Şimdi Ara

Egsoz nasıl patlar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
51.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tamam egsoz patlatma şöyle viteste gidiyorsun kontağı 4 kere açıp kapat bu arada gazı pompala egsoz patlıyo bumu yani
    quote:

Orijinalden alıntı: set

Konuya bakarmısınız...

quote:

Konuya bakarmısınız...

• Peki trafikte o sesle nasıl utanmadan sıkılmadan gezebileceksiniz?...

İnsanları rahatsız etmek ne derece doğru?...

Nereye gidiyoruz toplum olarak,böylemi olmalı idik... Üzülüyorum.......

Peki trafikte o sesle nasıl utanmadan sıkılmadan gezebileceksiniz?...

• quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

Yok ben merak ettiğimden soruyorum trafikte yapmam.zaten ehliyetim yok yaş 15
    quote:

Peki trafikte o sesle nasıl utanmadan sıkılmadan gezebileceksiniz?...

O halde problem yok...

• apacilik berdusluk basini alip gidiyor tamam arada sokak arasinda felan berdusluk apacilik yaparim bende ama yani trafikde ve devamli yapmam arada bir içimden gelince oluyor
  • Geçengün kavedeyiz bi motor geçiyo ya varya dövesin geliyo adam eksozu komple sökmüş susturucu falan yok patpattırtır iğrenç ötesi bi ses çıkıyo herkes bu kim ya diye bağırıyo motora yakışmıyo açık egsoz bi polise şikayet etseler ayvayı yedi çevre kirliliği vb.

edit:Yanlışlıkla kod yapıştırmışım (( <b><front color="green"> ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydin96 -- 28 Haziran 2011; 0:08:18 >

Konuya bakarmısınız...

Orijinalden alıntı: of dead

Avans ayarı yüksek olan araçlarda olan bir durum fazla sıkışmadan dolayı havayı tahliye eder.

benim 2003 primeramda aynı sorun var gaz dan ayağımı çekince egzozdan pat diye ses geliyor ve araç devirsiz kalınca avans şıkırdısı geliyor ayarlanırmı nasıl bir çözüm önerirsiniz.
  • Aracın performansına da bağlı. şayet geri vites dişlin yeterince ufaksa geri vitese takarak gidebildiğin kadar hızlı git ve sağa sola ufak ufak direksiyonu salla. Aracı aniden durdurup tekrar aynı işlemi gerçekleştir. Trafiğin yoğun olduğu bir yerde yaparsan daha iyi olur. ve mümkünse ters yöne düz taraftan girerek yap bunu. En azından arkadaki araca çarptığında ters yöndeyken sana çarpmış gibi olacağından o haksız olacaktır hem senin egzos da bu arada delinmiş olur muhtemelen patır patır gezersin.

Yanma odasına gelen benzinin ateşlemeye maruz kalmadan ekzoz çıkışından sıcak ekzoz manifoltuna atılması ile patlama oluşur.

Yüksek performanslı araçlarda anlıkda olsa güç kaybını engellemek için ECU üzerinden launch control veya rev limiter devrinde sadece ateşlemeyi kesip, benzini kestirmeden ayar yapılır. Bu sayede ECU devri sabit tutmak için ateşlemeyi keser fakat yakıt vermeye devam eder, yanmamış yakıt ekzoz zamanında sıcak ekzoz manifoltuna bırakılır ve orada patlar. (2step olarakta bilinir)

Araçta açık ekzoz sistemi yoksa bu patlama back pressure oluşturur ve özellikle turbo şarjlı motorlarda EGT yükselmesine sebep olur, ileri vadede zararlıdır. Patlamanın ekzozdan alev şeklinde çıkması için açık ekzoz sistemi şarttır.

Kendi aracımda da olan bir sistem fakat video çekmedim. Arkadaşımın videosu ile örnek vereyim.

Buda yurt dışından 2step atışması

Karbüratörlü araçlarda ekzoz patlamasının yaşanması kam miline avansın fazla verilmesinden kaynaklanır. Tam sıkıştırma anında ateşleme gecikir, ve benzin yanmadan ekzoza atılır, bu durumda ekzozda patlama duyulur.

Kısa bilgiler vermeye çalıştım umarım faydalı olur.

• Arkadaşlar Karbiratörlü doğanım var ve ben şu şekilde yapıyorum öncelikle araba giderkende durduğu yerdede patlar giderken şu şekilde gidiosunuz debraja basıp gaza yükleniosanz 6 binde fln seri şekilde 6 bin 7 bin arası geitrip hemen gazdan çekip seri şekilde kontağı açıp kapatnıosnz ve patlıor patlamssa arada az patlar bida aynını yapıosnz ve mtlaka müthiş bir patlama olur egzozunuzda güzelse çok iyi patlar..

• F20C, 2JZ'yi bastırmış

Honda is a Passion.
  • Bendede doğan var ama ööyle acayip işler yapana sövüyom €$R@RLh qhozhl € r qheceyh beqler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dert ettikleri şeye bak.Pat patlamıyormuş.

Bu bildiğiniz eziklik,adam sayılamamanın verdiği hareket ve hiçbir yönüyle dikkat çekemeyenlerin 3-5 kuruşluk araçlarıyla çekmeye çalıştığı dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacramental -- 6 Mayıs 2014; 13:50:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 3GS 8GB Black- iPhone 4 16GB Black-iPhone 4S 16GB Black-iPhone 5 32GB White-
    Lenovo IdeaPad Y500 [GT750M] SLI
    -iPad Mini 32GB White-
  • Gürültü kirliliğinden başka bişeye değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.