Uzun yolda 90 ile sabit sürüşlerde yakıt tüketimi 0.3 litre arttı. Performanslı kullanımda fark yok. Yazılımdan kapatıldı. Ve körlendi. Egzostan çıkan tam olarak yanmamış gazı tekrar yaktırmak tüketimi düşürüyormüş. Olay sadece emisyon değilmiş. Yakıtın litresi 40 tl desek , araba 100 kmde 12 tl. 1000 kmde 120 tl. 10.000 kmde 1200 tl daha fazla tüketecek Yalnız chip tuning yapılmamasına rağmen 0-100 11 saniyeden 9 saniyeye düştü. Performans kazanımı dpfdenmi egrdenmi onu bilmiyorum. __________ Egr ve dpf sakın iptal ettirmeyin. Arabanın bagaj kapaği devamlı kara duman yüzünden kararıyor. Arabayı yıkamaktan bıktım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 4 Haziran 2024; 12:35:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Egryi iptal ettim , yakıt tüketimi arttı.
-
-
quote:
Egzostan çıkan tam olarak yanmamış gazı tekrar yaktırmak tüketimi düşürüyormüş. Olay sadece emisyon değilmiş.
Zaten bunu sağlayarak emisyonu düşürmüş oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
EGR iptali sonrası soğuk havalarda aracın ısınması da uzun sürüyor o da etkiliyor yakıtı bir miktar.
-
Partikül'ü de iptal ettirmenizi tavsiye ederim çünkü en kısa zamanda dolacaktır. Sonrasında bazı modeller kendisi temizlemek için çiğ yakıt damlatiyor sonrasında aracın arkası köfteci dükkanına dönüyor 😅
Egr yi iptal edeceğinize temizletseniz iptalinden çok daha ucuza gelmeyecek mi ?
Partikul iptal oldu boşaltildi. Aracın performansı artti ama sakin sürüşte tüketimde artma var. Zaten egryi iptal edip partikulu iptal etmezsen dpf kendini temizleyemiyormuş.
duman atma oluyor mu aracınızda?
-
Egsoz çıkan tam olarak yanmamış yada yanmış gazı tekrar içeri gönderdiği için dizel motorların içini açtığında katran görüyorsun
Egr iptali ile 11 sn 9 düşmez
0.3 litre hesabını yapan adam araba yerine martıya binsin
3500 devire kadar duman yok. 3500den sonra hafif veriyor.
Bazı araçlarda bu duman olayı çok , mesela fiat multijet çok duman atıyor her devirde. Psa hdi motoru vs.
Bu motorlar dpf iptalini affetmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 24 Mayıs 2024; 20:56:2 >
Merhaba, 1.3 dizel fiorino dpf egr iptali+ yazılım ile 95 hp yapıldı, uzun süreli kullanımda ne gibi problemler çıkar
Araban devamlı siyah duman atacak , bagaj kapağın siyah kurum olacak. Devamlı arabayı yıkamaya götürüp siyah kurumu temizlemek için uğraşacaksın.
Ben dpf iptali için pişman oldum. Çıkma dpf alıp taktıracağım. Orjinale geri döneceğim.
Araç 110 bin km'deydi, satmıştım, koyu gri renkte idi.
Kara duman ilk çalışma esnasında atıyordu lakin asıl sorun yanma odasına aşırı sıcaklık gitmesi sonrasında pistonların gereğinden fazla ısınması ile oluşacak kaçınılmaz-sıkıntılı-büyük problemlere karşı bizleri aydınlatacak birisi olursa çok makbule geçer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 4 Haziran 2024; 16:48:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X