Şimdi Ara

Egea, Çık Aklımdan (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
3
Favori
10.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok paralar bunlar yani alım gücü bu noktadayken bu kadar aylık emeğinizin karşılığında egea ya binmek gerçekten koyar misal şuan A1 kullanıyorum bugün arkadaşın 5.30 f10'una bindim keyfim kaçtı arabadan soğudum ki A1 her konuda olmasa da bir çok konuda d segment kalitesinde bir araba.Yani evet sıfır her zaman sıfır lakin işin birde tatmin noktası var.Olay sadece donanım değil.Misal bir miata alicak olursunuz malzeme kalitesi, konfor vb. konulardan vazgeçebilirsiniz ama binek bir araçta bence asla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 40 yaşındayım. Sıfır arabaya da bindim, birçok marka kullandım. Sırf sıfır diye veya yeni diye Fiat yerine 10 yaşında kalite bir arabaya binmenin daha mantıklı olduğuna kanaat getirdim. Tabi alınacak araba temiz denk getireceksin. Kovalaman lazım gerekirse.

Neden böyle bir kanaate ulaştım? Örneğimizde bir tarafta 6 yaşında Peugeot 308 1.2 130HP 70.000 km de Bir tarafta sıfır Egea 1.4 95HP..

Egea 4500 devirde 127 maksimum tork değerine ulaşıyor.

308 1750 devirde 230 torka ulaşıyor.

Sırf şu değerlerden bile eşşek olduğunu anlayabilirsiniz.

Sıfır diye kendime eziyet edemem. Adam 308 al diyene kaale bile almayın diyor ya. Yuh. Bende Egea 1.4 al diyen arkadaşları kaale almayın diyorum.

Şahin'in geçmesine bende inanamadım ama iki arkadaşım da ağız birliği yapıp geçtiğini iddia etti. Belkide Şahin'de yük yoktu bilmiyorum..

• ahmetkep kullanıcısına yanıt

Hocam Şahin geçmiştir ya. Sonuçta 1.6 Multijet 130 HP motor var üstünde. Ben de arabayı satmadan önce 76 Ford D1210 geçmişti beni. Hem de yüklüydü. Ya hatta bi gün rampa çıkarken arabanın gücü yetmedi, rampada durdu geri gitmeye başladı. Fren mren durdurdum arabayı geçen bi kamyondan rica ettim halatla bağladık öyle çektik arabayı.

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Bundan 18 sene önce Sıfır bir Palio almıştık. 1.2 16V.. Halaoğlunda Doğan SLX vardı. Yok efendim Eksoz yapmış 5 beygir artmış, silindir kapağını taşlatmış 10 beygir artmış falan. Senin Palio' yu geçerim dedi. Dedim yarışalım. 3-4 km ileride bir noktayı finish olarak belirleyip yeşil ışıkta gaza bastık. Palio ile öyle bir fark attım ki araçtan inip sigara yaktım. İki fırt çektim öyle geldi.

Bunu neden anlattım? O arabaların ne kadar hantal kaldığını biliyorum. Lakin Egea'ya 4 kişi +bagaj yükü ile binildiyse Şahin'de de bir ya da 2 kişi varsa geçme ihtimali var. Çünkü 1.4 fire motor hakkaten kötü. Başka kullanıcı yorumları da biliyorum. İlla başınıza gelince mi anlayacaksınız bilmiyorum ki?

Egea' ya karşı bir ön yargım yok. Egea almak istiyorsa 1.4 T-Jet tavsiye ederim. Çok performanslı bir motor. Turbo olmasına rağmen %100 lpg uyumu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 11 Aralık 2022; 0:57:43 >

Hocam 2,5 sene kullandım. Marmaris'e gittim geldim %8 eğimli 7-8 KM'lik rampalar var. Devrini buldurunca gayet de güzel gidiliyor. Klima kapatmak zorunda hiç kalmadım, 4 kişi bindik Spil dağına çıktık klima hep açık. Evet uça kaça çıkmadık ama çıktık.

Zaten 0-100 süresi 11,5 saniye olan bir arabadan söz ediyoruz. Ne kadar hantal olabilir? Bu piyasada sıfır olarak 1.0 65 beygir, 1.0 80 beygir, 1.2 75 beygir 1.4 85 beygir arabalar satılıyor şu anda.

Egea'ya kesinlikle gitmiyor, eşek v.b demek çok acımasız. Ya da benim sürdüğüm 1.4 Egea farklıydı bilemiyorum.

İşin ilginç tarafı, 2020 1.4 Egea'dan 2016 1.2 TCe Megane'a geçtim. Çok daha güçlü olmasına rağmen "Oh be dünya varmış işte bu" dedirtmedi.

Tabii insanların 95 beygir arabadan beklentisi 3. viteste dahi lastik sarması ise o başka. :)

• 1.4 hb egea mi yürümüyor diye sattım. Şu anda 1.2 308 kullanıyorum.
    Daha önce turbo benzin veya dizel kullananları tatmin etmez. Bir süre sonra başka bir araç arayışına girersiniz.
    Atmosferik motordan gelenler için problem yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YouTube’dan 1.4 egea’nın 0-100 hızlanma videolarını izledim. 1150 kg için o beygir gücüne kıyasla biraz yavaş kaldığına şüphe yok. Ciğeri belirgin ölçüde zayıf. Bu aracın bir iyi yanı piyasada çok olduğu için araca uygun yüksek dereceli egzantrik gibi parçaları bulmanın ve uygulatmanın görece kolay olması. Benim gördüğüm temel problem, araca 6 vites koymuşlar, fazla hızlanamadan vites atmak gerekiyor, ona rağmen hızlanması pek iyi değil. Özellikle üçüncü viteste oldukça hantal gördüm. Demek ki 5 vites olsa şanzıman dişlileri daha büyük olsa daha da yavaş devirlenecek. Ama araç zaten uygun maliyetli, sıradan kullanıcıyı maddi olarak zorlamadan götürmek için tasarlanmış. Bu işi de yapıyor. Bu piyasada muhtemelen parasına göre alınacak en iyi araba budur.

Neden egea’da en azından 110 beygirlik bir 1.6 motor yerine bu motoru kullandıklarını anlamadım. Arabanın en önemli parçası olan motoru beğenilmediği için pek çok insan tarafından tercih edilmiyor.

Hatta marea ve Tempra’da olduğu gibi bir de 2.0 motorlu versiyonunu yapsalar pek çok insan ciddi bir fiyat farkı ödeyip onu tercih etmeyi düşünecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 11 Aralık 2022; 10:11:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 1.0 130 luk olanı otomatik ile gelse daha çok satılırdı.

hatta 100 lük olanı bile yeterdi otomatik ile.

• Yorumlar çok ilginç. Arabanın yüksek güçlü dizel ve hibrit modelleri mevcut. Araba kağıt üstünde de size ne vaat ediyorsa onu veriyor. Sanırım insanlarımız bu fiyata daha güçlü almak derdindeler. Arabanın üretimini 3e katına çıkarsa fiat ülkeyi kocaman egea otoparkına çevireceğine şüphem yok. Çok sığ bir tartışma dönüyor hayırlısı

• Egeada şu an 3 4 ay sonraya sıra veriliyor deniliyor. Bu bile hangi aracı almanın mantıklı olduğunu açıkça gösteriyor. Milletin parası kıymetsiz mi gidip 7 8 yaşında arabaya sıfır araba parası versin. Şu an vergi dilimlerinden dolayı saçma bir piyasa oluştu. Yüksek vergi dilimindeki araçların 2. Elleri olmayacak paralara satılıyor. Almak istediğiniz araçların Avrupa fiyatlarını karşılaştırın. Örneğin 2014 model Peugeot Avrupada sıfır Fiat parasına satılabilir mi? Mümkün değil. Yarı fiyatına belki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam ilk mesajda 2014 model yani 8 yaşını doldurmuş 9'a girecek araçtan 430.000 lira olarak bahsediliyor. Tabiki 308 daha iyi araç daha kaliteli ama kaale almayın denmesinin sebebi bu yaşta arabaya bu paranın istenmesi. Misal 250 desinler insan mukayese eder, bir düşünür acaba diye. Herkesin elinde iyi kötü bir arabası olduğu için kimsenin sesi de çıkmıyor. Doğanını şahinini 125.000'e satma düşüncesi bu saçma fiyatlamaya itiraz etmesini engelliyor. Ben yaklaşık 1 sene önce 2015 fiesta sattım 115.000 liraya, 1997 fiesta aldım 35.750 liraya. Şu an 1997 fiesta 2015'ten pahalı. Enflasyon falan da bir yere kadar millet kafayı yemiş, 25 yaşındaki kapalı kutulara bu paraları veriyorlar. Bizim ülkemizde arabasına iyi bakan, bakımlarına dikkat eden adam arabasını satmaz zaten kolay kolay. Bir de 100.000'i devirmiş (km oynanmadıysa), gel de 430-460 ver şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 11 Aralık 2022; 11:34:17 >
  • Hocam yapmayın etmeyin, 0-100'ü 11,5 saniye. Bakın onun yanında canavar denilecek 1.2 TCe Megane 10.6 saniye 0-100 yapıyor.

Diğer yandan 1.6 110 beygirlik motor 2020 yılında çıkan emisyon normlarını karşılamadığı için piyasadan çekildi. 1.6 motoru emisyona uydurmaktansa hali hazırda bulunan 1.4 motorla devam etmek mantıklıydı. 2.0 motor kısmı ise günümüzde mümkün değil.

• anchorman A kullanıcısına yanıt

Yoo, beni gayet tatmin ediyor. 1.6 dizelden sonra atmosferik motorun sessizliği çok hoşuma gidiyor.

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Tabi ki çıkarsın. Çıkamayacak bir araba yok ki. Bende Manisalıyım Spil'e hep çıkarım. Önümdeki arabalar yavaş yavaş gider bende sollarım Spil'de.. Kimisi sakin kullanır, acelesi yoktur. Ben biraz hız meraklısıyım sanırım ondan kaynaklanıyor  

Beygirin önemi uzun yoldadır. Rampada ve kalkışta tork önemlidir. 4500 devirde max 127 tork gerçekten çok az.

• İş için niğdeye gittim bu süre boyunca adana'dan egea cross kiraladık 1.4 benzinli olandan hayatımda sürdüğüm en kötü motordu. Pozantıdan çıkarken bazı yerlede dip gaz yapmama rağmen araç 90ı geçmiyor hatta bir kaç kez önüme boş tır çıktı yavaşlamak zorunda kaldım. Sonrasında Tır 90km/s hıza benden daha hızlı çıktı. 2012 model dizel jetta aracım var istediği kadar sıfır olsun hatta altın kaplama olsun arabanın en önemli kısmı motor bence. O yüzden sıfır diye illa 1.4 egea alınacağına 3-5 yaşında herhangi bir turbolu araç tercih edilebilir. Onun haricinde aracın tip güzel bence.

• gbzlim kullanıcısına yanıt

Geçen gün dizel jetta kullandım. Arıza ışığı yanıyordu. Isıtma bujisi arızası imiş.

Dizel gürültüsü vardı ve hiç az yakmiyordu. 7.3 gösterdi eve geldiğimde.

Eski model ne zaman arıza vereceği meçhul dizel alacağıma dik yokuşta 90 a düşeyim, dünyanın sonu mu yani

• Ayrıca o tarz dik yokuşlarda dizel araçlarla da hızlı çıkmamak lazım. Size hissettirmiyor olabilir ama onun da canı çıkıyor. Zaten potansiyel enerjiye karşı çabalıyor, bir de rüzgar direnci eklemeyin. Sonra oradan yağ kaçırdı burası patladı, şurası çatladı. Gereksiz yere motoru yoruyorsunuz.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Benim kullndığım araç 20binde olmasına rağmen plastik aksamını her yeri deforme olmuştu ne yapalım yani bakmazsan 10 binde motor yer araba.

Egea dip gaz 90 ile gittiğimde ortalama 11 litrenin altına hiç düşmedi bile. Araba 4 viteste 4500 devirle giderken zaten hiç ses çıkarmıyor zaten.

Sırf 2022 model diye atmosferik motora bineceğime en azında hintlilerin 3 tekerlekil motosikletini alırım en azından motor kasayı taşır.

2022 model taksi al tırlar rampada sana sellektör yapsın :)

• gbzlim kullanıcısına yanıt

Kişisel gelişimini tamamlamamış kimselere hitap etmiyor. Egosunu tatmin edecek yer arayanlara da hitap etmiyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.