Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.393
Cevap
207
Favori
282.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlatmak istediğim performans anlamında sorunsuz çalışmaz yoksa cihazın işlemci seçtiği yok, mesela o işlemci ve GTX970 kurulumu yaptığınızda ve grafikleri en üst seviyeye aldığınızda ekran kartının özellikleri yetmesine rağmen işlemcinizin güzü yetmeyecektir yani dar boğaz denilen sorun olacaktır. Biraz baktım o ayarda işlemci ve üst seviye ekran kartı kurulumu yapan yok mesele biri i5 4250U ve GTX 670 kurulumu yapmış macbook'da ve veri aktarım hızı bizim notebooklardan 2 kat daha gelişmiş olan Thunder2 portunu kullanarak %80 verim alabilmiş bu koşullarda işlemci ne derece etkilidir bende uzman değilim açıkçası ekran kartı bölümünde bir konu aç istersen. Aşağıdaki linkteki grafiklerden hangi konfigürasyon hangi ekran kartını kullanıp başarılı olmuşlar görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 24 Ağustos 2015; 22:35:58 >

• Arkadaşlar ürünü sipariş ettim. Lenovo z580 i5-3210m işlemcili bilgisayarımda kullanacağım nasipse. Maksat konu canlı kalsın,ürün gelsin bakalım değerlendirmesini de yaparız.
  • Ürünü nerden sipariş ettiğinizi sorabilirmiyim bende sipariş vereyim pek bir bilgim yok siz az çok alanlar kullananlar bilginiz vardır bana aldığınız ürünün linkini atarsanız bende direk sipariş vereyim thunderbold lu mac book pro kullanıyorum thunderbolddan baglantı yapıcam yardımcı olursanız memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisayarımla uyumlu olmadığı için, elimde bulunan yurt dışından getirdiğim mini pci express girişli olan sıfır eGPU sistemini ve normalde 25$ olan nandodan aldığım yazilimiyla beraberekran kartım olan çok az kullanılmış nvidia gtx 560 ti ile beraber satıyorum... İlgilenen arkadaşlar lütfen pm atsın, yurtdışından o kadar zaman boşuna beklemeyin ihtiyacınız varsa... Ben de çalışsaydı hiç satmayı bile düşünmezdim açıkçası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngelDust!

Arkadaşlar ürünü sipariş ettim. Lenovo z580 i5-3210m işlemcili bilgisayarımda kullanacağım nasipse. Maksat konu canlı kalsın,ürün gelsin bakalım değerlendirmesini de yaparız.

Hangi ürünü hangi siteden sipariş verdiğinizi öğrenebilirmiyim

• _Gamemaster_ kullanıcısına yanıt
  • AngelDust! kullanıcısına yanıt
    hangi ekran kartını kullanacaksın hocam bir de sonuçları buraya yazar mısın oyunlardaki kare/saniye oranlarını mümkünse sıcaklık durumu vb. ?

• Mode03 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına henüz karar veremedim, gtx750ti düşünüyorum daha az güç harcadığı için beni psu taşıma derdinden kurtarır bu,diğer yandan gtx470-gtx570 gibi modeller de biraz eski olmasına rağmen hala performanslılar ama güç tüketimleri yüksek,ikinci el ilanlarında uygun bir şeyler arıyorum. Laptobun kendi monitörünü kullanacağım,sonuçlardan haberdar ederim,yaklaşık 1 ay sonra her şey hazır olmuş olur bir aksilik çıkmazsa.
  • Thunderbold cıkıslı bir model lazım biliyormusunuz mac pro icin kullanıcam

• Thunderbold çıkışını kullanmak için hangi cihazı almanız gerektiğini tam bilmiyorum, aşağıda linkini bıraktığım forumu biraz kurcalar isen net bilgi bulabilirsin.

http://forum.techinferno.com/

Bu arada harici ekran kullandığımız zaman egpu setup kullanmasak sorun oluyor muydu? 1-2 kere kardeşim egpu setup ile yapmamız gereken işlemleri atlayarak bilgisayarı açtı bilgisayarda dahili bulunan 2 ekran kartı ve benim 960 ı bilgisayar tanımasına rağmen sorunsuz kullandık yoksa bu olay bir istisna mı? Eğer böyle bir zorunluluk yok ise egpu setup olmadan uefi bir kurulum yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Thunderbold çıkışını kullanmak için hangi cihazı almanız gerektiğini tam bilmiyorum, aşağıda linkini bıraktığım forumu biraz kurcalar isen net bilgi bulabilirsin.

http://forum.techinferno.com/

Bu arada harici ekran kullandığımız zaman egpu setup kullanmasak sorun oluyor muydu? 1-2 kere kardeşim egpu setup ile yapmamız gereken işlemleri atlayarak bilgisayarı açtı bilgisayarda dahili bulunan 2 ekran kartı ve benim 960 ı bilgisayar tanımasına rağmen sorunsuz kullandık yoksa bu olay bir istisna mı? Eğer böyle bir zorunluluk yok ise egpu setup olmadan uefi bir kurulum yapmayı düşünüyorum.

Egpu setup a harici ekran varsa ve kart sorunsuzca tanitildiysa bilgisayara, gerek kalmiyor. Harici ekranda egpu calisiyor. Dahiliye aldiginda dgpu calisiyor. Ikisi birden bölük ekran şeklinde calismiyor benim bildigim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 2 Eylül 2015; 20:10:05 >

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Anladım, az önce igpu, dgpu ve egpu hepsi aktif bir şekilde 1 el CS GO oynadım sanki performans hafif düştü gibi geldi. 1-2 test yapayım eğer performans olarak fark olmaz ise ben bu bilgisayarı all in one pc şeklinde bi modifiye yapmaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Anladım, az önce igpu, dgpu ve egpu hepsi aktif bir şekilde 1 el CS GO oynadım sanki performans hafif düştü gibi geldi. 1-2 test yapayım eğer performans olarak fark olmaz ise ben bu bilgisayarı all in one pc şeklinde bi modifiye yapmaya çalışırım

Evet performans bir nebze düşüyor hepsi aktifken. Hele ki dahili ekranda performanstan eser yok.

• Niyetledndim ama o alet olmuş 150 lira yazılım 75 birde buna ekran kartı alıcaz yandık valla.
    i7-3632QM için birşeyler yapan oldu mu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expo-9009 -- 2 Eylül 2015; 21:13:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expo-9009

Niyetledndim ama o alet olmuş 150 lira yazılım 75 birde buna ekran kartı alıcaz yandık valla.
    i7-3632QM için birşeyler yapan oldu mu acaba

Ayni nesil i7 islemci ile fotoroman yani konu sahibi yaptı.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bir baktım da genelde nvidia kullanılmış genellikle özel bir sebebi mi var.
    Ayriyetten bu cihazın fiyatı hep 50 dolar civarı mı yoksa arada iniyor mu ona göre takip edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expo-9009 -- 2 Eylül 2015; 22:35:40 >
  • expo-9009 kullanıcısına yanıt
    i7 3630QM ve GTX 960 ile masaüstüne göre 3D Mark 11 de yaklaşık %90'a yakın performans alıyorum. Oyunlarda aldığım fps miktarı %90 olarak bana yansımıyor ama akıcılık konusunda sıkıntı çekmiyorum örnek vermem gerekirse GTA5 masaüstünde aynı kart ile 60 fps verebiliyorsa ben 40 fps seviyelerinde oynuyorum.
  • Anladım hocam gpu ları araştırmaya başladım. Oyunu harici monitörden mi oynuyorsunuz. İlk sayfada harici mönitör olumlu etkisi var denmiş ve sanırım 25$ lık yazılıma gerek yokmuş.

Edit: Sizin psu kaçlık . 230 W yeterli olur mu acaba ? Aynı ekran kartını almayı düşünüyorum aklıma yattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expo-9009 -- 3 Eylül 2015; 11:58:00 >
  • Bir şey sorcam i5 480m li laptopa gtx 750 ti mı daha güçlü yoksa laptopu satıp para ekleyip gtx 740m li bir laptopmu hangisi ?
  • Merhaba.Benim eski bi monster p150hm bilgisayarim var ve ekran karti 1 yil gecmeden perte cikti yenisini alamadim ne yazikki.Bilgisayarda i7 2720 islemci olmasina ragmen herhangi bir igpu bulunmamakta yani suan bilgisayarda hic ekran karti yok.Acaba bu sistemi kurmaya calissam hic ekran kartinin olmamasi bir probleme yol acar mi.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.