Şimdi Ara

Eğitimin amacı nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araştırma ödevim için sizin kişisel görüşlerinize ihtiyacım var. Lütfen bir cümleyle eğitimin amacını açıklayınız.Yaşınızı belirtirseniz daha iyi olur.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: strategen

Araştırma ödevim için sizin kişisel görüşlerinize ihtiyacım var. Lütfen bir cümleyle eğitimin amacını açıklayınız.Yaşınızı belirtirseniz daha iyi olur.

Farkındalık oluşturmak, sorgulayan, bilinçli bireyler oluşturmak.
  • İnsanların isyan etmesini engellemek çok basit. Üstte birileri olacak altta da senin bunu alt takıma kabullendirebilmen için bir bahaneye igtiyacın var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Triple Seven

İnsanların isyan etmesini engellemek çok basit. Üstte birileri olacak altta da senin bunu alt takıma kabullendirebilmen için bir bahaneye igtiyacın var.

Sen uçmuşsun. İmzan bunu destekliyor yeterince. Bunu burada tartışmayalım en iyisi. Arkadaşın araştırmasını sabote etmeyelim.
  • Düşünce kontrolü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heîsenberg -- 17 Ekim 2013; 18:00:41 >
  • İnsanları yetiştirmek. Hangi yönde olduğu eğitim sistemine bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

İnsanların isyan etmesini engellemek çok basit. Üstte birileri olacak altta da senin bunu alt takıma kabullendirebilmen için bir bahaneye igtiyacın var.

Sen uçmuşsun. İmzan bunu destekliyor yeterince. Bunu burada tartışmayalım en iyisi. Arkadaşın araştırmasını sabote etmeyelim.

Tabi canım zaten doktora soracaklar divan edebiyatının eserleri nedir. Veya bir şairden integral çözülmesi beklenecek. Sistem tamamen insanları elemek için kurulu. Bu şekilde kullanmasan alttaki insanlar isyan eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CSB açılımı ve anlamı nedir ?
    11 yıl önce açıldı
    Hayattaki amacımız nedir?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Tabi canım zaten doktora soracaklar divan edebiyatının eserleri nedir. Veya bir şairden integral çözülmesi beklenecek. Sistem tamamen insanları elemek için kurulu. Bu şekilde kullanmasan alttaki insanlar isyan eder.

Eğitimin amacı isyanı mı bastırmaktır yani? Şair olmak istiyorsan integralle ne işin var zaten?

• Eğitim amacı yobazları eğitmektir.Hala yobazlar varsa bu eğitim sisteminin hatasıdır.Eğitim hayvanı evcilleştirmek gibidir.
  • quote:

Araştırma ödevim için sizin kişisel görüşlerinize ihtiyacım var. Lütfen bir cümleyle eğitimin amacını açıklayınız.Yaşınızı belirtirseniz daha iyi olur.

Turkiye gibi milli bilinci olmayan, daha dogrusu bilinci olmayan ulkelerde, abuk sabuk egitim mufredatlari ve yalan yanlis bilgilerle insanlarin beynini doldurup, universite mezunu gerizekalilarin topluma zehir etkisi yapmasini saglamaktir.

Amerika gibi bilinci olan ulkelerde ise gayet akilli, dunya gorusu kuvvetli ve vatanini seven, egitimin okulda degil her yerde devam etmesi gerektigini bilen, cahilligin ne buyuk felaketlere yol actigini bilen, en azindan bunu bilen bireyler yetistirir. Ve bu bilinc ile diger dunya ulkelerini bir sekilde kullanir.

(Amerika hayrani degilim, kafir olduklari icin nefret ederim. Ama adamlar calisiyor. Bizim egitim sisteminden de hareketi ve harareti bol agiz sahibi fakat icraati yerlerde surunen insanlar cikiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesici61 -- 17 Ekim 2013; 20:38:20 >

• Yas 21, ITU. Hani bazilari tanimadiklari insanlara(genelde namaz kilanlara) yobaz derler ya, iste ben onlardanim. Gerici de derler.

• altı yaşımdayım bence eyitim öretmenimizin bizi uyku saatinde uyutması çok zevkli. bu yüzden ayşenin saçını çekiyom.

• eğitim öğretim

Asıl amaç eğitimdir. Okul düşünmeyi sorgulamayı tartışmayı bunların birer amaca yönelik birer araç oldugunu öğretir.
    öğretim her türlü gerisinden gelir.

Eğitim gereklidir her zaman. Tartışılması gereken eğitim değil , eğitimin kalitesi olmalıdır bence.
  • Üretim
  • yaş 25 sosyal bilgiler öğretmeni : eğitim, belli bir süreç içinde bir program dahilinde kişide istendik davranışlar kazandırma sürecidir. sana bir sayfalık yazı yazardım da formasyon dersi almış birinin elinden çıktığı çok belli olur öğretmenin senin yazdığına hayatta inanmaz o yüzden otur eğitim hayatını değerlendir bana ne kazandırılmaya çalışıldı sorusundan başla sonra ben ne kazandım de elinde kini değerlendir amaçla sonuç arasında ilişki kur .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Eğitimin amacı isyanı mı bastırmaktır yani? Şair olmak istiyorsan integralle ne işin var zaten?

Evet tam olarak öyle olmasa da insanları elemek için eğitimi kullanıyorlar diğer başaramayanlar da bunu kabullenip hayatını yaşıyorlar. Bazılarının yeteneği olmuyor bazısı çalışmıyor bazısı da okumak istemiyor. Ama sen insanları sınavla elemeyip yerleştirirsen o zaman insanlar isyan eder. Yoksa üniversiteler vs sadece etiket en azından türkiyede. onun yerine direk meslek eğitimi olsa tamamdır. Şair olmak istiyorsa matematikle ne işimi var aç bakalım lise müfredadında zorunlu dersleri. Not:integral örnekti matematikle veya fizikle alakalı başka konuyla ne işi var şairin?

• quote:

quote:

Farkındalık oluşturmak, sorgulayan, bilinçli bireyler oluşturmak.

Bu dediğin Türkiyedeki eğitim sistemi için geçerli değil

@orhaan123 vay anasını be gamer sosyal bilgiler öğretmeniDemekki öğretmenlerde oyun oynayabiliyormuş.Hiç öyle bir öğretmene denk gelmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Ekim 2013; 21:46:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orhaaan123

yaş 25 sosyal bilgiler öğretmeni : eğitim, belli bir süreç içinde bir program dahilinde kişide istendik davranışlar kazandırma sürecidir. sana bir sayfalık yazı yazardım da formasyon dersi almış birinin elinden çıktığı çok belli olur öğretmenin senin yazdığına hayatta inanmaz o yüzden otur eğitim hayatını değerlendir bana ne kazandırılmaya çalışıldı sorusundan başla sonra ben ne kazandım de elinde kini değerlendir amaçla sonuç arasında ilişki kur .

Katkın için teşekkür ederim.

Cevapların doğruluğundan çok, kişisel olması önemli.Daha sonra bunları karşılaştırıp Chomsky ve David Orr'a göre yorumlamam lazım ama bu geceye kadar zamanım var

Edit:Keşke konu eğitimin bana kazandırdıkları olsaydı, o zaman boş bir kağıdı karalayıp teslim ederdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 17 Ekim 2013; 21:19:21 >

• Günümüzde eğitimin amacı eğitim alan kişiyi "gelecekte zengin olacaksın" diye pışpışlamaktır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet tam olarak öyle olmasa da insanları elemek için eğitimi kullanıyorlar diğer başaramayanlar da bunu kabullenip hayatını yaşıyorlar. Bazılarının yeteneği olmuyor bazısı çalışmıyor bazısı da okumak istemiyor. Ama sen insanları sınavla elemeyip yerleştirirsen o zaman insanlar isyan eder. Yoksa üniversiteler vs sadece etiket en azından türkiyede. onun yerine direk meslek eğitimi olsa tamamdır. Şair olmak istiyorsa matematikle ne işimi var aç bakalım lise müfredadında zorunlu dersleri. Not:integral örnekti matematikle veya fizikle alakalı başka konuyla ne işi var şairin?

Şair olmak isteyen adamın sayısal dersleri zaten kötü olur ve lisede sözel bölüm okur?

Ülkenin başına ne zaman amerikan kuklaları geçti (2002 den de önce) o zamandır ülkenin anasını ağlatıyorlar.

Ben de bu sistemin mağduruyum. Bazen sinirden ağladığım oluyor ama yoluma devam ediyorum mecbur. Ama bu sistemin yıkılacağına dair ümidi kesmedim hiç bir zaman, kesmeyeceğim de.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.