Şimdi Ara

EGR Valfi Hk. Opel KULLANICILARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
58.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öğrendiğim kadarı ile opellerde çok rastlanan EGR valfi sorunu oluyormuş. Egr valfi 1 kere temizletince bi dahaki sefere değiştirmek gerekiyormuş. Opel kullanan arkadaşlar bu EGR sorunu nasıl çözüyorlar acaba hatta EGR valfini iptal edenler bile varmış. nasıl oluyorsa.

• hocam opel başlığında bir sürü ayrıntılı bilgi var. egr yi söken de var, iptal edende, temizleten de. opel başlığına bi gözat...
  • tamam dostum. bakayım egr olarak arattırdım ama tam cevap bulamadım.
  • Ben değiştirdim. Yanlış haırlamıyorsam 560 ytl tutmuştu. Bunu iptal edenleri bende duydum hatta çekiş artıyormuş. Fakat ben ustama soruğumda benim arabamda mümkün olmayacağını söyledi. Belk, astra larda iptal ediliyordur.
  • bende geçen yetkili servisi aradım. adamlar dedi 2003 ve üstünde iptal ediliyo dedi düşük modellerde ise motor ve şase numarasına bakmamız gerek dediler
  • benim bildiiğim işin ehli biri iptal eder çok yararı olmayan bişiy motor ışığını bile yakmıyor
  • Bir sefer temizletince ikinciye yenisi takilacak diye birsey yok. Bizde opel varken senede bir temizleterek hicbir sorun olmadan kullaniyorduk. Ama senede bir temizlik istiyordu o da 25-30 ytl ye maloluyordu yani temizletmek en uygun cozum bence, yenisi de bir sure sonra kurumlanip ayni hale geliyor cunku.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • egr valfi egzoz gazının resirkülasyonu amacıyla tasarlanmış bir sistemdir..emisyon temizliği için tasarlanmış olan bu sistem zayesinde azot oksit gibi zararlı gazlar egzoz manifoldundan dışarı atılmayarak tekrar emme manifolduna ve dolayısıyla yanma odasına gönderilir..bu da iki faydalı sonuç doğurur..
    1-geri dönüş yapan bu gazlar yanma sonucu ortaya çıkan sıcaklığı düşürür
    2-emme manifoldundan gelen oksijen miktarını azaltır ve hava/yakıt karışımı yakıt yönünde zenginleşir..

sonuç olarak egzoz emisyonlarını düşürmek pahasına motor gücü düşer ve motor zengin karışımla çalıştığından yakıt tüketimi artar..

bu kadar teorik bilgiden sonra pratiğe gelirsek egr iptali egr sisteminin yerinden sökülmesi şeklinde değildir..eğer sistemi yerinden sökerseniz yeni yazılım yüklemeniz gerekir..yazılım yüklemeden egr valfini çıkarırsanız veya yerinde bırakıp egzoz tarafındaki emiş yanağını kapatırsanız devre dışı kalacağından motor arıza lambasını yakarsınız..bunun yerine egr valfinin emme manifolduna açılan yüzüne metal bir conta kesilerek gazların emme manifolduna gidişi engellenir..bu durumda motor arıza lambasını da yakmamış olursunuz..emme manifoldundan geri dönen gaz tekrar egr den geçerek dışarı atılır..işte egr iptali yapılan araçlarda motor gücünün artması bu yüzdendir...

eğer sürekli sıkıntı yaratıyorsa iptal edilmesi en mantıklı yöntem..
    sonuç olarak hangi model yılı ne olursa olsun ecotec opel motorlarında egr iptali valf yerinde bırakılarak valf ile emme manifoldu arasına conta kesilmek suretiyle yapılır..hiçbir zararı olmadığı gibi gözle görülür olmasa da performans artışı sağlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 27 Ocak 2008; 21:12:43 >

• superxp bu EGR vaLfi sadece opel araçLarda yokki geneLDe dizeL araçLarda bu sorun var benim en çok karşıLaştım araçLar turboLu araçLar turboLu bir araç çekişten düşşerse iLk bakacam yer EGR vaLfi oLur bi güzeL temizLersen bidaki sefere kadar arkana bakmazsın
  • merhaba arkadaslar opelde EGR sorunu kurumdan dolayı arıza yapyor
    bız ılk önce enjektörlerı temızlenmesı kurum temızlıgı yapırlısa ıyı olur EGR bıraz pahalı oldugu ıcın ılk öncede kurtulma yoluna bakıyoruz bıze gelın cözelım sorunlarınızı adresımız
    SECKIN KARBURATÖR ENJEKTÖR BAKIM SERVISI
    CUMHURIYET MAH KARANFIL SOK NO 10 KUCUKCEKMECE İSTANBUL
    TEL: 0212 580 78 12 -- FAX:0212 425 31 00
    CEP:0532 741 01 31 TUNCAY
    CEP:0537 615 07 89 TAMER
    SECKIN KARBURATÖR MEHMET USTADIR
  • Arkadaşlar benim de aracım servis lambasını yaktı. Servise gittim ve meşhur EGR arızası çıktı bilgisayarda. Acil olmasa da değişmesi gerekir dediler ve 350 tl fiyat verdiler. Sizce temizlemek mümkün mü. Araç 2002 corsa 1.2. Yenilemezsem ne kadar süre tahammülü var.
  • bendede opel astra g kasa araç vardı egr arızası yapmıştı
    her opelin bagajında yedek egr olması lazım derim
    servis 350tl almıştı sonra ateşleme bobini 200tl vs vs opeller
    de kronik sanırım?
  • Arkadaşlar egr valfini yenileyenler 300den aşağı rakam ödemiyorlar. Bildiğim kadarıyla opel egr valfini delphy üretiyor ve yan sanayisi bildiğim kadarıyla yokmuş. E peki bu ne?

www.opelgm.com
    404 - File or directory not found.
    http://www.opelgm.com/index.php?do=catalog/product&pid=95
  • Arkadaşlar 2015 Opel Mokka Dizel otomatik aracım var, 0 KM aldım, aracımın sarı arıza lambası yandı, bende soluğu yetkili serviste aldım, bilgisayara takıldı, Enteresan şekilde maalesef daha önce duymadığım, meşhur EGR arızası sorunu olduğunu öğrendim, Kötü yakıt aldığımı bununda kurum oluşturabileceğini söylediler, Tabii benim moralim bozuldu, zira araç henüz 4 yasında ve km 40.000 bile değil, ne zaman arıza yaptı bu egr anlamadım... Açıp temizlenmesini teklif ettim, servis kesinlikle reddetti, bana 6.000,00 TL fiyat çıkardı ve değişmesi gerektiğini motora çok ağır zararlar vereceğini söyledi, benden bir miktar kapora istedi ve parçayı sipariş vereceğini belirtti!!! hani 500,1000,1500 TL teklif edilse, gözü kapalı değiştirin diyeceğim , ama 6.000,00 TL nedir ya?

Ben teklifi kabul etmeyince bu sefer 50,00 TL kontrol ücreti para istedi,

Yetkili servislerde, bu egr' nin Fiyatı ile ilgili bilgisi olan varsa cevap yazarsa memnun olurum! Ayrıca bunu gerçekten değiştirmesem araca ağır zararlar verir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Captane

Arkadaşlar 2015 Opel Mokka Dizel otomatik aracım var, 0 KM aldım, aracımın sarı arıza lambası yandı, bende soluğu yetkili serviste aldım, bilgisayara takıldı, Enteresan şekilde maalesef daha önce duymadığım, meşhur EGR arızası sorunu olduğunu öğrendim, Kötü yakıt aldığımı bununda kurum oluşturabileceğini söylediler, Tabii benim moralim bozuldu, zira araç henüz 4 yasında ve km 40.000 bile değil, ne zaman arıza yaptı bu egr anlamadım... Açıp temizlenmesini teklif ettim, servis kesinlikle reddetti, bana 6.000,00 TL fiyat çıkardı ve değişmesi gerektiğini motora çok ağır zararlar vereceğini söyledi, benden bir miktar kapora istedi ve parçayı sipariş vereceğini belirtti!!! hani 500,1000,1500 TL teklif edilse, gözü kapalı değiştirin diyeceğim , ama 6.000,00 TL nedir ya?

Ben teklifi kabul etmeyince bu sefer 50,00 TL kontrol ücreti para istedi,

Yetkili servislerde, bu egr' nin Fiyatı ile ilgili bilgisi olan varsa cevap yazarsa memnun olurum! Ayrıca bunu gerçekten değiştirmesem araca ağır zararlar verir mi?
    Merhabalar problemi çözebildiniz mi? Bende aynı konudan malum dertliyim.
    Servis ve fiyat bilgisi paylaşırmısınız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.