Şimdi Ara

egzos sesinden nefret ettirdiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanki altlarında aston martin yada gtr varmiş gibi . dandik bir tofaşa egzos modifiyesi yapıp yanlayanlar bu aralar cok cogaldı.

polise sikayet ettim gelmediler bile :( bunlara bi çözüm gelmeli.

hakkımı helal etmiyorum onlara. millet onlara bakınca sanki güzel seyler soyluyorlar sanıyorlar galiba , ama bilmiyorlarki ana avrat sovdugumuzu !!!

• 1- Kendini yükseklerde görme
    o arabaya muhtaç kalırsın büyük konuşma

2-gece yarısı mahallede açanlara bende karşıyım
    3-ama yavaş gidip , müziğini açıp , hafifte gaz vererek gidiyorsa sorun yok.
  • tofasa bende hastayım ucuza drift arabası tam eglenmelik. Hız yapmaktan iyidir ufak tefek eglence yapılabiliyor. Ama egzozu acırınca ses cok rahatsızlık veriyor o konuda hak veriyorum herkese. Eglencekse de bskalarını rahatsız etmeden eglenmeli
  • Hemde nasıl çoğaldılar, D100 Göztepe Harem arasında gecenin 3'ünde yarışıyorlar, mutlaka Şahin de vardır içlerinde ancak çoğu Honda, Seat gibi modelli arabalar. Hatta geçen akşam saat 9 civarı arabaların arasından yardıran beyaz bir Ferrari bile gördüm, standart Ferrari o kadar gürültü çıkartmaz. Motosikletler ayrı dert, en küçük kebapçı motoru bile egzoz açtırmış zarul zurul geziyor. Kimsenin ne yapıyorsunuz dediği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerdavader

sanki altlarında aston martin yada gtr varmiş gibi . dandik bir tofaşa egzos modifiyesi yapıp yanlayanlar bu aralar cok cogaldı.

polise sikayet ettim gelmediler bile :( bunlara bi çözüm gelmeli.

hakkımı helal etmiyorum onlara. millet onlara bakınca sanki güzel seyler soyluyorlar sanıyorlar galiba , ama bilmiyorlarki ana avrat sovdugumuzu !!!

Ne hakkın geçtide helal etmiyorsun?

Ayrıca güneş olduğu sürece istedikleri kadar ses çıkarırlar kimseyi ilgilendirmez akşam ve gece vakti ise haklısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdfewf A kullanıcısına yanıt
    Mesajimin ana konusu rahats8zlik. Nereden cikarttin buyuk konustugumu. Isterlerse akulu arabaya binsinler , banane neye bindiklerinden . Ben rahatsizligimi dile getiriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Hemde nasıl çoğaldılar, D100 Göztepe Harem arasında gecenin 3'ünde yarışıyorlar, mutlaka Şahin de vardır içlerinde ancak çoğu Honda, Seat gibi modelli arabalar. Hatta geçen akşam saat 9 civarı arabaların arasından yardıran beyaz bir Ferrari bile gördüm, standart Ferrari o kadar gürültü çıkartmaz. Motosikletler ayrı dert, en küçük kebapçı motoru bile egzoz açtırmış zarul zurul geziyor. Kimsenin ne yapıyorsunuz dediği yok.

Haklısınız. Anca gurultu kirliligi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araçtan gelen ıslık sesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    Ne hakkimi ? Rahatsizlik hakkı.
    O zaman gunduzleyin 8k watt bass sistemi takip egleniyim. Sonucta gunduz

• quote:

Ne hakkimi ? Rahatsizlik hakkı.
    O zaman gunduzleyin 8k watt bass sistemi takip egleniyim. Sonucta gunduz

Gündüz vakti tabii hakkın bu yapabilirsin ama güneş batınca yapman ayıp.

İstedikleri kadar ses çıkartırlar diye bir şey yok arkadaşım. Gece de gündüz de vakit fark etmeksizin böyle ses çıkartan araç kullanamazlar. Zaten ceza kesilebilir. Gündüz uyuyan çocuk var, yaşlı hasta var, sınava çalışan gençler var, var da var. Böyle bir mantık yok.
    Yoksa sizdemi yapıyorsunuz..

• Türk Ceza Kanunu

MADDE 183. - (1) İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Trafik Kanunu
    Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
    a) (Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası,
    b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası,
    İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar,teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

Kara yolu araçlarında uyulması gereken şartlar
    MADDE 9 – (1) Motorlu kara yolu araçları aşağıdaki esaslara uyar.
    a) Motorlu kara yolu araçlarının kara yoluna uygunluğu ve teknik esasları 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 29 uncu maddesi uyarınca; araçların, yapım ve kullanım bakımından kara yolu yapısına ve trafik güvenliğine uyması zorunludur. Bununla ilgili alt düzenleyici işlemlerin belirlenmesini Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapar.
    b) Kamuya açık yerlerde çalıştırılan motorlu kara yolu taşıtlarının dış gürültü seviyesi ve egzoz sistemleri ile ilgili olarak 30/11/2000 tarihli ve 24246 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Dış Gürültü Emisyonları ve Egzoz Sistemleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/157/AT) kapsamında getirilen esaslar sağlanır.
    c) Motorlu kara yolu araçlarının kornaları gibi sesli uyarı cihazları ile ilgili olarak, 1/5/1999 tarihli ve 23682 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Sesli İkaz Cihazları ve Bunların Takılması ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/388/AT) kapsamında getirilen esasların sağlanması zorunludur. Geçiş üstünlüğünü haiz taşıtlara 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 141 inci maddesi uygulanır.
    ç) Tekerlekli tarım veya orman traktörlerinin dış gürültü seviyeleri ile ilgili olarak, 13/6/2002 tarihli ve 24784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tekerlekli Tarım veya Orman Traktörlerinin Bazı Parçaları ve Özellikleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (74/151/AT) kapsamında getirilen esaslar sağlanır.
    d) İki veya üç tekerlekli motorlu kara yolu araçlarının dış gürültü seviyeleri ile ilgili olarak, 18/7/2003 tarihli ve 25172 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların Bazı Aksam ve Özellikleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (97/24/AT)’nin ekindeki Kısım 9’da getirilen esaslar sağlanır.

Geçici Madde 3- (Değişik:RG-24/08/2006-26269)
    Yeni Ulusal Tip Onayı Belgesi alacak olan M2, M3, N1, N2, N3 kategorisi araçlar 1/1/2008, Ulusal Tip Onayı Belgesi almış olan bu kategorilerdeki araçlar ise 1/1/2009 tarihine kadar bu Yönetmeliğin 84/424/AT sayılı seviyesinde veya BM/ AEK 51.01 sayılı Teknik Düzenlemesinde belirtilen usul ve esaslara göre yapılacak ölçümlerde aşağıdaki çizelgede gösterilen azami dış gürültü seviyelerini sağlamak zorundadır. Bu şartları sağlayan araçlara ulusal tip onayı belgesi verilir. Yurt içi veya yurt dışındaki Teknik Servislerden alınmış raporlar kabul edilir.

Motorlu Araç Tipi
    Azami Dış Gürültü Seviyeleri
    dB(A)
    M2/N1 AYA(* ) ≤ 2 ton
    78+1(**)
    M2/N1 2ton < AYA ≤ 3,5 ton
    79+1(**)
    M2/M3 Motor gücü < 150 KW
    80
    M2/ M3 Motor gücü ≥ 150 KW
    83
    N2/N3 Motor gücü < 75 KW
    81
    N2/N3 75 KW≤ Motor gücü <150 KW
    83
    N2/N3 Motor gücü ≥ 150 KW
    84

(* ) AYA: Azami Yüklü Ağırlık
    (**) Sıkıştırma ateşlemeli ve direk enjeksiyonlu motorlarda 1 dB(A) eklenecektir

Özet: Mevzuat açık. Gece gündüz farketmez. Aracın egzoz gürültüsü yukarıdaki değerlerden fazla olmayacak.

Olursa cezalar da yukarıda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Yoksa sizdemi yapıyorsunuz..

Yok ben yapmıyorum yapmam ama gündüz vakti tepki göstermedim hiç.

Gece vakti şahinciler drift yapıyor sağlam sövüyorum ama gündüz farketmez :)

• Üstteki arkadaşlar dalga geçiyodur umarım. Zorul zorul ses rahatsız ediyo kardeşim gündüzü gecesi mi var bunun? Şahini de rahatsız ediyo sciroccosu da. Kuş serisi tenekedir, adam doğru söylemiş tofaşa binen alt seviye insandır dememiş, kendini yüksek görmekle bi alakası yok
  • Tckda, trafik kanununda ve kabahatlar kanunda gürültünün cezası var. Bakmayın siz su mazdaciya. Zaten hayat cahil kesimle çekilmiyor :)

Gece yapanlara niye sovuyorsun? Ne hakkin var

• Bence bir sakıncası yok ama genel olarak akşam 7-8 gibi egsozların kapama düğmesine basmakta fayda var mahalle içlerinde

• patlak egzozlu(veya delik bilmiyorum) tofaşın çıkardığı ses, açık ara en sinir olduğum egzoz seslerinden biri.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Insanin kafasini tirmaliyor degilmi

• quote:

Insanin kafasini tirmaliyor degilmi

aynen öyle, en az ses çıkaranı bile 1km öteden rahatsız ediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.