Şimdi Ara

EĞERKİ BÖYLE BİR ŞEHİR DÜZENLEMEMİZ OLSAYDI İNSANIMIZ BU KADAR MUTSUZ OLMAZDI SS Lİ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
7.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adına methiyeler dizilmiş, ABD'nin en kalabalık, filmlerin baş tacı, adını şanını duymayanın kalmadığı, en fazla gidilmek istenen, rüyalar şehri denen New York City 8.5 milyon nüfusa sahip.

Şu günlerde Arap yarımadası konumuna gelmiş İstanbul 15 milyon ...

Adamlar birde New York'u kalabalık olduğu için eleştiriyorlar

O İstanbul'un yarısını boşaltmadan orası adam olmaz. Bkz. dışkı gibi şehirdi atladım otobüse bıraktım geldim.

Ülkenin yarısını en kepaze şehre koymuşsunuz. Sanayi orada, nüfus orada, bütün büyük şirketler orada, zengin nüfus orada, banka rezervlerinin çoğu orada... 8.5 şiddetinde bir deprem ve nakavt.

Ülke bu kadar rezil bir durumda olmasa o depremi -gönülen- desteklerdim bile, nüfus rahatlar belki o çarpık kentleşmenin düzeltilmesi için bir fırsat doğardı, ama bu rezil konumdayken öyle bir deprem bu ülkeyi bitirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 20 Ağustos 2017; 5:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Acı bir şekilde söylemek isterim ki bu tür evler yapılsa bile bize yedirmezler. Trilyonlar isterler bu tür evler için.

Sokakta kalırız. Eğer zengin değilsek.

cok yanlıs dusunuyorsun ıstanbulda 3-4 katlı yuzbınlerce bına var. bunların kapladıgı alanlara dıkersın koca koca bınaları 30-40 katlı hem devasa yesıl alan elde edersın hemde carpık kentlesmenın onne geçersın.. beylıkduzunde 10 kattan asagı ev yok nufusuna bak ıstersen..

devletın yerınde olsam butun sahıl serıdınden baslayıp ıce dogru planlamasını yapar ve bastan yıkar yaparım. elde edılecek yenı konutlar yenı yapılanma ıle hem deprem mevzundan bı nebze rahat ederız hem yenı ve gzel bı sehır olur hemde yenı yerlerın satısları ıle ınanılmaz paralar kazanılabılır ek olarak ınsaattan beyaz esyaya elektrık donanımından dıger altyapılara kadar bır cok sektorde para akısı olur ekonomı canlanır. Mobılyalar fılan dusunsenıze.. mıllet cole dubaı yaptı las vegas yaptı parayı basarsan hersey yapılır

• bu kadeh de birilerinin el birliğiyle yok edilen geleceğimiz için gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğruyu güzeli savunan insanlara burada da gelmişler yok bize yedirmezler yok bilmemne

Yahu kardeşim doğrusu bu işte

İnsani bir yaşam bu

Her boşluğa 40kat beton yığmak değil doğrusu bak sonra hiç görmediğimiz dolular sellerle uğraşıyoruz

Doğruyu savun sonuçları her açıdan tahmin edemeyeceğin kadar muhteşem olacak

Bak Leventte bir villa deli gibi bir para.

Çünkü oralar insanca yaşayabileceğin yerler

Bu ranttan betondan plansızlıktan boğulan adam şu insani ve doğayı boğmayan yapılaşmayı çatır çatır savunmalı diyorum ama yine tıss yine tıss

Konu gayet doğru ve güzel

Bu tür bir yatay yapılaşma da hepimizi mutlu edecek şehirlerimizin çok da sağlıklı yayılmasını sağlayacak bir yapılaşma

Keşke olsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurtleTut

Adına methiyeler dizilmiş, ABD'nin en kalabalık, filmlerin baş tacı, adını şanını duymayanın kalmadığı, en fazla gidilmek istenen, rüyalar şehri denen New York City 8.5 milyon nüfusa sahip.

Şu günlerde Arap yarımadası konumuna gelmiş İstanbul 15 milyon ...

Adamlar birde New York'u kalabalık olduğu için eleştiriyorlar

O İstanbul'un yarısını boşaltmadan orası adam olmaz. Bkz. dışkı gibi şehirdi atladım otobüse bıraktım geldim.

Ülkenin yarısını en kepaze şehre koymuşsunuz. Sanayi orada, nüfus orada, bütün büyük şirketler orada, zengin nüfus orada, banka rezervlerinin çoğu orada... 8.5 şiddetinde bir deprem ve nakavt.

Ülke bu kadar rezil bir durumda olmasa o depremi -gönülen- desteklerdim bile, nüfus rahatlar belki o çarpık kentleşmenin düzeltilmesi için bir fırsat doğardı, ama bu rezil konumdayken öyle bir deprem bu ülkeyi bitirir.

Sen böyle deyince netten bi yoğunluğa bakayım dedim İstanbul'un yoğunluğu New yorktan çok daha azmış. Yani istedikten sonra İstanbul bir nüü York yapılabilir

• LambayaFunfDe kullanıcısına yanıt
    Birde fotoğrafta görünmeyen sağ tarafta kalan kısıma bakınca daha iyi anlıyor insan.
  • Hadi İstanbul'da arazi yok dediniz anladık, Anadolu şehirleri bile 15 katlı apartmandan geçilmiyor. Çok mu zor buralara en fazla 2 katlı müstakil evler yapmak? Kıyamet gibi arazi var. Kimse sesini çıkarmayınca küçücük alana 15 katı dikip 60 daire satıyorlar. Müteahhitlerin cebi dolsun istiyoruz resmen...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dar gelirli bir Amerikalının, Avrupalının, İskandinavın sahip olabileceği bu müstakil evlere, ailenizden miras kalmadıysa anca rüyanızda veya GTA da sahip olursunuz. Apartmanda bunalım takılmaya devam... Türkiye de bu tür evlere sahip olabilmek kalburüstü küçük bir azınlığa nasip oluyor. Türkiye de kalburaltı insansanız, apartmanda doğar apartmanda can verir gidersiniz. Ailesinden müstakil ev miras kalanları ayrı tutuyorum.

Müstakil ev fiyat karşılaştırmasını yaparken ülkelerin para birimini ülkemizde ki güncel kurlar ile çarpıp TL ye çevirmeyin büyük yanılgıya düşerseniz. Karşılaştırma yapılacak ülkelerin saatlik veya aylık asgari ücretlerini öğrenin ve ardından atıyorum $€200.000 lık bir müstakil ev gördünüz, benzer lokasyonda, benzer büyüklükte ve aynı yaşta bu tür bir evi Türkiye de ₺200.000 alabilir miyim diye düşünün.

Bu yöntemin işe yaramadığı para birimlerinde ise, karşılaştırdığınız ülkenin vatandaşı asgari ücretini yemeden içmeden biriktirse kaç ayda sahip olabilir, Türkiye de ki asgari ücret seviyesiyle kaç ayda sahip olunabilir. Alım gücü karşılaştırmalarını bu şekilde yapın.

Altı üstü ev sonuçta, ithal mal değil. Yabancı para birimini Türkiye de ki kurla çarpmanın anlamı yok. Kurla çarpıp TL ye çevirenler anca kendilerini kandırırlar. Benzer lokasyonda, benzer büyüklükte, benzer bahçeye ve yakın yaşa sahip müstakil ev, iki ülkede de asgari ücretle kaç ayda sahip olunabilir ona bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 20 Ağustos 2017; 13:48:15 >

• İstanbul'u çekilmez bir şehir haline getiren asıl sorun nüfusunun aşırı yüksek olması, doğumdumdan beri İstanbul'da yaşıyorum, eskiden bu kadar beton yığını halde değildi, kalabalık değildi, en gelişmiş ilçelerinde bile boş arazi ve gece kondular mevcuttu, huzur vardı ama şimdi ipini koparan İstanbul'a yerleşti, benim küçüklüğümde İstanbul'un nüfusu 3 milyon iken şimdi 14 milyon nüfuslu olarak geçiyor ama ne 14 milyonu, turistler, suriyeliler vs ile en az 20 milyon kişi yaşıyor İstanbul'da. İnsanlar arabalarını park edecek yer bile bulamaz hale geldi. Eskiden İstanbul kaliteli insanların yaşadığı güzel bir şehirken şimdi hanzosundan tut her türlü insan var.

İmkanım olsa en kısa sürede bu şehri terk edip şöyle huzurlu sakin gürültüden uzak bir şehire taşınacağım. Güzelim İstanbul'u b.k ettiler gittiler.
  • İstanbul değilde yeni gelişen şehirlerde buna göre bir planlama yapılabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: One True King

quote:

Acı bir şekilde söylemek isterim ki bu tür evler yapılsa bile bize yedirmezler. Trilyonlar isterler bu tür evler için.

Sanmıyorum hocam. Alıcı olmayınca kime satacaklar? Mecbur fiyatlar düşecek.

Hocam alıcı her türlü çıkar. Bu ülkenin zengini de çok. Lüks bir ev alan adam düşünün. Onu kiraya veriyor üstüne kendi çalışıyor sonra krediyle yeni bir ev alıyor. Benim babamın bir arkadaşı ayda 20.000TL ev kredisi ödüyor bilmem kaç tane evi var.

Zaten kredisini ödediği evden kira da alıyor. Yani zengin insan devamlı zenginliğe devam ediyor. Olan yine fakire oluyor, hatta orta hal diye birşey de kalmadı artık. Orta halli bir insan İstanbul'dan ev alamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

quote:

Orijinalden alıntı: One True King

quote:

Sanmıyorum hocam. Alıcı olmayınca kime satacaklar? Mecbur fiyatlar düşecek.

Hocam alıcı her türlü çıkar. Bu ülkenin zengini de çok. Lüks bir ev alan adam düşünün. Onu kiraya veriyor üstüne kendi çalışıyor sonra krediyle yeni bir ev alıyor. Benim babamın bir arkadaşı ayda 20.000TL ev kredisi ödüyor bilmem kaç tane evi var.

Zaten kredisini ödediği evden kira da alıyor. Yani zengin insan devamlı zenginliğe devam ediyor. Olan yine fakire oluyor, hatta orta hal diye birşey de kalmadı artık. Orta halli bir insan İstanbul'dan ev alamıyor.

Yüksek fiyata verirse kiraya verecek insan da bulamazlar. Mecburen ya kiralar düşecek ya da ev fiyatları düşecek. Pahalıya ev alan adam ucuza kiraya verir mi? Elbette hayır. O zaman geriye tek seçenek kalıyor, ev fiyatlarının düşmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

Adamlarda topraklar nufusa gore asiri genis parada olunca durum bu oluyor ;))

Bizde hem para yok olmadigi gibi biz sehirleri boyle yapsak tum sehirler birbiriyle birlesir nerdeyse :)) malum kesim dogurup sokaga cocuk attigindan refah seviyesi artmiyor artmadigi gibi dusuyor dahada sonra sehirlerde 500 katli binalar her biri 100 metre kare sikis depis yasiyoz mecbur :) bide durum cok iyimis gibi suriyelisi afgani yok bilmemnesi ipini koparan geliyor gelenede kist demiyoz ;))) nede olsa kardesimiz yersen !!!

Yahu bütün şehirler birleşse ne olucak insan gibi ferah ferah doğallık içinde yaşadıktan sonra ? Şehir kavramı insanın rahat yaşaması için yok mudur ?

• Tek katlı olmasına gerek yok binalar yine 5-10 katlı olsun ben sadece o ağaçların olmasını istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların yerleşim yerleri nasılda insancıl. Bizimkilere hayvan bağlasan durmaz, sıkılır ormana kaçar. Toprak yetmez, para yetmez diyenlere katılmıyorum. Sadece orduya ayrılan araziler bile herkese yeter. Toplanan vergilerle devlet herkese bir tane amerikan tipi ev bile hediye edebilir. Kar odaklı satış fiyatları sizi yanıltmasın, maliyetleri oldukça uygundur. Devlet olarak yap hediye et, insanları mutlu et. Dünya malı dünyada kalır, öteye götürmeyecek hiç kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 21 Ağustos 2017; 13:33:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

Sen saniyor musun ki new york bu sekilde mustakil evlerle dolu?

https://www.google.com.tr/maps/dir/40.7762703,-73.8038641/Central+Park,+New+York,+NY,+Birle%C5%9Fik+Devletler/@40.7691397,-73.8880671,13z/data=!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x89c2589a018531e3:0xb9df1f7387a94119!2m2!1d-73.9653551!2d40.7828647

Central Park'ı merkez olarak baz alıp çok değil 20 km mesafe.

Ve Taksim'i baz alıp merkez olarak Bahçelievler.

https://www.google.com.tr/maps/dir/41.0371137,28.9852023/41.0055018,28.8440409/@41.002177,28.8437882,12z

Demekki neymiş. Varmış.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.