Şimdi Ara

Eğitim kalitesini arttıracağını düşündüğüm fikir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu ilk konu dışında açtım ama burada biraz daha mantıklı cevaplar geleceğini düşünüyorum.

Uzun süredir aklımda mantıklı olduğunu da düşünüyorum sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim ne mi ?
    Şu;
    Şimdi öğretmen nasıl öğrenciye puan veriyorsa sözlü notu öğrencide öğretmene verecek nasıl mı ?
    E-Okuldan öğretmene her öğrenci her dönem veya her ay anket şeklinde veya puan cetvelinde puanını öğretmene verecek öğretmenin öğrenciye verdiği gibi hem bu şekilde iş çıkar meselesine gelecek eee iş çıkar olunca herkes en iyisini yapar öğrenci kendi puanını yüksek tutmak için zaten elinden geleni yapıyordur diye düşünüyorum bu şekilde öğretmene not vererek öğretmende derste elinden geleni yapacak daha iyi bir ders kalitesi ortaya çıkacak çünkü öğretmen o puanı almak için elinden geleni yapacaktır.

Öğretmen puanlanınca ne mi olacak ?

- Şu olacak öğretmen 10 üzerinden değerlendirelecek eğer öğretmen düşük bir puan alırsa yani 10 üzerinden 3 Puan aldı maaşını buna göre alacak 10/10 mı aldı ona göre parasını alacak. Bunun ayrı bir getiriside not ile tehdit eden öğretmenlerin önüne geçilmiş olacak.
    Öğrencide öğretmende çıkarları için çalışacağı için ellerinden geleni yapmış olacak.

Öğretmen hep düşük puan alırsa ne mi olacak ?
    - Şu şekil düşündüm eğer öğretmen 3 sene boyunca ortalaması 6'nın altında olursa öğretmenden atılacak bu da herkesin kolay yoldan para kazanmak için öğretmenlik seçenlerin önüne gecmiş olacak
    ~Her öğretmen branşına görede değerlendirelecek~

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğrenci çok çok düşük alırsa dersi umursamıyorsa sıkıntı yaratabilir bu çözümün
  • Bu dediğin karmaşa yaratır. Eğitim sisteminin öğretmenle ilgili kısmı denetim olmalıdır. Öğretmenlik adı altında şerefsizlik ve öğrenci hakkı yiyeni çok gördük. Bunlar denetlenmiyor. Eskiden müfettiş gelirdi asker olurdu herkes.

• Milletin derdi öğretmenler olmuş.

Ne eğitim aldın da eğitim ile ilgili fikir yürütüyorsun. Bir çok girdisi olan eğitimi öğretmenler üzerinden değerlendirmek bunun mantıklı olduğunu düşünmek ?

Haketmediği halde sınıf geçen öğrenciler ne olacak? Ben lisede olup bölme bilmeyen adamlar gördüm öğrenciyken. Bu adamın ne işi var lisede?

Tepeden inme sistemi konuşacağız mı?
  • Kardeş, öğrenci kolay sorana ve not şişirene fazla puan verir. Buda çok saçma bir düzen olur

• Yıldız Teknik Üniversitesinde Sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum. Öğretmen olmak sandığınız kadar kolay değil. Oks ( Teog) + Ygs + Lys + Kpss kazanıp atanmak gerekiyor. Bunlar bitti. Şimdi dediğin konuya gelelim öğrencilerin nesnel bir şekilde öğretmene puan vermesi mümkün değil. Öğrenci öğretmenin kullandığı yöntemleri bilmiyor bilmediği bir şey hakkında oylama yapmak çok saçma.
  • zor

kıl olduğu öğretmene çok kasan öğretmene düşük puan verirler

kolay sınav yüksek not veren öğretmenlere yüksek puan verirler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha beter olur bence. Ogretmenler yuksek puan almak icin cocuklara yumusak davranir, sinavlari falan kolay yapar bu da ogrencinin isine geldigi icin egitim sistemi iyice kotulesir diye dusunuyorum. Tabi aklinca trolleyen ogrenciler de olacaktir. Ama ogretmenlere bir sekilde denetim getirilmeli katiliyorum. Olur mu bilmiyorum ama okul sinavlari Meb tarafindan Ygs gibi merkezi bir sekilde her okulda ayni anda baslayacak sekilde yapilir, atiyorum girdigi siniflarin ortalama puani 45 olursa ogretmen basarisiz sayilir. Yuksek ortalamaya sahip ogretmenlere de bir miktar prim verilebilir tesvik amacli. Ve 3 -4 yil surekli basarisiz olanlar meslekten ihrac edilebilir ya da baska bir yaptirim uygulanabilir. Bu durumda ogrenciler nasil reaksiyon gosterir bilmiyorum ama ogretmenlerin islerine daha cok adapte olacagini dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 19 Ocak 2016; 0:38:27 >
  • Müfettişin geleceği bir hafta önceden haber verilirdi. Müfettişten sonra yine aynı tas aynı hamam.

Daha orijinal şeyler olmalı. Senin anlattığın bu sistem buglarla dolu. En basitinden öğretmen öğrenciyle anlaşabilir.

• Sanırım liseden bahsediyoruz.

Öğretmen, öğrenciye not vermek için üniversite; öğrenci, öğretmene not vermek için ilkokul (ilköğretim, her neyse)' u bitirmiş olur.
  • Olmaz öyle şey karisir ortalık

• Biri 40 bine Fiat almış diğeri 800 bine S500 almış bir olur mu arada 20 kat fiyat farkı var

Gelişmiş ülkeler bir öğrenciye türkiyenin 20 katı para harcıyor iş burada bitiyor

Sınıflar 10-15 i geçmiyor, okul binası şık, aydınlık ferah , öğrenciye yemek çıkıyor, spor salonları, kütüphaneler laboratuvarlar adam gibi yapılmış ve herkes sürü psikolojisi ile doktor avukat mühendis olmaya koşmuyor öğrenci yeteneğine ve ilgisine göre yönlendiriliyor

Türkiye eğitimde sonlarda çünkü turkiyede yöneticiler için eğitim angarya.eğitime kaynak aktarılmıyor .siyaset esnafı yeterli öğretmen bile atamıyor yerine 1000 (bin) lira maaşla ücretli öğretici gönderiyor

Fotokopi kağıdının parası öğrenciden isteniyor ötesi var mı

• Bizim kolejde vardi bu. Hoca o sinifa girmiyordu. Eger tum siniflar istemiyorsa baska bir gorev veriliyor veya son care okuldan uzaklastiriliyordu.

Ama bir insanin da hayatini dogru kararlar veremeyen genc beyonlere vermek uygun olmayabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenler sınavla not veriyor. Öğrenciler neye göre verecek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.