Şimdi Ara

Ehliyet Sınavına Girecekler - 20 Ekim 2012 (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.129
Cevap
27
Favori
190.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarın kimler giriyo direksiyon sınavına arkadaşlar tomb sen nezaman giriyosun
  • Sınava girecek arkadaşlara başarılar dileyelim şimdiden. Darısı sizinde başınıza inşallah.

Bu arada, beklediğinden düşük not almış olanlara lafım, çok düşünmeyin neticede aldınız ehliyeti bir tek parasını vermek kaldı. Bu üniversite sınavı gibi değilki yüksek puan yapana ayrıcalık olsun. O yüzden takmayın kafanıza, siz kendinize güveniyorsanız, iyi kullandım belki 1-2 hata yapmışımdır diyorsanız onlarda zamanla giderilir zaten.

Mesela itiraf edeyim üstte mesajda belirttim ama bende 90 almışım, şaşırdım beklemiyordum o kadar. 80 falan alırım diyordum.

Ha sevindim mi 10 puan daha fazla aldım diye, hayır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan1588

Tam olarak giriş tarihim belli değil fakat 12-13 Mayısta giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomb.raider -- 5 Mayıs 2012; 16:45:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomb.raider

quote:

Tam olarak giriş tarihim belli değil fakat 12-13 Mayısta giriyorum.

dostum sen nerde oturuyosun hangi ilde ben yarın giriyorum mesela
  • quote:

dostum sen nerde oturuyosun hangi ilde ben yarın giriyorum mesela

Kocaeli/İzmit hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomb.raider -- 5 Mayıs 2012; 17:18:37 >
  • Direksiyon sınavına girenler tavsiyede bulunursa iyi olur benim direksiyon sınavım haftaya nasıl davranmalıyız arabada vsvs
  • 70

Acımışlar bana herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Dede -- 5 Mayıs 2012; 17:20:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selkêt

Adınıza çok sevindim hocam. Kendiniz bile o kadar negatiftiniz ki... Neyse geçti gitti. Geçmiş olsun. Bundan sonra kurallara uymasanızda olur Şaka bir yana gerçekten hayırlı olsun.
  • @tomb.raider

Çok sağ olun hocam ben kaldığımdan emin gibi bir şeydim özellikle son yaptığım keskin sollamada hocalar baya bir sallandı ''hoop'' diye bağırdılar dedim orada aha ayvayı yedik arabadan çıkarken de biraz sert ''geçmiş olsun'' deyince baya üzülmüştüm.
  • sınavı geçen arkadaşlar hayırlı olsun.direksiyon sınavına ankarada girecek olan var mı ?
  • Bugün kursa gittim direksiyon sınavı Konya için 26-27 Mayıs dedi ohh ne güzel İstanbullu arkadaşlar erkenden alacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomb.raider

Hocam direksiyon dersiydi değil mi? Belki hoca birşeye kızıp size patlamıştır. Fakat patlamaması gerekir. Sağlık olsun hocam.

Hocam görseniz adam her yaptığım harekete ters tepki veriyor mola verince gözlerim sulandı sinirden üstüne sonra üzülme üzülme diyo...hala atamadım üzerimden stresini...adam psikolojimi bozdu resmen,, her b<ka sinir oluyorum önüme gelene çatasım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: SexyJackaL&

Boşverin hocam. Sıkmayın canınızı.
  • 95 almışım 100 alsaydım baya bi iddaa kazancaktım şimdi kaybettim :(
  • Direksiyon sınavına gireceklere tavsiyeler

- Araca ilk oturduğunuzda selam verin. Evraklarınızı verdikten sonra ilk iş koltuğunuzu düzeltmek olsun. Ardından emniyet kemerini takın. Benden önce direksiyona geçen arkadaş kemerini takmayı unutmuştu mesela. Sonraki iş aynaları düzeltmek. Sadece dikiz aynasını düzeltseniz yeterli, yan aynalara bakarak kontrol edin sadece.

İlk aşamada dikkat edilmesi gereken 3 hususun sıralanışı

1) Koltuk ayarı
    2) Emniyet kemeri
    3) Ayna ayarı

- Aracınızı hareket ettirmeden önce mutlaka sinyal verin ve ardından yan aynadan yolu kontrol edin. Bunu asla es geçmeyin.

Bunları yaptıysanız sınavın yarısını geçtiniz demektir.

-Direksiyonu 2 elinizle yanlardan tutun. Bildiğin acemi tutuşu olsun. Senelerdir kullanıyor olsanız bile direksiyonu bu şekilde tutun.

- Araca fazla hız vermeyin. Özellikle kavşaklara, dönel kavşaklara ve hafif tümsek-çukurlu yerlere geldiğinizde hafif fren yapın. Araca çok sert hareketler yaptırmayın ( Şerit değiştirirken - dururken vs... )

- Mutlaka ama mutlaka sinyal vermeyi unutmayın. Ve aynaları kontrol edin bu aşamalarda. Ayna kontrolüne çok önem veriyorlar.

- Araçtakiler öndeki aracı solla demediği sürece atraksiyonlara girmenize gerek yok. Ancak baktınız yol boş, öndeki arabada yavaş gidiyor, gerekli sinyalleri vererek düzgün bir sollama yaparsanız adamların gözüne girersiniz. Tabi sollama yaparken tekrar şeride geçmeden önce sağ yan ayna kontrolünü yapın.

- Aracı durdurmanı isteyeceklerdir. Geri gel diyecekler. Eğer geri vites, 1. vitesin yanındaysa alttan mandalı yukarı çekerek geri vitese atın ( Bilmeyenler için söyledim ) Önce dörlüleri yakın. Ardından sağ elinizi yan koltuğun başının arkasına koyarak geri bakın ve sakince gelin. Hatta yol biraz yokuşlu ise gaz vermenize bile gerek yok. Sadece debriyaj ayarını yapıp freni kontrol edin yeter. Burada dikkat edilmesi gereken, araç tamamen durmadan sakın önünüze bakmayın. Dörtlüleri kapatarak yola devam edebilirsiniz.

- Dur - kalk mevzularını anlatmayacağım zaten biliyorsunuzdur. Aracı yavaşlatmak istediğinizde frene hafifçe dokunun. Durmak istiyorsanız yine aynı şeyi yapın ancak durmaya yakınken aynı anda debriyaja da basın. Özellikle biraz yol aşağı doğru eğimli ise debriyaja mümkün olduğunca durmaya yakınken basın. Aracı durdururken frene hafif basın, araç iyice yavaşladığında frene çok hafif daha dokunun. Bu aşamada debriyajada basmayı unutmayın. Bu size hem yumuşak fren, hemde hocaların gözüne girmenizi sağlayacak.

Kimse sizden mükemmel araba kullanmanızı beklemiyor. Panik yapmamaya çalışın. Bu saydıklarımı yaparsanız 100 aldınız demektir. Ancak emin olun heyecandan bazılarını yapmayı unutacaksınız bilseniz bile. Aracı stop ettirmekten korkmayın. Onlarda sizin acemi olduğunuzu biliyor ve böyle şeylerin olabileceğinin farkındalar. Stop ederseniz moralinizi bozmadan bir şey olmamış gibi devam edin. Eğer püf noktaları atlamazsanız geçersiniz sınavdan. Bu yüzden gerekirse kafanıza vura vura sokun emniyet kemeri, sinyal, koltuk-ayna ayarı, geri gelmedeki kuralları gibi ayrıntıları unutmazsanız geçersiniz. Tabi bir arabanın yada kaldırımın üstüne çıkmazsanız...

• quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

Bugün kursa gittim direksiyon sınavı Konya için 26-27 Mayıs dedi ohh ne güzel İstanbullu arkadaşlar erkenden alacaklar.

izmirdede aynı bunlar dalga geçiyor heralde millet hemen alıcak biz en son girecez bunun bi anlamı yok .çok saçma çok ve haksızlık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 5 Mayıs 2012; 19:24:58 >
  • sınavda sürücü kursu hocasıda oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selkêt

70

Acımışlar bana herhalde

hocam nerelerde hata yaptınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

Direksiyon sınavına gireceklere tavsiyeler

- Araca ilk oturduğunuzda selam verin. Evraklarınızı verdikten sonra...

Hocam evrak mevzusu nedir tam olarak? Nette araştırdım da Sınav giriş belgesi falan gibi şeylerle karşılaştım. Nufüs Cüzdanını zaten getireceğiz. Başka herhangi birşey gerekiyor mu? Resim falan? Ayrıca size direksiyon sınavı başlamadan önce bir kağıt imzalattılar mı? Teşekkürler.
  • 85 almışım bende.Virajda önümde araba durunca panikledim stop ettim.Daha da kötü bir şey yapmadım herhalde bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.