Şimdi Ara

Egzos Fanla Soğutma =)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar özellikle de bilgisayarını arkaya dyvara-oduna-vs-vs dayayan arkadaşlar.
    pc'si sıcakklıktan kavrulan arkadaşlar. egzos fan bi işe yaramıyo diye düşünenler.
    Bi deney yaptım ve olumlu sonuç aldım. bunuda sizlerle paylaşıcam..

öncelikle bilgisayarınızı profesyonel olarak - paralar harcayarak soğutuyorsanız sizin için değil, sadece sistem sıcaklığını birkaç derece düşürmek isteyenler için..
    çok basit bi yöntem, yok aman napçam yok bikaç derece için değermi demeyin.
    arkadaki egzos fanını çıkarın ve hiç ellemeden ters çevirin. sisteminizi birkaç derece sıcaklığı düşecektir. tekrar diyorum eger pc'nin egzos fanı işe yaramıyorsa, boş boş dönüyorsa sadece bunu yapabilirsiniz.

ilk resimde %0çalıştırdım kasa fanını. cpu fanı2000rpm dönüyordu ve sıcaklıklar aşağıda.

Egzos Fanla Soğutma =)

daha sonra %80olarak 1300rpm çalıştırdım kasa fanını, o sırada cpu fanı 1800rpmde idi. yani cpu düşürdüm yine biraz sonra kasa fanının %80 çalıştırım. bununla 2derece kadar sistem soğudu.

normalde standar bi hızda dönecektir fan ama yeterli olmayacaktır o dönüş hızı siz speedfan programıyla da hızı da artırırsanız, sistem hem soğur hemde aşağıda ayaklarııza serin serin hava üfler. kapağı çıkardım ayaklar pişiyodu altta..şimdi rahatlatıyo biraz.

2in1 olayı.... hem pc hem pc kullanıcısı yararlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abisi1 -- 1 Ağustos 2007; 19:20:34 >

• evet özellıkle yenı çıkan egsoz fanları çok ıse yarıyor hava çıkışı ıcın guzel olmuş ...
  • Bu tip bir uygulama, hiçte akla yatkın değil bence..
    Egzost fanının neden kasanın arkasında ve üst kısımda olduğunu düşündünüz mü?
    Kasa içi havalandırmada en etkili yöntemin, önden arkaya doğru olması gerektiğini de bilmeyen yoktur sanırım..
    Kasanın ön kısmından taze hava girecek, içeride dolaştıktan sonra, ısındığından dolayı yükselecek ve egzost fanı tarafından dışarı atılacak. Hava soğutmada en iyi ve kullanışlı yöntem, budur..
    Ayakları serinletmek için, başka yöntemler kullanılmalı bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Bu tip bir uygulama, hiçte akla yatkın değil bence..
    Egzost fanının neden kasanın arkasında ve üst kısımda olduğunu düşündünüz mü?
    Kasa içi havalandırmada en etkili yöntemin, önden arkaya doğru olması gerektiğini de bilmeyen yoktur sanırım..
    Kasanın ön kısmından taze hava girecek, içeride dolaştıktan sonra, ısındığından dolayı yükselecek ve egzost fanı tarafından dışarı atılacak. Hava soğutmada en iyi ve kullanışlı yöntem, budur..
    Ayakları serinletmek için, başka yöntemler kullanılmalı bence..

böyle bi tepki msj'nın gelecegini biliyordum. dediğim şey duvara dayayanlara felan zaten
    profesyonel olarak soğutanlar için heralde senin dediğin doğru. bişey demedim zaten ona.
    adam duvara dayıyo kasayı içerden çıkan sıcak hava duvardan dönüp deliklerden gene giriyo kasa içine, sonra geri çıkıyo felan falan. bazı durumlar varki böyle ezgos fan yarardan çok zarar sağlıyo.
    valla ister inan ister inanma egzosu çıkardım ,ters çevirmedim, direk çıkardım. harddiskin altına yuva gibi bişey yaptım, amatörce oldu biraz ama hardiski 15derece(abartısız) sıcaklığını düşürdüm.
    isteyenler olursa resim fln da eklerim =) annatırım =)

• Bence güzel bir çözüm üretmişsin.
  • abisi amfibi haklı aynen katılıyorum önden ferah hava gırecek ıcerde sıcak havayı sogutacak ısınan parcaları sogutacak eee egzos fanıda ıcerıye uflerse ne olcak hıc bişe yaramıcak ee ne anladık ufakta olsa egzos fanı sart sen bıyerden delık ac egzosu yıne ters bagla o delıge ufak fan tak oda yeter yanı olur ama öbur turlu 2 derece duser ılk basta sonra yerınde sayar ısılar anıden artar bende cok ugrastım öle baba ama yınede dusunup yayınlaman guzel bıse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzoz fan önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.