Şimdi Ara

Einstein ve Felsefe (soru icerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 2 gün önceydi sanırsam bir sözlükte görmüştüm.Felsefe öğretmeni ödev vermişti Einstein'in bilim üzerine sözlerinden birini bulup acıklamamı istemişti.Bende bir sözünü buldum ama bilim-ahlak felsefesine dayandırarak anlatamadım yazılı olarak yapmak zorunda kaldım...Sözde şu:

" bilim bugune dek köleler yaratmaktan baska bir ise yaramadı; savas zamanında bizi zehirlemeye, paramparca etmeye yarıyor. barıs zamanında da yasamımızı cekilmez, kararsız duruma sokuyor. bilimler, insanları kafa islerine adayıp buyuk olcude kölelikten kurtaracak yerde, onları makinaların kölesi yapıyor"

yardım eder misiniz?

iyi forumlar...

• Başka sözü yok mu knk daha basitinden yorumlayacabileceğin?
  • Bilimin köleleriyiz doğru.Pc ve tel. başındaki insanlara bak.Bende dahil.Tüm o savaş makineleri ve bombalar insan yapımı.Onun dışında ise insanlar inançsızlaştı.Hemde tam tersi olmasına rağmen.
  • ya var tabii ki ama istediği kriterlere bu söz uyuyor :/
  • Sonra cengiz han kütüphane yaktı derler adam görmüş teknolojinin zararları önceden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler şöyle biraz uzun bir şekilde özetleyebilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

Einstein'in şu lafını kullan "3.Dünya Savaşı ne tür silahlarla yapılır bilmiyorum ama 4.Dünya Savaşı'nda taş ve sopalar kullanılacak."

Sözün tanımıda basit, teknoloji öyle bir gelişecek ve bu gelişen teknoloji ile 3.Dünya Savaşı o kadar yıkıcı olacak ki 4.Dünya Savaşı'nda geriye sağlam, kullanılabilecek bir alet kalmayacak. 3.Dünya Savaşı teknolojisinin yıkıcılığı ile insan taş devrine dönecek.

o sözü bir başka arkadaşım aldı.O olsa cok güzel şeyler cıkardı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Soru yazmak için yapay zeka
    3 hafta önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • descartes bir gün sevgilisinin ona iyi geceler dedikten sonra whatsappta online olduğunu gördü ve septisizm ortaya çıktı
  • cok teşekkür ederim.İnan ki cok yardımcı oldun.Belki birileride bişiler ekler böylece bitirmiş olurum.Tekrardan teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.