırım ununu veya mayasını fazla koyuyormuş ama şimdi herşey cok iyi.
    Essensonun daha büyük bir ürünü var modeli bilmiyorum ama ona geciş yapıcak sanırım artık,cunku ekmek biraz kücük oluyor hazneside kucuk zaten.
    Sizin fikirlerinizi almak istedim,essensonun urunu büyük metalik ve suan yaklaşık 189 ytl civarıydı,başka bir ürüne mi yönelsek yoksa?

resimler gercekden süper,inşallah bizlerde ekleriz..
  • konu biraz eski olabilir ama size bir şey söylemek istiyorum maya kullanırken Pakmaya 42gr yaş olanı denerseniz daha güzel verim alırsız.

Pakmayanın insantı türkiyede yoktur. pakamaya kuru maya denilen kabartma gücü daha az olan ürününü türkiye ye pazarlar ama pakmaya yaş olanı alın ve kullanın naısl mı kullanmak istediğiniz kadarını bir miktar şeker ile su da eritin biraz kabarır o köpük gibi olur dökün makineneye bu şekilde

insant maya çeşididir yüksek aktivitelidir. aktif kuru mayaya oranla. kuru maya ise aktivitesi düşüktür. yaş maya her zaman daha iyidir fırınlara sorun yaş mı kullanıyorlar kuru mu yaş cevabını alırsınız hangi marka diye sorun ya pakmaya der yada mayadağ der ki mayadağ pakmayanın ürünüdür ve ambalajı değişir onun dışında her şeyi ile aynıdır.

Ayrıca bende almak istiyorum ama bazı sorularım olacak.

1-Hangi marka model
    2-Bir ekmeğin maliyetini hesaplayan varmı karlı mı? zararlı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taxonera -- 14 Aralık 2008; 23:31:09 >

• ilgilenen arkadaşlara.....

ikisenedir fakirin ekmek makinesini kullanıyorum.
    çook memnunum .farklı unlar denedim .en güzel un söke marka un ekmek makinaları için.
    pratik kolay bir tarif vereyim. 1 yumurtayı 2 çorba kaşığı sıvı yağ( benmısırözü kullanıyorum) koyarak 1 subardağı içinde çırpıyorum.ve makinenin içine döküyorum. sonra 1 dolu su bardağı sütü (ılık) ilave ediyorum.3.5 su bardağı söke unu ekliyorum.ve unun ortasını hafifçe açıp 1.5 tatlı kaşığı kuru pak maya koyuyorum.üzerini fafif kapatıyorum ik yanlaruna da yine 1 tatlı kaşığı toz şeker ve toz şekerden bir parça eksik olacak şekilde tuz serpiyorum( ben bir miktarda süt tozu koyuyorum ).ve makinemi çalıştırıyorum,sinyal sesinden sonrada iyice dövülmüş cevizi ve bir parçada haşhaş ilave ediyorum.mmmm
    muhteşem oluyor arkadaşlar .birde bu tarifi deneyin(hamur çok vıcık olmıyacak vede çok katı da olmasın süt veya un ilave ederek dengelinebilir )
    valla ekonomikde oluyor .örneğin kardeşim ve ailesi geldiği zaman bizlerde sayarsak8 kişi oluyoruz ve yalnız sabah kahvaltısı için üç ekmek yetmiyordu. şimdi rahat rahat yetiyor ve de artıyor bile .nasıl yapıldığınıda siz< biliyorsunuz temiz .bence almaya değer

•  Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

ekmek sanatı sitesinden alınan kaymaklı sally denemesi
    aman dokunmayın sıcak
    azönce fırından çıktı daha tadına bakamadım ama görünüş süper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 18 Aralık 2008; 0:04:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eflatoon

sabahları kahvaltı için yada akşamları gece ilerlerken çay yanında yenilebilcek, fazla tatlı olmayan böylece beni kesmeyecek güzel bir kek tarifini geliştirdim. hem bunu yaparken evde olan malzememden yararlandım :

Ekmek Yapma Makinası

Esmer Kek

içindekiler:
    3 adet yumurta
    1/2 kap şeker
    1/2 kap sıvı yağ(mısır yağı)
    1 kap su
    1/2 kap süt tozu
    1/2 kap Nesquick
    3 kap un
    3/4 kap pirinç unu
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

tercihen ceviz içi, damla çikolata eklenebilir.

Ekmek Yapma Makinası

hocam bravo gerçekten güzel görünüyor.. bir kaç sorum olacak cevaplandırırsanız sevirinim.

Kullandığınız makina marka ve modeli nedir?
    Bu cihazda kek yapmak için program mı var ?

Teşekkürler..

Edit:İmla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 18 Aralık 2008; 21:02:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eflatoon

Sinbo SBM 4708;

mediamarkt indirimi bindirimi derken arkadaşımla birer tane aldık. ben çok ekmek yemem ama onunla ekmek yarıştırmak harika olacağını düşündüm. ilk denemeler tuzlu kek gibi olsa da sonrasında iri delikli ve bolca kabarmış (hatta 2 kez taşırmış) ekmekleri elde ettik. cihazımız pek mahir. ekmek yapıyor, reçel yapıyor, pilav pişiriyor, yoğurt mayalıyor... bu küçük canavarı herkese tavsiye ediyorum...

Ekmek Yapma Makinası

arkadaşların da dediği gibi, bir süre sonra envai nev ilginçlik yapıyorsunuz. su yerine süt katmalar, terayağı eklemeler, her pişirmeye bir avuç çörekotu katmalar, dövülmüş ceviz eklemeler... hele son yarım saatinde mutfağı kaplayan o mis gibi koku zaferinizi ilan ederken, dostlarınızla çay saatine merhaba diyebiliyorsunuz...

evet kek için özel programı da var... tüm malzemeyi boca edip programı seçince 1 s 45 dk sonra mis gibi kekiniz hazır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 19 Aralık 2008; 0:51:34 >

• arkadaşlar güzel bir pizza hamuru için bi tarif verebilecek olan varmı
    ama ne olur aldığı kadar un demeyin
    2 defa pizza hamuru denedim özellikle 2. si cıvık oldu her yere yapıştı
  • merhaba arkadaşlar,

öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. aşağıdaki linkte verdiğim Luxell LX9220 ekmek makinasını kullanan veya hakkında bilgi sahibi olan arkadaş var mıdır? bu makina hakkında bilgi verebilir misiniz?

http://www.darty.com.tr/e_commerce/EKMEK-PISIRME-MAKINESI/LUXELL/LX9220-p-20361-c-66.htm
  • Vay be bayağıdır girmiyorum millet ekmek değil pasta yapmış resmen. Afiyet bal şeker olsun
  • Ballı ve Cevizli Kepekli Ekmek ...

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 20 Aralık 2008; 1:04:25 >
  • Ek resim

Ekmek Yapma Makinası
  • EK resim 2

Ekmek Yapma Makinası
  • Arkadaşlar bu makinelerdeki 750gr 900gr 1,5kg gibi gramajlar pişirince çıkan ekmek gramajımı yoksa konulan unun gramajımı. pişirince çıkan gramaj ise 750grlık ekmeğe ne kadar un koyuyorsunuz
  • Ekmek unu almayı düşünüyorum. En ufağı 25kg olarak satıldığından yanlış bir şey almak istemiyorum. Malum 25 kiloyu 3-4 ayda anca bitiririm. Forumun bir yerinde 650'nin tavsiye edildiğini görmüştüm. Bunun yanı sıra 550 ve 850 tip olarak da var. Bunların içinde EYM için en iyi seçim 650 tip olanımıdır?

Ekmek gramajı soran arkadaşa cevap olarak; belirtilen ekmeğin pişmiş ağırlığıdır. Benim makinamda (Sinbo4705) 3 kap un ile 700g, 4 kap un ile 900g ekmek yapılıyor. Burada 1 kap ölçek yaklaşık 1 bardaktır. Ekmeği tarttığım zaman ise, bazen tam gramajında bazen se 900g'lık ekmek ise bazen 1kg bile çıkabiliyor. Eksik gramaj çıktığına rastlamadım :-)
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.