Şimdi Ara

EGE'YE YERLESIYORUZ..YOLA ÇIKMAYA AZ KALDI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
7
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne işin var ege de delirdin mi biz America Ya kaçmaya çalışıyoruz sen egeye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

Eğer şehrin gürültüsünden kaçıp Ege'ye yerleşecekseniz, kışın Ege'de, yazın Bursa'da yaşayın daha mantıklı. Zira yaz aylarında sahil kasabaları çekilmez hale geliyor. Urla seçenekleriniz arasındaysa çıkarmanızı öneririm, şehir kadar kalabalık artık. İzmir için Karaburun, Foça, Seferihisar üçlüsünden biri seçilebilir.

Hocam merkezi değil de kasabası ya da köyü de olmaz mı?

Hocam size şiddetle çandarlıyı öneriyorum tam istediğiniz ozelliklerde küçük bir tatil beldesi kışları 3 4 bini geçmez nüfus merkezi yerlere uzaklığı dikili 20, bergama araçla 20 otobüsle 40dakka, aliağa 35 dakika aliağaya kadar metro var zaten ordan da direk otobüs aktarması var, araç kullanmadığınız zamanlarda rahat oluyor. Manisa ve izmir merkez araçla 1 saat 15 dakika cıvarı toplu taşımayla 1.40 saati geçmez.doğudan aldığı goç yok denecek kadar az büyük oteller yok küçük ve tatlı pansiyonlar var haliyle yazında dolup taşmıyo ve doğa olarak çok güzel bir yer.İklimi ve rüzgarı ruzgar sorfu,ve dalış için turkiyenin en iyi noktalarından.Keşfedilmemiş cennet misali.Onun dışında dikişiyle arasında ki sahil şeridi el değmemiş koylarla çevrili.Bana kalırsa yaşamanız gereken hayat çandarlıda güzel bi ev küçük bi tekne ve eşiniz iyi forumlar .

• quote:

Orijinalden alıntı: krepss45

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

Eğer şehrin gürültüsünden kaçıp Ege'ye yerleşecekseniz, kışın Ege'de, yazın Bursa'da yaşayın daha mantıklı. Zira yaz aylarında sahil kasabaları çekilmez hale geliyor. Urla seçenekleriniz arasındaysa çıkarmanızı öneririm, şehir kadar kalabalık artık. İzmir için Karaburun, Foça, Seferihisar üçlüsünden biri seçilebilir.

Hocam merkezi değil de kasabası ya da köyü de olmaz mı?

Hocam size şiddetle çandarlıyı öneriyorum tam istediğiniz ozelliklerde küçük bir tatil beldesi kışları 3 4 bini geçmez nüfus merkezi yerlere uzaklığı dikili 20, bergama araçla 20 otobüsle 40dakka, aliağa 35 dakika aliağaya kadar metro var zaten ordan da direk otobüs aktarması var, araç kullanmadığınız zamanlarda rahat oluyor. Manisa ve izmir merkez araçla 1 saat 15 dakika cıvarı toplu taşımayla 1.40 saati geçmez.doğudan aldığı goç yok denecek kadar az büyük oteller yok küçük ve tatlı pansiyonlar var haliyle yazında dolup taşmıyo ve doğa olarak çok güzel bir yer.İklimi ve rüzgarı ruzgar sorfu,ve dalış için turkiyenin en iyi noktalarından.Keşfedilmemiş cennet misali.Onun dışında dikişiyle arasında ki sahil şeridi el değmemiş koylarla çevrili.Bana kalırsa yaşamanız gereken hayat çandarlıda güzel bi ev küçük bi tekne ve eşiniz iyi forumlar .

Çok tşk ederim yorumunuz için.Çandarlı körfezine oldum olası hayranım zaten ama çok detaylı gezememiştim.Bu bahardaki ege gezimizde çandarlıyı en ön sıralara alıyorum sizin tavsiyeniz ile.Dediğiniz gibi çok uzak da değil.
    Tekrar çok tşk ederim.
    Bu yazın inş bu yerlerden birisine yerleşmiş olacağım sizlerin de yardımlarıyla

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Kuşadası'na gelin desem.

Cuma günleri trafik expert mode oluyor başka bir sıkıntısı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas*

Kuşadası'na gelin desem.

Cuma günleri trafik expert mode oluyor başka bir sıkıntısı yok.

Yok hocam ne işim olur kuşadasında falan.Ben kalabalıktan gürültü patırtıdan kaçıyorum :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Kasaba veya koye yerlesmek ilk basta guzel dusunce ama saglik sorunu oldugunda hemen gidebilecek saglik kuruluslarina ulasim zor olmaz mi?

evet zor zaten o yüzden de olumlu ve olumsuz yönlerini tartıp ona göre tam nokta atışı yapmak lazım.

Kasaba yerine ilce secmek daha mantikli bence. Ilcenin imkanlari daha cok oluyor. Hem bir il kadar kalabalik, trafik sikintisi yasatmaz kanimca.

• 15subat 2016 EDIT1 :

Evet arkadaslar,isyerine istifami verdim,1 buçuk ay oldu.
    Son 2 hafta isyerinde.Mart-nisan arasi özel islerim var,onlari halledip 1 nisanda marsa
    basiyorum insaallah.Uzun uzun yolculuklar yapacagim, o yüzden bazi tavsiyelere ihtiyacim var.

1-)Zipkin
    2-)Araç içi kamera
    3-)Olta takimi
    4-)GPS(Telefonun gspi yetersiz olur ugrastirir diye ayrica gps almak istiyorum.
    5-)Aksiyon kamerasi (bunu araç içi kamera olarak da kullanabilirim.Go pro gibi cihazlara çok para vermek istemiyorum su anda, Xiaomi Yi gibi birsey olabilir.

Alisverislerin yaninda ROTAMIZ ile alakali da tavsiyelerinizi isteyecegim.Konuyu da sik sik güncelleyecegim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 16 Şubat 2016; 0:55:44 >
    Tam hayalimdeki olay hocam. Öncelikle tebrik ederim ve huzurlu bir hayat dilerim orada. Güncellemelere devam edecekseniz takip etmek isterim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben denizi çok sevidigim için egede hangi yer bana uyar içimden bir ses aydın diyor ama yazın bende uzun bir tatil yapmaya düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SomeoneWhoCares

Tam hayalimdeki olay hocam. Öncelikle tebrik ederim ve huzurlu bir hayat dilerim orada. Güncellemelere devam edecekseniz takip etmek isterim.
    quote:

Orijinalden alinti: FrknEgeOztrk

Teşekkürler.Umarım sizin de hayalleriniz en kısa sürede gerçek olur.İşlerim çok yoğundu konuyla fazla ilgilenemedim ama artık konuyu güncel tutacağım.İleride bizim gibi birileri böyle birşey yapmak isterse güzel bir kılavuz,başucu kitabı bırakmak istiyorum açıkcası.
    Umarım hocam. Güzel bir rehber olacağı belli zaten. Rota olarak ıldır a uğramanızı önerebilirim. Yerleşimin çok olduğu bölgeler o kadar iyi olmasa da seyrek yerleşimli yerlerine bayılırsınız. Birde şimdi nasıl bilmiyorum ama eskiden ıldır çıkışına doğru yıldızları görebiliyorsunuz geceleri. Aydınlatmalar pek fazla değildi yani eskiden.

Birde günlük girişlerinizi ilk mesaja hr kodu ile bölerek atarsanız daha güzel bir görüntü olabilir. Şimdiden kolay gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

Umarım hocam. Güzel bir rehber olacağı belli zaten. Rota olarak ıldır a uğramanızı önerebilirim. Yerleşimin çok olduğu bölgeler o kadar iyi olmasa da seyrek yerleşimli yerlerine bayılırsınız. Birde şimdi nasıl bilmiyorum ama eskiden ıldır çıkışına doğru yıldızları görebiliyorsunuz geceleri. Aydınlatmalar pek fazla değildi yani eskiden.

Birde günlük girişlerinizi ilk mesaja hr kodu ile bölerek atarsanız daha güzel bir görüntü olabilir. Şimdiden kolay gelsin

Yaptım ama bahsettiğiniz bu muydu acaba?Eğer değilse bir örnek eklerseniz sevinirim.
    Aslında benim hayalim Muğla.Muğlanın koylarına bayılıyorum ama benim valide Bursa,eşimin annesi de istanbul'da olduğu için eşim İzmir'den aşağısına çok sıcak bakmıyor.O yüzden son sınır İZMİR olarak düşünüyoruz ama yine de belli olmaz tabi.Rotayı birkaç gün içinde oluşturmaya başlayacağım.Bahsettiğiniz yeri de notlarımın arasına aldım,çok teşekkür ederim.

yok hocam

[hr] 
    [b]01.01.0101 1.GÜN[/b]
    ......
    .....
    [hr]
    [b]02.01.0101 2.GÜN[/b]
    .....
    ....
    [hr]

Mesaj görünümü;

01.01.0101 1.GÜN
    ......
    .....

02.01.0101 2.GÜN
    .....
    ....

şeklinde demek istemiştim. bir nevi ayraç görevi görsün diye.

muğla marmaris tarafında da turunç denilen bir yerleşim birimi var. yazın genelde ingilizler gidiyor oraya ama denizi o kadar güzel ki... suyun dibi berrak bir şekilde gözüküyor. eğer uğrama imkanınız olursa orası da çok güzeldir. bu arada konunuzun başlaması için sabırsızlanıyorum ve başlamasını merakla bekliyorum.

Düzenleme: Bu resmi üç sene önce turunçta çekmiştim. hala böyle midir bilemem ama o zamanlar gerçekten çok güzeldi.
     EGE'YE YERLESIYORUZ..YOLA ÇIKMAYA AZ KALDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 16 Şubat 2016; 3:04:00 >

• Tamam şimdi anladım,yardımınız için teşekkür ederim,gerekli düzenlemeleri yapacağım.
    Ya ben geçen yaz Ovabükü Palamutbükü Turunç Datça oralarda çok vakit geçirdim.Gerçekten dediğin gibi muhteşem yerler ama çok uzak kalıyor diye şimdilik ikinci planda tutuyorum Muğla'yı.
    Ama belli de olmaz hani bir delilik yapabiliriz :)

@FrknEgeOztrk

Eğer uzaklık sorun olmayacaksa Muğla derim kesinlikle

@fredydexter
  • 33 yaşında bu kadar hayatından bıkıp sahil kenarına yerleşecek kadar ne yaşadın insanlar genelde emekli olunca yapmak ister bunları :)
  • Hocam daha önce konunuza yazmıştım fakat yazdıklarımı silmiştim.Özür babında tekrar Muğla hakkında detaylı bir yazı yazıcam,fotoğraflar katarak.Bu sefer silmeyeceğim söz.Fakat arkadaşım kahvaltıya çağırdı,kahvaltımı yapıp geliyorum.Mesajım bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapısızköylü -- 16 Şubat 2016; 8:13:38 >
  • Hocam öncelikle selamlar.19 sene Muğla'da yaşamış,üniversite dolayısıyla memleketinden ayrılan birisi olarak sizi eksileriyle,artılarıyla,yöre halkının ve arkadaşlarımın ağzından duyduklarımla bilgilendireceğim.Yaşadığım yerleri,çocukken gözüme nasıl göründüğünü ve zamanla gözümde nasıl değiştiğinden bahsedeceğim.
    Ben 10 sene Bodrum/Mumcular,1 sene Milas/Selimiye/,1 sene Milas/Merkez,5 sene Yatağan/Merkez,2 sene Muğla/Merkez'de yaşamış birisiyim.Babamında ormancı olmasından ve kendi ailemizinde köy kökenli olmasından dolayı Muğla'yı bizim kadar iyi tanıyan insanlara rastlamanız zordur.Muğla her geçen gün turizm dolayı değişmekte olan bir bölgedir.Marmara gibi kendi içinde farklı iklimleri var diyebilirim.Yüksek kesimlerinde kışın kar yağışı görebilirsiniz.Ortaca-Köyceğiz bölgelerinde yazın nemli sıcak görülürken Muğla-Yatağan gibi bölgelerde kuru sıcak görülür.Hal böyle olunca portakal,mandalina gibi meyveler Muğla'nın belli kesimlerinde yetişirken,belli kesimlerinde yetişmez.Zeytincilik İtalya Kıyıları'ndan,Gaziantep'e kadar uzandığı için canım memleketimde zeytincilikte yapılır.Ülkemizin en güzel,en organik zeytinleri ve yağları canım memleketimde yetişir.
    Siz metropol gürültüsünden kaçan bir ailesiniz ve kıyı şeritlere yerleşmek istiyorsunuz.Seçiminizi dikkatli yapmalısınız.Bu konuları tartışırız.Öncelikle Bodrum'dan başlayalım.Ben çocukluğumu Bodrum bölgesinde geçirdiğim için buralar benim Disneyland'ımdı.Taaaki bu kadar nüfusu artıp,parsel parsel satılana kadar.Bu yüzden Bodrum bizim gözümüzde klasikleşti.Eğer daha önce Bodrum'a gitmediyseniz gidin.1-2 kere gittiğinizde zaten tekrar gitmek isteyeceksiniz,3-4 kere gittiğinizde yavaştan sıkılmaya başlayabilirsiniz.Bizler o bölgelerde ender kalan bakir yerleri bilsekte,dışarıdan gelenler bilmiyorlar.Bodrum'da önceden insanlar çok iyilermiş.Biryerlere gittiklerinde dükkanlarının kapısını açık bırakıp gidebilirlermiş.Kıyı bölgeler önceden değersiz olduğu için kız çocuklarına,mandalina bahçeleri değerli olduğu için erkek çozuklara verilirmiş.Turizm patlayınca tam tersi olmuş.Eniştem önceden burada göt kazmaca oynardık diyor.Kazık şuraya düşerdi diyor.Orada postacının evi vardı diyor.Kafamı bir kaldırıyorum,şimdi 4 yıldızlı otel var :) Hadi Gari Cumhur isimli filmi izlerseniz,ne demek istediğimi anlarsınız.Yazlıkçılar sahile yakın bölgelerden ev alıyorlar.Akşam barlar sokağına falan gidiyorlar.Checkin mi neyse yapıyorlar,havalarını yapıp evlerine geri dönüyorlar.Koskoca efe memleketinin geldiği duruma da bakın :)
    Bodrum güzergahlarında Mumcular gibi yerlisinin içinde yaşadığı beldeler var.Huzurlu yerlerdir ve buralara bağlı köyler var.Bence sizin yaşamanız gereken yer şu şekilde olmalı:
    Deniz kenarında bir belde,esnafının dili tatlı,balıkçılığın olduğu,bahçenin ortasında bulunan ve bahçesinde yer ocağı bulunan bir ev.Şehir merkezine çok uzak olmamalı.Çünkü imkanlarınızıda kısmamalısınız.İleride çocuğunuz olursa ve eğitime önem veriyorsanız dikkat etmeniz gerekiyor.
    Gümüşlük Köyü,Bodrum/Mumcular,Milas/Ören gibi yerleri inceleyebilirsiniz.

Bodrum/Kumbahçe'den:

Bodrum/Güvercinlik'den:

Ne yazıkki otel inşaatları bir hayli arttı.Dalış yapıyoruz.Zıpkınla balık avlıyoruz.Meralarda böylece daralıyor.Şu görüntü kirliliğine bakın:

Muğla/Merkez,Yatağan,Milas gibi bölgeler istediğiniz özellikte yerler değiller.Buralar hakkında kısa bilgiler verip es geçiyorum.

Milas'tan,Ören'e giderken 1 tane termik santral vardır.Milas tarihi bir bölgedir.İnsanı mütevazidir.Milas'tan Selimiye'ye giderken Dibek Deresi diye romanların ikamet ettiği bir köy vardır.Bu kardeşlerimiz çok güzel davul zurna çalarlar.Youtube'den bakabilirsiniz.Düğünlerde onlar çalarlar biz önlerinde zeybek oynarız.Devam ettikçe Söke'ye giderken Bafa Gölü vardır.Bu göle kıyısı olan Kapıkırığı Köyü vardır.Entel Köy Efe Köye Karşı diye bir film var,izlerseniz bu köyde çekilen sahneleri izlersiniz.Güzel köydür.Bafa Gölü kenarından Söke,Aydın ve İzmir'e doğru yol alırsınız.

Yatağan:1 tane meşhur termik santrali bulunur.Kömürün bol olduğu 17 bin nüfuslu bölgedir.Köyleri güzeldir.Benim köyümde burada bulunur.Star TV'de yayınlanan Güzel Köylü dizisi buraya bağlı Güzel Köy'de çekilmiştir.Bu köyün adı önceden Bozüyük köyüydü.İsmi yeni değişti.Universal Studios gibi bir yer.Bolca film çekilmeye başlandı.Baba Ocağı,Sürgün İnek,Güzel Köylü,Dabbe Cin Çarpması gibi filmler burada çekildi.Yatağan'da Turgut diye bir belde vardır.Oranın aşağısından Katrancı köyüne,oradan Milas'ın köylerine geçilir.Bu bölgelerde çam fıstığı yetişir.Yerli halk buna Künar'da diyor.Ayrıca bahsedeyim Muğla'da çıntar,kuzu göbeği,çam göbeği ve tilkişen gibi mantar ve ot türleri toplanıp satılır.Çıntar ve tiklişenin fiyatı uygundur.Kuzu göbeği,çam göbeği vs. pahalıdır ve tadı çok güzeldir.

Yatağan bölgesinden Bozdoğan'a giderken Kavaklıdere bölgesi var.Orada Gökçukur Dağına çıkarken:

Fotoğraf eklemede problem oluştuğu için aşağından devam ediyorum.

• Fethiye den arsa alabilirsiniz 3 yıldır her yaz gidiyorum süper bir cennet Türkiye nin en güzel denizlerine sahip çok güzel bir yer Yada izmir olabilir

• Mugla dalyan taraflarinda dedemler yasiyor her gidisimde bayiliyorum nufusun cogunlugu ingiliz, comarlar pek ugramayinca bakir kalmis topraklar.30 40 yas arasi yeterli birikim sahibi olursam ben de yaparim boyle bir sey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam KESİNLİKLE Balikesir/Ören'e yerleşin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.