Şimdi Ara

Egr yi iptal ettiriorum?(guncel-servisten sanayiye dpf)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • guncelleme:bugun servise goturdum.bilgisayara baglandincihaz ve dpf temizligi yapildi sokulmeden.sorun duzelmedi.arac yine ariza lambasi yakti.serviste dpf temizliyen dolaplardan yokmus.sanayinin yolunu tuttum
    -sanayideki egzozcu dpfyi dolabinda temizleyecek(egzozcu300tl)
    -(dpf yeri biraz gicik ,motorcu sokcek,sökmesi takmasi 200tl)
    -egzozcu israrla egr iptali de yapalim diyor.motor ustam da iptal ettir kafan rahat etsin dedi.egzozcu yazilim dahil 300tl de onun icin istiyor.buna ne dersiniz ,arac fazla kullanilmiyor

dun yola ciktiktan 15-20km sonra motor ariza lambasi ve dpf lambasi yandi.dondum servise .

dusuk viteste 4bin devir gibi 10-12km surun duzelir dediler .bi islem yapmadilar .denileni yaptiktan sonra yoluma devam ettim.bi sekilde eve vardim ariza lambasi yanip sonuyo aracin cekisinde bi sorun yok suan.

bugun yine dusuk devirde 10km kadar surdum.dpf arada yanio motor ariza lambasi da yanip sonuyor.
    yarin geri memlekete donmem gerek .burda yetkili serviste yok.(bayburttayim)
    arac accent blue 1.6 crdi dct

Egr yi iptal ettiriorum?(guncel-servisten sanayiye dpf)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIME -- 23 Eylül 2019; 21:51:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• guncel.arkadaslar yarin sabah yola cikmam lazim.bu dpf ile cikilir mi

• farklı bir model araçta aynı uyarıyla yaklaşık 10bin km kullandık. tabi arada siz gibi yüksek devir temizliği yaptık. şimdilik sorun yok. ama uzun süreçte araca zararları var.
  • Korkmayın; aracı yüksek devirlerde 50-60 km boyunca kullanın bir şeyi kalmaz. Net bilgi için kitapçıkları duruyorsa oradan bakmanız sizin için daha net ve kesin olur.

• Rölantinden de anlaşılıyor zaten dpf'de problem olduğu. Yapacağın şey basit. Yarın yola çıkıyorsun ,motor ideal sıcaklığa ulaştıktan sonra önce 15 dakika 3000 devirde sonra 5 dakika 3500 devirde kullan ,ardından yine normal bir şekilde devam et. Bu işe yaramazsa anla ki zaten km'den ötürü dpf temizlenemeyecek kadar dolmuş veya ömrü bitmiştir.

• soldaki ikaz lastik basınç olması lazım önce onu kontrol edin. dpf için yazılmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    onu biliyorum hocam.onun sensoru kirik tesekkur ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akışmetreyi İptal Etmek?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dizel araç alıp devamlı kısa mesafe yapanlar yaşamaktadır. Aracınızla arada uzun yola çıkınız. Uzun yola çıkmıyorsanız ve az km yapıyorsanız benzinli araç alın.
  • guncel

• bu tarz şeylerle uğraşmayacaksanız dizel ünite almayın. iptal ettirmeyi düşünüyorsanız satıp benzin,lpgli araç alın ya da işi kitabına uygun maliyeti neyse o şekilde halledin. dpf, egr iptali iyi bir şey değll.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    keske almasaydik zaten pismanim.ciddi para yedi arac .ama konu bu degil

• Çevre sağlığı için ikisinin de iptal edilmesi Kötü bir durum ama dpf ye göre EGR iptal etmek daha sıkıntılı bir durum Çünkü yanma haritası Egr ye göre düzenleniyor ve Motor sıcaklığı birçok parametre Buna göre hesaplanıyor O yüzden egr nin iptal edilmesi mantıklı değil
    Dpf ömrünü doldurmuş olabilir, bir temizleme yöntemi olarak da dpf çıktıktan sonra su tutup ardından ateşle yakarak en küçük noktaya kadar karbon atomuna indirgemek lazım ardından temizlik işlerine başlamak daha mantıklı temizlik sadece bu tarz kimyasallarla olmuyor ardından en son su ile durulamak gerek araca takmadan önce dizel araç yürütmek şu şartlarda kolay değil

• Egr ve dpf iptali yapınca emisyon muayenesinden geçmeyecek büyük ihtimalle araç, bence dpf yi söküp temizlik yapan yerler var onlarda bi güzel temizlik yapıp, yakıt katkısı ile bi süre kullanın düzelir diye düşünüyorum.
  • Iptal ettirebilirsin muayeneden gecer egzoz emisyondan da gecer.. Dpf sokturup yerine duz boru attirma dpfnin icini boşalttir.. Tamam istenmeyen bir durum bu ama kimse de dpfye milyarlarca harcayip yenisini taktırmaz.. Hee bu şekilde de kullanabilirsin ama vwde egr arizasi çekişten dusme yapıyordu sizde nasil bilemem..

• y.e.c. kullanıcısına yanıt
    egr konusunda bilgim yok ama dpf/katalizör iptali durumunda emisyondan geçmiyor.

• aynen muayenesi yaklaştı ise önce muayeneden geçirin sonra dpf iptal edin bari eğer yapçaksanız da.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    dpf iptal edilmicek.temizlenecek
    usta egr yi iptal edelim diyor.tuvdeki egzoz emisyonundann gecemeyebilirsin disarda gecirirler diyor.cok guven vermedi,foruma danismak istedim.cok farkli gorusler var kafam karisti acikcasi

• quote:

Orijinalden alıntı: TIME

dpf iptal edilmicek.temizlenecek
    usta egr yi iptal edelim diyor.tuvdeki egzoz emisyonundann gecemeyebilirsin disarda gecirirler diyor.cok guven vermedi,foruma danismak istedim.cok farkli gorusler var kafam karisti acikcasi
    O ustadan uzaklaşın. Eskiden egzoz muayenesinden geçemeyen araç olunca bazı yerler başka aracı bağlayıp ölçüm yapıyordu, artık muayene esnasında anlık fotoğraf çekiliyor, denetimleri sıkılaştı. Muayene günü sıkıntı yaşayınca o usta sistem değişmiş ne yapayım deyip çekilecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.