Şimdi Ara

Egzostan çıkan Yoğun duman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugun öğlen aracımı ilk çalıştırdığımda çok yoğun şekilde grimsi gibi duman çıktı hafif mavilikde vardı sanırım ve devam etti ayrıca aracın devir saati çalışmadı. Sonra arabayı stop ettirdim ve yeniden çalıştırdım yine aynı şekilde yoğun duman çıktı. 3. Denememde duman kesildi devir saati çalışmaya başladı. Araç arıza ışığı yakmadı. Ama araç durduğu yerden anlık yakıt tüketimi 1.5 e çıkmıştı. Ve biraz gittikten sonra durduğumda o da 0.4 de düştü. 1 saat sonra tekrar çalıştırmamda duman çıkmadı. Araçta giderken ve durduğu yerden mavi duman atma yok. Bu sorun neden kaynaklanır. Aracım 2011 1.4 tdci fiesta titanium 84000 de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Bu belirtiler bana 2 durumu işaret ediyor. Biri turbo arızası sonucu egzoza yağ kaçıyor. Duman yağdan dolayı geliyor. Bu başıma gelmişti. İkincisi ise kapak contası yanığı. Arkadaşımın başına gelmişti.

• İlk tarifiniz kızdırma bujileri ile ilgili gibi gelse de devir saatinin çalışmaması bir sensör sorununa benziyor. Bir ustaya göstermenizde fayda var.
  • Yağ çubugunu kontrol edin(su)

• yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Bu sorun 5-6 kişide daha varmış. Daha sorunu bulamamışlar bile. Kızdırmadan olsa ne gibi belirti verir araç

• *President* kullanıcısına yanıt
    Aracı çalıştıracağım zaman kızdırma işareti söndüğünde tekrar yandı ve söndü acaba kızdırmadan mı oluyor. Birde kızdırmalarda sorun varsa duman atar mı. İşin ilginç tarafı giderken veya boştayken duman atma olmuyor. İlk defa başıma geldi. Aynı sorun 5-6 kişide daha varmış duyduğuma göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Juan - Juan kullanıcısına yanıt
    Kızdırma bujileri sadece ilk çalıştırmada silindir içindeki havanın hızlı bir şekilde ısıtılması ve püskürtülen motorinin rahat yanması için kullanılır. Araç çalıştıktan sonra devre dışı kalır. Eğer kızdırma bujileri tam çalışmıyorsa, motor soğukken araç marş yaptığında geç çalışır ve yakıt tam yanamadığından zengin karışım dumanı (kara duman) atar. Motor çalıştıktan sonra hayat normale döner. Motor stop edildiğinde sıcakken tekrar çalıştırıldığında silindir içi zaten sıcak olduğundan kızdırma bujilerinde sorun olsa bile soğuk motordan daha kolay çalışır. Bu nedenle kızdırma bujilerinde sorun varsa motor soğukken daha iyi anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juan - Juan

Bu sorun 5-6 kişide daha varmış. Daha sorunu bulamamışlar bile. Kızdırmadan olsa ne gibi belirti verir araç

İlk çalıştırmada yazmışsın onu görmemişim. Ben devamlı sandım ona göre cevap yazdım. Sorun kesinlikle sübap lastikleri. Bu durumda aracınız yağ da eksiltir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

quote:

İlk çalıştırmada yazmışsın onu görmemişim. Ben devamlı sandım ona göre cevap yazdım. Sorun kesinlikle sübap lastikleri. Bu durumda aracınız yağ da eksiltir.

Hocam mesala bugün yapmadı o yoğun duman çıkması olayını. Bu sübap olayı her çalıştırmada oluyor mu yoksa arada bir mi yapar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

quote:

Hocam mesala bugün yapmadı o yoğun duman çıkması olayını. Bu sübap olayı her çalıştırmada oluyor mu yoksa arada bir mi yapar

Her çalıştırmada olması lazım. O zaman sorun başka.

• 3-5 ay önce servisten aradılar aynı motordaki 2011 fiesta için. Garantisi bitmiş olmasına rağmen fabrikasyon hatalı kızdırma bujilerini ücretsiz değiştirdiler. Eğer aranmadı iseniz bi araştırın derim yukarıda bi arkadaş daha da demiş sebep kızdırma bujisi olabilir diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şebboy kullanıcısına yanıt
    2 ay önce aldım hocam aracı. Değişmiş olup olmadığını nasıl anlıcam peki

• Juan - Juan kullanıcısına yanıt
    Değişmiş ise serviste kaydı vardır mutlaka servisin kendi arayıp çağırdığı bir işlem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam enjektörler fazla işiyor olabilir
  • ibrahimibiss kullanıcısına yanıt
    Her zaman yapmıyor hocam. 2 aydır ilk defa başıma geldi

• En son yakıtı nereden aldınız ?

Aracın en son bakımı ne zaman yapıldı ve hangi filtreler değişti ?

Araç marşı tek seferde alıyor mu ?

Motor suyuna ( antifiriz bölmesi ) ne baktınız mı ?

benzer bir problemi bende yaşadım. Ancak sadece yoğun beyaz duman diyelim. Geçen aracın bakımını yaptırdım mazot filtrem çok kirlenmişti ki daha değiştireli 10.000 km olmuştu. Yakıtı hep totalden almıştım. Totali bıraktıktan sonra beyaz duman azaldı. Bakımdan sonra kalmadı diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ontwerper

En son yakıtı nereden aldınız ?

Aracın en son bakımı ne zaman yapıldı ve hangi filtreler değişti ?

Araç marşı tek seferde alıyor mu ?

Motor suyuna ( antifiriz bölmesi ) ne baktınız mı ?

benzer bir problemi bende yaşadım. Ancak sadece yoğun beyaz duman diyelim. Geçen aracın bakımını yaptırdım mazot filtrem çok kirlenmişti ki daha değiştireli 10.000 km olmuştu. Yakıtı hep totalden almıştım. Totali bıraktıktan sonra beyaz duman azaldı. Bakımdan sonra kalmadı diyebilirim.

Araç tek marşta çalışıyor. Yağını yağ filtresini mazot filtresini hava fiktresini 500 km önce değiştirdim. Ben yakıtı opetten alıyorum. Önceki sahibi aytemiz tp gibi yerli şehir merkezindeki yerden alıyormuş.

• hocam mazot filtreni kontrol ettirmeni önerebilirim eğer yan sanayi kullandıysan. Onun harici kızdırma bujisi olabilir, motor suyunu kontrol et eksilme,çamurlaşma gibi şeyler var mı ? Birde son olarak hangi yağı koydun ?
  • Ontwerper kullanıcısına yanıt
    Yağı 5w40 elf kullandı usta. Ama giderken veya dururken gaza basmama rağmen duman atma yok. Bir kere tekrarladı bu olayı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.