Şimdi Ara

EINSTEIN'IN İLGİNÇ TEORİSİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
13
Favori
16.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ztn o hıza ulaşılabilse bile cvp atamazsın yada biriyle konuşamazsın şölye düşün ki tersten gittin ve babanın zamanına gittin babanla konuşmam bi olay belkide annenle evlenmesini engelleyecek ve sen hiç olmayacaksın
    ışınlanma yada zamanda yolculuk olsa bile bile sadece izleme olur

Orjinalden alıntı: westblood

uzun, tek cümleyle özetleyin

Katılıyorum ve soruma hala kimse cevap vermemiş.Aslında bu kadar kafa yormayın psikolojinizi bozarsınız.Saplantı haline gelir.Kafaya takmamak lazım.
  • arkadaşlar bu işte bi şey var iyi güzel hoş diyelimki dünyadan ışık hızından 10 kat daha hızlı bi şekilde uzaya doğru yola çıktık. bu yolculuğumuz 1 ay sürsün diyelim 1 ayın sonunda dönüp geldiğimiz yöne baktığımız zaman (ki bulunucağımız noktadan dünyada olup biteni görebilicek bi teleskopumuz olması lazım malum uzaklık) dünyada 10 ay önce yaşanan olayları görürüz çünki dünyada olup bitenler bulunduğumuz yere ışık hızıyla gelmekteydi fakat biz 10 kat daha hızlı gittik buraya kadar herşey mantıklı seyahatimiz 10 yıl sürsün 100 yıl öncesini görürüz ama okadar uzaklıktan uygun teleskop olduğu sürece tabiki. Dünyayı sadece seyrederiz ancak. yani bu zamanda yolculuk sayılmaz. zamanda yolculuk bu yüzden çok saçma asla irtibata geçemezsin geçmişle sadece eskiden yaşanmış şeyleri izlememize yarar ışık hızından daha hızlı gitmek bilmem anlatabildimmi? Ses olarakta düşünün bunun ses den daha hızlı gidebiliyoruz yada uzağa bi arkadaşımızı koyduk telefondan görüşüyoruz ben bağırdım arkadaşım telefondan duydu ama ses bi kaç saniye gecikmeli gitti. ozaman ses hızını telefondan arkadaşıma ulaştrabildim diye zamanda yolculukmu yapmış oldu ses?

son örnek biraz saçma gelebilir.

bana göre tek bir zaman var oda şu anda yaşanan zaman.

Hiçbir dinlenme hakedilen kadar zevkli değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: XtremeX

benim IQ seviyen 156,einstain'ın 160 oldugu tahmin ediliyordu

IQ seviyesini ölçen testler değişkenlik gösteriyor ve güvenilir değil. Öyle olsa bile Einstein in IQ su 172 Hem beyninle ilgili herşeyin bir test sonucunda ortaya çıkamayacagını aşşagıdaki yazıyı okursan anlayacaksın. Yalnız anlamadıgım olay einstein la arandaki zeka farkının az oldugunu mu vurgulamak istedin...

20. yüzyılın adamı Albert Einstein. IQ’su 172. ünlü bilim adamının 40 yıldır kavanozda bekleyen beyni üzerinde yapılan bir araştırma, Einstein’ın beyninin bir bölümünün anormal geliştiğini gösterdi. Einstein sağlığında beyin üzerinde çalışmalar yapıyordu ve bir biyografisinde ölümünden sonra kendi beyninin de incelenmesini istediğini yazmıştı. Ama şüphesiz beyninin başına ne geleceği aklının uçuna bile geçmemiştir. Einstein öldüğünde otopsi yapan doktor Thomas Harvey, bu sırada beyni yerinden çıkardı ve bir kavanozun içine koydu. Dr. Harvey beyni incelemek, için Einstein’ın ailesinden izin almıştı. Harvey beyni 240 parçaya bölerek incelemeler yaptı. Fakat bu incelemeleri hiçbir yere yayınlamadı. Harvey 1996’da Amerikan McMaster üniversitesine gidip araştırmacıların Einstein’ın beynini incelemek isteyip isteyemediklerini sordu. Bu araştırmacılar Harvey’i kesinlikle daha önceden tanımıyorlardı. Araştırma ekibinin başkanı Sondra F. Witelson, Harvey’in Einstein’a otopsi yapan patalog olduğunu öğrendiklerin de teklifini hemen kabul etti. Harvey beynin birkaç parçasını bu araştırmacılara verdi. Einstein’ın beyni McMaster üniversitesinin beyin bankasındaki beyinlerle kıyaslandı. Araştırma sonuçlarında Einstein’ın beyninde beyin çalışmasını sağlayan oligopdendroglia’nın daha çok bulunduğu tespit edildi. Einstein’ın beyninde bulunan normalden farlı özellikler onun neden üstün bir fizik bilgini olduğunu açıklıyor. Einstein’ın beyninin alt parietal bölgesi normal bir beyinden %15 oranında daha geniş. Bu genişliğin sebebi parietal bölgedeki bir yarığın beyin normalden farklı şekilde oluşmasını sağlaması. Bu sayede beyin hücreleri ve nöronlar birbirleriyle daha iyi bağlantı kurabiliyor ve daha kolay beraber çalışabiliyor. Bulguların Einstein’ın neden bir matematik dehası olduğunu açıkladığını düşünüyorlar; zira Einstein’ın beyni genel olarak diğer beyinlere benziyorsa da, beyin matematiksel düşünce ve boyutlu, hareketli düşünebilme yeteneğinin kontrol edildiği merkez Einstein’da normal beyinlere göre çok daha büyük. İngiliz bilimyayın organı The Lancet’a konuşan, araştırma heyetinin başkanı Prof. Sondra Witelson, “Einstein’ın beynince tespit ettiğimiz sıra dışı anatomi onun nasıl farklı düşünebildiğini açıklıyor. Einstein kendi bilimsel düşünce sistemini “Kelimelerin pek bir fonksiyonu yoktur” sözleriyle anlatırdı. O, kelimeler yerine görsel boyutla ilgiliydi ve şekillerle düşünürdü” diyor. Einstein’ın beyni 35 erkek ve 56 kadınınkiyle kıyaslandı. Bu insanların ortalama zekâ seviyesi 115. Bu beyinlerin sahipleri arasında şarkıcılar, mimarlar ve işçiler gibi değişik grublardan insanlar var. Einstein’ın beyninde parietal bölgedeki farktan başka herhangi bir fark yok. Einstein’ın beyni diğer beyinlerle kıyaslandığında aynı ağırlıkta. Aşağıdan yukarıya ve önden arkaya ölçüldüğünde de hiçbir fark yok. Wiltelson araştırma sonuçlarında zeki olmak için büyük bir beyne gerek olamadığını ortaya çıktığını söylüyor. Araştırmalarda Einstein’ın çok üst zekâya sahip olmasının 2 sebebi olduğu belirtiyor: Einstein’ın beyninin aşağı bölgelerinin %15 oranında daha geniş olması ve slyvıan denilen yarığın dahaaz olması. Slyvıan çatlağı beynin yanında bulunuyor, doğuştan geliyor ve gelişimle değişmiyor. Einstein küçükken kafası doğumdan hemen sonra biçimsiz olduğu ve konuşması geç geliştiği için annesini çok endişelendirmiş. 3 yaşında konuşmaya başlamış ve bu yaştan sonra da konuşma zorlukları çekmiş. Dr. Witelson, Einstein’ın beynindeki farklılığın nereden kaynaklandığını bilmemekle birlikte genetik olduğuna inanıyor. Beyni araştırmalar için McMaster Üniversitesini seçmesinin sebebiyse araştırma ekibinin başkanı Dr. Witelson’ın 1982’de oluşturmaya başladığı beyin bankası. McMaster Üniversitesi’nin beyin bankasında bulunan beyinlerin sahipleri ölmeden önce tam anlamıyla bir zekâ ve yetenek testinden geçirilmiş ve yaşlara göre kategorize edilmiş oluyor.

Kaynak : kisiselbasari.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 2 Haziran 2009; 22:17:24 >

• Ilginc...
  • Cern'deki bilimadamlarının asıl gayelerinin zamanda yolculuk olduğu söylentileri uzunca bir süre dolaşmıştı. Bana göre mümkün ancak geleceğe değil geçmişe yapılabilir. Çünkü gelecek daha yaşanmadı yani olmadı, olmayan bir şeye ulaşılamaz, gidilemez. Ancak geçmiş yaşanmıştır ve olmuştur dolayısı ile geçmişe dönmek pekala daha mantıklıdır. Fiziksel olarakta gemişte bulunursak değiştirme ihtimalide mümkündür. Ancak kendimizle karşılaşmamız bir kaosa dönüşebilir.Yani kendi geçmişimizi değiştirmeye çalışmamız ölüme sebep olabilir...

Orjinalden alıntı: DEATH71

einstein beyninin %31 ini kullanıyomuş diyorlar..eğer %31 ile böyle ise %90 olsa ne olurdu acaba...

%90ini kullansak deli oluruz sanirim...
  • Bu adamın birde şey teoremi vardı. Bir kalemi bir cama 1 km hızla, 10 km hızla, 100 km hızla da atsan cam kırılır. Fakat 300.000 km hızla atarsan camda bir çizik bile olmadan diğer tarafına geçer diyordu. Galiba ışınlanma deniyor buna

Orjinalden alıntı: lejyonerx

quote:

IQ seviyesini ölçen testler değişkenlik gösteriyor ve güvenilir değil. Öyle olsa bile Einstein in IQ su 172 Hem beyninle ilgili herşeyin bir test sonucunda ortaya çıkamayacagını aşşagıdaki yazıyı okursan anlayacaksın. Yalnız anlamadıgım olay einstein la arandaki zeka farkının az oldugunu mu vurgulamak istedin...

güzel bi noktaya değinmişsin,son girdiğim teste göre IQ seviyem 170 çıktı,ve maximum puan 170'di,ben aslına bakarsan einstein'dan daha zeki oldugumu hissediyorum,yanlıs anlamayın matematik alanında değil,lakin o dalda olsa şuan bilim adamı olurdum,7 farklı zeka türü wardır,ben bunlardan hayal gücü ve müzik zekasında çok üstün oldugumu düşünüyorum,ve yorum yapabilme düşünebilme,hakettiğim IQ seviyesnini 250'den fazla oldugunu düşünüyorum,IQ seviyesi sandıgınız gibi birşey değil onuda söyliyim,hiç normal sewiyede olmadıgım için olması gereken,insanların benim gibi olmaları gibi düşünüyorum,büyüdükçe farkettim ki hiçbir insana bana benzemiyor,giderek onlardan farklılaştım,ben her zaman bana yol göstericek zeki insanların,zeki sistemlerin,eğitim sisteminin yada yaşam sisteminin oldugunu düşünmüştüm,ama şuan durup baktığımda Tanrı'nın insanlar için kurdugu bi düzen war,ama insanlar bu düzeni olabildiğine en alt sewiyede kullanıyor,afrikadaki insanların sadece avrupadaki insanların maç izlemesi yüzünden aç kalmaları gibi,sadece futbol maçı izlemek için harcanan parayla aç insanlar doyabilecek iken,bu denli aptalca bi sistem sadece kendi çıkarlarını düşünen gerizekalı insanlar tarafından kurulmus olabilir(futbol sadece bir örnekti,sayısız örnek war) ama bildiğim tek şey inanılmaz hayal gücü müthiş ritmik zeka ve anlatılamaz bir yanlızlık,sıradan bir yanlızlık değil,benim için dünyada hiç insan olmasada aynı olur,bir kızın giderebileceği bir yanlızlıkda değil,sadece benim gibi olanlar anlayabilirler,hiçbişeyden zevk alamıyorum,zekamı müzik dalında kullanıyorum,üstün oldugum konuda o zaten,einstein matematikte kullandı,ileride ortaya cıkaracagım sanat ile insanları büyüleyeceğimi düşünüyorum
    Intel Core 2 Duo e4500 2.2 @ 3.0 \\ Gigabyte p35-ds3l \\ 4x2gb Veritech 800 mhz \\ Sapphire x1650pro 16x \\ 640+160gb 7200rpm Hdd \\ Creative X-Fi Xtreme Gamer \\ Sennheiser HD205 \\ 400gb Vsti Plugin Arşivi(Satılık) \\ 170 IQ Seviyesi \\ Tahmini IQ seviyesi 220+ \\ Geliştirilebilir Gerçek Zeka \\ 4 Numara Miyop \\ Sol Kulakta %10 Duyma Kaybı \\ Yüksek Derecede Müzik Zekası \\ Üreme Türü:Mitoz Bölünme \\

• Işık hızına ulaşabilen bir cisim ışık olur, farklı bir mekanizma ile ışık hızına ulaşılmadığı sürece , obje tek başına ışık hızına ulaştığında problemler çıkabilir. Mesela siz bir demir çubuğu ışık hızı ile pencereye doğru attığınız zaman, demir çubuk pencereyi kırmadan diğer ortama geçer, normalde kırması gerekirdi ama hızından dolayı demir çubuk ışık olmuştur.

Bir de şöyle bir durum var, ışık hızıyla pencereye atılan demir çubuk, pencereyi tam geçmeden hızı kesilirse, o zaman demir çubuğun yarısı diğer ortamda, kalan yarısıda , atılan ortamda kalır. Bu da pencere ile demir çubuk arasında bir karışım meydana getirir, Yazımın ilk başında belirttiğim gibi, cansız cisimerde direk objenin ışık hızına çıkarılması problem değil ama canlı varlıklarda örnekte ki problem meydana gelir ki, bunun için uygun mekanizma geliştirilmesi gerekir. Bu sadece benim düşüncem.

Şunu da söylemeden geçemiyeceğim, rivayete göre philadelphia deneyinde, yukarıda ki anlattığım karışım olayı, mürettebatın başına gelmiştir. Yani gemi ışınlanıp 600km uzağa gidip geldikten sonra , gemi çalışanlarından bir çoğu gemiye karışmıştır. (bknz:philadelphia denyi)

• quote:

Orjinalden alıntı: Disasterpiece_123

quote:

Orjinalden alıntı: Scotti0061

quote:

Orjinalden alıntı: Impavide

Bu konuyla alakası yok ama bi soru soracağım.Bi yerde duymuştumda nekadar doğru bilinmez sanırım bu forumda duymuştum.Bir uzay aracı ile dünyadan uzaklaşırsak mesela diyelim 1 milyon ışık hızı uzaklığındayız.Dünyadaki insanlara falan bakabilecek kadar mükemmel bir teleskopla bakarsak dünyadaki geçmişi görebilirmişiz doğrumudur?

Şu anda bize yansıyan diğer yıldızların ışınları 450 milyon yıl öncekinin ışınlarıysa bence gayet mantıklı dünyada geçmişi görebiliriz.

Hmm diyelim gördük geçmiş kavramı ne olabilir? ve neye göre GEÇMİŞ olabilir.. Geçmişi görmek demek sızın hala orda olduğunuz bir zaman dilimini görmek demektir o zaman akla ılk olarak geçmişte kendimi öldürürsem gelecekte etkı edermı sorusu gelır.. eder dıyelım nasıl eder ıkı kişinin( aynı kişinin) farklı zaman dılımlerınde yanı boyutlarda olduğunu unutmayalım yanı kısacası sız yanınızdakı arkadaşınızı 3 saat önceden vuruyorsunuz. Arkadaşınız kendı zaman dılımıne göre 3 saat sonra sızın tarafınızdan vuruluyor.. Hmm karşıkımış baya

hayir hayir hayir öyle degil. sen gecmisi görebilcegin kadar uzaga gittin diyelim. bi anda oraya isinlandin. gecmisi görürsün cünkü isigin bi hizi var ve oldugun yere gec geliyor. bu yüzden gecmisi görüyorsun. ama ayni hizla geri döndün diyelim. iste mantik hatasini burda yaptin. gecmise döncegini mi saniyorsun. hayir. normal zamana dönersin sadece. bilmem anlatabildim mi olay sadece görsellik yani. gecmisi yasamak veya dönmek diye bise yok. yada gidipte kendine dokunamazsin. yok öyle seyler :D lostta gördüklerimizi gercek hayata tasimayalim

• quote:

quote:

quote:

güzel bi noktaya değinmişsin,son girdiğim teste göre IQ seviyem 170 çıktı,ve maximum puan 170'di,ben aslına bakarsan einstein'dan daha zeki oldugumu hissediyorum,yanlıs anlamayın matematik alanında değil,lakin o dalda olsa şuan bilim adamı olurdum,7 farklı zeka türü wardır,ben bunlardan hayal gücü ve müzik zekasında çok üstün oldugumu düşünüyorum,ve yorum yapabilme düşünebilme,hakettiğim IQ seviyesnini 250'den fazla oldugunu düşünüyorum,IQ seviyesi sandıgınız gibi birşey değil onuda söyliyim,hiç normal sewiyede olmadıgım için olması gereken,insanların benim gibi olmaları gibi düşünüyorum,büyüdükçe farkettim ki hiçbir insana bana benzemiyor,giderek onlardan farklılaştım,ben her zaman bana yol göstericek zeki insanların,zeki sistemlerin,eğitim sisteminin yada yaşam sisteminin oldugunu düşünmüştüm,ama şuan durup baktığımda Tanrı'nın insanlar için kurdugu bi düzen war,ama insanlar bu düzeni olabildiğine en alt sewiyede kullanıyor,afrikadaki insanların sadece avrupadaki insanların maç izlemesi yüzünden aç kalmaları gibi,sadece futbol maçı izlemek için harcanan parayla aç insanlar doyabilecek iken,bu denli aptalca bi sistem sadece kendi çıkarlarını düşünen gerizekalı insanlar tarafından kurulmus olabilir(futbol sadece bir örnekti,sayısız örnek war) ama bildiğim tek şey inanılmaz hayal gücü müthiş ritmik zeka ve anlatılamaz bir yanlızlık,sıradan bir yanlızlık değil,benim için dünyada hiç insan olmasada aynı olur,bir kızın giderebileceği bir yanlızlıkda değil,sadece benim gibi olanlar anlayabilirler,hiçbişeyden zevk alamıyorum,zekamı müzik dalında kullanıyorum,üstün oldugum konuda o zaten,einstein matematikte kullandı,ileride ortaya cıkaracagım sanat ile insanları büyüleyeceğimi düşünüyorum

Peki sana başarılar. Tabi ki gerçekten zeki insanlar var ama bence tutup foruma şu alanda zekiyim bu alanda zekiyim demen beni huylandırdı. Hele şu koyulaştırdıgım yer... lütfen komik olmayalım. Şahsi fikrim fake sin.

Ha ben inanmasam ne olur? Hiçbirşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 3 Haziran 2009; 5:09:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sana başarılar. Tabi ki gerçekten zeki insanlar var ama bence tutup foruma şu alanda zekiyim bu alanda zekiyim demen beni huylandırdı. Hele şu koyulaştırdıgım yer... lütfen komik olmayalım. Şahsi fikrim fake sin.

Ha ben inanmasam ne olur? Hiçbirşey...

açıkcası huylanman hoşuma gidiyor,bu Tanrı vergisi,benim geliştirdiğim bişey değil,ve ayrıca gerçek zeka asla iq testleriyle ölçülemez,ben iq testindeki rakamdan menun değilim beni yansıtmıyor,şuana kadar gelmiş geçmiş bütün filmlerdeki senaryo hatalıarını çözebilirim,en sewdiğim filmlerde bile basit hatalar war izlediğim ilk anda dikkatimi cekiyor,the dark knight'ı ben cekseydim,inanın daha fazla tutardı
    Intel Core 2 Duo e4500 2.2 @ 3.0 \\ Gigabyte p35-ds3l \\ 4x2gb Veritech 800 mhz \\ Sapphire x1650pro 16x \\ 640+160gb 7200rpm Hdd \\ Creative X-Fi Xtreme Gamer \\ Sennheiser HD205 \\ 400gb Vsti Plugin Arşivi(Satılık) \\ 170 IQ Seviyesi \\ Tahmini IQ seviyesi 220+ \\ Geliştirilebilir Gerçek Zeka \\ 4 Numara Miyop \\ Sol Kulakta %10 Duyma Kaybı \\ Yüksek Derecede Müzik Zekası \\ Üreme Türü:Mitoz Bölünme \\

• ayrıca zeka IQ ile bitseydi dünyanın en zeki çoçugu olan 299 IQ'lu 12 yasındaki bebe şuan aylık 15.000 dolar maaş ile microsoft'da calısmazdı
  • Çok zekisin madem, bul Einstein'in bulamadıklarını. Unutmayalım, Einstein'in fiziği orta okulda zayıftı...

Orjinalden alıntı: TryAgain

Çok zekisin madem, bul Einstein'in bulamadıklarını. Unutmayalım, Einstein'in fiziği orta okulda zayıftı...

müzik ve film alanında başarılı olabilirim sadece,ben lisede ders bile dinlemezdim temelim yok,matematik calısmak son derece sıkıcı bana göre
  • arkadaşlar ışık hızını geçemezsinizzzzzz.
    geçilebilse ışık hızı sabit olmazdı. çünkü hızlı giden arabanın önündeki fardan çıkan ışığa arabanın hızı eklenmiyor. yani giden arabanın yaydığı ışıkda 300.000 le duran lambadan çıkan ışıkda 300.000 le gidiyor demekki insan oğlu en son 300.000 yapabilir. buda ışığı geçip geçmişi görme olayını bozuyor.
    bir diğer olayda ışık hızına ulaşanın foton olduğudur. ki buda tehlikeli bir olaydır. Allah muhafaza önünüze düz cam değilde buzlu cam çıkarsa fotonlarımıza ayrılırız valla.
    bide arkadaşın dediği gibi bi anda hız kesilirde camın içinde kalırsak ölüm demektir ki örneğin kalbimizin içinde bir demir kalıp olur.damarların arası demirle kaplanır.
    anlatmak istediğim ışık hızı geçilemeyeceğinden geçmişi hızla yada başka bi aletle görmek imkansız. ama telekinezi varsa (ki yok demiyorum) yada ilahi bi yetenek gelirse görülebilir.
    BENCE!!!!!

• ışık hızına ulaşıpta nereye gideceksiniz. burdan amerika 12 saat sıkın dişinizi işte
  • Şimdi şu ışık işini anlayalım... Araba ve ışık değilde Araba, ışık ve dışarıdaki sabit adam olsun. Araba 299.999 km hızla gidiyor bu da ışığın arabanın içinden adeta duruyormuş gibi görünmesine yol açmalı. Ama malesef böyle olmuyor ışık arabadan 300.000 km hızla uzaklaşıyor. Peki aynı anda orada ayakta beklerken yanından araba ve ışık geçen adamı düşünelim... Araba 299.999 km hızla gidiyorsa ışıkta ondan 300.000 km hızla uzaklaştığına göre ışık 599.999 km hızla gidiyor olmalı. Peki buraya kadarda normal. Peki yol kenarında olup biteni izleyen adam ışığın kendisinden 599.999 km hızla uzaklaştığınımı görür. Yada ışık herkese göre farklı hızda ilerliyorsa adamın gördüğü ışık 300.000 km ile ilerlerken arabanın içindekinin gördüğü ışık 299.999 + 300.000 den 599.999 km hızla ilerliyorsa bu iki adamında gördüğü ışığın aynı olması saçma değilmidir. Çünkü yavaş giden ışık daha gerideyken hızlı gideninki çoktan uzaklaşmamışmıdır. Yoksa ışık 2'ye mi bölünmüştür. Yoksa fotonlar aynı anda 2 yerde bulunabiliyormudur?

En çok kafamı karıştıran sorulardan birisi bu. Kesinlikle teoride cevabı vardır sanırım ama ben malum anlayamayacağım için özete göre konuştum.

Take a look to the sky just before you die, it's the last time you will!

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.