Şimdi Ara

EINSTEIN'IN İLGİNÇ TEORİSİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
13
Favori
16.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Diyelim bir uzay gemisindeyiz, ışık hızında giderken, insan vücudu bu hızın oluşturduğu G kuvvetine karşı dayanabilir mi?
    Ve ışık hızında gidersek, içinde bulunduğumuz araçta hızdan dolayı ışığa dönüşmez mi?

Yorum yapabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Orijinalden alıntı: érdem*

quote:

Orjinalden alıntı: baris195

quote:

eğer ışık hızına yakın hızla giden birine bir mesaj yolladığınızda size göre geçen zamanın yarısı kadar süreyi yaşayan biri siz ona mesajı attığınızda o zaten o mesajı saatler öncesinde almış olacak ve belkide siz mesajı yollamadan size o mesajın cevabını yazabilecek�

eğer daha biz mesaj atmadan,o kişiden mesaj gelirse,o zaman bizim elimize mesaj geçtiği için,bizde msj atmaktan vazgeçeriz.
    biz msj atmaktan vazgeçincede,o kişi mesaj atamaz,ama elimize mesaj geliyor.
    bunu açıklayın bakalım

• okumaya üşendim

• quote:

SAATLER DAHA YAVAŞ İLERLERSE IŞIĞIN BİZİ HER ŞEKİLDE 300,000 km ile geçmesi mümkün!!!

Yorumları okumadan yazıyorum cevabı verildiyse özür dilerim.
    Burayı anlamadım. Nasıl yani? Zaten hızlı olan bir şeyde zaman daha yavaş ilerlemiyor mu? Araba da ışık hızı da hızlı? Arabada saat olmasa? Çok ilginç ya. Saat somut bişey nasıl oluyor da hıza bağlı olarak süresi değişebiliyor? Hangi şekilde ışık hızıyla beraber gidebiliriz peki? (imkansız olsa da...)
    Kusura bakmayın karmakarışık sordum kafam karıştı çünkü

izafiyet teorisi doğru ama anlattıkların saçma

Kule örneğini ele alalım..Kulenin üzerindeki saatle altındaki saat farklı zamanı göstermiş bir süre sonra.Saat nedir?Sembolik bir araçtır.Yani zamanı ölçemez sadece mekanik bir aksanda bizim kurduğumuz saat ve bizim kendi içimizde oluşturduğumuz zamanda çalışır.Yani bir günde 24 var biz bunu 18 saate indirebiliriz saatin mekanizmasıyla oynayarak.Yani o kulenin üzerindeki saatin mekanizmasını çizgisel hız etki etmiştir manyetik olarak.Dolayısı ile bu örnek alakasızdır

Einstein mod off.Bir an ruhu içime girdi einsteinin
  • usta ayştayn piyizcinin tekidir ne la bu ısık hızı oldumu zaman da ileri gidersin..zaman Yolculugu diye bişi bulsa yada teori hesabı dogru olsa insanoglu bunu yapardı ve gelecekten gecmişe gelirdi veya msj yollardı..hem anlamadıgım konu Hızlanınca boyutmu degişiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wheaston

Bu adamın bugünün teknolojisinde neler çıkartabileceğini hayal bile edemiyorum

Ben de öyle düşünüyorum

Orijinalden alıntı: 1234*

quote:

Orijinalden alıntı: érdem*

quote:

Orjinalden alıntı: baris195

quote:

eğer ışık hızına yakın hızla giden birine bir mesaj yolladığınızda size göre geçen zamanın yarısı kadar süreyi yaşayan biri siz ona mesajı attığınızda o zaten o mesajı saatler öncesinde almış olacak ve belkide siz mesajı yollamadan size o mesajın cevabını yazabilecek�

eğer daha biz mesaj atmadan,o kişiden mesaj gelirse,o zaman bizim elimize mesaj geçtiği için,bizde msj atmaktan vazgeçeriz.
    biz msj atmaktan vazgeçincede,o kişi mesaj atamaz,ama elimize mesaj geliyor.
    bunu açıklayın bakalım

Ben yanlışmı anladım bilmiyorum ama anladığım şu

Uzaydan dünyayı izlemet konusu izafiyet teorisiyle bağdaştırıldığında
    Dünyadan çıkan ışıklar kendisinden 300 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir yıldıza , 300milyon yılda gidiyor, ama eğer biz ışıktan 1 milyon kat hızlanabilirsek , ki einstein buna imkansız demiş ama daha spesifik düşünebilir sadece örnek olarak veriyorum , o zaman 1 yılda o yıldıza gidip devasa bi teleskopla dünyaya baktıgımızda dünyadan oraya gelen ışıklar bizim oraya gitmemizden 299 milyon yıl önceki ışıklar olur , yani 299 milyon yıl önceki dünyanın yansımasını görürüz , ama saliseler içersinde dünyaya döndüğümüzde aslında hiçbişeyin öyle olmadığını görürüz.

Yani ışıktan hızlı gittiğimizde 8 saatin 4 saat gibi olma olayı ışıktan önce görmemizden kaynaklanıyor yani ışık hızında oldugumuz müddetçe normalde görmemiz gereken ışıkları 1 saatte görcekken , ondan hızlı olduğumuz için sallama bi rakam olaraktan yarım saatte görebilir bunun mümkün olmasınıda zamanın göreceliği kuramıyla bizim ışık hızında olduğumuz müddetçe yavaşlamamız olarak yorumluyabiliyoruz yani aslında biz sadece zamanı başkalarına kıyasla daha yavaş yaşıyoruz , diğer bi şekilde başkaları bize dışardan baktığında çok hızlı yaşıyoruz
    -Benim hızlanmam bana normal geliyorken başkalarına aşırı hızlı geliyor
    O zaman düz mantık , ben başkalarına baktığımdada onları yavaş görmem gerekir.

İnsan kendi vücudunu kullanarak ışık hızına ulaşırsa kendisinden daha yavaş işleyen bir dünyayla karşılaşır
    Bunu bir aletle başarırsa kendinden yavaş yaşıyan bir dünyayı izler.
    Daha az yaşlanma olayımızın burda açıklanışıysa , başkalarının 70 yıl yaşıcağı olayı onların 2 katı kadar hızlı aşamamız bizim 35 yılda yaşamamıza sebep olur , yani biz normal insanların 140 yılını 70 yılda bitirriz.

Alıntısı yapılan arkadaş ise anladığım kadarıyla sadece açıklamak için örnek vermiş , çünkü bu mümkün değildir , ışık hızından hızlı olan birşeye mesaj yollamanın yolu ondanda hızlı olmaktır ki bunun sonucu olarak mesajı alan kişi mesajdan yavaş , mesajı atan kişiden hızlı yaşar , yani
    Mesajı atan kişi mesajın 1 salisede gittiğini görür
    Mesaj 1 saatte gider
    Mesajı alan kişi 50 dakkada geldiğini sanar.
    Görüldüğü gibi hızlı olan uzun yaşadı yine , mesaj , alıcısından daha hızlı olduğu için ondan fazla yaşamış gibi oldu.

Yani mesajı alan kişi arkadaşın dediğinin aksine mesajı saatler öncesine almış değil , tam 10 dakka geç almış olur mesajı , yani bir paradoks çıkmaz ortaya.

MERLIN / VAMPIRE DIARIES / TWO AND A HALF MAN / GAME OF THRONES / PERSON OF INTEREST / MISFITS / SUPERNATURAL / TEEN WOLF / FLASHFORWARD / BREAKING BAD / PRISON BREAK / HELLSING OVA / FAMILY GUY / SOUTHPARK / CHUCK / THE BIG BANG THEORY / THE WALKING DEAD / HEROES / DEATH NOTE / DEXTER / HOW I MET YOUR MOTHER / HOUSE M.D / Friends

• Malesef artık bu teori çürüdü 2012de . cern deneyinde ışık hızından daha hızlı atom felan filen elde edildi . haberlere bakın gelir . cern ışık hızı yazın gelir .. bu demek oluyorki bazıları bu konu için boşuna dil döktü . yaşasın bilim kahrolsun eski bilim :)
  • bu durum belkide bizim gözlem ufkumuzun sınırlarını belirliyor gözlem sınırımız saniyede 300,000 km olduğunu kabul edersek ve biz saniyede 200,000 km hızla hareket ederken ışık ölçümlerimiz sonucu bizden 300,000 km uzaklaşıyorsa hareketsiz gözlemciye göre toplam hızı 500,000 km saniye oluyor demektir fakat gözlem sınırı 300,000 km ile sınırlı olduğu için hareketsiz gözlemci ile 200,000 km hızla giden gözlemcinin ölcümleri aynı sonucu verebilir diye düşünüyorum.

birde yarasa evrenini hayal etmenizi tavsiye ederim ses hızında bir evren ses hızında gözlem yapabilien gözlemcilier ve ışığı da ses hızında görebildiklerini var sayın ses hızı ulaşılacak son sınır bu sınıra ulaşan yarasa evreni varlığı ışığın yine ses hızında kendisinden uzaklaştığını görecektir hatta sesin 100 katı hızla gitse bile gözlemi aynı olacaktır.

bunlar hepsi birer düşünce tabii ki bu konuları yıllarını vermiş fizik uzmanları daha iyi bilirler benimki merak ama bu gün çok güvendiğimiz bazı bilgiler yapılacak yeni araştırmaların sonucunda bir anda ters yüz dönebilir örnek bir zamanlar dünya düzdü ve bütün evren dünyanın etrafında dönüyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sehan26

evet, mesela ben uzaydan yorum yapıyorum, siz bu yorumu 2 yıl sonra okuyacaksınız..

3 yıl önce ne kadar salakmışım :-
  • enişten kim?
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.