Şimdi Ara

Eğer paranız yoksa bir hiçsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tabi devletimize teşekkür etmeyi de unutmayalım lütfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Komünistadam

Son olarak suriyeliye 1300 veren devletimizide tebrik ediyorum

lan komünist 'de' ayrı yazılır.

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

Orijinalden alıntı: collossus

Toplumsal değil kişisel başarı ve kazancın peşinde koşan insanoğlunun tipik sorunları. Her koyun kendi bacağından asılır, gemisini kurtaran kaptan tarzı bireysel motivasyonla "ben vs. hayat" takılmaya devam ettiğimiz sürece birilerinin refahı için diğerleri kurban olmaya devam edecek. En tiksindiğim yanı ise kurban sınıfına geçenlerin isyancılara katılması. Ne kadar iki yüzlü, iğrenç bir yaratığız. Kendi mutluluğumuzu başkalarının mutsuzluğu üzerine acımadan kurabiliyoruz. Hastalıklı bir türüz. Toplumsal kazancı tercih edene kadar sen ve senin gibi öğrenciler bu pislikleri yaşamaya devam edecek malesef.

Toplumsal kazanç nedeniyle böyle sefalet içinde yaşıyoruz hiç özeleştiri yok suçu hep başkalarına atıyoruz.Kendine yalan söyleyen adam her türlü rasyonal olmayan aşağılık kompleksli davranışları yapar.Sonra yeteneksizliğini grup arayarak kapatır.İş yerlerinde karşı tarafı yok etmeye çalışanların asıl nedeni toplum denilen kokuşmuşluğa kabul edilmek için ruhunu satmasından ileri gelir.Patronların ihtiyaçtan fazla kazançla işçileri sömürmesi topluma yaranma çabalarıdır.Zenginlerde fazla araba var çünkü etrafı kendisini takdir etsin istiyor

Her insan eşit özniteliklerle doğmaz ama bunun sonucu hiyerarşi olmamalı. Sırf iki ile ikiyi daha yavaş topladığı için diğerlerinin ayak işlerini yapmak zorunda kalıp düşük standartlarda yaşamaya mahkum edilen milyarlardan bahsediyorum. Dünya hepimize eşit standartlarda yaşamaya yetecek potansiyelde ama insan böyle bir dünya istemiyor bu çok açık toplumsal kazançtan kastım bu. Herkesin amacı ayak işlerini başkalarının yaptığı, sefasını kendisinin sürdüğü bir dünyada yaşamak. Şu da çok açık ve gerçek ki çok çok büyük bir çoğunluğu bu standartlara erişebilmek için kendi türünden birini yok etmek dahil herşeyi yapabilir.

The box diye bir film vardı bir çifte şöyle bir teklif yapılıyordu 1 milyon dolar karşılığı dünyanın herhangi bir yerinde hiç tanımadıkları birinin ölmesi. Bu teklifi hele hele parayı gördükten sonra dünyada kabul etmeyecek insan sayısı istisna diye tanımlanabilecek kadar. Bu bizim gerçeğimiz. Zaten bu yüzden devlet var, toplum var, polis var. Bunları ortadan kaldırsak, çok değil sadece 1 hafta sonra sokağa silahsız çıkamaz hale geliriz ki o da biri eve girip çoktan bizi gebertmediyse. Kimsenin kimseyi gerçekte umursadığı yok. -mış gibi yapan, yalanlarla yaşayan en vahşi türüz.

• bu dönemde okumak zor ya bende kredi kartı borçları birikti nereye gider bu yol bilmiyorum devletin verdiği 425 yetmiyor yol parası kalacak yer parası yemek parası harcamalar masraflar çok suriyelilere gidene kadar bize 300 fazladan gelseydi daha iyi yerlere gelebilirdik bence

Çydd burs veriyor 250 tl basvur ona. Baska bir suru burs var, belediyelere kaymakamliga, derneklere nere olursa basvur.

babanin durumu sana para gonderemeyecek kadar kotuyse kesin cikar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Hugh_Laurie

Ananın babanın suçu başkasının değil

Haklısın hocam babam hiper tansiyon hastası annemde çalışacak durumda değil

cok Ileri görüslü oldugumdan,ilkokuldan sonrasini okumadim.

Okumak her yönüyle rezillik.

Umarim yazdiklarindan ders alip,okul hayatina nokta koyanlar olur.

Selam ve dua ile.
  • para önemlidir ancak herşey/hiçbirşey kadar da önemli deildir. Bir arkadaş sabahları yumurta ye demiş; 4TL tost a karşılık. Aslında o tavsiyeyi ben yumurta ucuz old için değl sabah en faydalı şey old için uyguluyorum yıllardır. En son öğrencilik yaptığım 2004'te sabahları 1 yumurta + 1 kara ekmek üst tereyağ ve peynir ve ucuz bir çay ve kahve makinası almıştım, onunla da cayımı yapıordum.

komunizmin tam zıttında duran Warren Buffet'a sormuşlar en önemli şey nedir diye 1-İşin 2-Eşin demiş cunku bu ikisi ile hayatında en cok zamanını geçiriyorsun.Katılmamak elde değil. Bunlar paranın kendisinden daha önemlidir.

quote:

quote:

Toplumsal değil kişisel başarı ve kazancın peşinde koşan insanoğlunun tipik sorunları. Her koyun kendi bacağından asılır, gemisini kurtaran kaptan tarzı bireysel motivasyonla "ben vs. hayat" takılmaya devam ettiğimiz sürece birilerinin refahı için diğerleri kurban olmaya devam edecek. En tiksindiğim yanı ise kurban sınıfına geçenlerin isyancılara katılması. Ne kadar iki yüzlü, iğrenç bir yaratığız. Kendi mutluluğumuzu başkalarının mutsuzluğu üzerine acımadan kurabiliyoruz. Hastalıklı bir türüz. Toplumsal kazancı tercih edene kadar sen ve senin gibi öğrenciler bu pislikleri yaşamaya devam edecek malesef.

Toplumsal kazanç nedeniyle böyle sefalet içinde yaşıyoruz hiç özeleştiri yok suçu hep başkalarına atıyoruz.Kendine yalan söyleyen adam her türlü rasyonal olmayan aşağılık kompleksli davranışları yapar.Sonra yeteneksizliğini grup arayarak kapatır.İş yerlerinde karşı tarafı yok etmeye çalışanların asıl nedeni toplum denilen kokuşmuşluğa kabul edilmek için ruhunu satmasından ileri gelir.Patronların ihtiyaçtan fazla kazançla işçileri sömürmesi topluma yaranma çabalarıdır.Zenginlerde fazla araba var çünkü etrafı kendisini takdir etsin istiyor

Her insan eşit özniteliklerle doğmaz ama bunun sonucu hiyerarşi olmamalı. Sırf iki ile ikiyi daha yavaş topladığı için diğerlerinin ayak işlerini yapmak zorunda kalıp düşük standartlarda yaşamaya mahkum edilen milyarlardan bahsediyorum. Dünya hepimize eşit standartlarda yaşamaya yetecek potansiyelde ama insan böyle bir dünya istemiyor bu çok açık toplumsal kazançtan kastım bu. Herkesin amacı ayak işlerini başkalarının yaptığı, sefasını kendisinin sürdüğü bir dünyada yaşamak. Şu da çok açık ve gerçek ki çok çok büyük bir çoğunluğu bu standartlara erişebilmek için kendi türünden birini yok etmek dahil herşeyi yapabilir.

The box diye bir film vardı bir çifte şöyle bir teklif yapılıyordu 1 milyon dolar karşılığı dünyanın herhangi bir yerinde hiç tanımadıkları birinin ölmesi. Bu teklifi hele hele parayı gördükten sonra dünyada kabul etmeyecek insan sayısı istisna diye tanımlanabilecek kadar. Bu bizim gerçeğimiz. Zaten bu yüzden devlet var, toplum var, polis var. Bunları ortadan kaldırsak, çok değil sadece 1 hafta sonra sokağa silahsız çıkamaz hale geliriz ki o da biri eve girip çoktan bizi gebertmediyse. Kimsenin kimseyi gerçekte umursadığı yok. -mış gibi yapan, yalanlarla yaşayan en vahşi türüz.

Devlet zaten saçmalıktan ibaret konusunu atacağım okuyunuz.Eşitlik mantıklı değildir herkese yüzme dersi veremezsin.Senin amelelik diye küçümsediğin başkaları için hayatının amacı olabilir.Özgürlük esastır tabi denetimi sağlayarak.Bilime yatırım olsaydı en fakiri bile doğal yiyecekler tüketerek huzur içinde yaşayabilecekti.Fakat vasıfsızlara evrimi hemen kabul ettiremezsin çünkü toplumsal huzur esastır.Güneş panelleri kurulsa petrol şirketleri ne yaparlardı ? Yani ne kadar mantıklı olduğu önemsiz şimdi zamanın konjonktürü onaylanır.Şirketler medyayı kontrol eder yani topluma dair yargılar zenginlerin elindedir.Fakirler vasıflı kişiler olmasın para yardımı yapın yeter der greenpeace aslında kapitalist kurumlardandır.Kapitalizm bireyci değil tam aksine saygıya önem vermeyerek herkesi metalaştırır toplumcudur.Sınıfsız toplumlar olacaktır lakin yıllar sonra.Şimdi dayatırsanız herkesi başka döngüye katarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 21 Nisan 2017; 0:7:52 >

• _____________________________
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Devlet zaten saçmalıktan ibaret konusunu atacağım okuyunuz.Eşitlik mantıklı değildir herkese yüzme dersi veremezsin.Senin amelelik diye küçümsediğin başkaları için hayatının amacı olabilir.Özgürlük esastır tabi denetimi sağlayarak.Bilime yatırım olsaydı en fakiri bile doğal yiyecekler tüketerek huzur içinde yaşayabilecekti.Fakat vasıfsızlara evrimi hemen kabul ettiremezsin çünkü toplumsal huzur esastır.Güneş panelleri kurulsa petrol şirketleri ne yaparlardı ? Yani ne kadar mantıklı olduğu önemsiz şimdi zamanın konjonktürü onaylanır.Şirketler medyayı kontrol eder yani topluma dair yargılar zenginlerin elindedir.Fakirler vasıflı kişiler olmasın para yardımı yapın yeter der greenpeace aslında kapitalist kurumlardandır.Kapitalizm bireyci değil tam aksine saygıya önem vermeyerek herkesi metalaştırır toplumcudur.Sınıfsız toplumlar olacaktır lakin yıllar sonra.Şimdi dayatırsanız herkesi başka döngüye katarsınız

Devlet bir gereklilik. İnsanın kendini kendinden koruma mekanizması. Tıpkı din gibi. Birileri boğazımızı kesemiyorsa devlet ve din sayesinde oluyor. Bilmediğim şeyler yazmıyorsun bunlar gerçekler ama ilerde sınıfsız toplumlar olacağına inanmıyorum çünkü yakın denebilecek bir gelecekte insanlığı çok büyük ve küresel iktisadi sorunlar bekliyor. Bu nüfusla böyle birşeyin olması imkansız. "Amelelik" kimsenin hayatının amacı olamaz. Ha verirsin ameleye ayda 50 bin lira o zaman amelelik için millet birbirini öldürür ama o durumda da istenilen şey amelelik değil parasıdır. Yani aslında herkes prestijli ve saygınlık getirecek işler yapmak ister. Kimse ayak işleri yapmak istemez ama ayak işlerini yapanlar ile tercih edilen meslekleri yapanlar arasında devasa bir yaşam standartı farkı yoksa bunu "amelelerin" dert edeceğini sanmam demek istediğim bu. Şu an yaşadığımız şey yaşamak zorunda olduğumuz şey çünkü insanların çok büyük bir bölümü diğerlerini umursamaz. İnsanlara cenneti dahi versen birbirleriyle savaşmak için neden bulabilirler. Çünkü içimizde savaşı seven çok insan var. Bu yüzden şu an küresel manada işler kötüye gidiyor ve kaynaklar azalıp, ihtiyaçlar büyüdüğü ve kaynaklara erişim zorlaştığı için bence insanları çok daha berbat bir dünya ve üçüncü paylaşım savaşı bekliyor.

• Bencede oyle insanlar parana gore muamele yapiyor paran kadar adamsin bu dunyada neyseki sonsuz bir ahiret hayati var amel defteriniz bos gitmeyin oraya bu dunya onlarin oteki dunya bizim olsun.

Not bende bayag maddi sknti cektim anlatsam roman olur hala devamda ediyor parasizliktan akrabalarim tarafindan cook ezildim akraba demek bile gelmiyor icimdende neyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hayat dediğiniz şeyin sonu belli yaşarken ki bu ızdırap neden?

Belli ihtihaçları karşılamak için para olduktan sonra mutlu olmak sadece bi futbol topu kadar alanda kafanızın içinde.

Komünist olmak sadece bir görüştür hepimiz insanız sağı solu garketmez herkes kardeştir

Hocam hepimiz kardeş olduğumuza göre,
    Kardeş kardeş ile mi evleniyor yani şimdi? Tam anlamadım yahu?
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.