Şimdi Ara

Ehliyet Kaç Ayda Alınır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
75.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ygs hazırlık öğrencisi olduğum için şu aralar hiç bir şeyle ilgilenmiyorum fakat 13 Mart günü sınavdan çıkar çıkmaz hem araba hemde motor ehliyeti almak için sürücü kursuna yazılacam. Maximum süre ile Ehliyete yazıldıktan kaç ay sonra ehliyetim elimde olur ? Yani ayıptır söylemesi cillop gibi arabamız var ve ben bu yaz tatilinde oraya buraya yürüyerek gitmek istemiyorum. Yaza kadar elimde olurmu ehliyet ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Ehliyeti Kaç Ayda Alınır?

Motor ehliyeti alma süresi, sürücü kursunun programına, bireysel öğrenme hızına ve sınavların müsaitliğine bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, motor ehliyeti alma süreci şu adımları içerir:

• Sürücü kursuna kayıt olmak
    • Teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlamak
    • Sürücü belgesi sınavlarına girmek ve geçmek

Sürücü kursları genellikle hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri kapsayan 4-6 haftalık programlar sunar. Teorik eğitimler trafik kuralları, araç bilgisi ve sürüş tekniklerini içerirken, uygulamalı eğitimler araç sürüşü pratiğini içerir.

Eğitimleri tamamladıktan sonra, yazılı teorik sınavına ve direksiyon sınavına girmen gerekir. Her iki sınavı da başarıyla geçersen, motor ehliyetin için başvurabilirsin. Başvuru süreci birkaç hafta sürebilir.

Bu nedenle, motor ehliyeti alma süresi genellikle 3-4 ay arasında değişir. Ancak, yoğun programlarla veya sınav müsaitliğine bağlı gecikmelerle bu süre daha kısa veya daha uzun olabilir.

Ehliyet alma sürecini hızlandırmak için, eğitimlere düzenli olarak katılmalı, sürüş pratiği yapmalı ve sınavlara iyi hazırlanmalısın. Ayrıca, sınav müsaitliğini önceden kontrol etmeli ve uygun tarihler için rezervasyon yaptırmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ibrahim343 İ kullanıcısına yanıt
    belli sınav tarihleri vardır. ilk önce yazılı. ona girersin. sonra 1 ay sonra direksiyon sınavı. Geçersen 2-3 haftada alırsın ehliyeti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: formtraining34

belli sınav tarihleri vardır. ilk önce yazılı. ona girersin. sonra 1 ay sonra direksiyon sınavı. Geçersen 2-3 haftada alırsın ehliyeti.

Vay bee ! Ben 2-3 ay sonra falan uğraşmak gerekiyor diye düşünmüştüm beklediğimden daha kısa çıktı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim343 İ kullanıcısına yanıt
    cillop ehliyetim yok arabam olmadığı için ihtiyaç duymadım cillop gibi arabam olsa bende başvururdum galiba

• Bende ehliyetsiz sürüyom 1 hafta önce yağmur yağarken 40 ile felan anca gidiyom sehir içi karsımdaki araba durdu baya mesefa vardı mesafe kapanınca frene bastım frene dokundugum an buzda kayar gibi kaydı 3.5 attım ( gizli buzlanmada yoktu ) neden böyle yaptı anlamadım 1 haftadır sürmüyom

• quote:

Orijinalden alıntı: Forum Sahibinin Arkadaşı

Bende ehliyetsiz sürüyom 1 hafta önce yağmur yağarken 40 ile felan anca gidiyom sehir içi karsımdaki araba durdu baya mesefa vardı mesafe kapanınca frene bastım frene dokundugum an buzda kayar gibi kaydı 3.5 attım ( gizli buzlanmada yoktu ) neden böyle yaptı anlamadım 1 haftadır sürmüyom

Bende merak ettim sınav tarihleri belli mi? 2 hafta sonra kardeşimde yazılcak 1 ayda mı alır?

Bende ehliyet var ama nedense ehliyetsiz arabayı daha dikkatli ve profesyonel şekilde kullanıyordum ve daha zevkliydi.ehliyet aldıktan sonra arabaya 2 parça boya attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayGlock

quote:

Orijinalden alıntı: Forum Sahibinin Arkadaşı

Bende ehliyetsiz sürüyom 1 hafta önce yağmur yağarken 40 ile felan anca gidiyom sehir içi karsımdaki araba durdu baya mesefa vardı mesafe kapanınca frene bastım frene dokundugum an buzda kayar gibi kaydı 3.5 attım ( gizli buzlanmada yoktu ) neden böyle yaptı anlamadım 1 haftadır sürmüyom

Bende merak ettim sınav tarihleri belli mi? 2 hafta sonra kardeşimde yazılcak 1 ayda mı alır?

Bende ehliyet var ama nedense ehliyetsiz arabayı daha dikkatli ve profesyonel şekilde kullanıyordum ve daha zevkliydi.ehliyet aldıktan sonra arabaya 2 parça boya attım.

Tarihleri hic bilmiyorum hocam ben lys den sonra alıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ayda 10 kilo alınır mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sizin orda kurs+devlet içinde ne kadar oluyor fiyatlar?
    bu arada sınavlardan geçtiysen eğer ertesi hafta direk alabiliyosun diye biliyorum arkadaşım pazar girmişti bidaki pazartesi ehliyetini aldı
  • Accık hort hocam şimdi 12 Kasım da yazılıyor um aralık 11 de dersler başlıyor bildiğim kadarıyla 2 hafta ders göreceğim bildiğim kadarıyla derler bittikten sonra hoopp Eskişehir e sınav olmaya sonuç aynı gün çıkıyor yani aralık sonu yazılı işi tamam peki bundan sonrası nasıl olur bi bilginiz varmı

• NeyimVarKi? N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam peki bu süreç o 15 günlük geçici ehliyet alana kadar(ehliyet basılırken ki zamanda geçici verilen ehliyet) kaç hafta olur toplam ? Direksiyon da falan sıkıntım yok 9 yıldır ara ara son 4 yıldır da devamlı olarak araç kullanıyorum dikkat çekmesin diye ve başkalarının canını tehlikeye atmıyim diye tüm kurallara uyuyorum (hız sınırı ve emniyet kemeri dahil) o yüzden geçme konusunda sıkıntı olmaz inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 23 Ekim 2016; 13:14:44 >
  • 1 ayda nereye alıyonuz? Önce belli yazılı tarihleri var ama arada elektronik sınavlar da oluyor. Elektronik sınavın avantajı şöyle: Sınava tabletten giriyorsun ve çıkınca veya en geç 2-3 saate sonucu öğreniyosun. Sonra ortalama 1 ay sonra direksiyona giricen. O açıklanacak dosyanı emniyete götürcen sana 15 gün ehliyet gelene kadar belge vericek onla kullanıcan. Sonra ehliyet eve gelcek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.