Şimdi Ara

egea 1.4 fire vs egea 1.3 multijet ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
92
Cevap
2
Favori
33.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.4 kullanıyorum 1.3 de kullandım. 1.4 şehir içinde gayet yeterli geliyor zaten kısa oranlı şanzıman performans düşüklüğü hissettirmiyor. Trafiğe çok girince 9-10 litreleri görüyor agresif kullanımda. Uzun yolda 80-90 sabit 4.5 5 litre arası tüketim mümkün ancak çekilir çile değil. Devir çevire çevire gidince uzun yolda dahi performans düşüklüğü yaşatmıyor ancak yokuşta düşük devirde sollama konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Ağırlıklı şehiriçi için tavsiye ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Yok 4000 e çek yok tabi çekmez. Bir saniye değerli kardeşim. Bu aracın sıfırı 500 600 bin olan 2022 model araçtan bahsediyoruz. Yoksa 50cc motorsiklette o şekilde kullanılıyor. İhtiyaç halinde bağırmadan ivmelenemeyen araca neden bir çanta dolusu para vereyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parasızlık 1.4 tork fakiri motoru bile cezbedici kılar olmuş memleketimde

    Arabayı alırken 50 lik dilimde araba len nolacak diye diye kandırmıştım kendimi. Sürdükçe yükselen nefretim oldu sadece. Memleketinde dağ dere tepe varsa uzak durun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 19 Ocak 2023; 16:19:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biraz daha az yakacak diye, gürültülü, titreşimli, ısınmayan, kurum oluşturan bir motoru kullanmaktansa sessiz, hemen ısınan ve titreşimsiz bir motoru tercih ederim.

  • Bu 1.4 fire dediğiniz motor atmosferik motor oluyor. Değil mi. Turbosuz yani. Bu motorların yüksek devirlerde performans verdiğini duymuştum. Ama sürekli de yüksek devir çevirilmez ki. En iyisi galiba turbo destekli motorlar.


    Adam yaklaşık 1 buçuk tonluk arabaya 1.3 turbo motor koymuş. 150 beygir gücünü de koymuş. At gibi gidiyor araba. Üstelik az yaktığını da söylüyorlar.


    Bahsettiğim araba. Dacia Duster 1.3 150 bg.

  • Motorun torku 127 Nm ve düşük bir tork ancak unutulan bir nokta da bu torkun büyük kısmını 2000 devirden sonra verebiliyor, tork eğrisine bakarsanız lineer şekilde artmak yerine devir bandının başından ortasına kadar hafifçe artarak ilerliyor. Normal kullanımda 2500-3000 devirlerde hatta 2000-2250 devir aralığında da yolun durumuna bağlı olarak çok rahat vites yükselte yükselte ilerleyebilirsiniz. Tiktak - MOOV gibi uygulamalardan kısa süreli kiralayıp deneyimlemenizi öneririm. Yeni kasaların motor yalıtımı da tahminimce biraz daha iyileştirilmiş, benim 1.4 aracımda 2700-2800 devire gelmediği sürece motor sesi yok denecek kadar az. 3500 sonrası belirgenleşen bir sesi var.

    egea 1.4 fire vs egea 1.3 multijet ?




  • 1.4 kullanıyorum 45.000 km yol yaptım. Ne yağ eksiltti ne arıza çıkardı. Bakımdan bakıma gittim. Şehir içi oldukça yeterli sessiz ve konforlu motora sahip. Uzun yolda da devrini tutturusan çıkarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @topaz42

    1.4 Fire motorlu Egea'dan önce 2.0 motorlu Volvo S40 kullanıyordum. Torku 190 nm ve 1500 devirde dahi 150 nm tork var. Yani 1.4 Egea'nın en yüksek torkundan daha fazla torku 1500 devirde veriyor. 0-100 süresi 9.3 saniye (1.6 Multijetten dahi seri) ve son hızı fabrika verisi 205 km/sa. Düz yolda çok rahat 200'e kadar hızlanabilen bir araba. 1.4 Fire motorlu Egea'dan sonra 1.2 TCe motorlu Megane'a geçtim. 1500 devirden 200 nm tork veriyor ve toplam 130 beygir gücü var. 0-100 süresi 10.8 saniye ve son hızı 200 km/sa verilmiş.

    Bu iki arabanın ortasında 1.4 Egea kullanmış birisi olarak konuşuyorum. Yorumlarımı bunu göz önünde bulundurarak değerlendiriniz.


    İkinci mesajınıza istinaden; 1.4 Egea'yı sürekli yüksek devirde kullanmaya gerçekten gerek yok. 2.0 arabadan geçerken "Ya en kötü acımam devir çevirtirim" diye gözümü karartıp almıştım. Gel gelelim şehir içinde 2.0 arabayı nasıl kullanıyorsam aynen öyle kullandım. 1000 devirden dahi topluyordu motoru. Uzun yolda da çoğunlukla 6. vitesle gitmek mümkündü. Uzun soluklu rampalarda da vitesi direkt 4'e çekip çıkıyordum. Arabayı sattığımda hiç sıfırlamadığım trip bilgisine göre 720 saat sürüşüm vardı. Toplasanız 2 saati bile 3000 devir üstü değildir. Çünkü rampa geliyor, vitesi düşür, 3 dakika tırman rampayı vitesi tak 6'ya. Sürekli devir çevrilecek bir durum yok. 1.2 TCe motor 1300 kilogram Megane, evet 1.2 motor çok güzel taşıyor kasayı ama küçücük motor turbo cayır cayır basıyor. Araba sürekli fan açmak zorunda kalıyor (Suyu tam). Mesela Ağustos sıcağında Marmaris'e giderken 7-8 km boyunca %7-8 rampa tırmanmıştım. Aynı performansı 1.2 TCe Megane'dan istesem muhtemelen 45 derece Ağustos sıcağında 1.4 Egea kadar dirayet gösteremezdi.

    Bu arada;

    Çekmiyor, gitmiyor, kamyon solluyor denilen 1.4 Egea'nın 0-100 süresi 11,5 saniye son hızı 185 km/sa

    Çekiş gidiş harika süper uçak gibi denilen 1.3 Egea'nın 0-100 süresi 11,8 saniye son hızı 181 km/sa

    Küçük hacim turbo benzinli yüksek güçlü 1.2 Megane'ın 0-100 süresi 10,8 saniye, son hızı 200 km/sa

    Tek fark 1.4 Egea'da 2500 devirde giderken gaza basarsanız tepki yok. Vites düşürüp gaza basmanız gerekiyor. Hepsi bu.


    @mazzoow

    Aslında 1.3'ü yürüten şanzıman biraz da. Çünkü 2700 devirde falan 120 km/sa hız yapıyor. Neredeyse atmosferik benzinli gibi. Evet kullanması daha rahat ama 1.4 motor da o kadar da sorun yaşatmıyor. Dik rampalarda sadece vites düşmek gerekiyor. O da 5 saat yolda 3 kere anca oluyor. Öte yandan 1.3 Easy parasına 1.4 Lounge alınıyor yanına da bir dünya para kalıyor. Şahsen hız sabitlemenin, dijital klimanın v.b getireceği konforu yılda 2 kere yapacağım uzun yolda 3-5 rampada vites düşürtmeyecek 1.3'e tercih ederdim. Tabii bu öznel bir görüş.


    @flyer

    Öncelikle 450-500 bin lira diye büyüttüğünüz para aslında piyasadaki en ucuz araba. Yani öyle çok yüksek meblağlar değil. Hatta 1.4 motorlu Egea'nın en dolu paketi 460 bin lira falan. 1.3 baz paket Egea'dan daha ucuz. Öte yandan atmosferik motorlu her araçta durum budur yani bu Egea'ya özel bir şey değil. 1.6 atmosferik Megane alın onda da senaryo aynı. Atmosferik aracı alırken bunu zaten bilmek lazım. Öte yandan 1.4 Egea'dan daha pahalıya 1.0 80 beygir atmosferik Polo, 1.0 65/72 beygir atmosferik Clio/Taliant, 1.2 75 beygir atmosferik Corsa gibi alternatifler var. Hiç birisinin de performansı 1.4 Egea'dan daha iyi değil. Sizin çanta dolusu paranız değersizse Fiat ne yapsın?





  • Aynı paraya 1.3 easy olacakken 1.4 lounge veya cross olur. Veya model yükselir, km düşer vs.

    Tüp takılırsa 1.4 daha az yakar güncel fiyatlar ile. İleride mazotu sabit tutup tupe zam yaparsalar bu durum değişebilir.

    Yeni nesil dizellerde bulunan adblue, dpf vb. sistemler arıza yaparsa ciddi masraf. 1.4 fire memleketteki en basit motor.

    1.4ün en büyük sıkıntısı düşük hacimli atmosferik bir motor olduğundan rampada zorlanıyor. Bu araca özgü bir durum değil, düşük hacimli her atmosferik araçta durum böyle. Ucu ucuna çılgın sollamalara çıkmayacaksınız ve rampalarda vakitlice vites düşüreceksiniz. Biraz kullanıp arabayı tanıyınca sorun olmuyor. 1.3te uçup kaçmıyor ancak turbo etkisiyle maksimum torku düşük devirlerde verdiği için sollamada ve tırmanmada daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Üstat senle de deneyecektik ama olmadı bir türlü.


    Ben şöyle söyleyeyim düz yolda Egea benzinli ile 185 yapma ihtimalin mutlak sıfır bana göre. Otoyolda 150 sonrası hızını koruyamıyor kaldı ki üzerine hafif bir rampada hız direkt düşmeye başlıyor.


    Fakat şöyle söyleyeyim ben alırken 2.araba benzinli olsun deyip 10 bin lira farkla mı ne benzinli alıp bana göre eşeklik yaptım. Gerçi araba da yoktu dizelde ama şimdi fark çok fazla. Bu durumda dizelin amortismanı gerçekten çok zor hale geliyor.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    Aynen maalesef olmadı.

    Ya 1.4 Egea düz yolda 180-185 yapabiliyor ama bunu 5. viteste yapmak lazım. 6. viteste gidecek araba değil. En ufak eğimde 6. viteste hız koruyamıyor bu da doğru ama zaten 6. vites bu arabaya göre uzun bir oran. Çoğu 1.6 atmosferik 3000 devirde 110 yapıyor. Hatta bazı atmosferikler 3000 devirde 100-105 yapıyor. 3000 devirde 110 yapan bir araca göre kıyaslayınca normal.

  • Alt devir çekmemesi etmemesi değil Egea 1.4'ün sorunu.. bir problem yok şehir içinde alt devirde, çok kısa şanzımanlı ve normal gidiyor araba.


    Ben Egea'dan daha zayıf hissettiren, hiç kaçmayan 1.6 C veya D sınıfı atmosferikler de kullandım..


    Egea 1.4ün sorunu çok ilginç.. araçta orta üst devir gücü yok. yani yokuşta resmen boşa devir dönüyorsun. devir aldıkça güçlenmesi gereken atmosferik araba, devir aldıkça bayılıyor. bir kaç kez ayağımı dipte buldum yokuş çıkarken ama hız 105-105 hep sabit kalıyor.


    Bir alt vitese çekiyorsun 5500 devir çıkalım diye, yine aynı hızda kalıyor?


    Bu farklı bir durum.. klasik atmosferik karakteri değil bu. fazlasıyla kısa şanzımanla ve alt devir ayarlı motorla şehir içi kullanıma göre ayarlanmış yine fazla küçük bir motor, uzun dişlilere ve üst devirlere dönünce tam anlamıyla koyveriyor..


    Normalde bayık küçük atmosferik gitmez çekmez, kafan atar çekersin en düşük vitese arka arkaya 6500 dönersin bakmışsın araba 150-160 gidiyor.. Focus 3 1.6 125 öyle mesela, vallahi Egea'dan daha bayık alt devirlerde. uzun da şanzımanı oranları. çekmedi etmedi tork yok diye kafan atar da vites düşersen 160 ile çıkarsın pozantıyı.. Egea'da imkan yok böyle bir şeye..





  • Egea 1.4 ün tüm viteslerdeki teorik max hızları

    egea 1.4 fire vs egea 1.3 multijet ?


    egea 1.4 fire vs egea 1.3 multijet ?



    Egea 1.4 vites ve dif oranı


    egea 1.4 fire vs egea 1.3 multijet ?




  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 20 Ocak 2023; 21:26:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Beygir farkı üst devirde çıkıyor işte. Egea 85-90 hp bandında zorlanirken focus 115-120hp lerle daha iyi çıkar. Anormal durum yok burada. 95hp den beklenti fazla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Cidden kötü. Eşek niyetine alınır binilir tabi, sıfırını bulsam ben de alırım hatta. Mevcut koşullarda o paraya sıfır c segmenti araba, f/p açısından değerlendirildiği zaman başarılı. Ama kötü olduğu da bir gerçek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 20 Ocak 2023; 21:33:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egeanın her çeşidini kullanmış biri olarak dizel olsun çamurdan olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Verilere nereden ulaştınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    O zaman egea'ya 1.0 atmosferik koyalım.. 1.4 85-90 iken, 1.0 atmosferik 65-70 bandında çıksın, sıkıntı yok normal diyelim. E 1.4 böyle çıkıyorsa, 1.0'de böyle çıkacak, normal.


    0.8 koyalım o da 55-60 bandında çıksın yokuşu.. e normal 0.8 50hp motor. beklentiniz fazla böyle olacak.


    100cc sukutır motoru koyalım, rampada kenarda bekleyelim.. e normal şimdi 100cc motor koymuş adamlar otur bekle efendi gibi (=


    Şaka bir yana normal anormal meselesi değil yani.. düşük hacimli ve güçlü motor kalibrasyonu gereği üst devirlerde bile zayıf bırakılmış. şehirde sıkıntı yok. uzun yolda tatmin etmiyor.


    Bir de problem devirlenme karakteristiği.. atmosferik dediğin motor üst devirde güçlenir açılır. tersine bayılmaz. çok can sıkıcı bir durum bu, güvendiğin dağlara kar yağması gibi bir şey..


    Adamın elinde zaten motor hacmi yok, tork az. Sen üst devirlerde de bu kadar ıştahsız bir motor yaparsan üzersin.


    Kaldı ki italyan motorları tam tersi karakterlidir geleneksel olarak. 500deki eski 100hp 1.4 fire motor böyle değildi. canavar gibi devir alırdı. veya Marea, Bravo serisinin meşhur 1587cc makinaları, çok devir seven makinalardır.. Egea'daki biraz eski tek egzantrik Vw grup motorlarını andırıyor.


    1.6 e-torq motor gayet uyumlu idi, ve de basit düşük maliyetli bir motordu. bir şekilde tutacaklardı o motoru..





  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Karsilastirdiginiz motorlar hep 1.6. doğru mu sizce? Eski araçlar kasa olarak da daha hafifti.


    Yüksek hızlarda rüzgar direnci artıyor. Enerji ihtiyacı artıyor. Yetmiyor işte 95hp. 1.33 auris var, o da aynı. 6 ya atınca aşırı hissiz oluyor. Hız sınırlarında götürsün yeter, yokuşu gerekirse 3. vitesle de çıkarım motoru. Fazla beklentiye giren sıkıntıyı kendinde aramalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.