Şimdi Ara

EĞERKİ BÖYLE BİR ŞEHİR DÜZENLEMEMİZ OLSAYDI İNSANIMIZ BU KADAR MUTSUZ OLMAZDI SS Lİ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
7.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Katiliyorum da soyle dusunelim apartmani yaparken yanina bir bahce de yapilabilirdi bence, simdi kentsel donusum yapanlar bunu bir dusunse iyi olur adam iki apartman alsa bi tarafi park diger tarafi da iki apartman yuksekliginde yapsa tadindan yenmez biraz ferahlariz belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O evler nasıl ısınıcak hocam.
  • Bizim vizyonsuz insanımız böyle müstakil veya 3-4 katlı evler yerine göz zevkini bozan gökdelenden bozma binaları daha çok seviyor. Kadıköy'e yakın bir semtte oturuyorum. Her yer inşaat alanı oldu, kentsel dönüşüm bahanesiyle. Sahil evinde benzeyen 4-5 katlı güzelim evler gitti, yerlerine 10-15 katlı renkleri birbirinden bağımsız çirkin binalar geldi. Gökyüzünü göremez olduk. Düzen denen şey yok.
  • Refah seviyesini bu tür şeylerle ölçmek ne derece doğru acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Refah seviyesini bu tür şeylerle ölçmek ne derece doğru acaba

Refah seviyesi ? Kim dediki olctugumuzu ?

• Ben ingilizlerin yapı mantığını seviyorum tek tip ve peşisıra evler.

Dükkanlar mağazalar elit duruyor saçma sapan tabelalar rengarenk iğrenç apartmanlar yok. Şehir planlamacıları zevkli oluyor bu gavurların. Bizimkiler hem anlamıyor hemde kimseye elletmiyorlar.

• Onlarda alan bol diyen zihniyet fakiri arkadaşlar acaba hiç şehirler arası yolculuk yapmamış mı. Bir ili bir ilçeyi geçmek kaç dakikalarını alıyor acaba... :) Sıkışmışlar 10-20 km içine alan yok deniliyor. Eminim yok evet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlicanNalbat -- 19 Ağustos 2017; 16:24:18 >
  • Hocam senin paylaştığın resimde ki 10 evin olduğu alanda Türkiye de 10 tane kule dikiyorlar ve her kulede 50 tane daire oluyor. Bundan dolayı aç gözlü milletimiz resimde ki görüntüyü hayatta yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 19 Ağustos 2017; 17:6:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey b0ss

Amerikanın içine kaç tane türkiye sığar biliyon dimi :D

Onlarda alan bol. İdris usta boşuna demiyor amerikaya bi bu kadar daha insan koysan yok demez alır hepsini buralar çok büyük diye. Türkiyeye bi 80 daha koysan kucak kucağa otururuz.

Katılmıyorum, İstanbul'u saymazsan bizde de kişi başına düşen alan bunu yapmaya yeterli. İstanbul işi bozuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoera

quote:

Orijinalden alıntı: hey b0ss

Amerikanın içine kaç tane türkiye sığar biliyon dimi :D

Onlarda alan bol. İdris usta boşuna demiyor amerikaya bi bu kadar daha insan koysan yok demez alır hepsini buralar çok büyük diye. Türkiyeye bi 80 daha koysan kucak kucağa otururuz.

Katılmıyorum, İstanbul'u saymazsan bizde de kişi başına düşen alan bunu yapmaya yeterli. İstanbul işi bozuyor

Yeter ve artar bile,amerikada bütün alanı kullanıyor değil.Üstelik konuyu insanların mutluluğuna etkisi olarak açmıştım,alanın yetip yetmiyeceği nerden çıktı onu anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: woodgate

Ben ingilizlerin yapı mantığını seviyorum tek tip ve peşisıra evler.

Dükkanlar mağazalar elit duruyor saçma sapan tabelalar rengarenk iğrenç apartmanlar yok. Şehir planlamacıları zevkli oluyor bu gavurların. Bizimkiler hem anlamıyor hemde kimseye elletmiyorlar.

sıra evler yada ikiz ev tipi kolonileri diyorsun istanbul akaretler ve pangaltı sıra evleri , arnavutköy 10 ev şuanda aklıma gelenler. İstanbul çok kültürlü bir şehir olduğu için herşeyi bulmak mümkün. Bu yüzden gökdelen yanında tarihi ev olabiliyor :D Fakat dikkat ettin mi hiç bakkal filan yok yani 20km sürücen arabayı markete gitmek için. İnşaat sektörünün ülkenin ekonomisinin yarısını oluşturduğu bir ülkede yapılaşma kaçınılmaz son.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sembroni

O zaman sivas gibi yere yaparsin nufusu oraya kaydirirsin sonra istanbula. Ulkedeki her sey istanbulda

Sivaslilar Sivasa geri donerse İstanbuldaki nufus sorunu cozulur zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman diyorum şehirler insan için vardır. İnsanın ihtiyaçlarına göre yapılandırılır. Caddelerin şekli ile insan profili arasında bile ilgi vardır. Çıkmaz sokaklı güneş görmeyen bir mahallede büyümüş biri ile rezidansta büyüyen biri aynı olamaz.

Abdliler bu işi çözmüş, garajlı evler , birbirini dimdik kesen geniş caddeler vs vs. Ama bunlar sömürüyle gelen maddi zenginliğin getirisi. Latin harfleri nasıl dimdik ise onların da caddeleri şehirleri öyle. Şehir dediğimiz mefhum batılı bir kavram zaten. Bir de doğu alfabelerindeki harflere ve onların şehir planlarına bkın. Bence herşey iç içe ve birbirine bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Acı bir şekilde söylemek isterim ki bu tür evler yapılsa bile bize yedirmezler. Trilyonlar isterler bu tür evler için.

Sokakta kalırız. Eğer zengin değilsek.

Sanmıyorum hocam. Alıcı olmayınca kime satacaklar? Mecbur fiyatlar düşecek.

• 3. Resim gta sa dan alınma galiba

• Bizde bu cukka ve nema oldukça çookkkkkkk uzun yıllardan gelen adeta bir gelenek, bu şehir yapılanmasını rüyada bile göremeyiz...
  • istanbula sığmazdık diyenler, diğer şehirler de bu şekilde olsaydı sığardınız. böyle bir yaşamın olduğu her şehir göç alırdı. olmadı istanbul new york vari bir hal alırdı nolcak
  • incirlik üssü bölgesinde bir yapılanma;
    EĞERKİ BÖYLE BİR ŞEHİR DÜZENLEMEMİZ OLSAYDI İNSANIMIZ BU KADAR MUTSUZ OLMAZDI SS Lİ

isteyince oluyor dedirten görüntü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

incirlik üssü bölgesinde bir yapılanma;
    EĞERKİ BÖYLE BİR ŞEHİR DÜZENLEMEMİZ OLSAYDI İNSANIMIZ BU KADAR MUTSUZ OLMAZDI SS Lİ

isteyince oluyor dedirten görüntü.

Butun adana boyle olsa ne olur ki hocam ? Bir de yer yetmez diyorlar saka gibi

• Adamlarda topraklar nufusa gore asiri genis parada olunca durum bu oluyor ;))

Bizde hem para yok olmadigi gibi biz sehirleri boyle yapsak tum sehirler birbiriyle birlesir nerdeyse :)) malum kesim dogurup sokaga cocuk attigindan refah seviyesi artmiyor artmadigi gibi dusuyor dahada sonra sehirlerde 500 katli binalar her biri 100 metre kare sikis depis yasiyoz mecbur :) bide durum cok iyimis gibi suriyelisi afgani yok bilmemnesi ipini koparan geliyor gelenede kist demiyoz ;))) nede olsa kardesimiz yersen !!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.