Şimdi Ara

Ehliyetsiz Araç Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde arkadaşım (ehliyetsiz) bir maddi hasarlı kazaya karışmış. Yani 3 arabaya birden vurmuş. Maddi hasar dediysem hasarlar çok değil. Hemen polis gelmiş. Arkadaşta beni aradı bende gittim.

Alkol testi falan yapıyorlardı. Çocuğun anne ve babası gelmişti. Neyse çocuk ehliyetsiz olduğu için 1609 TL para cezası almış. Hemen orada makbuzu verdiler.

Daha sonra bir polis memuru telefonla birini arayıp annesinin ehliyet numarasını verdi. Bu sırada diğer poliste tutanak olduğunu sandığım bir kağıda babasının ehliyet numarasını yazdı. (Aslında önce Ehliyeti istedi ehliyet olmayınca TC aldı) . Sonra babasına arabayı bağlamadığını ancak bir daha olmamasını söyledi.

Şimdi internette yazana göre araç sahibi olan kişiye de ceza geliyormuş. Ama memur bey aracı bağlamadı ve bu konu hakkında ne bir şey söyledi ne de makbuz verdi. Bunun açıklaması nedir?

Bu arada kazada bulunan bir araç arkadaşımı bir kere aramış kaportanın kırıldığını söylemiş. Arkadaşım babamın numarasını vereyim demiş ama adam numarayı istememiş sen babana söyle beni tekrar bu numaradan ara demiş. Dediğine göre çocuk ısrarla babamın numarasını vereyim demiş ama adam reddetmiş. Bunun yalan olma durumu nedir? İspatlanabilir mi? Ya da adamın ispatı yoksa zaten sorun olmaz mı?

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın çocuğun durumu pek iyi değil ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayaslan -- 3 Haziran 2015; 19:05:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam Sopalik

• Şimdi forum bu halde bir de okul tatil olursa yandık ki ne yandık.

• çok karışık bir durum net bir şey anlayamadım. ikinci paragrafa göre 1609 lira hem çocuk hem de araç ruhsat sahibi ceza ödeyecek. yakında posta kanalıyla bir tebligat gelir.
    ilaveten araçlardaki tüm hasarı cebinden ödeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 3 Haziran 2015; 19:17:22 >
  • Bu gün çıkan rapora göre 4 araçtan 3 araç ceza almış. Yani 3 araç hatalı bulunmuş.

Aracın bağlanmaması nasıl olur?

Ayrıca hasara dair bir şey yazmıyormuş raporda. Sadece kaza özeti, kroki ve araç ile kişi bilgileri. Benim gördüğüm kadarıyla fotoğrafta çekilmedi. Ve polisler oradayken hasarı belirlenen (tek ceza almayan) aracın hasarını ödemiş aile. Ancak polisler oradayken hasar tespiti yapılmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayaslan -- 3 Haziran 2015; 21:06:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

çok karışık bir durum net bir şey anlayamadım. ikinci paragrafa göre 1609 lira hem çocuk hem de araç ruhsat sahibi ceza ödeyecek. yakında posta kanalıyla bir tebligat gelir.
    ilaveten araçlardaki tüm hasarı cebinden ödeyecek.

Hatalı bulunan araçların cezalarıda mı kendi cebinden? Son paragraftaki kaporta olayı nasıl olur?

• berkayaslan B kullanıcısına yanıt
    trafik kuralları gereği kazanın şekline bağlı olarak, tüm araçların sigorta şirketleri hataları oranınca karşı tarafınkini tazmin eder. ehliyetsiz olanın sigorta şirketi ise ödemeyi yaptıktan sonra döner ve ehliyetsizden yaptığı masrafların toplamını geri ister.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alkollü araç kullanma
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • inşlah öyle bir ceza yerki bi daha direksiyon başına geçerken 2 kere düşünür.

Keşke güzel bi sopa çekselerdi orda.
  • Tek kurtulus var guzelce yemek

Belki dayaktan bayilirda kendini aklar.

• bir arkadaşım, ya ya

ehliyetsiz süreni süründüreceksin arkadaş. keşke ömür boyu bir daha ne ehliyet vermeseler ve de hapis cezası verseler, kaza yaptığı aracı da altından çekip alsalar. kurallar caydırıcı olmadıkça böyle şeyleri yapan parasıyla değil mi deyip işin içinden sıyrılıyor.
  • Babaya da çocuğa da ceza kesmiştir. Araç sahibi babası olduğu için teslim edilmiştir. Yanında olmasaydı araç bağlanırdı.

• Valla ehliyetsiz olarak çarpmış adamlar ne diyorsa yapacaksanız mahkeme kısmına girerse başının ağrıma ihtimali çok ayriyeten ruhsat sahibine de ceza gelecek bağlamaması önemli değil geçmiş olsun araç sahiplerini fazla kışkırtmayın.
    Ehliyetsiz kullandığı için kusurun tamamını o kişiye veriyorlardı sanırım (böyle biliyorum) ama kesin olan bir şey karşı tarafın sigorta masraflarınıda siz ödeyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofrome -- 4 Haziran 2015; 10:49:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.