Şimdi Ara

Egzoz Emisyon Ölçümü nerelerde yaptırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar internette okudum tuvturk yerine baska bayiiler de veriyormus ya da egzozculardan veren oluyosa yaptirabiliyormusuz. Ben tuvturk degil de disaridan birine yaptirsam polis beni cevirse yoldayken ve gaz olcumune baksa tuvturkle arasinda bi farki oluyor mu kagidin? Ceza yer miyim yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yetkili yerlerde yaptırabilirsiniz
    Kocamustafapaşa da Ford yetkili satış yerinin servisi yapıyor mesela ben eski aracımı orada yaptırmıştım

Yetkili yer olması yeterli illa Tuvturk de yaptırmana gerek yok
  • Oto sanayilerde yetkili ölçüm yapan yerler var. Tüvtürkte daha ciddi test yapılıyor makinesi daha hassas.

2 gün önce muayeneye gitmeden bende yaptırdım.

59 TL Bostancı oto sanayi sitesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Oto sanayilerde yetkili ölçüm yapan yerler var. Tüvtürkte daha ciddi test yapılıyor makinesi daha hassas.

2 gün önce muayeneye gitmeden bende yaptırdım.

59 TL Bostancı oto sanayi sitesinde.

Egzoz Emisyon kartınız var ise ve eskisi kullanılacak ise 50 TL
    Kart değişimi yapılacak ya da kartınız yok ise kart bedeli 8,50 TL.

TüvTürk ün makinası hassas falan değildir. Her yıl bütün makineler kalibrasyona tabi tutulur. Bir farkı yoktur, Ölçüm yapan şahıs farkı vadır.
    TüvTürk katalizörü olmayan ama ölçümü katalizörlü olarak seçip, aracı egzoz muayenesinden bırakan bir kurumdur. Garip vatandaş itiraz edip 50 tl'sini isteyince üzerine pişkin pişkin yatandır.

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Bende kart yoktu aracım ilk defa muayeneye girdi. Sıfır aracı götürsen muayeneden neredeyse bırakacaklar. 4-5 hafif kusur buluyorlar herkese.

Özellikle far ayarına takmış durumdalar. Aracım 2014 model 6700 küsür km de. Hatasız boyasız servis dışında kaputu açılmamış. Onlara göre kusurlu. Trafik setinin içindeki ilk yardım çantasını yok yazıyor. Şasi numarasını okumaktan acizler. Kelebek ve arka bagaj camı fabrika çıkışı %50 karartılı olarak geliyor. Vay efendim buraya film çekilmiş. Güzelce tartıştık.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Bende kart yoktu aracım ilk defa muayeneye girdi. Sıfır aracı götürsen muayeneden neredeyse bırakacaklar. 4-5 hafif kusur buluyorlar herkese.

Özellikle far ayarına takmış durumdalar. Aracım 2014 model 6700 küsür km de. Hatasız boyasız servis dışında kaputu açılmamış. Onlara göre kusurlu. Trafik setinin içindeki ilk yardım çantasını yok yazıyor. Şasi numarasını okumaktan acizler. Kelebek ve arka bagaj camı fabrika çıkışı %50 karartılı olarak geliyor. Vay efendim buraya film çekilmiş. Güzelce tartıştık.

Ben bu gün götürdüm. İlginç bir şekilde far hatasız çıkmadı. Ama sis farı aydınlatması yetersiz yazmışlar onu anlayamadım. Sis farım olmasaydı ne olacaktı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.