Hiç emin değilim,ama bildiğime göre dil sadece şok anında geri kaçıyordu.Ama burda bilinç kaybı demiş,bilincini kaybeden kişi mesela koltukta oturuyosa kafası arkaya düşer ve boğulur diyerek "kafanın geri düşmesi" ni işaretledim ben.İlkyardım hocası kursta olsa arayıp sorardım ama..
quote:
Orjinalden alıntı: Chimaerane
Hiç emin değilim,ama bildiğime göre dil sadece şok anında geri kaçıyordu.Ama burda bilinç kaybı demiş,bilincini kaybeden kişi mesela koltukta oturuyosa kafası arkaya düşer ve boğulur diyerek "kafanın geri düşmesi" ni işaretledim ben.İlkyardım hocası kursta olsa arayıp sorardım ama..
bilinci kaybolmuş olan bir kazazedenin dili gevşer ve soluk yolu üzerine düşerek soluk yolunu tıkar
Kesinlikle dilin geriye kaçması olucak o sorunun cevabı.
İlkyardıma gelirsek eğer bu sorular eksik değilse 4 yanlışım çıktı, en fazla 1-2 tane daha çıksa bile geçerim heralde. Şimdi de motordan korkmaya başladım.
evet cevap dilin geri kaçması
bu soru benzeri geçen sınavlardan birinde daha çıkmıştı...
Soğuk çarpmasında önce hangisinin olması beklenir? gibisinden bi soru vardı.Ben onu derinin pürüzsüz hale gelmesi diye işaretledim.Bi şık daha vardı duyuların kaybolması.Siz hangisini işaretlediniz?
quote:
Orjinalden alıntı: elk_35
Soğuk çarpmasında önce hangisinin olması beklenir? gibisinden bi soru vardı.Ben onu derinin pürüzsüz hale gelmesi diye işaretledim.Bi şık daha vardı duyuların kaybolması.Siz hangisini işaretlediniz?
soğuk çarpması-sıcak çarpması
eğer soğuk ile ilgili bi soru ise ve şıklarda bilinç kaybı gibi bişi varsa cevap odur
quote:
Orjinalden alıntı: uzil
quote:
eğer soğuk ile ilgili bi soru ise ve şıklarda bilinç kaybı gibi bişi varsa cevap odur
Pardon yaa.Sorular iyice kafamı karıştırdı.Donmada hangisi önce meydana gelirdi soru galiba
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: uzil
quote:
Pardon yaa.Sorular iyice kafamı karıştırdı.Donmada hangisi önce meydana gelirdi soru galiba
Duyu organlarının işlevini yitirmeye başlaması tarzı bi cevap vardı,onu işaretledim ben.
Sıcak çarpmasında önce beyin etkilenir yaptım diğer ark larda öyle yapmış herhalde.Sonuçta sıcak çarpması beyinin altında bişeyler olunca oluyormuş.Herhalde beyindir.Sorulardan emin olmadıklarım doğru mu beyler?
quote:
Orjinalden alıntı: Mk4Ever.
Sıcak çarpmasında önce beyin etkilenir yaptım diğer ark larda öyle yapmış herhalde.Sonuçta sıcak çarpması beyinin altında bişeyler olunca oluyormuş.Herhalde beyindir.Sorulardan emin olmadıklarım doğru mu beyler?
Arkadaşlar BEYİN Cevap Rahat Olun
Bi baktınız mı beyler sorulara unutulan yada yanlış yazılan var mı 1 sefer de geçmek istiyorum şu sınavı yazdıklarımdan 5 yanlış var.Hala tırsıyorum
6)Kaza yerinde ilk yapılacak iş nedir?
ben bu soruyu arabanın kapılarını açmak dedim sonuçta kapıyı açmadan nasıl motoru durdurcaz sihirbaz felan değiliz ya
Güneş çarpması sonucu en çok etkilenen sorusuna böbrek yaptım. Aşırı su ve tuz kaybından dolayı. Ama sanırım yanlış.
Onun dışında 30 kalp masajı 2 solunuma 5 tur işaretledim. Herhalde hemen pes etmek olmaz bi 5 tur binmesi lazım. :D:D
Bide açık göğüs yarasının şıklarını hatırlamaya çalışıyorum.
- Batan cisim çıkarılmaz - Temiz sargı bezi ile basınç yapmadan - Oturtulur. - Ayaklar kaldırılır.
Cvplar böyleyse oturtulur yaptım. Kaldıki oda yanlış. Kitapta oturuş yada yan oturuş yazıyorduk. HAYLİYLE BİZDE OTURDUK
cam kırılmışsa ordan kapatırsın öyle bir seçenek var mıydı usta yav.
ilkyardımda 4 yanlışda benim var görünüyor, motordanda sorun yoksa geçtik çok şükür
Dostum. O sorunun cevapları şu şekildeydi
a Batan cisim çıkartılmaz b Temiz sargı bezi ile sarılır basınç yapılmaz c Ayaklar yukarı kaldırılır d Oturtulur.
Ben ayaklar yukarı kaldırmayı beyne kan gitmesinden başka solunumuda sağlar diyi düşününce onu doğru olarak saydım. Oturtulur mantıksız geldi.
BAŞKA HATIRLAYAMADIĞI ÇIKARTAMADIĞI SORUSU OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRİM HAFIZAM KUVVETLİDİR.
Bu arada en fazla 9 yanlış yapma hakkımız var sanırım.
5)Atel olmayan kol kırıklarında ne yapılır. Cevap boyuna bağlanır.
ceket gömlek gibi ibareli bi cevap yok muydu şıklarda..bi arkadaş sanırım yazmıştı.eğer varsa cevap bu olması lazım
Ama sorular bunlar mı ben böyle hatırladım ama karışıyor sınadan önce çözülen sorularla fln eksik var mı sizce?
Acaba tüm sorular eşit derecede mi puanlanıyor ? Yani 100 üzerinden her testte 70 ve üzeri puan almamız gerekiyor değil mi ? (Tam bilmiyorum, kursa gitmedim, çalışmadım, sınav kitapçığındaki şeyleri okumadım. Tuvalette sigara içerken birisinden duydum. Yani dediğim yanlış olabilir, teyit ederseniz sevinirim) O zaman 30 sorunun 21'ini doğru yapsak bize yetmesi lazım. Benim 6-8 arası yanlışım çıkacak gibi. Hadi hayırlısı ne diyelim :)
quote:
Orjinalden alıntı: Emir Hattab
3 işgünü içinde sorular yayınlanırmış.
O ne demek abi ya ? Sanki ehliyeti teknik servise verdik, iş günü neymiş yahu ? Sınav soruları önceden belli, cevap anahtarı belli. Bir gün belirle, yayınla cevapları değil mi ? Ama MEB'den her şey beklenir. Çok şaşırmadım desem yeridir.