Şimdi Ara

EGE'YE YERLESIYORUZ..YOLA ÇIKMAYA AZ KALDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
7
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ikinci seçenek çok hoş duruyor ama karar yinede sizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felaket derecede imrendim. Maşallah diyimde aman nazar değmesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam fikir güzel ama ileride çocuk olursa ne yapacaksınız mecbur geri dönüşmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eisenmate
    Öyle hocam yol yok gibi bir şey
    Bütçe işi tamamen, çalışacaksanız Urla en mantıklısı 35-40 dk da merkezde olursunuz ama gelir yeterliyse sahil kasabası en iyisi.

Urla'da seçeneklerimiz arasında.Kısmetse mart-nisan başı gibi arabayla çıkıp 2-3 hafta dolaşmayı düşünüyorum tüm aklımdaki yerleri.

quote:

Orijinalden alıntı: gereksizzz111
    Dostum ikisinide yapabilirsin illaki bir karar vermek durumunda degilsin mali acidan anladigim kadariyla bir problemin yok istanbula yerlesip bir ayaginida egeye atabilirsin

Ama benim dusuncem ben olsaydim egeye yerlesirdim yani zaten evliymissin istanbulda kop kop yapicak bir durumun yok bursada kucuk sehir degil ayrica ayrica ortak is akraba isi genelde pek yurumez istanbulda elindeki parayi carcur etme ihtimslinide koy goz onune sehir stresi felan derken egeyi secerdim soguk yok kalabalik yok sessiz sakin paranda varsa krallar gibi yasarsin ama sana tavsiyem ege

Valla bir ayak istanbulda bir ayak egede zor.İstanbul'a gidersek senede 2 haftadan fazla imkansız olur ege deniz falan :)

quote:

Orijinalden alıntı: HasanNm

Kararınızı kesin vermiş gibi görünüyorsunuz. Hayırlı olsun Güle güle oturun

Evet hocam,bir kaza bela olmazsa bu düşüncemizi hayata geçirmeye kararlıyız artık.

quote:

Orijinalden alıntı: FSPehlivan
    Heh o cennet gibi doğası var ya, senin gibiler yüzünden kupkuru ağaçsız olacak yıllar sonra belki 10 yılı var. İstanbul haritasına baktım geçen, bi oralar yeşil.
    Neyse paran var ya al araziyi parasıyla değil mi. Cennet gibi de zaten oh. Cennetin son hallerini gördüm dersin eskiden buralar yeşildi dersin çocuklarına ilerde :)

Hocam öyle deme lütfen.Ailecek yeşile doğaya çok meraklıyız biz,gerçekten çok seviyoruz.
    Bursa'da bir arsa beğenmiştik ev yapmak için,eşim içinde çok zeytin ağacı var ben bunları kesemem deyince arsayı almaktan vazgeçtik.
    Beykozdaki araziyi ACAR defalarca istedi vermedi bizimkiler.Onu da geçtim,90 bin lira peyzaja para harcadılar,yüzlerce yeni ağaç dikildi bahçeye.İlk foto bahçede ağaç dikimleri esnasında,diğer foto da beğendiğimiz ama ağaçlardan dolayı almadığımız arsa.

EGE'YE YERLESIYORUZ..YOLA ÇIKMAYA AZ KALDI EGE'YE YERLESIYORUZ..YOLA ÇIKMAYA AZ KALDI

quote:

Orijinalden alıntı: Thablion

Hocam ikinci seçenek çok hoş duruyor ama karar yinede sizin.

Biz de öyle düşünüyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: arddsc38

Felaket derecede imrendim. Maşallah diyimde aman nazar değmesin

Hocam daha olan biten birşey yok ama hayata geçirmeye çalışıyoruz.Allah size daha iyilerimi nasip etsin inş.

quote:

Orijinalden alıntı: Trip1LikeDo

Hocam fikir güzel ama ileride çocuk olursa ne yapacaksınız mecbur geri dönüşmü?

Tabi ALLAH bilir herşeyin en doğrusunu ama çocuk yapmayı düşünmüyorum kardeşim.

• istanbulda bahsettiğiniz yerde arsa fiyatları ne kadar? villa yaptırmak kaça mal olacaktı size?
    ve ne iş yapacaksınız? ne mezunusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

istanbulda bahsettiğiniz yerde arsa fiyatları ne kadar? villa yaptırmak kaça mal olacaktı size?

Valla hocam dönümü 500 bin civarlarında.En son baktığmızda 1500m2 bir yere 750bin lira demişlerdi.
    Yani 500m2 bir yer alsak,ev,çevre düzenlemesi vs derken,oradaki evin bana maliyeti 500 binlira gibi olacak.

Ben normalde metalurji malzeme müh + aöf işletme mezunuyum ama istanbul'da kedi köpek pansiyonu işleteceğiz eğer gidersem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 10 Aralık 2015; 0:47:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

istanbulda bahsettiğiniz yerde arsa fiyatları ne kadar? villa yaptırmak kaça mal olacaktı size?

Valla hocam dönümü 500 bin civarlarında.En son baktığmızda 1500m2 bir yere 750bin lira demişlerdi.
    Yani 500m2 bir yer alsak,ev,çevre düzenlemesi vs derken,oradaki evin bana maliyeti 500 binlira gibi olacak.

Ben normalde metalurji malzeme müh + aöf işletme mezunuyum ama istanbul'da kedi köpek pansiyonu işleteceğiz eğer gidersem :)

kedi köpek oteli de mi varmış ya ilk defa duydum valla. Ne garip şeyler var bu dünyada ya.
    Sermaye lazım baya. Benim kafamda da fikirler var ama sermaye yok maalesef ya. Siz yıllardır biriktiriyorsunuz sanırım sermayeyi.

• Didime sakın gitme o kadar diyorum didimi bilen sebebini anlar. Egenin diyarbakırıdır milliyetçi ya da vatan seversen katil olmamak için çok sabretmen gerek. Okulları ise rezalet ilk okulundan lisesine törenlerde ekip otobüsü bekler vukaat çıkmasın istiklal marşı okunurken diye. Gözümün önünde hocanın arabasının camını kırıp lastiklerini patlattılar sırf tuvalette sigara içerken yakaladığı için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul bitsin yerleşeceğim İzmir Alsancak'a. Açıcam hukuk büromu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanfsm

Didime sakın gitme o kadar diyorum didimi bilen sebebini anlar. Egenin diyarbakırıdır milliyetçi ya da vatan seversen katil olmamak için çok sabretmen gerek. Okulları ise rezalet ilk okulundan lisesine törenlerde ekip otobüsü bekler vukaat çıkmasın istiklal marşı okunurken diye. Gözümün önünde hocanın arabasının camını kırıp lastiklerini patlattılar sırf tuvalette sigara içerken yakaladığı için.

Yok ben kesinlikle şehir ya da ilçe merkezi düşünmüyorum.Yerli halkın yerleşik olduğu kasaba ya da bir köye yerleşmek düşüncemiz.

quote:

quote:

quote:

kedi köpek oteli de mi varmış ya ilk defa duydum valla. Ne garip şeyler var bu dünyada ya.
    Sermaye lazım baya. Benim kafamda da fikirler var ama sermaye yok maalesef ya. Siz yıllardır biriktiriyorsunuz sanırım sermayeyi.

İş benim olmayacak,bacanak açacak ben başında duracağım.Ortaklık durumu olur mu bilemiyorum,ama önce istanbulda yaşamayı gözümüze almamız gerekiyor,buna karar verirsek sonrasını düşüneceğiz.
    KEDİ köpek oteli genel de büyük veterinerlerde oluyor, ayrı bir arazide, yüksek standartlarda bir pansiyon olacak inş.

• Beykozda yaşıyorum. Oturduğum yerin fotoğraflarını atsam İstanbul bir yana Türkiye bile demezsiniz. 5 10 dakikada şehrin içine girebiliyorsun, 5 10 dakikada orman, temiz hava sessizlik içinde oluyorsunuz. Beykoz İstanbul'un en tercih edilebilir ilçesidir. Tavsiye ederim. Eğer bölgeyi iyi seçersen İstanbul yapabileceğin en iyi tercih olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Beykozda yaşıyorum. Oturduğum yerin fotoğraflarını atsam İstanbul bir yana Türkiye bile demezsiniz. 5 10 dakikada şehrin içine girebiliyorsun, 5 10 dakikada orman, temiz hava sessizlik içinde oluyorsunuz. Beykoz İstanbul'un en tercih edilebilir ilçesidir. Tavsiye ederim. Eğer bölgeyi iyi seçersen İstanbul yapabileceğin en iyi tercih olur.

beykozda neredesin hocam?gelirsek işyeri akbaba da olacak.
    evi poyrazköyde düşünüyoruz ama istanbul seçeneği 2.planda olması zor gibi görünüyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Beykozda yaşıyorum. Oturduğum yerin fotoğraflarını atsam İstanbul bir yana Türkiye bile demezsiniz. 5 10 dakikada şehrin içine girebiliyorsun, 5 10 dakikada orman, temiz hava sessizlik içinde oluyorsunuz. Beykoz İstanbul'un en tercih edilebilir ilçesidir. Tavsiye ederim. Eğer bölgeyi iyi seçersen İstanbul yapabileceğin en iyi tercih olur.

beykozda neredesin hocam?gelirsek işyeri akbaba da olacak.
    evi poyrazköyde düşünüyoruz ama istanbul seçeneği 2.planda olması zor gibi görünüyor.

Beykoz'un en güneyindeyim. Tam yeri söylemeyeyim. Siz bilirsiniz tabii ki egeyi çok görmedim. Belki taleplerinize daha uygundur. Büyük şehirde yaşayınca küçük şehirler çok sıkıcı geliyor. Eğer isteğiniz sakin, doğa ile iç içe bir yerde mütevazi şekilde yaşamak ise beykozda bunu pekala yakalayabilirsiniz. Hem tercih durumunda şehre erişiminiz olur hemde diğer şehirlere ulaşımınız kolay olur. Bir gün eğer monotonluktan şikayetçi olursanız İstanbul'da bu telafi edilebiliyor. Fakat diğer şehirleri bilemiyorum.

• Eğer şehrin gürültüsünden kaçıp Ege'ye yerleşecekseniz, kışın Ege'de, yazın Bursa'da yaşayın daha mantıklı. Zira yaz aylarında sahil kasabaları çekilmez hale geliyor. Urla seçenekleriniz arasındaysa çıkarmanızı öneririm, şehir kadar kalabalık artık. İzmir için Karaburun, Foça, Seferihisar üçlüsünden biri seçilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

Eğer şehrin gürültüsünden kaçıp Ege'ye yerleşecekseniz, kışın Ege'de, yazın Bursa'da yaşayın daha mantıklı. Zira yaz aylarında sahil kasabaları çekilmez hale geliyor. Urla seçenekleriniz arasındaysa çıkarmanızı öneririm, şehir kadar kalabalık artık. İzmir için Karaburun, Foça, Seferihisar üçlüsünden biri seçilebilir.

Hocam merkezi değil de kasabası ya da köyü de olmaz mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

Eğer şehrin gürültüsünden kaçıp Ege'ye yerleşecekseniz, kışın Ege'de, yazın Bursa'da yaşayın daha mantıklı. Zira yaz aylarında sahil kasabaları çekilmez hale geliyor. Urla seçenekleriniz arasındaysa çıkarmanızı öneririm, şehir kadar kalabalık artık. İzmir için Karaburun, Foça, Seferihisar üçlüsünden biri seçilebilir.

Hocam merkezi değil de kasabası ya da köyü de olmaz mı?

Hocam geçen sene turizm dergilerinden birinde çalışıyordum. En ücra köylerde dahi yazın 3-5 şenlik var. Yok ot şenliği, yok çiçek festivali, yok yemek festivali; kısacası sürekli yoğun geçiyor yaz ayları. Kış aylarında en güzel yer Foça ama yazın gitmeye korkuyor insan.

• Istanbuldan vazgeç.
    Kalabalık trafik falan baydı artık burası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

Istanbuldan vazgeç.
    Kalabalık trafik falan baydı artık burası.

İst çok zor hocam,yani ikimiz de istemiyoruz.
  • Kasaba veya koye yerlesmek ilk basta guzel dusunce ama saglik sorunu oldugunda hemen gidebilecek saglik kuruluslarina ulasim zor olmaz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Kasaba veya koye yerlesmek ilk basta guzel dusunce ama saglik sorunu oldugunda hemen gidebilecek saglik kuruluslarina ulasim zor olmaz mi?

evet zor zaten o yüzden de olumlu ve olumsuz yönlerini tartıp ona göre tam nokta atışı yapmak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.