Şimdi Ara

Ehliyet çıkartmak için diploma aslı şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar sürücü kursuyla isim bitti, tek yapmam gereken ehliyeti çıkarmak.. Gerekli belgeler arasında diploma aslı'da yazıyo benim diplomamda şehir dışında üniversitede.. sorum şu..

Ehliyet için mezun olduğum liseden herhangi bi belge alıp ehliyetimi çıkartabilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyet İçin Diploma Şart Mı?

Ehliyet çıkartmak isteyen kişiler, gerekli belgeler konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Bu belgeler arasında ehliyet için diploma şartı olup olmadığı sıklıkla merak edilmektedir.

Temel Eğitim Şartı

Ehliyet alabilmek için temel eğitim şartı bulunmaktadır. Ancak bu şart, diploma aslı ile değil, okuma yazma bilmek şeklindedir. Yani ehliyet için diploma şartı aranmamaktadır.

Diğer Gerekli Belgeler

Ehliyet almak için diploma dışında şu belgeler de gereklidir:

• Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
    • Sağlık raporu
    • Biyometrik fotoğraf
    • Sürücü kursundan alınan eğitim belgesi
    • Harç bedeli

Özel Durumlar

Bazı özel durumlarda, diploma gerekebilir. Örneğin;

• Yurtdışında ehliyet alınacaksa, bazı ülkeler diploma talep edebilmektedir.
    • Özel araç kullanımı için ehliyet alınacaksa, bazı meslek grupları için diploma şartı aranabilir.

Bu gibi özel durumlar dışında, ehliyet için diploma şartı bulunmamaktadır. Okuma yazma bilmek yeterlidir.

Önemli Hatırlatma

Ehliyet işlemlerinde herhangi bir belge eksikliği veya yanlışlığı olması durumunda, işlemleriniz gecikebilir veya reddedilebilir. Bu nedenle, gerekli tüm belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üniversiteden öğrenci belgesini fax ile yollamalarını iste.
  • Okuyorsan diploma değil öğrenci belgesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Üniversiteden öğrenci belgesini fax ile yollamalarını iste.

Okul bitti, öğrenci değilim artık, bu durumda ne yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar şöförlüyüm var ama ehliyet almam icin diplomamın aslını istiyorlar oysa bendede diplomamın fotokopisi var aslıda memleketde okulda kaldı kendin gelip alman lazım diyiyorlar memleket uzak akrabada yok ne yapacagımı şasırdım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cennetde C kullanıcısına yanıt
    Memleketteki bir yakınınıza noterden vekaletname çıkarıp yollayın, sizin adınıza alsınlar diplomanızı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.