Şimdi Ara

Einstein bile gençken depresyona girmiştir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1900 yılında Albert Einstein, İsviçre Federal Politeknik Üniversitesi'nde 21 yaşında bir öğrenciydi. Bu genç adamın günün birinde "deha" ile aynı anlama geleceğini öğretmenlerinin hiçbiri öngörememişti. Dersleri kırıyordu. Öğretmenler, Einstein'ın bir haylaz olduğunu düşünüyordu. Bunun sonucu olarak Einstein mezun olduktan sonra tek bir iş bile bulamamıştı. Hatta alan değiştirip 'hayat sigortası' satmayı düşündü. Günün birinde kapıyı açtığınızda size hayat sigortası satmaya çalışan Albert Einstein'ı gördüğünüzü düşünebiliyor musunuz?

Einstein, hayatta kaybettiğini düşünüyordu. Ailesine "Belki hiç doğmamış olsam daha iyi olurdu" diye bir mektup yazmıştı. Hiç kimse genç Albert Einstein hakkında konuşmuyordu. Çeşitli şehirlerde yedek öğretmenlik yaptı ve kısa süreli işlerde çalıştı.
    Einstein'ın babası onun adına akademik görevler için başvurular yapıyordu ama girişimler başarılı olamadı. Babası öldüğünde, genç Einstein'in ailesinin yüz karası olduğunu düşünüyordu.
    1902 yılında depresyona girmiş ve hayata karşı ümidini yitirmiş olan Einstein,İsviçre'nin başkenti Bern'e taşınıp bilimden uzak bir kariyere atıldı. Arkadaşlarından biri İsviçre Patent Ofisi'nde Patent memuru olarak ona bir iş ayarladı. Bu işi fazla zor bulmuyordu. İşinin ağır ve zor olmaması Einstein'e evreni düşünmesi için zaman tanıyordu.

Einstein bu durumdan bir 'dahi' konumuna geldiyse, Einstein bile genç iken depresyona girip ümitlerini yitirmişse, o zaman hayatta hiç karamsarlığa ve ümitsizliğe kapılmaya gerek yok. Bir şeyleri elde etmek istiyorsak çalışacağız, çalışacağız ve düşüneceğiz. Ya hayatı olduğu gibi kabul edersiniz, yada mücadele edersiniz; seçim sizin.

"Benim özel bir yeteneğim yok.Sadece aşırı meraklıyım.O kadar akıllı olduğumdan değil, ben sadece problemler üzerinde biraz daha fazla kalıyorum."
    -Albert Einstein

EDİT: Pardon, buranın konu dışı olduğunu unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 19 Ağustos 2016; 1:13:38 >

• Evet, hatta çok geç yatıyordu. Sabahlara kadar elinde telefon stalklıyordu. Herkes üstün zekalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 19 Ağustos 2016; 0:33:49 >
  • ilkokulda dersleri kötü olup "einstein'ın da kötüymüş. biz çok zekiyiz" tayfası yeni yeni azalırken; şimdi sıra depresyon tayfasına geldi. teşekkürler einstein

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Evet, hatta çok geç yatıyordu. Sabahlara kadar elinde telefon stalklıyordu. Herkes üstün zekalı.

Ölünce Harddisk'in den 1 TB mature çıkmış.
  • Yazının amacı Einstein'ı küçüksemek değil, yine bizi de yüceltmek değil. Neden böyle anlıyorsunuz?

@s.uzun
    @julia dream
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    benim söylemek istediğim; ne zaman buna benzer tarihe iz bırakmış insanların yaşamı hakkında bilgiler ortaya çıksa insanlar ucundan kıyısından kendine de mal etmeye çalışıyor. yazıyla alakasız ama mesajınızı görünce direkt aklıma bu geldi.
    ironi yapmıştım.

• Einstein çok normal birimide deprasyon geçirmesi garip anlamadım deprasyonı zaten normal biri geçirmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun sonucu olarak Einstein mezun olduktan sonra tek bir iş bile bulamamıştı. Hatta alan değiştirip 'hayat sigortası' satmayı düşündü. Günün birinde kapıyı açtığınızda size hayat sigortası satmaya çalışan Albert Einstein'ı gördüğünüzü düşünebiliyor musunuz?

Einstein, hayatta kaybettiğini düşünüyordu. Ailesine "Belki hiç doğmamış olsam daha iyi olurdu" diye bir mektup yazmıştı. Hiç kimse genç Albert Einstein hakkında konuşmuyordu. Çeşitli şehirlerde yedek öğretmenlik yaptı ve kısa süreli işlerde çalıştı.
    Einstein'ın babası onun adına akademik görevler için başvurular yapıyordu ama girişimler başarılı olamadı. Eve dönerken yere bakarak yürüdüğü için yerde gözüne bir şey ilişti. Evet bu izafiyet teorisiydi. Einstein izafiyet teorisini bulmuştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.