Şimdi Ara

Ekmeği kendiniz yapın.....Hem sağlıklı hem ekonomik... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
6.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_10043965/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektroniker -- 6 Ocak 2012; 13:50:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

PC başına geçer geçmez aylık elektrik maliyetini hesaplayacam.
    Cihaz 3 saat çalışınca 1 kg ekmek yapıyor demek.
    Kaç watt oldunu bilen var mı?

Biraz araştırma yaptım.

800 Watt - Arçelik K2715 -- http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/arcelik/k-2715-p38581843/ ----- 93-103 TL arası

600 Watt - Sinbo SBM-4705 --http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/sinbo/sbm-4705-p27164639/ ----- 120-154 TL arası

650 Watt - Fakir Pane Deluxe --http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/fakir/pane-deluxe-p50351567/ ----- 180-211 TL arası

650 Watt - Philips HD9020 --http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/philips/hd9020-p41290440/ ------ 238 TL

En karlısı Sinbo SBM-4705 gibi görünüyor. Ekmeği pişirmesi kaç saat sürüyor orası da önemli tabii ki ama fiyat olarak gayet uygun.

Philips HD9020 için bir yorum vardı. Yorumda bu makinenin diğerlerinde olan kek pişirme özelliğine sahip olmadığı yazılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 6 Ocak 2012; 13:59:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

quote:

çocukluğum fırında geçti 7 yılda çalışmışlığım var gördüklerimi görseniz ekmek yemezdiniz varsa merak ettikleriniz sorun cevaplarım :d

pm ile bi kaç iğrenç bişey anlatsana

gönderildi

bende istiyorum

• 750 gr ekmek pişerken 25 Kr elektrik tüketir. Malzemesi de 75 Kr tutuyor. 3 bakkal ekmeği boyutunda ekmeğiniz 1 TL. Halbuki bakkal ekmeği 70 Kr desek 3 ekmek 70x3=210 Kr!!

Günde 3 ekmek tüketen hanede senelik ekmek maliyeti:

Ekmek makinesi: 1 makine ekmeği x 365 gün x 1 TL= 365-TL
    Bakkal ekmeği: 3 ekmek x 365 gün x 0,70 TL= 766,50-TL

Yani günde 3 ekmek tüketiyorsanız senede 400 TL fazladan ödüyorsunuz

Makinenin sadece bu kötü yönleri var:

- acil ekmek ihtiyacında sıkıntı yaşarsınız, dışarıdan almaya mecbur kalırsınız.
    - yapmaya üşenebilirsiniz bir süre sonra.
    - bazı hazır un karışımları o kadar pahalı ki bakkal ekmeğinden daha pahalıya gelir ekmeğiniz.

Tam buğday unu ekmeği tavsiye ederim Bim'e geliyor bazen bu un, kaçırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 6 Ocak 2012; 15:40:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Orgeneral

Gerek yok arkadaşlar, herkesin evinde fırın vardır.
    Hamur yoğurup fırında pişirebilirsiniz.
    Bunun için makina almaya hiç gerek yok..

Sen git firinda yaw maliyeti gorursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha şimdi yaptım 10 larca çeşit var kaşarlı ekmek bugdaylı felan bir sürü hem içine ne kattıgını gorusuosun hemde ıstedıgın saate pişirme ozellıgı cok ıyı sabah kalktıgında ekmek kokularıyla uyanmak cok hoş oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

beyaz ekmek beynin uyuşturucu dünyanın en zararlı şeyi temiz yapsalar veya istendiği kadar organik olsun yenmez o ekmek..

alın uno nun tahıllı ekmeklerinden, 1 hafta idare eder ailede 4 kisi varsa 2 paket yeeterli, günde nasıl 2 ekmek bitiyor ayıptır sorması kilo ortalaması kaç ?

uno'nun ekmegine para mı dayanır ?

fiyatlarını da yazın

Ekmeği en çok tüketen millet biziz.

uno denge(tahıllı) ekmekleri burda 2.25 tl..

bana 1 hafta yetiyor.

ekmek tüketimi alışkanlık olmamalı. millet ile alakası yok

olay kişinin kendisinde biter

beyaz ekmek glisemik endeksi yüksektir ve kompleks karbonhidrat olmadığından dolayı çabuk yağlandırır vücudu.

ekmek tüketicekseniz tahıllı ekmek tüketin.

Uno nerden bulurum?
    Hangi bölümde? Bime girdikten sonra girişin yanında ki raflarda kimıı?

bim,migros,Carrefour vs.

migros kipa karfur gibi yerlerde var

• quote:

Orijinalden alıntı: actafool

quote:

Orijinalden alıntı: Orgeneral

Gerek yok arkadaşlar, herkesin evinde fırın vardır.
    Hamur yoğurup fırında pişirebilirsiniz.
    Bunun için makina almaya hiç gerek yok..

Sen git firinda yaw maliyeti gorursun

Yapmadığımı nereden biliyorsun? Biz ailecek son 8 yıldır ekmeğimizi kendi fırınımızda pişiriyoruz!
  • aynen katılıyorum kardeşim biz de bimden köy ekmeği alıyoruz onu da tavsiye ederim bir öğünde bir dilim yetiyo insanlar inanmak istemiyo nasıl doyuyosun bir dilimle diyo ama gerçekten doyuruyo tam buğday olduğu için gayet doyurucu ve de çok ekonomik 1.65 tl 4 gün gidiyo iki kişiyiz tavsiye ederim herkese sağlıklı ve ekonomik
  • sene 2007 fırında ekmek diziyom gece birde mesai başlıyor 6 araba 266 dan diziyorum köyün birine yolluyoz ekmeği o köyede nezaman küncülü ekmek yollasak şikayet geliyor

bigün gündüz işi bitirdim dinlendirme makinesi dediğimiz bi makine var onu temizle dediler bana bende aldım elime fırçayı kıyısında köşesinde nekadar un var toz var temizledim ertesi gece 1 de işe geldimki ne göreyim köye gidecek ekmekleri susamlamışlar hemen geçtim teknenin başına abi ne yaptınız neden ekmekler susamlı dedim ustamda başıma dikilip kim dedi lan sana dinlendirmeyi temizle diye dedi

meğersem o dinlendirme 2 yıldır temizlenmiyormuş ve içinde biriken unların içinde bitler oluyormuş ben dinlendirmeyi temizleyince o bitler peteklere hucum etmiş çıkan ilk 2*266 ekmek iki araba yani full hamurun üstüne böcekler yapışmış onlarda bütün hamuru susamlı çıkarmışlar

ve şöle bi durumda var o bitler 310 derecede ekmekle birlikte pişince bacakları kavruluyor ve yok oluyor susamdan ayıramıyorsun :))))))))

bikerede gece 3 gibi kahvaltı yapıyoz fırında bitane kedimiz vardı can diye

fareleri filan yakalasın diye besliyorduk

neyse 2. hamuru attık kazana çalıştırdık kazanı can da yanımızda arada peynir filan atıyoz yanımızdan bi fare fişek gibi bi geçti önce soframıza ordan un çuvallarının üstüne tabi bizim canda peşinde fare kazana bi atlar bizim kedide ardından bırçk diye bi ses hamurun bi kısmı kıpkırmızı kana çaldı bana verdiler döner bıçağını temizle dediler işi bıraktım ellemem ben onu şikayet ederim filan dedim kovdular ama o hamur ekmek olup sofralarla buluştu :))) daha çok varda bazıları anlatılmayacak şeyler

kazanda elini yüzünü mü yıkayanlar dersin ağzıyla su içenlermi dersin ölü hamam böceklerini çıkarığ o tekneye hamur atanlarmı dersin ohooooooo hele o unları eliyoz yazın bi böcekler çıkıyor içinden aklın durur :D

ama şöle bi yanı var 310 dercede ortalama 10-15 dk kalıyor mikrop namına bişe kalmıyor yani :D

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

quote:

Biraz araştırma yaptım.

800 Watt - Arçelik K2715 -- http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/arcelik/k-2715-p38581843/ ----- 93-103 TL arası

600 Watt - Sinbo SBM-4705 --http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/sinbo/sbm-4705-p27164639/ ----- 120-154 TL arası

650 Watt - Fakir Pane Deluxe --http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/fakir/pane-deluxe-p50351567/ ----- 180-211 TL arası

650 Watt - Philips HD9020 --http://www.ucuzu.com/ekmek-yapma-makinesi-c4110/philips/hd9020-p41290440/ ------ 238 TL

En karlısı Sinbo SBM-4705 gibi görünüyor. Ekmeği pişirmesi kaç saat sürüyor orası da önemli tabii ki ama fiyat olarak gayet uygun.

Philips HD9020 için bir yorum vardı. Yorumda bu makinenin diğerlerinde olan kek pişirme özelliğine sahip olmadığı yazılmış.

Bir çuval un alalım. 1 Çuval Un 50 kg, 45 TL

Fırından 50 KG ekmek almak istesek, ekmeğin brim fiyatı 50 Krş, 200GR. 50 KG un ile 250 adet ekmek yapılır dolaysıyla, 250 x 0,5 TL = 125 TL

Ekmeği kendimiz yapmak istesek
    1 KG ekmek 4 saatte yapılırsa 50 KG ekmek için 200 saat cihaz çalışacaktır.
    200 * 0,8 KWatt = 160 KW/h elektrik tüketilir.
    Aylık elektrik tüketimi tüm vergiler dahil 46,5 TL olacaktır.
    Ayrıca 1 çuvalda un ile birlikte yaklaşık 90 TL fiyatı olur.

Yani ayda 250 ekmek yiyen bir ailede 35 TL kazanç sağlar. 125 ekmek yeniyorsa ayda, 17 lira kazanç sağlar. vs.
    2 kişilik bir ailede günde 2 ekmek tüketilse 9 lira kazanç sağlar

Yani bu hesaba göre evde ekmek yapmak sadece hijyen bakımından düşünülebilir.

Cihazın içine konacak maya vs. gibi şeyler dikkate alınmadı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

quote:

Biraz araştırma yaptım.

Fırından 50 KG ekmek almak istesek, ekmeğin brim fiyatı 50 Krş, 200GR. 50 KG un ile 250 adet ekmek yapılır dolaysıyla, 250 x 0,5 TL = 125 TL

Yani ayda 250 ekmek yiyen bir ailede 35 TL kazanç sağlar. 125 ekmek yeniyorsa ayda, 17 lira kazanç sağlar. vs.

Aynı fiyata gelse de nerede nasıl yapıldığını bilmediğimiz ekmekleri yemek yerine en azından acil durum dışında kendimiz ekmek yapsak daha mantıklı bence.

Hem hijyenik hem farklı şeyler yapılabilir (kuru üzümlü, fındıklı ekmek vs.)

• quote:

sene 2007 fırında ekmek diziyom gece birde mesai başlıyor 6 araba 266 dan diziyorum köyün birine yolluyoz ekmeği o köyede nezaman küncülü ekmek yollasak şikayet geliyor

bigün gündüz işi bitirdim dinlendirme makinesi dediğimiz bi makine var onu temizle dediler bana bende aldım elime fırçayı kıyısında köşesinde nekadar un var toz var temizledim ertesi gece 1 de işe geldimki ne göreyim köye gidecek ekmekleri susamlamışlar hemen geçtim teknenin başına abi ne yaptınız neden ekmekler susamlı dedim ustamda başıma dikilip kim dedi lan sana dinlendirmeyi temizle diye dedi

meğersem o dinlendirme 2 yıldır temizlenmiyormuş ve içinde biriken unların içinde bitler oluyormuş ben dinlendirmeyi temizleyince o bitler peteklere hucum etmiş çıkan ilk 2*266 ekmek iki araba yani full hamurun üstüne böcekler yapışmış onlarda bütün hamuru susamlı çıkarmışlar

ve şöle bi durumda var o bitler 310 derecede ekmekle birlikte pişince bacakları kavruluyor ve yok oluyor susamdan ayıramıyorsun :))))))))

bikerede gece 3 gibi kahvaltı yapıyoz fırında bitane kedimiz vardı can diye

fareleri filan yakalasın diye besliyorduk

neyse 2. hamuru attık kazana çalıştırdık kazanı can da yanımızda arada peynir filan atıyoz yanımızdan bi fare fişek gibi bi geçti önce soframıza ordan un çuvallarının üstüne tabi bizim canda peşinde fare kazana bi atlar bizim kedide ardından bırçk diye bi ses hamurun bi kısmı kıpkırmızı kana çaldı bana verdiler döner bıçağını temizle dediler işi bıraktım ellemem ben onu şikayet ederim filan dedim kovdular ama o hamur ekmek olup sofralarla buluştu :))) daha çok varda bazıları anlatılmayacak şeyler

kazanda elini yüzünü mü yıkayanlar dersin ağzıyla su içenlermi dersin ölü hamam böceklerini çıkarığ o tekneye hamur atanlarmı dersin ohooooooo hele o unları eliyoz yazın bi böcekler çıkıyor içinden aklın durur :D

ama şöle bi yanı var 310 dercede ortalama 10-15 dk kalıyor mikrop namına bişe kalmıyor yani :D

Kanım dondu şerefsizim o.O

• quote:

Elektrik tüketim hesabınız yanlış. Kilosu başına 1 TL değil ancak 30 Kr kadar elektrik tüketiyor bu makineler. Böyle olunca da bir hayli ekonomik hale geliyor.

• Bizim ekmekten bir ara sigara izmariti çıkmıştı

Hem belediyeye şikayet ettik hemde gazeteye verdik kapattılar fırını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Elektrik tüketim hesabınız yanlış. Kilosu başına 1 TL değil ancak 30 Kr kadar elektrik tüketiyor bu makineler. Böyle olunca da bir hayli ekonomik hale geliyor.

KDV, Kaçak Kullanım, TRT Payı, vs. Hesaba kattım. Ayrıntıları pc başında yazarım

• Elektirik faturalarını çok arttırıyor diyenlere katılmıyorum.

Biz 4 yıl kullandığımız Simbo bozulduğunda aynından bir tane daha aldık ve 2 yıldır da onu kullanıyoruz.
    3 saat süresinde pişiriyor ama bu 3 saatin sadece son 1 saatinde 600Watt elektirik kullanarak fırını çalıştırıyor.
    Diğerlerinde 600Wattı kullanmıyor.
    Toplasak 1 KW civarı tüketir bu da 25 kuruş yapar en fazla.
    Her gün pişirsen, 10 Tl'yi bulmaz ayda.

Şöyle söyleyeyim her gün 3 ekmek alıyorduk, 75 kuruştan 2,25Tl.
    1 gün yetecek ekmeği en fazla 1,5 liraya malediyoruz.
    Üstelik içine keten tohumu, kepek unu, soyulmuş ay çekirdeği (A101'de 90 gramı 1 TL) de koyuyoruz.
    Hijyenik olması da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 7 Ocak 2012; 12:03:58 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.